Земеделска техника предизвикала пожара в Сакар планина

Огънят лумна в неделя между тополовградското село Присадец и свиленградското Маточина край българо-турската граница

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е чиновниците в Министерството на земеделието да променят графиците за проверки на терен, съобразявайки се с факта, че юли и август са най-горещите месеци в годината. Тези проверки иле трябва да се правят до края на юни, или от средата на септември до края на октомври. Не напразно някога земеделците са приключвали полската работа около Димитровден. Хората са били научени от дългите години практика.

А това какво общо има с установената фактология на място от екипи вчера, така поне пише в новината, че пожарът е възникнал/предизвикан от използваната от някого, пък бил той юридическо или физическо лице, земеделска техника?!!

Едва ли нещо може да спре пожарите но определено отпадането на условието за косене на пасища ще спре синджирните огнемети, тогава субсидии ще получават тези за които със сателитно заснемане се установи, че пасищата действително се подържат чрез паша т.е. -истинските животновъди.

абе какво съдебно производство...глоба от 10 000 и готово...следващия път ще знаят...на прозззтия трябва да му бръкнеш в портмонето иначе не разбира

Отнемане на евросубсидии, конфискация на техниката с която е направил пожара, глоба да възстанови в пълен размер разходите по гасенето и накрая да му теглят и един профилактичен бой. Всяка година такива тъпанари пишман-земеделци чистят пасища и палят стърнища и резултатът е един и същ - пожари, изгорели гори, къщи, загинали хора, нерви и разходи за държавата и спасителните служби. Трябват строги наказания и бой докато им дойде акъла на такива малоумници.