Швейцарските железници наеха овце-косачки (видео)

Швейцарските железници решиха проблема с поддържането на тревата покрай жп линиите. Най-новите работници в компанията са стадо овце от породата Скуден.

Обратно в новината

Коментари - Швейцарските железници наеха овце-косачки (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плагиатииии! - Тази дейност съществува в България от доста години ! Пример - ВМЗ-Иганово... -цитат: ..."Най-забележителният детайл от анализа на пропускателния режим в "пионера в превантивната дейност", както икономическият министър Божидар Лукарски наричаше ВМЗ-Сопот, е фактът, че във военната база е влизал неназован "коневъд", допускан по свое усмотрение и без пропуск, за да наглежда "20 броя коне под предлог от необходимостта същите да изяждат тревата между складовете и в целия район - с което се избягвала необходимостта същата да се коси, заради изискванията за протипопожарна безопасност" -Така ,че швейцарците ряпа да ядат...

са на работа в българския парламент и правителство от десетилетия. България пак е първа тия са изостанали в употребата на животинки.

Старите свине ще бъдат заменени с 2 породи - гоцеделчевска и банкянска черна, отгледани с любов по съветите на овчар от град Правец.

...да отворят пазара на труда от България ....нямаме нито железници ,а овце гладни (и тъпи) колкото си щеш...

От тук - всички сме такива, пък и наемът ще им излезе ефтин.

А колко ще им плащат?

а Волен къде ще го пуснат да пасе?

Че той си пасе,трева има,овчар си има,хем от Кремъл дистанционно!

Добра идея браво .

Швейцарските железници наеха овце-косачки Като гледам около Парламента е пораснала тревата, и като знам колко овце косачки има вътре , а не ги използват по направление..

Дардонките кой прибира? В парковете де. Или растат печурки в самодивски кръгове :))) То няма лошо, че някои етпен забравиха що е природа

У нас вече сложиха овце в ръководството на БДЖ.

Пък тук в България ние пасем като овцете.

А ние се напълнихме с кучета, вместо овце и крави, защото брад,чедите роми само кучета не крадат! Когато за тях имаше, имаше и за нас, имаше и за всички. Сега те са на социални на наш гръб, ние не смеем да отглеждаме нито животни, нито зеленчуци и плодове, защото реколтата я прибира друг! Всички знае КОЙ!!!

Находчиво и екологично решение.

За нас ромите пак няма. Кога ще пуснат и във Факултето. Стига сме ходили по селата да крадем агнета.

Е така е в тия там държави. Термини като " екологосъобразно, устойчиво развитие, биоразнообразие и опазване на природата" не са само локуми в устата на една "парашутистка'- филоложка (или друга такава), която се изявява като министър на околната среда. там се мисли и се действа за доброто на хората и природата. Там овцете пасат и в огромните паркове на университети. И никой "пишман-гражданин", по-католик и от папата не реве като у нас, че му замърсяват " софийската среда"

Козите са по-добри в почистването. Само се чудя, колко е здравословна подобна растителност обливана с отпадни течности и химикали от влаковете.

Не са го добарали нашите цигани...

а къде отива млякото

Швейцарските железници наеха овце-косачки Докплкото знам в мандрата на Сараите.

В рафинерията за био-дизел.

Швейцарските железници наеха овце-косачки Излиза , че можем да намалим значително безработицата сред ромите , ако ги наеме правителството по Европейска програма овце-косачки.Хем ще снижим значително безработицата, хем ще нахраним хората и то здравословно.

хем няма да ни бръмчат до побъркване с косачките и да ни замърсяват въздуха, както практикува в момента тъупата столична община , начело с кметица-даскалица

Да, да... Ще опасат релси, болтове, огради, жици, стълбове, трансформатори, семафори, стрелки и всичко друго метално по линията.

Е ще им сложим по някой полицай да ги пасе.

В железниците - добре, ама в градски условия - къде серат?

наторяват розите :)

Ти скоро ходил ли си в Париж? Всичко е осрано от мангалите имигранти. Европа загива.