Зоран Заев: Ще останем приятелски настроени към България, но за идентичността няма да преговаряме

Каналите за комуникация между България и Северна Македония остават отворени, каза премиерът на Северна Македония

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахаха кои бяхте вие??? .... аааа изтърсаците, дето няма да влязат в Европа никога!

И на никого не трябва да се позволява диктат върху самосъзнанието. Глупавата Захариева, най - проваления външен министър скоро ще духа супата, но Македония е вечна!

Вето до край!

сънувай!)))) Има една много точна македонска поговорка в тази връзка "И без петел ке съмне"!

Демек, да разбираме, че САЩ ще ни натиснат да отстъпим пред скопие, защото американците не ги интересуват нашите интереси, а щатсктие, а те са Албания и Македония да влязат в ЕС.

Американския не знам кой си да не се меси, моля.

Някoй

"Захариева, най - проваления външен министър" - такъв е Лавров бе! Тя е просто говорител

В историята ан РСМ има много измислени моменти, докато в историята на НРБ много скрити или промити ...

Американците и те ли кандидатстват за членство в ЕС?

Някoй

дори името й почти съвпада с фамилията на Захарова! Нашата Захариева просто говори, каквото й кажат. Тя не взема никакви решения.

Може и да сьмне, но пилета няма да има! И от вашето яйце членство в ЕС няма да се роди! А САЩ ако си позволят такава намеса ще бьдат намразени завинаги в Бьлгария, а ние им трябваше повече от вас, скьпи макета!

Я се погледни в огледалото, нещо остро видя ли

Двама братовчеди спорят дали са първи или пети братовчеди.

Те управляват ЕС! Казват кой ще влиза и кой не! Сьщо и кое вето ще се зачита и кое не!

ДЕМОКРАТИТЕ на Хилъри са на ВЛАСТ Това значи че Македония отива залепена кат гербова марка за АЛБАНИЯ

Говорят си един известен български политолог и един македонски политик, на маса. Политологът казва: - Чакай да ти кажа нещо за Александър Македонски... - А не, недей Огняне, знам какво ще ми кажеш, че не е македонец. Македонец е! Той е македонец и аз съм македонец и ние сме му наследници! - Абе, чакай нещо да ти кажа бре! - Моля те, няма да те слушам, казвам ти - македонец е и ние сме му наследници! - Абе ей, ти знаеш ли, че е бил педераст?! - Е, па те всички гърци са такива!

А да питам какво пречи на република Северна Македония да реши отворените въпроси между двете страни през тези 30-сет години и сега те да не са част от преговорният процес. Мисля, че лобизма и натиска върху нас, в комбинацията антубългарски действия като палене на флага, рушене на паметници и др. този път ще изиграят лоша шега на македонците.

Зоран Заев: Ще останем приятелски настроени към България, но за идентичността няма да преговаряме И ние ще останем приятелски настроени към Северна Македония, но за членството им в ЕС няма да преговаряме

Ще си стоите в блатото, докато не признаете, че говорите на чист и 100%-ов БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Господин Заев, право на българската страна е да поставя всякакви въпроси за преговори. Все забравяте, че вие сте молителите да влезете в ЕС, а с България имате неуредени въпроси! В крайна сметка преговаряйте за каквото си искате, пък България ще реши дали я устройват резултатите от преговорите с Вас. Така че каквото реши България! Стана ясно, че продължавате да разчитате някой да ни извие ръцете, напр. САЩ, но вие не кандидатствате да станете щат на САЩ. Кандидатурата ви е за ЕС и не ми е ясна тук ролята им в този процес.

