8,2 по Рихтер удари Чили, има жертви

Трус с магнитуд от 8,2 по Рихтер разлюля северната част на Чили, най-малко шестима са загинали, има ранени. Евакуираха хиляди заради цунами.

Обратно в новината

Коментари - 8,2 по Рихтер удари Чили, има жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При 8.8 - 500-600 жертви. При 8.2 - 6 жертви. Това ми се вижда на мен някаква извънземна държава...

Пет часа преди новолунието!

Очаква се днес по светло там - да има И по-неприятни новини/детайлизации... (Водещи Държави - Вече са излъчили Съветване към техните жители да Не пътуват натам, а за тези там - са открити т.нар. hotlines.)

дир.бг - не е никак смешно, че сте излъчили това старо видео....или възнамерявате да го излъчвате при всяко земетресение....

Аз не бях го гледал.

Дано това не става в България,че както сме я втасали съвсем ще ни довърши,А и самолетите ни няма да могат да излитат,че да ни пазят от(ВРАГА).

Ал

Тъй, де - жив е. Ако е мъртъв, какъв Господ-Бог ще е, нали?

Да не дава Господ да се случват такива бедствия! Горките хора! Всеки ден се моля да не ни разтресе, че с тея панелни блокове, дето масово хората си изкъртват стени и колони както им дойде, бихме дали мноооого жертви! :(

Ал

Панелките са най-здрави. Виж за "новото" строителство от 90-те - там наистина трябва да се молиш...

Да, господине - панелките са наистина добре конструирани и проектирани, ама нали Ганьо няма пари да си купи желаното жилище, затова купувайки панелка, не може да се примири и после един месец с хилтито я преустроява и преправя. Имам съседи дето кухнята им се намира в пералното помещение, а хола, спалнята и прилежащата тераса са едно помещение без нито една колона. Във входа имаме тераси, които буквално висят ...

Господ да ни пази от такова земетресение! Другото което е, че в Чили и Япония знаят как да си строят сградите! При нас едва 50 процента от блоковете могат да издържат на 7 по рихтер!

Какъв си ти, че даваш толкова категорично експертно мнение относно сградите? Професор, архитект, строителен инженер или мухльо?

Строителен инженер!

То да не си като лафа: Че като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на доктор.

От цялата работа затворничките са намазали.

До екипа на ДИР-а - Моля Ви, проверявайте си информацията и не качвайте видео от преди няколко години! Видеото от земетресението е от 2010 година, в чили, заснето в хотел Валдивия.

Не знам дали е първоаприлска шега, но видеото е от 2010 година . Потърсете в ютуб "Chile Earthquake 2010 in a 12th floor "

олеле

Бог да пази България и целия грешен свят! С молитви и покаяние да измолим прошка и спасение...

Бог ни показва, че трябва да сме по-добри, Майката Земя ни предупреди вече десетки пъти, че я нараняваме непрекъснато, а ние не си взимаме поука...................... Замърсяваме я, дълбаем недрата й, станали сме едни алчни консуматори, а това е нашият дом.....няма друг.

И какво общо има движението на тектоничните плочи с това какво консумираш ти или аз?

На неукия, неможещия и алчния не му остава друго освен да се моли. Народа го е казал: Помогни си сам за да ти помогне и Господ.

Тук жертвите при такава сила на земетресението биха били над 90%.

И кв'о?? Ще се херметизираш ли та няма да има въздух :)

И като застанеш под каса на врата какво? Всичко около тебе затрупано, а ти си стоиш, така ли? Тъкмо ако оживееш да умреш от бавно и мъчително задушаване. Срути ли се сградата където и да си застанал си оставаш там.

Е, да се надяваме, че все някой ще мине да разчисти и ще те спаси ....

Земетресениета са сташни но аз виждам и нещо хубаво в новивата. 300 жени са избягали от затвора и ще се порадват малко на любов и свобода.

срещу земните и космическите стихии сме безсилни

Ужас! Тази нощ сънувах земетресение, а то къде било. Ако тук удари 8.2, не мога да си представя колко ще са жертвите и какви огромни ще бъдат разрушенията.

Господи, пази ни от такъв ад!

И аз бих избягал ако може, но се вижда в такива случаи, че не може да се избяга,особено ако хората спят дълбоко. През деня шанс имат само онези,които са на партер и най- много на първи етаж. Затова в такъв момент трябва да се застане на място, което създава ниша или под рамка на врата, доколкото може да е надеждна. Дето се вика:"Господ да пази!"

Точно така. Под рамка на врата, но без стъкло отгоре. И вероятно в по-малко помещение. Но принципно под най-близката рамка на врата. И в никакъв случай към външна стена или балкон.

Да под рамка на врата, но за която знаете, че над нея има излят циментов трегер. В новите згради както съм виждал- над врати и прозорци залепят блокчета "кнауф" и докато захванат ги подпират с греди. Като сложат дограмата незнам кое кое държи. Тъй, че ако е кнауф при силен трус дали няма да се стоварят върху главите ни. БОГ да ни пази.

пише се някого, не някой