Ще разследват насилие, дори жертвите да се откажат от страх

Жертвите на домашно насилие вече ще подават жалби до прокуратурата и няма да могат да ги оттеглят от страх. Така задължително престъплението ще бъде разследвано

Обратно в новината

Коментари - Ще разследват насилие, дори жертвите да се откажат от страх | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпанари са тези депутати от БСП-то, които са участвали в тази непрофесионална измишльотина. После ще се борят срещу борците против домашното насилие. Редно е да бъдат изгонени от НС. Ето, в мотивите казват, че има обективни трудности да се съберат доказателства. Като оставят жалбата, тези трудности с нищо не се променят, пак няма да може да се доказва насилието, но вече ще има възможност взаимно да се тормозят хората, насажда се едно търговско и използваческо отношение вътре в семейството. Прокурорите получават възможност за произвол, съответно източник на нетрудови, престъпни доходи. За кой се бори БСП-то? За Мая Манолова ли? Тя първо създава некадърни закони в съучастие, после пак срещу заплащане ги поправя и то.. колкото си може.

Ние не сме имали политици откакто станахме "демокряция", които да водят разумна и прагматична политика за България. Всичките ни водят към идилия от вида в романа "Смел нов свят".

аз пък не разбирам защо за една жена съобразяване и живот с мъж трябва да е по важно от отношения с родители. ми аз пък на 40 искам всяка седмица среща с родители, не ми пука, че не ви се вписвам в разбиранията, прятно ми е да общувам с маика ми и няма да търпя мъж да ми го забрани.

Е па кой те спира, мари? Виждай си се с родителите си, ако искаш и всеки ден. Имаш доста изкривено мислене.

Трябва да си напълно завършена отрепка ,нещо като човешки плазмодий,за да удариш жена съзнателно ,целенасочено с цел да покажеш превъзходство и да причиниш болка и унижение

Нещо много модно стана - преди малтретирани от родителите си деца, сега малтретирани съпруги какво ли ще е следващото???

Значи, ако подадеш молба срещу домашен насилник, той няма да може да я спре, като те накара да я оттеглиш? Ами тогава ще те спре, като те сплаши предварително, за да не я подаваш! Не знам какво си мислят тези законодатели. Наистина ли са толкова тъпи, или само се правят?

ГЕРБ и ЕС решиха всички проблеми и сега си измислят занимания.

Ето как нашите сладури изпълняват на дело указанията в Истанбулската конвенция, да се води следствие дори когато няма оплакване от "жертвата". И като добавим задължителното партньорство на държавата с НПО-тата, финансово и институционално, ето ви изпълнена една от целите на лобистите-джендъри. Може да нарочат всеки погледнал на криво съседката или изгонил от работа педофила.

Къде да подам жалба за домашно насилие от страна на Топлофикация, ЧЕЗ и Веолия?

И нашето семейство ще подадем жалби срещу ЧЕЗ, а семействата на родителите ни срещу Топлофикация и ЧЕЗ.

Аз твърдо заставам за равенството. Искам 50% в мините да са жени, в леярските цехове, в химическото производство. Искам да са в окопите и да карат танкове. искам равнество тотално. Нека поправят трактори и да карат комбайни, нека да поят говеда и да карат тирове. Искам равенство

И освен това, не искам колежката да излиза от работа, че детето й било болно, а аз да довършвам спешните задачи!

Преди месец бяха една трета, сега една четвърт. Хората, които пропагандират за тези неща са толкова долни, че даже са подземни.

КЪДЕ СА ТЕЗИ ПРЕБИТИ - ЕДНА НА ТРИ ЗДРАВИ, НО НЕЩАСТЛИВИ ! В МИЛИОННИЯТ ГРАД ТРЯБВА ДА ГИ СРЕЩАМЕ ПОСИНЕНИ ПО УЛИЦИТЕ !!! ВСИЧКО Е ЕДНА ОГРОМНА ИЗМАМА - И ЛОШОТО Е, ЧЕ ПАРИТЕ НЕ СА НА ПЪРВО МЯСТО !!! ЦЕЛТА Е РАЗБИВАНЕ НА НОРМАЛНОТО СЕМЕЙСТВО !!! ДА НЕ СЕ РАЖДАТ ДЕЦА !!! ЩОТО КАКВО СЕМЕЙСТВО СА ЕДНОПОЛОВИТЕ СЪЖИТЕЛСТВА ! И ЗАВИСТТА И ОМРАЗАТА ГИ БУТА В БИТКА С НОРМАЛНИТЕ !!! Е, ЩЕ ИМА ТЕПЪРВА НАСИЛИЕ, ЗАЩОТО НЕ БИХ ПРИЕЛ ДА МЕ ЛАЗИ БЕЗНАКАЗАНО МУХА !!!

