Какво се случи до този час?

Премахват писменото информирано съгласие при ваксинация срещу COVID-19. Със заповед на здравния министър изискването за попълване на декларация преди поставяне на ваксина е отменено, а причината е, че няма нито правни, нито медицински основания за такъв документ.

От днес вече се издава сертификат и за повторно боледувал от вируса. За повторно се счита заразяване след минимум 90 дни от първоначално регистрираното такова.

Турция отговори на привикването на турския посланик в София във връзка с изборите - извика българския посланик в Анкара. Българският посланик Ангел Чолаков е бил извикан снощи, заради твърдения, че Турция се намесва във вътрешните работи на страната, съобщи "Дейли Сабах", цитиран от bTV. В четвъртък българското външно министерство също привика първият дипломат на Турция у нас и изиска южната ни съседка категорично да се въздържа от пропагандни действия във връзка с изборите в неделя.

В САЩ помилваха осъден на смърт, часове преди насрочената екзекуция. Присъдата на 41-годишния Джулиъс Джоунс бе променена от смъртна в доживотна, без възможност за предсрочно освобождаване.

Той бе осъден за убийството на бизнесмена Пол Хоуъл по време на кражба на кола. Мъжът твърди, че убиецът е друг - негов приятел от гимназията, който е бил ключов свидетел по делото срещу него. Но прокурорът по делото казва, че доказателствата сочат вина на Джоунс.

"Имах чувството, че гледам "минута е много" - това е само един от знаковите коментари по днешната ни анкета: "Беше ли интересен дебатът между Радев и Герджиков снощи?" Още мнения по темата ще чуете в края на подкаста.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Беше ли интересен дебатът между Радев и Герджиков снощи?"

До този момент превес имат отговорите "Да". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.