Пострадалата в джакузито Изабела излезе от кома

Лекарите в реанимацията на варненската МБАЛ "Св. Анна" изведоха от изкуствената кома 4-годишната Изабела, която пострада в хотелско джакузи в Златни пясъци.

Обратно в новината

Коментари - Пострадалата в джакузито Изабела излезе от кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Детето няма да се оправи скоро.Дано първо мине опасността за живота му.....оттам насетне предстои дълъг период на въстановяване,който 100% ще бъде свързан с нестандартни оперативни решения с оглед изглеждащата по съвсем различевн начин храносмилателна система...така като гледам....още самите лекари не са наясно как точно(и къде) ще стане това....За вината....виновни са абсолютни всички-собственици,управители на хотела,спасителя,държавата като контролен орган,фирмата производител...кой , как и кога ще бъде призн ат за виновен е друг въпрос...мене ме боли за това малко 4 годишно дете...дано господ му помогне,дано се оправи

Бог да дари дълъг живот на това детенце ! А за виновните - съд !

не ви ли е срам бе дир вчера писахте че червата и излезнали от помпата

Е какво прави тази държава всяка година? Нали трябва да проверява тези джакузита, басейни и т.н. Какво прави? Все пишат, дрънкат глупости по вестници и списания и интернет сайтове за проверки и т.н. И накрая се оказва, че нищо не е проверено и всичко е една голяма ЛЪЖА!

Аз пък питам-Какво прави дете на 4 години в джакузи? Отговорността е и на родителите!

Тъпа птка си, Ели.

В руски сайтове винаги пиша да не почиват в Бг.

Към "Затова" - Този хотел не е ли собственост на руснаци. Названието "Адмирал" ми говори това. Те си падат по военната терминология

нещо свързано с мангалето Иван Костов носи само страдания

Моля се детето да оздравее,но хотелите по морето са под всякаква критика,отвън лустросани,а отвсякъде ни дебнат опасности-това не е единствения случай,имаше и в Албена подобен,отравяния от некачествени и застояли храни,мръсни басейни...Що за безотговорност е това,само печалбите им са в тъпите глави.

Капитализъм. Ти какво искаш? Всичко е пари. Официално.

Не е проблема в капитализма. Иди в Азия в някой хотел и ще видиш как всичко е както трябва. Проблемът е в евреите в България, които са собственици на 99.9999% от хотелите.

16:35 Аз за това си почивам в къщичката на село, нищо,че там има друга опасност - циганите. Ами то... като,че ли по-добре да ни си жив.

Нека родителите на детето да ги осъдят за огромна сума! Нека да ги съдят и извън БГ. Здравето на детето е безвъзвратно загубено, но поне, ако е възможна някаква превенция за всички останали. Спасителя без сертификат! Явно хората си я карат така, без особен респект от закон и последствия. А колкото до това кой е собствник? Слуховете са, че това е един по-мургав бивш премиер на страната. Който сега усилена прокламира България да излезе от валутния борд. Не казвам кой.

работата на спасителите не е да следят дали басейните са с изправни помпи и др. подобни. Все пак човекът веднага е изключил помпата и това вероятно е спасило детето от смърт.

Това, че заема щатната бройка на спасител, още не означава, че изпълнява точно спасителски функции. Доколкото схващам, басейните не са функциониращи, така че за спасител, едва ли има работа през съответния сезон. Щом се е намирал в съседно помещение (а не край басейн с хора), вероятно е уплътнявал надницата си като пазач, вътрешна охрана или общ помощник. Може и аз да не съм наясно, но не вярвам да има назначен служител за всеки апартамент, в който има инсталирана вана, за да стои дежурен, докато се къпят хората. Странно ми е това, че институциите са наложили едни санкции и гордо са се прибрали зад бюрата си.

В какво отвратително място превърнахме държавата... Моля се това дете да оцелее, да има нормален живот, да радва родителите си, да има свои деца един ден.. Моля се за родителите и, да имат сила, да са заедно в този тежък момент и да видят своето дете щастливо и засмяно отново, както всяко 4 годишно дете трябва да е...

защо българската адмибнистрация работи основно след като се случи някой нещастен случай. ДОКОГА ТАКА БЕ

Така ще бъде, докато българите не се научим акуратно да си изпълняваме задълженията. Не знам защо, но в мен се е затвърдило убеждението, че е навик най-вече от Тодор-Живково време всеки да разпореди на друг да свърши работата. Да не би да се прекара сам да свърши нещо. В България всички сме началници и няма кой да работи. Безхаберието ще ни запрати в небетието - всички вкупом. Затова държавата ни е на този хал.

Не съм от Варна. Нека някой от там,да напише,чий е Адмирал.На ТИМ ли? В този ужасяващ случай,варненските лекари са сътворили чудеса за да стабилизират детето.Поне,според данните за пораженията на телцето му. Би трябвало,на първо място,в подобен топ-хотел,да има ясни правила.Табели с предупреждения и забрани.Редовни проверки за безопасността на съоръженията.Адекватен персонал,който зорко да следи за малоумни родители,които от тъпота,не знаят и на практика нехаят за здравето на децата си.Като тази английска"майка".Хотел с Н -бр.звезди и цени,за страх.

