Жертвите на коронавируса в Китай достигнаха 80 души

В цялата страна са регистрирани 769 нови случая на заболяването, с което потвърдените в цялата страна случаи достигна 2744

Обратно в новината

Коментари - Жертвите на коронавируса в Китай достигнаха 80 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво шъ правиме?

80 са си направо нищо спрямо 2 000 000 000 в Китай

Някой знае ли защо се казва корона вирус?

Изглежда като корона.

Стига с тази паника!!! Ако в Китай живееха 1000 души и от тях умрат 80.... е едно. Но от милиард и половина да има 80 смъртни случая - не е повод да всявате панкка.

Вече има и един чех

Джурнслята ше остаят без пари ако нема що!

Това е началото. Разпространява се доста бързо, а и няма ваксина. Положението е серизно.

Сигурен съм, че само от задаване са загинали 10 пъти повече само в една китайска провинция

Има и двама в Малмьо, които се тестват в момента. За китайците не ме е грижа - много са, няма да озчезнат. Но ако вирусът почне да се разпространява тука както в Китай, не ми се мисли какво ще стане.

Що бе? Може филиповци и Столипино да опустеят.....

Там в Малмьо има друг, по-опасен вирус. Китайския щемго тушират, ама черния там не. Апропо, колата ти оцеля ли тази нощ? Че е практика там да взривяват и подпалват по няколко на вечер.

Аз ще чакам опорни точки.

Аре аре, тя и еболата щеше да ни натръшка и нямаше лечение ...

Смятай спрямо броя на заразените. То е ясно, че китайците няма да изчезнат, но процента на смъртност се увеличава. А и няма лекарство засега.

За щастие съм в Копенхаген, а не Малмьо. В България подценявате ситуация, която е доста сериозна. После като ви дойде до главите, почвате да обвинявате коко ли не. Хубаво е, че китайците вземат сериозни мерки за ограничаване на разпространението.

Сметката никак не изглежда правдоподобна обаче. От около 3 хиляди заразени, вече 5 са заминали в САЩ, няколко в Япония, корея, Канада и т.н. За да има такова разпространение, доста повече хиляди трябва да са заразените в Китай. От чумата в Африка вече бяха загинали с хиляди преди да се появи първи случай извин континента. И наистина китайците пътуват повече, но чак пък от 3 хиляди яли месо от прилеп, вече десетки са излетели по чужди страни...

Нищо.

Все повече прилича на подхвърлено на рибния пазар. Наивниците веднага побързаха да клъвнат на историята с прилепа.

Китай в момента няма никой по улиците, говоря за един голям град WENZHOU 9 милиона е градът в момента на един от най големите булеварди няма един човек ! Хората си седят по къщите в момента е 14:15. Където и да влезнеш - дори в магазина вадят термометър и тогава продължаваш. Това ако е в БГ всеки ще си ходи навсякъде.

Ти вярваш ли на историята с прилепа? Как така 7'000 години ядоха прилепи и нищо им нямаше, пък в момента е в който отказаха да подпишат споразумение със САЩ и веднага се тръшнаха ?!

За първи път толкова се шуми за нов вирус. Според мен се мъчат да прикрият много по голяма бройка заразени.

Как па не се научиха да си пекат прилепите цц-ц-ц-ц... Стадото блее по-тихо, когато му разказваш приказки за наивници.

Как пък не се научиха да си слагат маските...

Това не е само шум, това е шумна рекламна кампания в която медийно завишения брой заразени може да бъде само в плюс за самата кампания.

Всеки ще си ходи на всякъде щото е демокрация.

Не се мъчат да прикрият. Вирусът е нов и тепърва се проучва. Винаги се подчертава, че вероятно заразените са много повече. Днес стана изветсно, че затазеният може да заразява и преди симптомите да са на лице.

Абе много странна работа с тази зараза? Как така тръгна от един прилеп и то по време на подписването на споразумението с ФАЩ и как така пък няма един заразен в "Империята на злото" - за русия говоря. Нещо май...май мхм.

