Учени: Животът на Земята е в опасност

Хората унищожават системите за поддържане на живота на Земята в мащаб, какъвто не е виждан през изминалите 10 хиляди години.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Животът на Земята е в опасност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

политиците, като подчинени на печалбите, на лобиистите, които са отговорни за 90% от злините на света са заслепени от блясъка на златото и "успехите" на борсата до толкова, че не виждат опастността от собствената си погибел, за която основна вина имат само те. верно е, че в бункер под земята може да се оцелее, но животът там е като живот на сляп червей. какво нещо. за да бъдат преизбрани и "добри" водачите ни доведоха до ръба на катастрофата. и това не е заплаха, а реалността. отворете си очите най-накрая и натиснете спирачките!

У нас отдавна е в опасност, а на места даже е и приключил. Дотук имаме само над 2000 обезлюдени села. какво ли ни чака нас, оцелелите, до края ни? А дано дойде по-скоро, че ми писна да се моля за хляб и достойно заплащане.

Термоядренна война -100 милиона население на планетата,и след 10 000 години ще сме на равнището на развитие както в каменната ера. След един милион години вече ще може да се живее като хората на горе долу чиста планета.

Пука ми.... ша си го преместя в другия крачол.

В момента, докато учените газват на висок глас, че живота на Земята е в опасност, някой си, като обл.у-л на Русе се изказва, че ще реже дърветата край пътя, щото да опазел живота на леваците, набедени за шофьори. Хората в Израел правят от пустините градини, а в България простите хора правят Родината-градина на пустиня.

Важна е ДАЛАВРАТъ...

Спрете да пърдите, че осмърдяхте околната среда

Аз

Както казва Джордж Карлин... Тя Земята далеч по-страшни неща от нас е преживяла, ще преживее и нас. НИЕ няма да се преживеем, обаче...

"Хората унищожават системите за поддържане на живота на Земята в мащаб, какъвто не е виждан през изминалите 10 хиляди години." Е това не можах да го разбера,кой води статистика за последните 10 000 години.Ако има някой жив от началото им да сподели за какво става дума:))

Бих споделил ама не помня ;)

Има си методи за доказване, мунчо.

Ти си Мунчо:)) Чети хубаво заглавието на темата.....писна ми от смотаняци.

Ами вместо да алармират, да раздават презервативи. Не е ноормално Иния и Китай да имат население 2.5 милярда. Това е 5 пъти колкото ЕС. Същата работа е и в Африка. Правят деца на конвейр и после няма с какво да ги хранят. Просто на южното полукълбо трябва да се обясни, че така повече не може!

Презерватива преди хранене или след хранене на го взимам :)

...вместо!

В периода Протерозой (продължил от преди 3.8 милиарда до преди 700 милиона години) в атмосферата почти няма кислород. Живеят само строматолити, които са цианобактерии дишащи СО2 и отделящи кислород като отпадък. Кислорода за тях е замърсител. Ние, дишащите кислород съществуваме благодарение на кислородното замърсяване от размножилите се прекомерно строматолитите. В този ред на мисли, замърсяването с СО2 за нас е подготовка на среда за следващи видове, които ще ни заместят на Земята. Или смятате че човешката плесен трябва да съществува вечно!? С какво го заслужаваме?

Трябва да се престане с това раждане от неграмотни хора. Колкото повече са хората, толкова расте замърсяването, но на Земята вече й писва и сама ще се поотръска, за да се сафиреса хомо сапиенс.

Те грамотните направиха техническата революция :) дето май се явява проблем ;)

Техническата революция е напредък на ума, но има и прости същества, които унищожават безразборно, експлоатират хищнически и разхищават ненужно ресурси.

А това не е ли тероризъм срещу цялото човечество и живият организъм на планетата Земя?!

Как се тръшкат сякаш току що го разбрали. След има няма два три милиона години някое насекомоподобно ще разглежда скелетите на млекопитаещите из музея и ще се чуди що за астероид така внезапно е затрил такова разнообразие от видове за такъв кратък период от време...

Много филми гледаш по БТВ-то, момче... Промили са ти мозъка.... Какви насекоми, какви бръмбари сънуваш бе... Ауууууу....

Късно е либе за китка. Процесите са необратими, човешката алчност не знае граници. Земята ще се очисти от отпадъка, както го е правила нееднократно, за да даде шанс за нов живот. И като отровим последната река ще разберем че парите не се ядът.

Иване, Иване, само за ядене мислиш. Търбух такъв.

скоро на Марс - Марс - на марсианците ! Янки, го хоум ! НЕ на емиграцията на Марс! На Марс - само с визи ! и прочие красоти..

