Жените в сърцето на паневропейска екосистема за иновации (видео/снимки)

Инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел събра в София жени-предприемачи и кметове от различни градове на Европа, начело с Йорданка Фандъкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мара Жирафата ... малий, бяхме забравили за това недоразумение ...

Въпросната дама има ли някакви знания и квалификация в областта на нови технологии и иновации?

Мара пр@ститутката. Толкова е жалка и безлична

Жената е за ебане. В главите на тия създания мозък не вирее. Това го знае всяко хлапе.

Да. Цъка на фейсбук ап.

Сега е ясно, що няма никакви иновации..

Безполезна скъпоплатена мараговорилня. И мошеничка на евроизбори.

Бръже зимай комисионните и се закопвай некъде. Урунгел прост.

Марчето от Гоце Делчев е много семпла и проста жена.

Маанете я тая кошрамба бе! Напишете нищо истЕнско! Украински бежанци свалят българсия флаг във Влас! Пияни украински бежанци заклаха мъж във Варшава, защитил момиче Какво ги криете фашистките пияни орки?

Пак ли тоя жираф от Гоце Делчев? Не знам как вирее такъв тъпунгер при европейските чиновници, или и те са същите нещастници

Обаче владее "Deep Throat" и силата е с нея.

Не е важно да са жени, а да са умни, можещи и аналитични жени. Само знаенето на езици не е достатъчно. Ама хич.

На Путин му дойде до гуша баш от такива кретени. То не остана нормален човек по тая земя...

какво точно ще рече иновация. Още повече па за ТУЙ НЯЩО ОТ СНИМКАТА. PS ВСИЧКИ КИФЛИ НА ФРОНТА !!! ПЪЛНО Е С ИНОВАЦИИ.

Това не е ли отново сексизъм да се обяснява какви чудеса можели и щели да направят жените? Ако се заменят жени с мъже и нежния със силния пол статията ще сексистки. В България още от бай Тошово, а и след това по времето на така наречената демокрация жените стига да са кадърни е нормално да заемат всякакви постове. Това, че може би има проблем със сексизма на запад и модерно да се говори по темата не значи, че и тука трябва да се създава изкуствен проблем. Ако на нашия еврокомисар или на кметицата на София единственото им положително качество е, че са жени и нямат други качества, то те не са за тези позиции.

Дигиталната патка също е птица, а пък птиците имат бърза обмяна и често цвъкат. Иновациите не стават с чиновнически напъни. Защото така жена-предприемачка ще вземе грант за иновации за българска шевица, а за мъж с изкуствен интелект няма да има пари /това е истински случай/ Практиката да се събират огромни пари и да се дават на бездарни чиновници е загробваща. Урсулата по чата шитнала три милиарда за ковид. Ихаа! А догиталната патка да каже за равенството на хората. Кога ще се подпомагат мъжки фирми, педалски фирми, асексуални фирми. Ще има ли специална програма за мъже над 120 кг и тн.

не три милиарда, а три трилиона.

Видяхме я Урсулка какво може!

Господи прибери си вересиите. В Европа има иновации, в САЩ също, никъде не са планирани централно. Иновациите идват от хора които поемат риск, било мъже или жени. От европейски бюрократи иновации не чакайте, само хартия с подписи.

се уверих лично в иновативността на жените. Три лелки в пощата повече от 40 минути се опитваха да напишат една фактура на момичето пред мен на компютъра и след като не успяха седнаха да я пишат на ръка. След това не ми приеха пратката, защото не намирали държавата Тайван в тяхната система. Иновативно ми предложиха ако искам да я пратя до Тайланд или пък до Китай, защото според тях другите клиенти "правели така" . И това не се случва в някое село, а в центъра на София.

Мине, не мине време - възхвала на Мария Габриел. Тя ми стана любимка, още в зората на ковид-течностите, когато се срещна с Бил Гейтс и му обеща, ние да сме от първите :)

grainis

Някой да ми покаже ПОНЕ ЕДНА ИНОВАЦИЯ измислена от тия бъбриви лелки . Женски пазар пар екселанс .

Прибирайте се по къщята да шетате. Немате работа там.

Да, чист сексизъм си е. Прав си. Но сме свикнали от управляващите да гледаме всичко. Дори да им гледаш закононарушенията и да те убеждват, че Слънцето изгрява на запад. Може след време и да се правим на кокошки. За пари де.....Отврат.

гарнирано с празноглавие = евродемагогия.

Тия клявки да бяха отишли да садят дървета.

Там и друга жена има пръст. Едно рунтаво с очила вицепремиерче. То писало проект за 100 милиона за пощите. А неговият бивш шеф едно мазно селяндурче пък имало фирма за компютърна сигурност и сега като електронен министър май крашна не само пощите.

Засрами се ма, съсипа София, а си тръгнала акъл да даваш. За другата селянка Габриел да не говирим.

Какво може да направи Мария Неделчева /Габриел/, освен компот от сливи.

TheBeast

Смях без граници по ЕС ! И какво точно е общото между жените-предприемачи и иновациите ?!

Дълбоко не разбирам какъв е дълбокия смисъл на тезата че иновациите или която и да е друга дейност са по-добри или перспективни, създадени от жени? Защо и кое налага деленето на продукти произведени от жени и от мъже? Това е абсолютно изкуствено и не почива на никакъв факт от живота. В същото време е пълно с житейски факти, които говорят че жените имат специфики и особености, които ги правят неподходящи за редица дейности и това е нормално. Има тежък физически труд или неща свързани със здрава психика и цялостна устойчивост и пр. неподходящи за жени. И това е нормално. Защо трябва да пренебрегваме природата и да насилваме събития, явления или милион неща, които са очевидни. Ок, добре е да се окуражават дейности, но защо да казваме-ето даваме приоритет на женското участие. И изобщо защо и кому е необходимо да се стимулират подходи в икономиката? Иновациите се случват естествено там и тогава, когато някой ги открие или възникне нужда от нещо си. Защо се харчат пари на данъкоплатец за такива сбирки, речи, измислени програми и т.н. Затова хората не вярват на ЕС, защото се занимава с комсомолски събрания по несъществуващи и измислени тематики.

