Женският басейн в бившата Централна баня става музикална зала, мъжкият - театрална

За строителните работи ще са нужни около 10 млн. лв., парите ще дойдат по оперативна програма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Банята в центъра на София от векове е била баня, понеже там е бил един от най-добрите и силни минерални извори и хората са я използвали именно като баня. В това няма нищо лошо и срамно да си чист, окъпан от минералните води на извора. Комунистите с чувство за малоценност им звучеше грозно и унизително насред центъра на града да се мият и къпят и затова по тяхно време те я разсипаха и унищожиха. Почти всички великолепни стари сгради унищожиха като „боклуци” на омразната им буржоазия, които повече не им трябваха, понеже идело новото, комунистическото, отвратително грозните руски панелни блокове и сгради. Те трябваше да се издигат на тяхно място. И тъй като по руски указания трябваше да развива социалистическата култура и вместо икономика те превръщаха всичко в концертни зали, театри и не знам още какви други културни средища, където никой не стъпваше, защото там се показваха и изнасяха на бедният народ само комунистически творби. Защо Общината продължава да унищожава Банята и я превръща като културен център, а не съгласно истинското й предназначение. Никой не казва, че тя трябва да бъде в старият й вид, но можеше да бъде модернизирана и да си остане исторически паметник от миналото.

ми хитро са решили, иначе освен баня за мъже и баня за жени ще трябва баня за трансджендъри и за останалите 25 пола (ако не направят, ще има пищене за дискриминация), откъде място и пари за толкова бани?

Очевидно нямат уменията и познанията да ремонтират сградата така, че да си остане баня-спа център (басейните са сложна работа и много подръжка...), та са избрали по-лесното...

Нищо по-глупаво и абсурдно не може да си представи човек! Съсипват една природна даденост и уникална минерална баня, от която София има нужда! Престъпление! Жалко, че хората се умориха от ежедневните престъпления в управлението и ги обхвана апатия!

Чобанов, ти си най-отвратителния ГЕРБЕРАСТ, който може да се пръкне! Грозен, нахален, образован, напорист, със его на провинциален неудачник! Ако си и гей модерен, ще си съвършения образ на съвременен Бай Ганьо !

Това е абсолютна идиотия. Колко са европейските столици, които могат да се похвалят с минерални извори в идеалния център на града? С проблеми в опорно двигателния апарат са вече съвсем млади хора заради седяща работа в офиси пред компютри. Дори продължителното взиране в смартфона предизвиква шипове и шийна остеохондроза. Не е ли редно да се проведе проучване на здравните нужди на хората, и да се изгради оздравителен СПА комплекс, вместо този неуместен музей? Кого питате, като разполагате с националното богатство - минералните извори, сякаш ви е бащиния, а не принадлежи на всички? На Запад се полагат специални грижи за профилактика и превенция на заболяванията, кога ще станете отговорни за здравето на хората както правят това в цивилизования свят?

Да ходим в хотел ите на мутрите е целта на това действие.

ДА бе , няма музеи София. Най-лесно е да се направи музей. Направете баня да ви видя/. Сега трябва за 1 минерална баня-джакузи да бием път до Сандански или Велинград.

Откакто селяните/ не като произход а като манталитет/ управляват този град все повече заприлича на едно голямо село с пълна дезорганизация на целия обществен живот.Като се почне от недомислените велосипедни алеи , бълваните но вси повече изгорели газове срещу които уж се борим.Вдигане на дънаци.Съсипване на града приличаш на малката Виена.Може би сега джендърите от общината ще се събират в частни хлорирани басейни.Тя лакомията за крадене е безгранична като пространството.Разширете си и някое гробище, както разширихте зелената зона уж по желания на гражданите.Трябва да се въведе отново софийското жителство.София не е сюнгер който може да поеме всичката измет от цялата страна.Всичко ека и мека и говори на диалект но се именува софиянец от ............Вън селяните от София и от управлението и .

Е няма такава простотия банята е построена върху минерален извор, но басейните ще са театрални и музикални зали. Ами тогава да завирят народния театър, като от балкона ще може да се скача в басейна. Няма такава тъпота просто - в София има 7 минерални извора, а няма нито един минерален басейн, нито един СПА център в който да могат хората да отпочинат или да се лекуват. Защо не се сетят "великите" и управници и бизнесмени за това - ами защото трябва да се инвестира в нещо истинско а не да се краде без да се работи!

Да, просто ми се плаче от сегашната простотия на управниците. Като не могат да я направят баня да я оставят на мира, а не да я съсипват. Някой ден ще дойдат достойни и съвестни българи, които ще могат!!!

В този басейн се научих да плувам, а сега няма къде да заведа внука ми на уроци по плуване!

чобанов не те ли е срам да говориш за бевшата централна баня? тя трябва да остане такава с минералните басейни! другото е частен и/или свързан бизнес!

ЗА построяването на две сцени 10млн. Тия съвсем за мезе ни взеха. Наистина ли си мислят, че някой им вярва.

"За строителните работи ще са нужни около 10 млн. лв.,"-за идиотщини.

От ЕС трябва първо да реализират програмата "Мозък" в българските министерства а след това да им дават да правят други неща.Иначе разни чобани показват наследствената си обремененост като правят от баните музеи.

Не Ви ли омръзна да рушите и правите идиотщини за да прилапате едни европари?Срамота,ще ползват минералната вода за отопление вместо за къпане.Отидете в Будапеща и вижте хоратта как ползват минералната вода за да се лекуват.На времето и в София ,и във Варна е имало минерални бани .Сега можеш да се къпеш само в хлорираната вода на басейните в хотелите на мутрофаните за баснословни пари.Ще правим туризъм с музеи в баните-в ред ли сте?Ако дядовците ви са се къпали само веднъж в годината в реката на селото това не значи че всички хора правят така,драги новоизлюпени недоучили култургаулайтери!

Беше толкова красива банята. Вместо да запазят максимално красотата ѝ, разни пишман и недоучени архитекти и дизайнери ще я съсипят, а можеше да бъде много интересна атракция.

Защото за да си възвърне ролята на баня се иска АКЪЛ, а иначе, милиони от оперативни програми за усвояване.....

Тая Централна баня какъв фитнес център става, ама...

СВЕТОВНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ДЖЕНДЪРИТЕ ПРЕЗ 2020 ? МОЖЕШЕ ДА Я УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ КАТО ЦЕНТРАЛНА "БАЛНЯ .

Няма лошо , но защо НЕ можа да се запази една хубава традиция , да си остане минерална баня ???!!! Има много места по света , които съчетават и старото с новото , и именно това ги прави уникални места привличащи и туристи , и създаващи един своеобразен чар и колорит - Истамбул , Йерусалим , и т.н. !!!!! Вярно е , че всеки си има баня в къщи , но все пак това са едни хубави стари традиции , с общественни мин. бани , които имат и социален ефект , и НЕ случайно са били създадени преди хилядолетия !!!! Това е КУЛТУРА , от която НЕ разбирам защо трябва да се срамуваме и да я унищожаваме ?!