Какво се случи до този час?

Депутатите окончателно намалиха членовете на КЕВР от девет на пет. Предложението за промяна в Закона за енергетиката беше предложено от управляващата коалиция. Промените предвиждат и разширяване на критериите за кандидати за членове на регулатора, предсрочното прекратяване на мандатите на икономиста и юриста в комисията, както и жребий кой още да бъде освободен.

За първи път от две години Международният ден за почитане жертвите на Холокоста ще бъде отбелязан със събитие на живо в Аулата на Софийския университет. То се организира от програмата по хебраистика към Историческия факултет на Алма Матер и посолството на държавата Израел. Събитието обединява всички институции, ангажирани с този проблем, като Народното събрание, Министерството на външните работи, българската делегация към Международния алианс за възпоменание на Холокоста, организацията на евреите в България "Шалом". Събитието започва в 16 часа, а повече за програмата ще ни разкаже доц. Румяна Христиди, ръководител на специалност "Хебраистика" в Историческия факултет на Софийския университет.

Легендарният фигурист Евгений Плюшченко уплаши милионите свои фенове, че е приет по спешност в болница. Причината е остра криза на язва, като опасенията са били дори за нужда от операция, предаде Корнер. Двукратният олимпийски шампион е припаднал по време на тренировка в Москва, където има собствена академия за млади таланти в спорта. Линейката е извикана веднага и е откарала за прегледи 39-годишната суперзвезда, а той ще бъде хоспитализиран поне за 72 часа и под наблюдение, предаде "Корнер".

"Дубликат на акт за раждане се вади от общината. Познайте колко ще струва дубликата и как ще си извадят после лична карта на ваше име" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос: "Одобрявате ли актът за раждане да е документ за самоличност?"

Още от вашите коментари по темата чуйте в Podcast новините:  

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

"Одобрявате ли актът за раждане да е документ за самоличност?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите "Не". 

Повдигаме въпроса във връзка с готвените промени в Закона за българските лични документи, публикувани за обществено обсъждане, в които е предвидено актът за раждане да има силата на документ за самоличност в случаите на изгубена, унищожена или открадната лична карта. 

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.