Е така се прави. Начи наште бастуни затвориха ТЕЦа щото не бил си сложил сероочиски а Чайна обеща да пробва да достигне пика си след 15 години. США и те така. Що се ние сме по-светци и от господ бе?

Ама ние големи колкото Сащ или колкото Китай сме че да имаме думата ? Ае мисли малко, а ?

Щяхме да сме по-зле от тях, ако имахме техните икономики и територии. Малко мозъчна дейност, ама явно ви затруднява!

Може би вместо да квичат за глупости е време да позамислят как да накарат "горещите" африкански женски да не правят по 30-40 деца по време на животът си който става все по-дълъг.После всички негърчета искат джипове джетове,жени,яхти кораби и тн и поне по 30-40 деца.Само последните 50 година населението на Африка се е увеличило със 400%.Никога раждаемоста не е била по-висока никога не са живяли по-добре.. Дори от най-страшният вирус на планетата Земя- ебола са умрели по-малко отколкото умират от катастрофи или грип.. Така че тия с техните сълзливи предупреждения и снимчици на сополиво негърче на фона на пустиня могат да си ги заврът в задника.

Ама виж кво е готино цигането. Даже и джапанки си има.

Прав сте, трябва да има семейно планиране, както му казват ... В Китай и Виетнам - има.

Доста преувеличено, доста глупаво, доста ограничено. Първо тези негърки, които раждат повече деца не са достатъчно богати, че да се сетят за джипове и животът им е доста кратък. Тези с джиповете не раждат толкова много. Второ, преди да даваме акъл на другите, нека се опитаме да накараме собствените си цигани, които знаят що е то джип, да не се женят на 11 и да раждат по 10-20 чавета. "Капка по капка вир става" са казали хората, нека не се заблуждаваме и успокояваме с това, че сме малка държава.

Да бе 100 футболни игрища. направо 1000000, какво ще си играем на дребно. То бива манипулатор, ама ти се оливаш.

защо триете + и - ?!?! защо манипулирате?!?! Това ли е според Вас свободата на словото в демократична България?

същия въпрос и го изтриха явно са инструктирани добре!

Не трият бе -това е новата с-ма за проследяване..по-бавна е но ще зацепи

Добро утро Америка!

БATKO

Това показва, че спонсорите на американските политици - Шеврон и Монсанто унищожават Земята. Те замърсяват земните и сладководните системи с дупчене и химикали.

Хората разрушават земните и сладководните системи, ПРОКЛАМИРАНИЯТ ШИСТОВ ГАЗ ИЗВЪРШВА ТОЧВО ТОВА!!!!!

Ако се погледне реалноМонсанто е е най-големият производител на отровите ,включително пестициди и торове които тровят земята,Дупчат за шиств газ ,изпускат в атмосферата неописуеми количества СО2,и отказаха да подпишат споразумението в Киото!

И благодарение на тях добивите се увеличиха неколкократно, съответно милиони бедняците ядат евтина храна всеки ден. Ако ги нямаше монсанто кой щеше да изхранва тези 7 милиарда? Половината щяха да са изпукали от глад.

това трябва, да изпукат! Така е в природата! Да се оставят да оцелеят е природо несъобразно и част от проблема!

На кой му пука дали ще са изпукали от глад, въпросът е БЪРЗАТА ПЕЧАЛБА от ГМО-храни. От др. страна, дали същите тези ГМО-храни няма да имат вредни последици върху здравето на консумиращите ги, тепърва ще има да видим. Може пък това да е целта (освен печалбата).

Затова ли в океана се изхвърлят стотици хиляди тонове зърно за да държат висока борсова цена?

Същите тези учени да обърнат внимание и на още две неща, опасни за екологията: 1. ръчкането за шистов газ с химикали, които отравят подпочвената вода и 2. chemtrails - пръскане от самолети на алуминиеви наночастици (нелегално, без никакво обяснение и с неясна цел), които попадат в питейната вода, почвата, в която отглеждаме плодове, зеленчуци и зърно и - в БЕЛИТЕ НИ ДРОБОВЕ !!! Време е някой да зададе въпроса, а не да се правим, че не го забелязваме!!!

а направи ли ти впечатление че докато Кери беше тук, небето беше чисто .... гадовте спряха да пръскат, хахахахаха

Обяснението за алуминият е много просто всъщност, потръси само какъв е ефекта от отлагането на алуминиеви окиси в мозъка на човек.

Аз по горе се пошегувах, само един истински глупак може да вярва в кем-трейлс. Това дето го виждате горе е Кон-трейлс и е нормален физичен процес който се наблюдава от както има реактивни самолети.