по Радио Канал 77 с участието основно на Каракачанов онлайн,който вие даже не сте споменали в статията... а интервюто продължи около 40минути и беше остовно с Каракачанов. Изобщо не съм му фенка,но поздравявам Каракачанов за огромните му познания за това че водещия който е обигран журналист бе поставен в отбрана,че Каракачанов показа книги издадени в Скопие от членове на тяхната историческа комисия с документи от Османската империя по убийството на Гоце Делчев и с документи от британски източници по нашата история,говори и за цар Самуил и за паметната плоча в Битоля. Не се размина и с "фашизма" на българите , отговори даже и на въпрос дали одобрава предложението на Заев за производство на марихуана. Това което не ми хареса беше че в началото Каракачанов беше намръщен и много се въртеше,после започна много да пуши цигари, но това е добронамерена критика,на фона на всички знания които демострира...А...довори и за ВМРО ДПМН и призова Мицковски на дебат по Сев.македонската телевизия с документи. Успех! Не е зле,ако може Каракачанов да даде на медиите това интервю да го излъчат,аз го гледах през сайта Time.mk, но веднага след това са го свалили....Интервюто е около 40 минути,а вече пускат само откъс от 1,5 минути със Заев.

И защо реши така? Само забележи как се "бранят" македонците. Някакви искат да им кажцат какво и как да правят... я па ти, няма да стане. Както знаем, външната политика на БГ е изключително слаба през последните години и съм 100% сигурен, че ще намерят как да ни "врътнат". Дори и хАмериканците застават зад Македонците. И Боко няма да се огъне? Я пак!?! Македония ще влезне в съюза, това е сигурно, но равносметката ще е, че македонците ще ни намразят още повече. Супер далавера, няма що. Сърбите вече ни мразят заради дедения коридор на НАТО да ги бомбандира... Така не се общува със съседи.

Още от самото начало трябваше да е ясно,че никоя държава няма да подкрепи искането за Гоце Делчев,защото ако Гоце Делчев бъде записан българин, това автоматична означава,че Македония трябва да смени и химна си, където е възпят.Само силно неграмотни в международната политика, каквато е и Захариева, могат да предположат,че някоя цивилизована държава би настоявала за смяна на НАЦИОНАЛЕН СИМВОЛ!

Очевидно г-н Каракачанов е подготвен историк! Браво за позицията!

много здраво,че нещо зависи от вас!

Самия факт че Заев манипулира общественото мнение като приравнява смисъла на две съвсем различни понятия - език и идентичност, означава че никога не е бил искрен в намеренията си да работи за подобряване на отношенията с България. САЩ като говорят английски, Бразилия португалски или Австрия немски да не би да са загубили националната си идентичност? От САЩ: "Двустранният спор с България трябва да бъде решен отделно от процеса по присъединяване" От гледна точна на дипломацията това е "нож в гърба". Позволихме им да си направят бази на наша територия, и да се намесват в на всяко ниво в българската и външна и вътрешна политика. От благодарност ни показаха среден пръст за визите с обяснението че сме втора категория хора, а сега и тази подлост. Ако някой се е чудил дали САЩ са ни приятели вече трябва да спре да се чуди.

България, г-н Заев е отговорен член на ЕС и не може да допусне с вашето влизане в ЕС да влязат и изкуствено създадените от югославските комунисти и сръбските шовинисти проблеми.

Подкрепени от Рашка-парашка и сърбите Няма таков нещо като македонци Има българи заставени да се наричат така от сърбите с помощта на Блядовете

Аз не съм фен на никого, просто виждам как в БГ няма кадърни хора. Ще намерят начин да ни "натиснат". Това няма да е утре или след 3 дена, но ще стане, ясно е. Сега Боко показва мускули, но всички знаем, че е затлъстял и мускули няма... Ще видим как ще стане, има време :)

Само изчакайте джо алцхаймер да стане президент и ще признаете и македония и коминтерна.

То от такива приятелски настроения към нас, както се казва врагове не ни трябват, а относно вашата идентичност не я ли намерихте вече при хунзите в Пакистан, .... ха, ха.

в Пиринска Македония. И тези, които са гласували за тях ги псуват вече...

В ЕС приятелю зависи, ние сме равноправни членове на това общество. Пожелавам ти и вие да станете, но ще трябва да поработите върху начина си на мислене. Поздрав.

Ти да си видял някой в БГ да им се е опънал през последните 'найсе години? Аз не... Не само, че ще ни кажат какво да правим, но и ще ни накарат да си платим за това.

