Какво се случи до този час? 

Отлагат ремонти на училища и детски градини, за да има пари за тестване на ученици до края на годината. От МОН обявиха, че ведомството ще отпусне близо 13 милиона лева от своя бюджет на здравното министерство, за да купи тестове за учениците от 1 до 12 клас. За целта просветното министерство отлага някои ремонтни и инвестиционни дейности в училища и детски градини, планувани за догодина. 

Дебатът между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков по БНТ снощи е започнал в условия на провокация с Fake News за Турция, твърди политологът Антоний Гълъбов. Още от коментара му очаквайте във вечерните Podcast новини. Ще чуете и мнението на преподавателя по телевизионна култура в Софийския университет доц. Жана Попова. Според нея и двамата участници в снощния дебат са се опитали да не кажат всичко докрай, което не е в тяхна полза, а сблъсък на мнения не е имало. 

Заради допинг скандал наши тежкоатлети може да се окажат с медали от шампионат, игран преди години, предаде "Корнер". Международната агенция по тестване уличи 13 тежкоатлети в употреба на допинг. Организация А се е заела да проучва проби от европейското първенство по вдигане на тежести в Анталия през 2012 г. чрез по-модерна методика. Големият брой уличени състезатели е в полза на българските щангисти, които се придвижват напред в класирането.

Организмът на аржентинка сам се е изчистил от вируса ХИВ, без медикаменти или лечение, съобщи BBС. Това е едва вторият документиран такъв случай в света. Ако този процес бъде овладян, може да осигури начин за ефективно лечение на заразените с ХИВ.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic