Ранените лъвчета в Разград оцеляха, но нямат къде да отидат

Двете лъвчета, които бяха стъпкани от родителите си в зоопарка в Разград, оцеляха, но няма къде да отидат. Оказва се, че другите зоопаркове у нас са препълнени.

Обратно в новината

Коментари - Ранените лъвчета в Разград оцеляха, но нямат къде да отидат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво са направили разградчиите че са подплашели лъвовете които са си убили от страх бебето си? Как са се държали пред клетката? Българи ли са били? Ужас!

Близко до ума е, че гръмовния шум от панаира смущава дори живота на хората, които живеят в близост и най-вероятно е станал причина за ред недоразумения.. Какво остава за дивите животни, затворени в клетки в зоопарка, които не разбират нищо и в частност произхода на думтежите! Колко изплашени трябва да са били те животни, за да стъпчат собственото си новоредено - с телце не повече от 50 см.? И какво друго освен ужасен стрес за животните може да очакват гледачите на животните, вет.лекарите в зоопарка, директора? С това не се ли създава опасност и за хората навън......?

А иначе търсят ли си приемен дом? Бих могла да гледам едно от тях, докато е необходимо, в къщи.

Направо да затварят зоопарка и да правят паркинг за Лудогорец,нали това е идеята

Тъпия Разградския кмет, да вземе да привика тъпия общински чиновник дето е разрешил провеждането на панаир до зоологическа градина. И заедно да платят щетите за лекуването на лъвчетата. А фондацията може спокойно да осъди общината, защото има нормативни изисквания за разстояния и защита от шум.

ПАНАИР ДО ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА ... !!! Кой олигофрен го е разрешил това !!!

Горките животни, не са случили да се родят в нормална държава, която се грижи за животните си ...!!! Това хората сме най-голямата измет на планетата ...

Дайте ги на еколозите да ги турят в дефилето на Кресна- хем диви животни и ще изкарат някоя субсидия, хем няма нужда от стадо и пастири та да запалят гората като това лято.

Да станат по-големи и ги пускайте в горите. После - екстремен туризъм :)

Колко сме жалки пред тези създания на Майката-природа и Бог!

четири лапи пуска alert, международна мрежа за защита на видовете, в страните където еднакво добре се грижат за хората ,животните и горите. Винаги има място за красавци на тази земя.

Пратете ги в Пловдив - зоопрака е готов - просто едно абсурдно дело бави всичко. Има и пространство и нови постройки за животните.

животинки, красиви са но са се родили без късмет! Дано занапред да го имат!

да ги дадем на някоя бяла страна. Сигурно ще ги приемат - след като приемат разни бежанци застрашени от едно или друго. А тези лъвчета - ще им издадем редовни документи, личи че не са охранен като повечето бежанци, нямат валута и скъпи телефони като тях.

мигранти приемат, но жирафите ги колят на площада - така е по еврогейски!

Четири лапи са международна организация и доколкото разбирам това ще търсят - дом за малките лъвчета, а техните центрове не са само в България. Надявам се да им намерят хубав дом, място близко до техните нужди. Жалко че съдбата на другите животни в зоопарка в Разград продължава да е неясна и те да живеят в мизерия, глад и болести.

Дано се оправят малките котараци и да им се намери ново място за живеене. За предпочитане - извън БГ. На запад поне на животните се осигуряват доста по-добри условия, отколкото имаме тук. В идеалния случай се опитват да ги върнат в естествената им среда. Диво животно в клетка е грозна картина.

аре бе нали целят ни народ сме львове..а сега две малки не можем да отгледаме....колко пьти се раждат львчета в бг..мишки дал бог

Колкото и безсърдечно да звучи, но да направят някакъв бартер с друг зоопарк от чужбина

Знаете ли кое е тъжното Николовв, единственото "безсърдечно нещо" в това предложение, ще е отношението, към получените в замяна на лъвчетата животни.

градина,трябва да се замени с Концлагер за диви животни.Поне така е в България !Затова трябва да се забранят със закон а в освободените клетки да се затворят криминални престъпници, корумпирани чиновници, комунисти и фашисти.Или в най-краен случай да се хвърлят за храна на лъвовете и народа да гледа сеир,както в древния Рим.

Още една жалка история! Институциите отново си измиват ръцете вместо да поемат инициатива. Държавата вместо да наложи дисциплина и наказания, казва "който си е забъркал кашата, да си я оправя, ние нямаме нищо общо - най-кротко си крадяхме, пък вие ни притеснявате..." Хич няма да се изненадам, ако Прокуратурата започне да отказва да разследва кражби: "Ние сме му казали да спре да краде, изпратили сме му писмо да възстанови откраднатото и да се извини".

Горките! Най-добре да ги спасят в цивилизован зоопарк някъде в Задапдна Европа - Германия, Холандия, Англия! В България за хора не става, какво остава за застрашени видове като лъвовете!

Може и на север. Бедна ви е фантазията какъв зоопарк има в Шеция -"Kольморден". Лъвотете живеят свободно в гората, а от лифта над тях гледката е невероятна - животни, природа и море.

Няма такава държава. Но нищо учудващо - у нас няма адекватна грижа за бедни, болни и стари хора та какво остава за животни макар и от рядък вид.

Критерий за развита и социална държава се определя от отношението към животни и възрасти хора.

Мой познат отглеждаше незаконно такова лъвче на село. Когато лъвчето порасна комшиите го натопиха и за да не му го отнемат и наложат глоба, аверът ми го закла и направи на луканка. Станаха добри суджуци, прекрасно мезе за бяло винце.

Ей това е българопитек, мислещ само как да произвежда лайна и да прецака другарчИ!

Боклук! Нали знаеш, че това което си написал е пълна лъжа?

Искам ги за в нас. Махам СОТ-а. И комшията отгоре веднага спира да тропа нон-стоп.