Когато започва вкарването на Ювенилната юстиция в скандинавските страни е съща тактиката.Тогава всяко трето дете е било насилвано и бито и родителите са посочвани за виновни до доказване на противното.Разбира се , процента на родителите успели да докажат , че нямат никаква вина е много нисък.Когато си в позицията да доказваш , че не си виновен пътя е много труден и почти обречен , защото всяко едно твое действие може да се приема като нарушение и попадаш в омагьосан кръг.

Дами незвисимо в каква фаза сте в живота си.......... особено към тези които имат братя синове и бащи които обичат.......... Не желаетили те да са пълноцени добри и умни МЪЖЕ!? а не изтривалки на жени в една така фаза от живота им дето си лягат със всеки.......... и на калъп няма да признаят и винаги мъжа от среща е виновен....... а понякога успяват толкова мощно да го провокират унижат и наранят.............. че той и насилник да стане в един момент и да се чуди койе? луд ли е?...... Айде да видим жени как защитават мъжете от едни такива по лоши женици............ Защото все пак 90% от мъжете ви защитаваме независимо в каква каша сте се забъркали и дали сте прави..........! :)

А ако отказът е от разсмиъл, а не от страх? И как ще се доказва психическият тормоз, който не е изразен физически?Между другото непрестанните емоционални изблици на единия органичен пол дали не са тормоз за другите?

По добре да си мълчат, нали? ото изплачат ли, няма връщане назад -касичката отлита... завинаги.

ТУМОРНО ОБРАЗУВАНИЕ И НАКРАЯ ПО СЪЩИЯ НАЧИН КАТО ТУМОР САМОУНИЩОЖАВА И СЕБЕ СИ ! СЕГА ОБАЧЕ СВИРИ КАРЦЕНОМНИЯТ ХИМН !

ОТИВАТЕ ТАМ ЗА ДА СЕ ЧУКАТЕ С ВСИЧКИ ДРУГИ, НО НЕ И С БЕЛИ !!! НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩУ ПАРИ, КОЕТО СЕ НАРИЧА ПРОСТИТУЦИЯ :-))

Момичета, прочетете коментарите и се замислете. Не се занимавайте ганьовци. Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Има толкова учтиви мъже в чужбина, които ще ви накарат да се почувствате богини. Ще ви събуждат с цветя и нежни думи и жестове. Никой няма да ви кара да бъдете слугини, чистачки и готвачки. Ще ви водят на скъпи почивки и нищо няма да ви липсва. Ганьо е мързелив, няма средства, целият свят му е крив. За това е злобен и агресивен.

Датират от края на добрите времена...

И като е толкова идеално там защо приеха Истанбулската конвенция ? Нали там всичко е цветя и рози ?

викаш. в някой сайт за запознанства ли дебне?

Мъж, който се смята за жертва и насилен от жена, не е мъж. Тук има правила има и закони. Хора различни. Всеки има право да е щастлив. Най-важни са, добрият тон и добрите обноски. Никой не е собственост на никого.

Че от какво бягат техните пенсионери при нас, щом там е върхът на щастието? Аз ги питам и те си казват, но не искаш да чуеш какво казват...

въобще усещате ли се как с този двоен аршин съвсем сте се оплели? сякаш сме в 16 век и мъжете имат някаква реална власт над жените. аре стига..

И от къде накъде е този двоен стандарт ? Значи жената може да се жалва от насилие независимо какво , а мъжа хем не може да употреби такова за да се защити ако се налага , хем ако пък му се случва то не е никакъв мъж.Последно какво искате точно ? Жената да си вее коня и да подскача насреща , а мъжа да и пее песни и да пише стихове за нейната агресивност ли ? Защото както има мъже , които са склонни да посягат , така има и жени , които са склонни и насилието не е еднопосочно.Като искат жените да са равнопоставени за какви цветя ми говориш и за какви скъпи почивки говориш , които мъжете са длъжни да уреждат ? Нали сме равнопоставени ? Къде написа ти , че жената ще урежда скъпите почивки и ще събуди мъжа с целувка ? За удоволствието да са равнопоставени ама за другите неща жената да я по-слабия пол.Ето това са предпоставките за насилие , когато единия пол започва да си въобразява , че е по-специалния и по-важния.