2744 заболели от незнам колко милиона?!? 80 умрели от 2744 заболели са 2,91 % смъртност

Е чакай де - 80 починали от първите 100 заболели. От тия 2800 най-много 2800 да починат или най-много 100 да оцелеят.

Няма да стоим, ние прилепи не ядем.

Аре сега пак русия. Тук говорим за Китай.... и за ФАЩ, какво пак намесвате русия. руснаците си имат ваксина още преди епидемията и за това няма там болни....

а аз пък съм чул, че инфаркта е буил по-смъртомосен - 60 на стотях умирали

Като 3% смъртност на заболелите не е малко. Засега самите заболели са малко, но се увеличават...

По написаното от Вас разбирам, че това сте го чули на пазара, а не в училище, което очевидно сте посещавали най-много до трети клас...или втори ?

На кого да вярва, на това което казвА правителстово на Китай ли?? Че вирусът е намерен в маркет за живи животни ли?? Ти го питай вярва ли, че са само толкова заразените, след като само в САЩ вече има не едни болен!!

Абе 2000 заразени, ама в цял свят всеки китец от тоя град заразен. Заразените са реално поне няколко стотин хиляди. Щом и болници ще строят.

Tочно защото е демокрация не може всеки да си ходи, където исак. Правилата и законите трябва да се спазват, защото те са приети демократично, т.е. с мнозинство. Това е демокрацията. А това, за което ти говориш, е анархия. Но болшинствпто в България под демокрация разбира анархия.

Разбира се, че е така! Най- вероятно целият град е заразен! Даже и болници строят. В нета има видеа с хора, които си падат и трупове из болниците. Какви ти 2-3 хиляди, като по цял свят от този град се оказват болни.

Щом имат ваксина - ясно откъде е дошъл вируса. И след като имат ваксина защо не я споделят с братския китайски народ, ами ги оставят да мрат като прилепи?

се върне фолклорният състав от там, ще го мислим. Стояли са там седмица. Много лошо. Ще докарат и тук короната.

SAS вируса беше 10%. Помниш ли го въобще? От същото място тръгна.

И аз така мисля. Все пак говорим за комунистически Китай, а в статията пише регистрирани случаи, представете си колко са нерегистрираните.

Заминали на 22 януари, в пика на епидемията. Защо? Вчера казаха, че 14 дни може да няма симптоми, но човек е заразен. Какво ще предприемат бг властите?

Карантина за 2 седмици на цялата група. Да са мислили като са заминали, след като вече се знаеше за заразата.

Ти сериозно ли ? Сега да помислим, при разпространение/заразност и устойчивост на вируса, като се има предвид от заболелите до момента в достатъчно напреднал стадий са към 200 само 80 е огромна смъртност, и то при 2 седмичен период. Та ако не се изолира и получи достъп до милион души, лавината как ще завърши !? И до къде? Уроците за вирусите по биология трябва да са те научили за неща, като критична маса, резистентност, скорост на предаване и вид на предаването и какви са рисковете. Много рядко е имало смъртоносен грипен вирус с придружаваши гарантирани усложнения. А когато го има.. нека си припомним Инфлуенца (Испански грип) - 130 милиона жертви 1920г. Не е хега работа, нещо за което няма ваксина и противодействие. Особенно ако е мутиращ вирус и има достъп до много хора. Иначе самите китайци нямаше да се йурнат така да изолират цели области с милионни градове. Помисли малко !!

Четох, че има на 100 хил. болни и горят труповете директно...Голяма беда се задава, но се крие

Олелелелелеееей! кво шъ праим, да мрем не щем (животецът мил ни е) ... ВАКСИНАТА ДАВАЙТЕ!, САМО ТЯ ще спаси света и грешното човечество... опа! - антиваксърчетата да мрът, за тях не ме е грижа грам!;)

На дир-заличителя поклон доземи сторвам, то не е скорост, рефлекси, гепард същи, не човек... Бравос! така служебен дълг се изпълнява, пратете го в Китай, че там нужда спешна от таквиз таланти има!

Така правят в доста страни вече. Карантина от 14 дена след влизане в страната.