ДОКАТО ТЕЖКИТЕ МЕТАЛИ СЕ ИЗВЕЖДАТ ОТ ОРГАНИЗМА С ПЕКТИН И ДР., ЛЕКИТЕ МЕТАЛИ, КАКЪВТО Е АЛУМИНИЯ НЕ СЕ ИЗВЕЖДА ПО НИКАКЪВ НАЧИН. ОСВЕТ ТОВА , ИМА ИЗСЛЕДВАНЕ, ЧЕ АЛУМИНИЯ, КАТО СЪСТАВКА НА ДЕЗОДОРАНТИТЕ Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ РАКА НА ГЪРДАТА ПРИ ЖЕНИТЕ.

Ехааа, тези откриха топлата вода !

Има ли друга държава освен Кравария,която не е подписала протокола от Киото?

Еми ще и помогнем на Земята с фракинг като не слушка!

При тая неконтролируема популация, трябва резко да се смъкне бройката от 7 на 3 милиарда. За тая цел, предлагам с паразитните елементи да се започне - сещате се кои, пръснали са се по цял свят и се плодят като хлебарки.

Не предлагай такива идеи, че ти ще си един от първите паразити изчистени от Земята !

Е, те това с е нарича евроатлантич. ценност!

"Хората и нациите започват да действат разумно, едва като са изчерпили всички други възможности"

Животът на Земята не е в опасност. Природата си знае работата. В бъдеще ще останат полезните видове, а човекът поне към момента не е сред тях

Нали цигарите бяха виновни за замърсяване на въздуха, та да мръзнем като клошари по улиците с чаша кафе в ръка, превзети и комплексирани непушачи?!Сега къде ще се скриете и срещу кого ще джавкате?!

Ти си поредното доказателство, че никотиновите наркомани не мислят - пушенето е вредно за здравето на хората около теб тъпако, а не е причина за глобалното затопляне ! Май не си си взел дозата и си нервен ! Излез навън и шмъркай дим - ако можехте да се видите отстрани какви сте жалки с този гаден навик ...

Там където и ТИ - НИКЪДЕ.А пушачите са слабохарактерни щом растение на силата, като тютюна ги е покорило.

Най големия замърсител са демократичните...янки следвани от кина.

Тъп, по-тъп, най-тъп.

То па един живот...

хората имат пари да търсят вода на Марс, а нямат пари за прекарат вода до засушените райони на Земята . Пита се - има ли разумни същества на Земята ? И за какво ви е вода на Марс, да не би да планувате емиграция на тази планета ?

не! фактите доказват, че на земята още няма разумни същества. практически, човекот не живее най-дълго, най-щастливо и не се размножава най-ефективно. има по-успешни видове, нестрадащи от болестите на суетата.

хората изследват други планети не защото искат да "емигрират", а защото е в човешката природа да изследва, да мисли за бъдещето, което явно излиза извън ограничените и наивни представи. Дори човечеството да фокусира всичките си сили и ресурси за подобряване на екологията и средата за живеене на Земята, досатъчен е един по-голям астероид , комета или по-сериозно избухване на слънчева маса, за да сложи край на всичко. И това не е нещо срещу което можеш да направиш каквото и да е от нещата които си представяш. Изследването на други планетии на Космоса изобщо е инвестиция в оцеляването на човечеството! Отделно от това е възможността за добив на ресурси от други небесни тела, вместо да разваляме еко-системата на Земята заради нуждите си.

и що трябва да оцеляваме в космоса, а не тук, на нашата си планета ? ни е не можем една озонова дупка за запушим, ти ми говориш за колонизация на други планети. освен това, явно чувството ти за хумор е ампутирано.

Амин 100тнико !!!!!!!!!!

Няма такова нещо бе ! Трупайте пари в банките, трупайте злато и дрънкулки- разни ламаринки и железца, купувайте къщи с по 20 стаи- 5 спални и 4 бани-защото човек може да седи в повече от една стаяпо едно и също време, да лежи едновременно на 2 легла и да яде с две лъжици... Купувайте лъскавки ръждиви коли , слагайте им вежди,мигли, лети джанти като на каляски, тапицерии и други тъпотии, купете си детски играчки-смартфончета-айфончета-таблетчета, за да ги изплащате по 2-3 години и да си правите с тях малоумни "селфита" на пияно, слушайте чалга, дрогирайте се, пийте алкохол на корем, тикайте наведени огромни решетъчни колички в хипермаркетите, които ще напълните само с отровни бъркочи , салами, лютеници и други химически смески на промоция, диплете се на опашки, че нещо било с 11 стотинки по-евтино на промоция, когато посрещате т. нар. 'нова година" , 8-ми март и други измислени празници- яжте до пръсване- колкото можете да поберете- вземете си една трамбовка и тъпчете саламите и руската салата , та да поберете повече, пийте до спукване- утре алкохолът може да свърши....Гледайте малоумни и тъпи индийски , турски и български сериали-баташки бози и лейте сълзи за проблемите на Айша или Хасан, а за вашите се не сещайте, гледайте тъпите шоута-на Слави, на Камен, на Шишков и на други прасета, Пей с мен, танцувай с мен... Тотално сте изперкали, забравили сте, че човек може с малко и сте станали ненаситни и искате още и още.... На всичко това трябв ада се сложи край....

