Зимбабве се прощава с банкнота от 100 трилиона местни долара

Престъпници се възползват от паричната реформа, която правителството на Зимбабве предприе в отчаян опит да се справи с финансовата криза, пише в. "Хералд".

Обратно в новината

Коментари - Зимбабве се прощава с банкнота от 100 трилиона местни долара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не минат към USA долари и ще им приключат проблемите? Като го обявят, дали САЩ са съгласни или не, дреме им, хем за фалшифицирането няма да се грижат, сами ще се появят в обращение, а и сега едва ли някой ползва местната валута.

ami na една от снимките ,в ръцете на една жена имаше бая US длари

link Повече не позволявайте мошеници като автора на тази дописка да ви пробутва "новини" отпреди 8 години! Пълна лъжа и измислица за момента!!! Новините са съвсем други!!!

Край на кризата! Стратегическият партньор на Русия въвежда нова валута "путеруб"! 1 "путеруб" = на една скилидка чесън!

Страната е стабилно доказателство, оспорващо теорията за "европейския грабеж" на Африка. А и не е само тази държава.

Объркал си се доста май. Това, че има местни пионки, които вършат черната работа на "белите", е отделен въпрос.

Такак ще е. като си изгониха белите фермери и специалисти!

под мъдрото ръководство на другаря роберт мугабе, и неговата социалистическа партия, вече 36 години зимбабве уверено върви към светлото бъдеще!

ТОВА Е МНОГО ВАЖНА НОВИНА!

да ги пращат към Русия. Скоро ще им трябват :))))

За кампанията на Тръмп ли? Верно, могат да ги дадат на наш Плевньо и току-виж тържествено обещае, че ще направи орална любов на всички, които гласуват за Тръмп :D

Всъщност, те даже са достатъчни, за да го обещаят и Манол Глишев, и Асен Генов, че току-виж и бабето в Берлин...

Толкова е състоянието на фашистчето Пупи, и то в американски долари, а не в зимбабвийски долари.

Как ли списание "Форбс" непрекъснато го изпуща в класациите си...

Бившата Родезия или сегашното Зимбабве е класически пример за това, че черните не са дорасли да ръководят страна и икономика. При англичаните сравнително уредена страна- Сега пълна разруха. А една от най богатите на диаманти страни. Който отиват в ръцете а корумпирани политици.

Когато на власт в една страна са сатрапи, резултатът е този, обаче са виновни САЩ !!! То и в Русия и Турция вървят натам нещата :(((

Зимбабве е толкова бедна страна, защото всичките им огромни природни богатства са на практика завладени от Великобритания и се изнасят, без да носят един долар на хората. Въобще не става дума за способностите им - те са жертва на обир.

Точно така , САЩ и Великобритания са виновни, местното сатрапче няма никаква вина !!!

След няколко десетилетия така ще се говори и за нас....Най богати на злато ,но някак си изчезва от страната...

ами,то и при нас ще е абсолютно същото ако валутният борд на левът падне и търпението на европеиците един ден свърши за нас българите!

А защо пропусна РУМЕН Петков. Или не сте информирана достатъчно за подвизите му. Вярно е, че той е герой от провинциален мащаб, но определено и той е герой на нашето време.

Който не познава техническата стойност на разменяното на практика какво ще вземе? Едно време вземаш злато, сребро и като не го ползваш реално нямаш нищо - пара.Длъжен си да търгуваш.Пари и религия- само от вярване ги има. А това между другото е характерно и за лъжата. Ако не повярваш в лъжа тя няма да ти повлияе. Де факто хартийките са едно голо обещание, че би трябвало да има нещо реално зад тях. Нооооо обещанието не е реалност. И се започва една размяна на виртуалнисти. А между другото банкнотите за гаранция са измислица от венециански монаси. С подписа моахът търговец гарантира, че приностителят е оставил злато при него. А приносиотелят като стигне до ориента отива при друг монах, познаващ подписа на монашеския брат и му дава равностойността. Защото религиозните ордени от едно време са накалъп и на едно по целия свят. Все пак ислям и християнство и тес от един корен.

Тия там в Зимбабве май социализъм строяха? И го докараха до някакви абсурди? Добре, че овреме се отървахме от соц-а. А сега другарката кУрнелия и нейното политбюро нещо си мечтаят за ново въвеждане на държавна индустрия.

Гледайте само какъв интересен феномен има у нас, свързан с парите и икономиката: 1. РУМЕН Гечев - човекът, който за малко не ни докара до банкноти от сти трилиона 2. РУМЕН Овчаров - човекът, който с лекота ни натресе 14 милиарда долара договор с американските Марици и няколко милиарда за Белене, Голям шлеП и т.н. ..сега гледам РУМЕН Радев и направо ме е страх...

Иван Костов се казва човека дето ни натресе и американците в новият ТЕЦ 1 и италианците в ТЕЦ 3....Историята я помним!

Те тези централи всъщност са със съветски капитали , изнесени чрез американски офшорки, ама нейсе :)))

Дрън-дрън! Иван Костов продаде ТЕЦ-а, но СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, РУМЕН ОВЧАРОВ И МАЯ МАНОЛОВА подписаха договорите за 25 години на стойност 14 МИЛИАРДА долара. Гарантирани пари. От тези, дето Радев сега за пенсии ще дава.