Какво се случи до този час?

Стабилни и в добро състояние са седемте души, които бяха приети в "Пирогов" след катастрофата на магистрала "Струма" вчера, при която загинаха 45 души. В Скопие започна процедура по отнемане лиценза на превозвача "Беса Транс" заради това, че на изгорелия автобус е липсвал лиценз за международен превоз.

Белодробната болница във Велико Търново търси медицински сестри, предлага заплата от 2650 лева. Освен пациенти с COVID в лечебното заведение "Д-р Трейман" се лекуват и такива с тежки неспецифични белодробни заболявания и болни с туберкулоза, което увеличава натовареността на персонала. Продължава ръстът на туберкулозноболните в региона, като в болницата са настанени деветима с тежка форма на туберкулоза, а през този месец новооткритите са четирима, съобщава БНР.

До този час идеята цените на тока и парното да бъдат замразени от 1 януари се одобрява от участниците в днешната ни анкета "Добра идея ли е цените на тока и парното да бъдат замразени от 1 януари?". "Защо от 1 януари? Какво пречи да е от 1 декември?" - това пък е само един от знаковите коментари. Още интересни мнения на слушатели чуйте в края на обедните Podcast новини. 

Намалява популацията на чинки, сойки, врабчета, синигери и кълвачи, предупреждават от Българското дружество за защита на птиците. Най-голям спад се наблюдава при домашното врабче, жълтата стърчиопашка, скореца и чучулигата, като такава е тенденцията в цяла Европа. Шумът и замърсяването имат най-голямо влияние върху популацията на птиците. Опасни са и високите сгради със стъклени фасади, които създават илюзията, че пред птиците има небе или дървета. Убиват ги също липсата на зелени пространства и пестицидите в селското стопанство, уточняват от дружеството пред БТА.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

"Добра идея ли е цените на тока и парното да бъдат замразени от 1 януари?"

До този момент превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.