Знае се, че големите хотели принадлежат на мутри. Там правила не важат. Хвърлят прах в очите, като ни занимават със спасителя-случаен , дребен човек. Що не кажат кой е собственикът? Кой управлява, кой прибира печалбата? Пак ще се замете случая, както се замете трагедията със сградата, която смаза четири безработни циганета, в хотел на Гергов, дето имаше документи само за преустройство, не за премахване ! Някой да направи нещо по случая? Някой да си спомня? Ще хванат на гущера опашката....спасителят ще го отнесе...Нещастници......

Този хотел е на някой от тия, които се борят да сменят често правителства, да сме все в избори, да фалирват банки и да обират народа. Много ми е интересно, как и с какви пари тези собственици подържат тези хотели? Това са огромни разходи.Не ми се иска да имам хотел , халал да им са тези имоти. Навярно тези собственици нямат и минута спокойствие.

И къде е сега екс-министърката Ангелкова да ни обясни колко са ни хубави курортите и как трябва да подкрепяме българското? А аз ще си продължа да си почивам извън България, щото ми писна да помпам на мутрите бизнеса.

Снима се с Шарън Стоун в Лос Анджелис.

Като използвам ключовите думи мутри и помпа, защо ли такова нещо не се случи на някоя мутра, аа верно, защото гъзовете им са толкова големи, че едвам влизат в джакузито, камо ли в отвора за помпата.

И защо няма нито един коментар по адрес на алчните, крадливи, некадърни и долни български лекари! Поне едно благодаря! Що бе , джуджета булгapистански!

явно хотелът е образцов. Интересно все пак на тия, които отчаяно обвиняват майката и се опитват да замажат вината на хотела, някой дали им плаща?

както винаги безхаберният, гледащ само в портфолите ни Ганю е много активен само след дъжд качулка. Хотелите ни в голямата си част принадлежат на мутри и узаконени крадци, да чакаме от тях съвест и спазване на законите е като да чакаш от умрял писмо. Те отдавна са се уверили в своята безнаказаност. Имаме в пъти повече чиновници от една Холандия например, но присъщата на племето безотговорност и безхаберие естествено не дават резултати. Обречено племе не само заради политиците, а заради самата му същност, базирана на вопиюща липса на култура, дисциплина и отговорност.Абе Ганю....

Джакузито не е за деца, но туристите са малоумни....

Може ли по-конкретно пояснение защо (ако приемем, разбира се, че е обезопасено както трябва)?

За всички мърлячи които повтарят: "какво правило детето в джакузито" - Разберете: Мърлящината убива! Посредствеността и неграмотността също! На тия хора им се плаща да си вършат работат, само че ТЕ НЕ ГО ПРАВЯТ, заради което детето е жертва! ---- Утре, ако немърливият готвач изсипе белина в таратора и някое друго дете стане жертва, пак ли така ще повтаряте "какво прави дете в ресторанта на хотела"... На вас, мърлячите, все някой друг ви е виновен.....

Нещо повече. Ако детето не трябвало да бъде в джакузито, то спасителя е трябвало да го изведе принудително и да предупреди майката. А никой почиващ не е длъжен да знае ОСОБЕНОСТИТЕ на нашенските джакузита.

След като знаят, че половината не работят законно, въпроса ми е - Защо още работят?

Ама ти що задаваш отговори? Работят по същата причина, поради която стрелбата на слънчака беше бодро обявена за "спор за паркомясто".

Мдаа, само липсата на сертификат на спасителя е причина да няма решетка в джакузито.

Насложени няколко компонента и резултата е на лице! Най вероятно родителска немарливост съчетана с не предоставена информация за безопасно използване на "джакузито"! Не мога да схвана какво общо има спасителя с джакузито?!! Спасител се назначава на басейн чиято площ е по- голяма 312,5 кв.м и 25 м. дължина или по малки размери с дълбочина над 1,2 м. Що ще БЧК да се мотае око джакузу ?!!! Да вземат да дойдат у дома да ме накарат да си го обезопася със спасител. Сега пак ще почнат едни ПР- ски изцепки в стил БЧК на гърба на пострадалото дете. Какво се случва като в Гърция почти няма плаж с каквото и да е осигуряване със спасители и медицински пункт?!!! При нас в БГ всеки плаж е обезопасен и накрая никой не иска да чуе спасителите . Да вземе БЧК да проведе някаква що- годе нормална кампания на тема воден травматизъм вместо да се бута там където не им е работата.

Много интересно, къде видя родителската немърливост. Жената не е оставила нито за миг детето си без надзор. Бих попитала, ако твооето дете беше там, как би го "спасил" без да си немърлив. Явно имаш някакви идеи. Съоръженията не са обозначени, като опасни за деца и там се допускат и доста по-малки. А и е нормално да е така. Виж, липсата на решетки и неоразмерени помпи не са нормални.

