17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е какво да се разруши там. То само землянки. На 500 км източно от Масква няма инфраструктура.

Нищо необичайно! Тихоокеанския огнен пръстен е най земетръсната част от нашата планета.

Това си е едно доста сериозно земетресение. Освен първоначалния трус има и няколко последващи с магнитуд над 5 по данни на usgs. Абониран съм за известия към техния сайт и мога да твърдя, че събитието е сериозно. Това, което не разбирам е защо една терминологична грешка на човек, завършил журналистика става повод за заяждане?

ПУТИН Е ВИНОВЕН

Те дървените бараки от земетресение не падат!

Аре пак - ДИР-а, абе вземете научете най-после, че е е срамно - учи се в основното училище: 1. ЕПИЦЕНТЪР идва от две думи, които означават НАД и ЦЕНТЪР и е точката ВЪРХУ (НА) земната повърхност, намираща се НАД центъра, НАД точката където е станало разчестването на пластовете, земетресението, която се нарича ХИПОЦЕНТЪР. 2. В случая ХИПОЦЕНТЪРЪТ е бил на дълбочина 9 км, а ЕПИЦЕНТЪРЪТ е бил ВЪРХУ земната повърхност на 82 км западно от НИКОЛСКОЕ. Вземете си нарисувайте на едно листче правоъгълен триъгълник с мащаб, едното рамо на който е 82 км, и под ъгъл 90 градуса е второто рамо с дължина 9 км. Така, ако точка А е Николское, точка В е епицентърт и точка С е хипоцентърът, ще видите, че хипоцентърът (правата АС, хипотенузата) е на отстояние около 82.5 км. Туй нящо се вика Питагорова теорема.

Нищо не ти разбрах!

Трябва да си внимавал по геометрия в училище. Мисля беше в 6-ти или 7-ми клас това, за Питагоровата теорема.

Какво общо има дрънканица в няколко реда, която може да се каже с едно изречение, с питагоровата теорема?

Редно е Калинка да се научи... Всеки ден и чета нещата... Ама и пушат ушите... Да си намери работа в качествена медия. То тук дира ме запълва с задушлив газ.

И аз навсякъде пиша същото на неграмотните журналя, ама научаване няма.