Защо денят започва така?

Изслушват в Брюксел поотделно главния прокурор Иван Гешев и премиера Кирил Петков от групата, която следи за демокрацията, върховенството на правото и основните права в Европейския парламент. А у нас председателят на Антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров ще бъде изслушан от ресорната парламентарна комисия.

Северноатлантическият съюз не спази предишните си обещания да не се разширява на изток и сега е стигнал до самите граници на Русия, казва заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в свое интервю. В същото време маратонска среща поохлади страстите на Русия и Украйна - дипломати двете страни, Франция и Германия проведоха в Париж почти 9-часови преговори за слагане на край на сепаратисткия конфликт.

Скандалите около британския премиер Борис Джонсън не спират - сега го обвиняват, че евакуирал домашни любимци от Афганистан за сметка на хора, заплашени с репресии от талибаните. В същото време всеки момент се очаква докладът от разследването за многобройните партита, на които се твърди, че е бил по време на локдауни.

Египет спечели драматично с дузпи голямото дерби от осминафиналите за Купата на Африка - 5:4 срещу Кот д`Ивоар, след като редовното време и продълженията завършиха 0:0, предаде "Корнер". 

Подробно за темите от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic  

А какво ще кажете за това?

Актът за раждане да има силата на документ за самоличност в случаите на изгубена, унищожена или открадната лична карта. Това предвиждат промени в Закона за българските лични документи, публикувани за обществено обсъждане. Целта на поправките била да се улеснят българските граждани, пише offnews.bg.  

Ето защо ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.