С какво ще запомним този ден?

Придвижването с електромобил е много по-изгодно, отколкото с такъв с двигател с вътрешно горене - още от коментара на Димо Колчев, изпълнителен директор на Eldrive за България - най-големият оператор на публични зарядни станции за електромобили, чуйте във вечерните Podcast новини. 

И още от темите, които ще чуете: 

Предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост вероятно ще означава загуба на средства - това коментира министърът на енергетиката Росен Христов, който представи новата енергийна стратегия на страната ни за следващите 30 години. 

След като грипна епидемия първи у нас обявиха в областите Бургас, Шумен и Стара Загора, днес ги последваха Пловдив, Пазарджик, Ловеч и Габрово. До края на седмицата е вероятно да бъде обявена епидемия и във Варна, Добрич, Ямбол и София-област, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Учениците в Пловдив обаче засега остават в клас. От Центъра по заразни и паразитни болести пък съобщиха за установени два случая на т. нар. Флурона - коинфекция между грипен висурс и SARS-CoV-2.

Виктория Томова за трети път в кариерата си не успя да преодолее първия кръг на Откритото първенство на Австралия, предаде "Корнер". Българката очаквано отстъпи на олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич след 1:6, 2:6 в мач, който продължи малко повече от час. Томова за първи път в кариерата си се класира директно за основната схема заради добрия си ранкинг, но повтори отпадания от 2018-a, тогава от Никол Гибс, както и през миналата година от Ализе Корне. В днешния мач световната №91 показа добри неща и впечатли с няколко печеливши удара, но като цяло интензитетът, който Бенчич предложи, беше непосилен за съперничката ѝ.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic