С какво ще запомним този ден?

Мерки, които да гарантират, че нито един българин няма да остане без ток, парно или газ, поиска от правителството омбудсманът Диана Ковачева. В писмо до служебния премиер Стефан Янев тя посочва, че прогнозите за ново, шоково поскъпване на цените на тока и на топлоенергията за бита от 1 януари будят основателни тревоги. Според Ковачева трябва да разгледа приложимостта на всички предложени от Европейската комисия мерки за справяне с нарастващите цени на енергията.

Износът на швейцарски часовници тръгна нагоре. Най-много са се увеличили продажбите на скъпоструващите - над 3000 франка. 

Прието е износът на тези часовници да служи за барометър на икономическото развитие както на самата Швейцария, така и на света, тъй като тази стока е в групата на луксозните, която могат да си позволят хората от средната класа и най-богатите. И щом има нарастване или спад, означава, че икономическата активност като цяло се подобрява или влошава. Така че данните за октомври подсказват възстановяване на световната икономика, тъй като търсенето на швейцарски часовници през месеца се увеличава най-съществено от началото на пандемичната криза.

Алтернатива на банков депозит с фиксирана лихва от 4 на сто. Какво казват експертите за новата финансова услуга iuvoUP? Отговор можете да чуете във вечерните Podcast новини.

Телевизионният дебат между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков ще им даде възможност да говорят убедително по абстрактни теми, а посланията им да се приемат лично от хората, които ги гледат - още от коментара на журналиста от bTV Теодора Енчева очаквайте след малко в подкаст новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic