Земетресение с магнитуд 8,3 разтърси Чили

Мощно земетресение с магнитуд 8,3 бе регистрирано в Чили, последвано от няколко силни вторични труса.

Обратно в новината

Коментари - Земетресение с магнитуд 8,3 разтърси Чили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако това стане у нас, здрава сграда няма да остане и жетвите ще бъдат стотици хиляди.

Ако това стане в северна Германия това означава, че планетата се цепи... Т.е. има силни земетръсни зони, където се строи антиземетръсно, а има и зони където сградите не биха издържали и на 5 степен.

8.3 и сградите се разлюлели... Тия чилийци са невероятни! При всички други след подобно земетресение ще има хуманитарна катастрофа, хиляди разрушени постойки, десетки хиляди загинали. Това е строителство!

Хе Хе...Какво мигранстско "земетресение" ще ни удари в близките дни...Нашите управляващи игра си играят. Около нас гори те се чешат. Ще има нова 1396 година.

Битката при Никопол, състояла се на 25 септември 1396 г. близо до Никопол, България, е краят на един от последните големи кръстоносни походи в Средновековието Дано не си прав, братко!

"Президентка". Редакторите в Дир-а все още са в детската градина.

Чили всъщност е една добра страна, доколкото знаем и не без заслугата на ген. Аугусто Пиночет. Една от последните бели страни.

Хахаха, комуненцата в Чили пак ги тресна земетресение, колко забавно! Ако може и тука централата на БСП да я удари едно такова, ама докато всичките са вътре и после да видите какво му се вика хубав живот у нас! Е, да ама де тоя късмет! Съвсем ясно е, че това земетресение просто няма как да е естествено! Кога точно в средата на септември е имало земетресения там? Никога! А защо е точно под град Ла Серена? Не е ли малко съмнително? Даже много! И на мене ми е много ясно, че това земетресение е напълно изкуствено, вероятно направено от проекта ХААРП с който американците решиха да контролират света! И как само Чили е ударената страна! Това значи, че лъчът този път е бил много тясно насочен към една точка! Това ли правихте, драги американоиди в последните няколко месеца? За това ли нямаше земетресения? М? Май колегата Сорос нещо много се е развихрил!

Много си напушен. С какво друсаш?

Битката при Никопол, състояла се на 25 септември 1396 г. близо до Никопол, България, е краят на един от последните големи кръстоносни походи в Средновековието Дано не си прав, братко!

Чили е последната некомунистическа страна :D

Последния кумонист в Чили се казва Салвадор Алиенде, само че човек на име Пиночет се справи с него и корумпираната му кумонистическа паплач, които бяха решили да поробят Чили така както кумонистите от БКП поробиха и изсмукаха всичкия живец от България ........... Накара ги да върнат всички откраднати от чилийския народ пари и след това създаде най-силната икономика на южно американския континент. Не е ясно за какви кумонисти говориш, но е ясно че си ниско образован и неграмотен трол не знаещ къде се намира !?!

Пише се КОМУНИСТ...от КОМУНА... /мамичко...тоя пише кУмонист-3 пъти го е написал....и обвинява друг в неграмотност!/ Пък и привърженик на Пиночет!!!! Нямам думи....

От известно време обмислям да емигрирам там! Сигурно тухла върху тухла не е останала ...

По-голямата част на Чили е земетръсна зона, и все пак при тях щетите са много по-малко, отколкото другаде. Вероятно са конструирали инфраструстурата се така, че да пострадат все по-малко хора. Сравнение между Чили и други земетръсни райони винаги ще бъде в полза на Чили. Надявам се "малките цунами" (не че знам какво означава това по дефиниция) няма да бъдат толкова катастрофални.

Много арматура с гъста оплетка в бетона- обратното на строителството в Турция и в Хаити. Ниското строителство също помага, а в селските райони кирпичът гаси всеки трус и до поне 6 по Рихтер падат само керемиди.

А защо като дават от Китай или други хубави недоразвити страни отстанките от земетресения с много жертви - тъй често се вижда кирпич?

"Малки вълни цунами"

Глей к'во прави ХААРПА.

Челе+цонаме=17 септември (9/11) Слочаенос? Не м1слиа!!!!

По коя скала е това земетресение? Или за Вас, дали по Рихтер или Медведев няма значение.

Ами като новината е copy/paste (както повечето им новини де)? То там не е имало писани други работи...

Магнитуд има само по Рихтер, другите скали са със степени. П.П. Не очаквах, че някога ще защитавам дир бе ге ... ама то реално няма за какво, едва ли правят разлика между скалите.