Защо денят започва така?

Очакваме да стане ясно какви ще са новите ограничителни мерки у нас и дали учениците ще изкарат по-дълга от обикновено междусрочна ваканция. В други страни вместо онлайн обучение и стоене вкъщи предлагат на децата по-често тестване и отмяна на карантината за контактни. 

Криза за части, причинена от пандемията, наложи ново ограничаване на производството на най-големия японски производител на автомобили Toyota. За три дни в 11 завода в Япония производството ще бъде спряно. Доставките не са достатъчни заради липса на компютърни чипове, които играят много важна роля в производството на коли. Причината е спирането на работата на заводи във и извън Страната на изгряващото слънце по причини като локдауни и други, свързани с пандемията. 

Стрелките на Часовника на Страшния съд остават на 100 секунди до настъпването на "ядрената нощ", решиха ядрени физици. Символът е, че светът е "замръзнал в изключително опасна ситуация". 

Носителят на Купата на Краля Барселона се сбогува с надпреварата в осминафиналите. Каталунският гранд отстъпи с 2:3 след продължение като гост на Атлетик (Билбао), като срещата на "Сан Мамес" бе изключително оспорвана и драматична, но за нещастие на гостите и радост на домакините, приключи с триумф на баските, предаде "Корнер".

Подробно за темите от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това? 

Богати американци, обединили се в организацията "Патриотични милионери", поискаха сами да плащат по-големи данъци, тъй като по време на пандемията все повече хора страдат, а техните богатства се увеличават. Те отправиха общ призив към политическите и бизнес лидери, които участват в тазгодишното онлайн издание на Световния икономически форум в Давос: "Накарайте ни да плащаме повече данъци!"

"Патриотичните милионери" насърчават сами преструктурирането на американската данъчна система така, че заможните да плащат по-голям дял от доходите си в данъци, предава "24 часа".

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.