много харесвам германия. в българия още се смята, че ако жена не се зароби с мъж да съжителства и да си изгуби свободата нещо не е наред с нея, а за мен такива жени са наи хитри. лесно е да се заробиш, трудно е да останеш свободен.

Оправи си изречението: "жена, ако не СИ зароби мъж ...".Всичко останало е вярно. Предполагам -печатна грешка.

от Ганьовци... Страхливец!

няма да ви карат да раждате! Демек - да си разваляте фигурата, рахатеца, кариерката...

Като изключим че всеки обича да е глезен и обгрижван..Ти българка ли си ганьовице..

Скъпа моя, тези учтиви мъже в чужбина не си търсят селянки с недоразвити мозъци и 50 думи речников запас, каквито сте 99.9 в България! Не си мисли, че ти като си проста, ходиш с дънки и високи курвенски ботуши, не бутваш нищо в къщи и мечтата ти е поредният парцал от мола, жените в чужбина са като теб! Защото не са! В една доскоро изостанала Албания/Румъния, ходят с изящни рокли, красиви обувки на ток, нямат затъпял поглед, образовани са, обичат мъжете си и се грижат за децата си, не гледат на мъжа като ходещ банкомат и безплатно такси!

ЛЮБВЕОБВИЛНА ЛЮБОВНИЦА В ДОМА СИ , КОГАТО БЯСНАТА ТИ ДЖЕНДЪР СЪПРУГА ЧЕТЕ ИК, ТОВА НЕ Е ДОМАШНО НАСИЛИЕ :-)))

ВКУПОМ СЕ НАВЕДОХА, ВСЕКИ СЪС СВОИТЕ ОЧАКВАНИЯ ! НО ВЕЧЕ НИКОЙ СЕРИОЗЕН ЧОВЕК НЯМА ДА ИМ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ ! :-))

АКО ЖЕНАТИ НЕ ИСКА ДА ПРАВИ СЕКС А ВСЪЩОТО ВРЕМЕ СЕ ЧУКА СЪС ДРУГ ИЛИ ДРУГИ И ТИ ГО ЗНАЕШ И ВСИЧКИ.......... А ТЯ СЕДИ И НЕ СИ ТРЪГВА КАТО СЕ СТРЕМИ ВСИЧКО ОСТАНОЛО ДА Е ГОРЕ ДОЛУ НОРМАЛНО НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ И КАК ДА ПРОЦЕДИРАШ? НЕ ТЕ ЛИ ТОРМОЗИ ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ(КАТО НЕ ЧУКАШ) АЙ КАЖЕТЕ СЕГА? СКАНДАЛИ ВИКАНЕ ОБВИНЕНИЯ ЗА СВОБОДА......... ЯСНИ НА ВСИЧКИ ИЗПАДАЛИ В ПОДОБНА СИТУАЦИ!? ТЯ КУР..А ЛИ Е? ИЗВЪРШВАЛИ НАСИЛИЕ КЪМ ТЕБ? ДЖЕНДЪР ЛИ Е С ГЛАВОБОЛИЯ И НЕЖЕЛАНИЯ ЗА ПОЛОВ КОНТАКТ ВКЪЩИ?? МЪЖ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ НЕ БИ СЕ ПОПЛАКАЛ НО КАВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА =ЗДРАВЕТО И ПСИХИКАТА МУ ПРИ ПОВЕДЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ НА КУРВ..А???

Помоли я да си тръгне. Или си намери любовница. В твоят случай сте съквартиранти. Ама използвай я тази глава по предназначение. Мислиш ли че ако я удариш, ще пожелае да прави секс с теб?

Ако съученик редовно ме удря,рита,обижда и тормози брои ли се за насилие ?

Абсолютно! Ако това е така не пременно уведоми родителите си, учителите и директора. Никое дете не бива да бъде тормозено.

Той просто те подготвя за битките, които те очакват в живота. Училище е все пак -за слабак ли да те подготвя?

За това не се плаща. Ще търпиш.

Крайната цел е да се унищожи семейството като атомарна единица на социума, а соцума да се определя само от слаби, депресирани, незадоволени фисически и пихически индивиди, наричани граждани, които се манипулират елементарно чрез медиите и естественните наркотици - хранителните добавки, захарта, цигарите и алкохола. Дори робовладелският строй е бил по хуманен от днешният тоталитаризъм.

