От компанията потвърдиха, че заповедта за освобождаването му от длъжност е подписана от транспортния министър Александър Цветков с днешна дата.
Преди дни Цветков само направи намек, че предстои уволнението на Гинев.
То е заради сделки, за които може да се счита, че са прилагани корупционни схеми и са предадени на прокуратурата, съобщиха от Министерството на транспорта, цитирани от bTV.
Част от мотивите са свързани с тежкото финансово състояние на дружеството, което отговаря за стопанисването на жп релсите.
Компанията, която е собственик на железопътните релси в България, е изпаднала в тежко финансово положение, при което не може да изплаща възнагражденията на служителите си.
Преди повече от месец железничарите започнаха серии от ефективни протести. Ако до месец държавата не осигури пари за заплати поне до края на годината, работещите в компания "Железопътна инфраструктура" ще излязат на национална стачка, предупредиха вчера от стачния комитет на служителите.
Мястото на Антон Гинев ще бъде заето от Милчо Ламбрев, съобщиха от Министерството на транспорта, цитирани от Фокус.
Професионалният опит на Милчо Ламбрев е преминал в БДЖ и НКЖИ. Притежава магистратура по „Транспортно строителство” във ВВТУ „Тодор Каблешков” и магистратура по „Икономика на транспортна фирма”. Владее руски език.
Преди две седмици министър Цветков смени ръководството и на другото държавно предприятие в сектора - Български държавни железници, което също е потънало в дългове. На мястото на досегашния директор на БДЖ Христо Монов беше назначен Пенчо Попов.