ЩЕ се сложи край ! За добро или зло, по един или друг начин, рано или късно. Просто така функционира природата. До тогава говедата ще се раждат за да умират докато не знаят защо живеят.

Добрата новина е , че съсвсем скоро ВСИЧКО СВЪРШВА! При това дори по-скоро отколкото си мислят! Планетата няма нужда от "плюскащи и серящи" същества, неразбиращи основни закони на Вселената!

Абсолютно сте прав.

Съгласен съм с теб, само за празниците не си прав. Те са повод да се събереш с близките хора. Лошото е, че и тогава на преден план е яденето и пиенето.

Ти имаш нужда от повод да се събереш с близките си хора? Ноу комент.....

Не пиенето, а хвърлянето на храна в кофите е грях

Да, разсъжденията ти са за една част от хората. Има и друга, без дом, без близки, без пари, без храна, без коли, без телевизор... Все още има хора на изкуството, на науката, хора, които четат и се образоват... :-) Нещата не са еднозначни. Няма нужда да се плъзгаме само в една посока, много хора не са в тази крайност, която ти коментираш. С едно съм съгласна, че чалгата промива мозъци, а за сериалите имам не чак до там критично мнение. Най-сладко се спи пред телевизора, когато дават някой сериал! :-)

Все пак животът си е частна собственост и всеки има право да си го живее както иска. кеф му наркотици, кеф му тютюн, кеф му учебници по висша математика. Иначе всички щяхме да бъдем като роботи.

То пък един живооот на тази планета .

няма нищо по-тъпо и жестоко от бг комунист

ИМА НЕЩО ПО-СБЪРКАНО ОТ КОМУНИСТ-ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКИ И ХАМВЕРИКАНСКИ ДЕМОКРАТ!

Истината е още по жестока! Има само ЗОМБИТА! При това са преобладаващото мнозинство , около 98 % !

Да бе, няма...я погледни в огледалото!

Земята не остава длъжница.

На Земята никой няма да да живее добре, ако променим климата. Аучността ще погуби света.

...ко казА, ко?

Видяхме го с просто око преди да ни го потвърдят учените, 2014 беше катастрофална. Липсата на акъл убива по-сигурно от всички оръжия.

и кво катастрофално нещо се е случило дето го е нямало друга година ? ае стига сте говорили глупости

поудавиха се хора и животни, сринаха се и мухлясаха къщи, градушката утрепа коли и градини, четох за -48 градуса във вътрешността на Канада, ама нема нищо, то си е Сибир, всичко си е е наред, готвим се за Марс, може да не ни се наложи да ходим там

Ей така като почнат да ми обобщават начиииии...."ХОРАТА" да са виновни. Тез американци по целия свят РЪСЯТ бомби/ безвредни мирни/ , но иначе ние хората сме виновни за незнам какво си, а те са друга раса сигурно.

ЕВГЕНИКА, ЕВГЕНИКА, ЕВГЕНИКА -На това ми смърди от написаното по-горе. На някой не му се харесва количеството хора... Някой си мечтае за мащабно намаляване, до нива от 500.000.000 жители... Някой вижда трудности в управлението на 8.000.000.000 човека.

Един от важните фактори е раждаемостта! Докато се стимулира с псевдо демократични методи ,някои общности с цел завземанито на Земята ще раждат по 8,10,12 и т.н. деца! Отново казвам ЗАВЗЕМАНЕТО След като има толкова средства за ограничаване!

Така е, ето в Китай има забрана за раждане на второ дете в семейство. А тук нашите роми що нямат забрана? То и америка раждат по найсе деца, а нямат забрана но инече техните учени казват много сме...

Като чета това ми се струва, че за да бъде запазен живота на земята, трябва да се унищожат хората или поне индустриалните общества от човеци!

Това вече започна, а резултатите ще ВИДиТЕ(око сте между оцелелите) след 2018 г!

Ами спрете да купувате китайски боклуци, и за месец въобще спрат с всякакви газове, освен от гъзове!

Да бе, а американските комини бълват парфюм и кислород.

то там е комин до комин, викаш не са изнесли половината си производство в Китай

Че това новина ли е...