НО ЗАЩО НЕ СЕ РАЗБИРА, ДОРИ ОТ ЖЕНИТЕ ?!? СЕГА НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ПОГЛЕДНЕ, КОЛКОТО И ДА СЕ КИПРАТ, ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДЕ УЛИЧЕН В СЕКСИЗЪМ ИЛИ КАКВОТО ТАМ ИМ НАБИВАТ В ГЛАВИТЕ !!! ИЗВРАТЕНЯЩИНАТА НАДДЕЛЯ !!!!

Минавай на другият бряг, това е спасението за теб, ревльо

ПО ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ГЕЙСКИ ГЛАВИЦИ . СЕРВИЛНА ПЕДЕРАСИЯ !!!!

Мъжът е виновен, до доказване на противното... Не разирам само, в кое право го има този принцип? В робовладелското и мутристанското, със сигурност. Но в римското и цивилизованото, едва ли. Дори в държавите, приели прословутия бълвоч, законите стоят над него.

На всички мъже насилници с дъщери, да разберат по трудния начин какво са вършили, чрез насилие над техните дъщери от мъже като тях.

Против насилието, а? А нне е ли по добре, законът да преследва истинските насилнуци, а не набедените?

Доказано е, жените имат 7 г мозък по-малко. Лесно се ловят, падаш на колене, калпаво пръстенче за 100 000 долара и . . . . без да сия поканил дори, ти влиза в къщата и после и с насилие не мож я изгониш

всяка жена, когато живее с мъж е глупава, за мен такъв живот е ад, всяка минута за всичко да се съобразяваш, да не може да ходиш на почивка където искаш, да не може да видиш родители когато искаш.

Нещо ти хлопа дъската на тебе.За живееш с мъж се предполага , че си скъсала пъпната връв с мама и , че вече не си на тати принцесата.Ако още това те владее значи нещо инфантилно има.

на теб ти хлопа дъската, тъпунгер.

Не мога да разбера, каква логика се следва . . . . . . Всъщност, ако искаме да премахнем "страха от насилието" вярната посока е да спазваме ПРАВОВИЯ РЕД. Има нещо, чуваш нещо , виждаш нещо - трябва да се обадиш на правоимащите органи -112. Сега, че има проблеми в МВР и цялата система на 112 е друга бира, всичко останало е АНАРХИЯ. И 10 ИК да приемем, ако не се "минава" през правовите канали, пак нищо няма да се получи. Проблема на ИК е, че "борбата с насилието" е "розовия път" пред Ада - Джендър идеологията - пълно разбиване на "семейството - основна единица в обществото"

когато изрично включите скандалите, изневярата, забременяването от друг, и кражбата на семейни пари в 'домашно насилие' - тогава ще говорим за справедливост, и към двата пола.

Въртят, сучат, само и само да прекарат ИК, тихичко, както подобава на меките от БСП. Не че другите са стока.. НЕ Я ИСКА НАРОДА, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ!!!

Още един, пореден, напън на държавата, разбираме системата, да се намесва в личното пространство на индивида, на Човека! недопустимо! който е достатъчно осъзнат да е личност не може да стане част от порочна система за "набелязване" на жертва. така държавата си присвоява правото да съди по морални, нравствени критерии, което не е по презумпция нейно право! ...А утре може да реши, че има и определен начин да ходим до тоалетната, и който не го спазва- в затвора!?!!!

В никакъв случай не се женете ! Щом се ожените почват капризите ама боли ме главата, уморена съм , сега не искам, и други женски хитрости ! Те вече са ви хванали в капана, и сега ще могат да ви шантажират и изнудват с каквото си искат под заплахата да попаднете под ударите на закона ! Намерете си любовница, чукайте проститутки, те винаги са готови и навити. Плащаш, чукаш, бегаш, няма скандали, няма скъпоструващи разводи. Пито платено !!!!

Точно така. Съгласна съм. Който не става за съжителство с жена, да не се напъва и само да се оплаква. Да си плаща на чистачка и да си чука проститутки. Жените имаме нужда от мъже, които харесват жени, а не някакви хленчещи индивиди.

Доста самотни ще си ходите тогава след като се самообожествявате.

Кой защитава жените да са к.... ви, а мъжете да са пе....ли??? За неколко случая които наистина са сериозни всички кръшкачки да се чувстват безнаказани и извъ всекъкви норми и закони !