Сичко е шес, ама какво стана с джендърите? това ако не е дискриминация

Тия лелки ли са бъдещето

Тази Габриел е толкова плиткоумна, че не съм сигурен дали разбира изобщо какво е иновация.

Слава всех россииских войск в битве с украинском фашизме слава всех россииских солдать покинули в бое с нацистких банд формированиям из Украине слава будет за нами друзя вечная память погибших

Джендърски тъпотии. Нищо иновативно не можа да се роди в издухана европа

Габриела кликва в системата, че е провела "изключително продуктивна среща на най-иновативните жени, която е преминала при небивал интерес и успех". Някои лелки са доста заспали - явно не знаят какво дирят тука.

Една от причините UK да се измъкне от това блато.

Габриел е срам, ама в ЕС не смятат така. Тогава да се замислим за качеството на ЕС

Бате, верно ли ! Умрях от смях ! А още ли действа системата, че ако не занесеш лайняната хартийка, че имаш пратка си загубен ? - почват да ровят в една мръсна тетрадка и, разбира се, нищо не намират !

Това не е ли сексизъм? Но с обратен знак - не както се разбира обикновено. Ще се подкрепят фирми на жени. А малоумниците като габриел нима не видяха през годините как се подкрепят фирми напр. в програмите на на млади хора. Познавам такива млади, които живеят в Европа , всичко във фирмите се движи от възрастни родители, но използват всички предимства и помощи. И така някакви мамини шерки с дадените им от татко и мама фирми ще получават подкрепа. И защо първите 130? Щом са първи - значи се справят и сами. Подкрепете тези, които имат проблеми . Или навъртате спиралата на ставащите все по-богати богати и все по-бедни бедни. Мария габриел е инициативна глу пен дерка, която създава системи за източване на пари с безумните си идеи и инициативи, А лудостта и се плаща от нашия джоб.

Това е Мария Неделчева.

Колкот' повече шафрантии в управлениет - толкоз по зле! Историята е категорична - повече шафрантии - повече беди!

Резила и пълния провал на Фъндъкова със София, говорят за едно, това герберско котило е вредно за България.

вЯРНО Е ПРИЯТЕЛ! за съжаление ........... и накрая едната ми каза : Решавайте дали да я пращаме в Китай или си я взимайте обратно!

Дайте иновации да оправим демографския проблем, че не останаха българи

Какво значи "паневропейска ЕКОСИСТЕМА ЗА ИНОВАЦИИ". е Екосистемите не с а ли природни системи? В определена област ли ще се изявяват великите новаторки?

Баба Меркел я величаят като че е една от най-великите жени в ЕС, въпреки че остави собствената си нация без ядрена енергия и натресе на цяла Европа мигрантската криза само за да може да се хвали колко голям защитник на човешките права е. Урсула пък по същият начин я величаят за визията й за бъдещото или по точно зелено бъдеще което трябва на всяка цена да се реализира на секундата, без значение колко жертви ще им от това. Из ЕП всички са велики евро комисари с виждане за бъдещото, докато в собствените си нации са хората в политиката с най-нисък рейтинг. Из цялата статия гледам само малките тикчета като "жени учредители", "жени-предприемачи", "насърчаване на иновациите и на участието на жените в бизнеса", "жените и бизнеса" като че общото водещо нещо е колко са велики жените И как специално само те имат силата за големите иновации! Но някак си все са изключвани от всичко, като че света е частен клуб в които са забранени жените!? Проблема е че е лесно да предлагаш иновации за каквото и да било, но дали са реализуеми е друг въпрос. "Тя изрази и своето притеснение за малкия брой жени, които управляват или създават компании и стартъпи в ЕС" Е не е като някой да възпира изцяло и целенасочено женски или женско основани кампании!?! И какво идеята е да се насърчава повече женски фирми ли? Лесно можеш да направиш такива и да организираш кампании ама да ги ръководиш е изцяло друга работа. Това си е до хората, а не до някакъв външен фактор които можеш да промениш! "Вдъхновява и насърчава младите жени да са лидери, тя ги подкрепа и се бори за всяко евро, което да бъде насочено към иновации. И то да бъде насочено към жени - лидери" Не всеки се ражда лидер и не от всеки става такъв! Колкото и да насърчават и да предоставят капитал не значи, че непременно това ще им реши казуса с "ама много малко жени в бизнеса". С такива сексиски погледи над нещата нищо добро не може да се очаква! Вместо да го играят на "как да насърчаваме повече жени" трябва да е "как да насърчаваме повече ХОРА за реализирането на иновации".

Марче, предприемачите и иноваторите не се делят по полов признак, нито трябва да получават повече права(превилегии) заради пола си. С безплодната си инициатива показваш, че жените, които не стават за нищо, като им дадеш едни пари и ще започнат да предприемачестват и иноваторстват? Не е ли обидно и дискриминиращо за жените, предварително да обявиш единствено по полов признак тяхната бизнес и иноватовна недостатъчност? За науката, бизнеса, инвативността няма деление по полов признак. Или го знаеш, можеш, искаш и го правиш, или не и тогава искаш привилегии по полов признак. И ти, Фандъкова и тези лелки, които искат тази помощ не са нито бизнес дами, нито иноваторки, а назначени пиявици на евросредства, платени с нашите данъци!