По-точно помпата е преоразмерена.

Още с вкарването на детето във въпросното "джакузи" е постъпила немарливо. Деца под 7 години нямат работа в такива съоръжения..........

От сърце се моля мъничката Изабел да се възстанови! Браво на лекарите!!! Дано осъдят виновните за трагичния инцидент!

за детето , да но се оправи и да си живее нормално и внимателно за в бъдеще. Ама това за спасителя ме уби , какъв спасител трябва да има на ДЖАКУЗИ ? Да внимава колко балончета ли има кво ли ? Пак предобриха новинате нашите родни медии , да трагедия е , да проблем на хотела е и това е всичко.

В спа-то има обикновено басейн/и, освен останалите съоръжения. Задължително трябва да има спасител.

"отварят над 300 басейна, но само половината работят законно" - еми правете проверки, друго решение няма.

Горкото детенце, дано се оправи.

Абе, каква е тази помпа и то на джакузи, която може да засмуче така едно 4-годишно дете?! Това ми звучи по-скоро, като филм на ужасите, отколкото като реална история...

Едно време ако искахме джакузи трябваше да пърдим във ваната, но сега времената са модерни и за тази цел има мощни помпи, които правят така желаните балончета.

Дано бързо се оправи малката душица! Но какво прави едно 4 годишно дете в джакузи?

Джакузито е просто вана с дюзи за хидромасаж, казано на твой език.В твоите представи да не би да е придатък към публичен дом, достъпен само за пълнолетни.

в случая явно не е просто "обикновена" вана...

Във филмите от 80-те беше точно това - вана с мехурчета и мадами вътре.

и аз това се чудя? какво правят разни коли в тунелите? току виж някоя лампа паднала и убила някой... не, няма как разни случайни жертви да ни пречат на мърлящината, а ?

по тази логика да питаме и мястото на водата в язовирите ли е...

Искаш да кажеш, че ако си в джакузи, ще оставиш детето си отвън да те гледа през влажните си очички как се кефиш? Странно!

Хотелът да се затвори до осъждане на виновните и да изплащане на глобите и обезщетенята. Да се пуснат проверки и данъчни на всички хотели на собственика и роднините му. И накрая хайде някоя държавна институция да вземе да си върши работата без подкупи, а?!

Ало баЦе! Ти като какъв точно се изживяваш?! Кат Властелина на ХАЛКИТЕ, може би?!...

Това са нормални практики в нормалните държави, каквато се мъчим да станем. Кое ти изглежда толкова приказно, че не разбрах.

То спасител по това време в годината въобще няма там.Просто са нарочили един от персонала за такъв.Това ,че чиновниците не проверяват тайно си е работа на правителството да си ги кастри...нали получават заплати за това!

Правителството да проверява кой с каква диплома е назначен, или дали е изчистен кенефа в парка? Хайде малко по-сериозно, а?

Дано това нещастно детенце да се оправи, доколкото може при такива сериозни поражения по вътрешните органи! А неговата мама да почне да се грижи за него, както трябва! Защото отсега нататък ще ѝ се наложи да му обръща много повече внимание, отколкото си е свикнала!

Добре. Нека преминаващите през тунелите шофьори се грижат за осветителните тела в тунела, току виж някое паднало и убило човек. ----- Аврора, ти си същият посредствен тарикат, като мутрите в хотела, на които единствено другите им са виновни.

Бе я стига селски разсъждения, че почвам да се дразня вече ! В джакузи, в сауна деца нямат място по обясними причини, които би трябвало и на Вас да са ясни !

До този с "клошарските" епитети... Моите впечатления са, че точно хора като теб са клошари, с това мислене : платил съм 300 лева и ще ползвам до дупка даже и да се пръсна после.. В моят дом имам и вана с джакузи и парна баня, които са ми на разположение 24 часа ежедневно, но никога не ми е хрумнало да ги използвам с моето дете, също на 4, защото не са подходящи за него. Знам как аз като съм влизала в голямо и мощно джакузи водата може да те бие доста силно в бъбреците примерно - и през ум не ми е минало да експериментирам как това ще се отрази на гръбчето на 4 годишното ми дете. В този случай, както и във всеки друг първостепенната отговорност е на родителите, ако притежават нормално родителско съзнание, след това е отговорността на управители, институции и т.н. Не че хотелът не е отговорен - отговорен е, но чак на второ място след родителя, който взема решения за едно безпомощно дете, което само не може да оцени риска. Аз до миналия сезон не бях потапяла детето си в басейн или в морето - защото е пълно с всевъзможни бактерии и не виждах смисъл да го пусна в тази среда, която само може да навреди на здравето му, а не да е полезна. Помислете върху това и недейте да очаквате някой друг да бди за безопасността на децата Ви докато Вие отмаряте. Иначе от момента в който разбрах за нещастния случай с цяло сърце се моля детенцето да оцелее без последствия !!!