Жена ти, ако е доволна от теб никога не би погледнала друг.

Разсмя ме, а и повечето защитнички на ку...те :))))

Наистина ли си вярваш? ПС. Жена съм и не робувам никому.

Всички жени за к...ви, включително и майките ви.

кога ще има защита от жени насилници ??? И защо жените се пенсионират по рано, след като живеят по дълго ??! И кога жените най после ще заемат мъжки професии - зидарки, арматуристки,хамалки ??? Нали се борят за равнопоставеност ?!

Като не ти отърва, стани и си тръгни глупако. Демек тормозят те, а ти си седиш ха ха

не ти отърват въпросите, а ???? Отговори бе !

БСП бяха против ИК, за това ще ни я сервират на малки хапки, за да можем да я преглътнем заедно с извращенията за деца.

,,стамбулконвенционацистите,, се промъкват с ,,тиха,, стъпка...!!! ,,любов без страст ,,няма...!!!

Цитат: "Колегата му Георги Гьоков пък цитира проучвания у нас, които сочат, че всяка четвърта жена е жертва на домашно насилие. " А има ли изследване, което да покаже, колко са мъжете, жертви на психическо или физическо насилие от жените си ???!!! Няма - нали, кой смее да твърди, че мъжете сме само насилници и нищо друго...

трети път го пиша статистиките за битите жени са такива, защото 1 ) се правят в циганските квартали (факт) 2 ) въпросите са зададени така, че всяко докосване може да се пише 'насилие'. Дори да си я бутнал да не я сгази кола.

Dobromir Dimitrow

Е да де !!! Напълно Ви подкрепям !!! Статистиките трябва да отделят мургавите, иначе създават грешни изводи !!!

Всяка четвърта жена у нас е самотна майка. Една четвърт са овдовели баби. Една четвърт са малки или обратни, една осма са обратните и старите моми. Остава една осма, които изобщо се водят в брак, повечето живеещи поотделно, а останалите живеещи в синхрон в семейството си. Тук -там, има по някоя мераклийка за телевизионна слава, която освен грантовете получава и шанс да я видят на екран. Та, точно те са тези "всяка четвърта жена".

Човешката история не познава случай в който умна жена е била подложена на домашно насилие!

Защо се набива, че потърпевши са само жените?! Аз пък твърдя че най-потърпевчи са старите хора, чиито деца са скотове. Те ги тероризират еднакво равномерно за пенсии имоти и т.н. Нещо повече сред моите познати, където има домашно насилие, колкото и странно да е, но по-агресивната страна е жената! Например на един приятел редовно го шиеха, защото жена му е ревнива за нищо. И мета и чупи вази и чинии от него. От къде на къде закона ще пази само жените?! То тази криворазбрана защита ще излезне през носа. Да не говорим, че и сега при изнасилване, където е много спорно , мъжете нямат никаква защите. Всеки може да бъде набеден ако жената не е на кеф.

Хомо сапиенсите от женски пол са по-агресивни поначало.

Познавам жени, чиито мъже ги бият и те продължават да живеят с тях. Оправданието е: " Ами аз си го заслужих, защото го дразнех нарочно, и му изневерих с приятеля му. Но аз си го обичам и не мога да живея без него." Е как и кого ще защитавате с тези нововъведения и кой ще подава сигнали, които не могат да бъдат оттегляни? Тихомълком започвате да въвеждате точките от ИК, с надеждата да не го разпознаем.

Защо тихомълком, никой не "за насилието", ако нещо в НК трябва да се промени, да се промени - НО БЕЗ ДЖЕНДЪР ТЕРМИНОЛОГИЯТА и без ГРЕВИО, дето и пред Господ не се отчита

то си е вид секс - викат му садомазо. и наистина е точно така 'бие ме, защото ме обича'. В края на краищата, една двойка преценява, как да се забавлява. Между другото, намираш ли за нормално да изневеряваш, особено просто ей-така, за дразнене:? Това, викаш, не е насилие?

Изглежда, че за мъжете ще излезе по-евтино да живеят сами и да плащат за чистачка и секс на проститутки, отколкото на алчни адвокати по тези измислени закони.

Разбира се. Не всеки индивид, е подходящ за връзка и съжителство с жена.

Много взехте да се обожествявате май ? Това е лошото , че като ви подадат малко и си запикавате очите.