Американците да вземат и да го ду_ат! Те искали?!!! Какви сте вие та ще искате? Те искали отделно решаване на въпросите между двете страни! И как след това ще принудим македонците да признаят езика ни? Допуснем ли ги до ЕС, ядем дървото, след това единствената възможна стъпка е война, няма мирен начин да принудиш едни дебили да признаят, че са дебили! Позицията на страната ни трябва да остане твърда и да не се отстъпва и педя от позицията за езика и това, че няма македонско малцинство на територията на България! Американците са ясни, малко са като руснаците, на 7-8 години търсят къде да си изпробват новите оръжия, а Балканите от десетки години са бурето с барут на Европата, само трябва една искра и конфликта е готов, полето за тест на новите оръжия е на лице! Никакви отстъпки пред македонците, да си стоят в блатото, като не щат да признаят историческата истина!!!

Нали разбираш че нито Бойко нито Гугъл са авторитети по тези въпроси. Аз също не сум но това което знам е че северно-македонците говорите на църковнославянски. Този език е част от по-голям Римски дипломатически и религиозен проект започнал в 7в във Великоморавия (днешна Чехия) но се пренася в България и в завършената си форма е силно повлиян от говоримия средновековен български (смесица от няколко езика) през 7в. Наистина ли вярваш че Сашко е говорел църковнославянски???

И вие ще видите ЕС, през кура ми

В Пазарджик живеят чисти Българи , глупако !

ВИЕ ''АНТИБългарите" СТЕ ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА демек ИЗКУСТВЕННО СЪЗДАДЕНИ като COVID-19 вие СТЕ ЕДНА НЕБЛАГОДАРНА ИЗМЕТ !!! АМЕРИКА ВИ СЪЗДАДЕ И ще СЪЖАЛЯВАТЕ ;–)

Тоз па, ние 50 години имахме в химна цитирана чужда столица, да не сме имали претенция към нея?

САЩ никога и на никого не са били приятели, те си гледат само и единствено интереса! Русия, разбира се е същата, не се различава с нищо от Америката!

Добавям - над 2 млрд за самолети, както и разговори за още 8 самолета...

Поправка - обърках века - не е 7 а 9ти. Но това не променя смисъла.

И я даде на Тито/ сърбежите Наследниците на Тито- сърбежи и “македонци” днес напират за ЕС Ско ги пуснем ще е не таралеж в гащите , по-скоро автоматичен негърски кур Не ни трябват нито едните , нито другите Да ходят в Ервеазийския съюз на Шундин Анатема!!

Бегай античка тикво. Какво правиш в татаррски форум?

А, бе тъпунгер, надявам се, че разбираш, че си тъп, прост, дебилен, идиот и малоумник! Ако разбираш това, което ти написах, значи нещата са ясни на какъв език говориш! И ТЪПУНГЕР, колкото и латински знаци да използвате в азбуката си, в следствие на копирането на част от нея от сръбския език, пак щи си пишете на чист и сто процентов БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, дори и със селския Скопски диалект!

И защо да не го смени? Смени си името, Комнституцията, стотици имена на булеварди, летището, 3/4 от учебниците по история. Документирано черно на бяло. Какъв е проблемът с един химн?

Не може ли да се анексира направо тая Македнония и да се приключва с този въпрос вече, че ми писна от 10г. едно и също. Като дойдат новите самолети и корабите и Бойко Борисов да ги праща - като не щат с добро, со малко кютек :–)

"САЩ... си гледат само и единствено интереса!" Разбира се. В нищо не ги обвинявам. Упрека ми е отправен към нас. Ако повдигнем въпроса със закриване на базите на наша територия и откажем по-нататъшни оръжейни покупки (наблягайки на европейските варианти) ще спрат да да се държат нагло. В предвид на ситуацията с Турция трябваше да сме сред първите подкрепили Макрон когато предложи създаването на Европейска армия и намаляването на зависимостта от НАТО.

Ами те нямат море! Въздух имат, обаче!