Около 70 британски семейства са платили общо над 6 милиона паунда за апартаментите преди 2 години. Британците планират да се съберат следващия месец в Банско с искане да бъдат допуснати в хотелския комплекс "Четири сезона", допълва изданието, цитирано от БТА.

Те са закупили апартаментите чрез британската фирма "Рокарч естейтс", която е базирана в Лондон и осигурява български имоти за британски граждани. От "Рокарч" обаче твърдят, че са били излъгани от българския си бизнеспартньор.
Бизнесдама от българската фирма "Зеком" и нейният директор Роман Романов били продали 29 апартамента, басейн, СПА център, ресторант, конферентна зала и 30 места за паркиране с фалшиви документи. При пълната неяснота около собствеността на комплекса сега не могат да се изготвят документи за собственост и британците са били спрени от бодигардове, наети от фирма "Зеком".

Случаят е внесен в български съд, като се очаква решение следващия месец. Когато британските инвеститори се оплакали, че не получават достъп до апартаментите Романов им писал: "Всички въпроси ще се решават според българския закон. А това означава само едно - Бог да ви е на помощ!", пише още "Мейл он сънди".