17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пРосия отдавна се "бори" за почетното последно място сред държавите с "принос" за разрушаване на днешната човешката цивилизация. Северна Корея успешно и отнемаше позицията, но в "класацията" за 2022г. пРосия има шанс да измести "чесъноядците" ….

Г-н Зеленски, няма да ви се налага да си връщате всичко-пРосия сама ще ви го върне, че и ще се извинява, че пари ще ви дава да възстановите разрушеното …. Помнете ми думата!!!

А добър ден сватя ...

То е ясно, че не може да си върнете абсолютно нищо. Въпросът е защо трябваше да се стига дотук ? Да бяхте дали пуста автономия на Донбас. Тези хора трябваше да ги подмамите със западни шекерчета, като ви приемат в ЕС. Ама те май въобще нямаха намерения да ви приемат нито преди, нито сега.

Последен щурм на руските войски и тролове... към град, който съотнесен с населението на Украйна е едно голямо село в България. Но пък защо да не се опитат да го изкарат това велика победа на великата руска армия. Целия свят им се смее вече, че даже и от техните си хора, само нашите руски тролове им ръкопляскат неистово.

Хуйчо, като е тъй, защо укрите са тръгнали да се бият за това село ? Това е позиционна борба и не се гледа колко е голям града. В зависимост от разположението на силите на фронта, и едно село може да има огромно стратегическо значние за по-нататъшните бойни действия.

Новата С. Корея се нарича Русия.

Това българсски ли са новини или копирани Руски ?) Станахте и вие Като руснаците , преподнасяте новината ама малко от друга страна " извратено " Зеленски е казал , че целта е да сё върнат завзетите територии след 24ти , а останалите няма да ги връщат по военен път ,защото Това ще им коства много живота , а те не искат това. А вие го пишете малко по друг начин ). За пореден път се убеждавам , че ДИРа е руска подлога . Тук човек не може да черпая правдиви новини.

украинци, защо са такива черни фашисти. Хем хитлер пише в "моята борба" че славяните са низша раса, за изтребване. Колко ли им е тежко на нормалните хора в Украйна

Защото си тъп Руски трол.

най-важното е войната да продължава.. печеливш бизнес..

Украйнааа, какво ще остане от тебе след Селенски

Аман от червени боклуци. Аман и от проруски продажби сайтове

Алооо клоуна, много време ти беше нужно да разбереш, че териториите с рускоговорящи ще се присъединят към Русия. Ама що беше нужно да съсипеш цялата си държава само и само да угодиш на тия отвън дето ти пълнят сметката?

Украинците стрелят по всичко живо с далекобойните оръжия, които им доставиха от САЩ и Западна Европа- пълно безобразие, но нали на ЗАПАД много знаят и много разбират, а и са много единни в омразата си към Русия..... Не мисля, че ще доведе до мир това поведение, но нали сме се оставили в гейските им ръце....

Войната в Украйна да не свършва.

Е изгодно, никога да не беше започвала.

Той и Сорос така разправя.

За да си занулят дълга. Ама много им е голям та не знам. Трябва много дълга война.

Аман от чебурашки защитаващи агресора Русия.Те дори не осъзнават какъв огромен риск за свободното човечество е агресивна и корумпирана Русия

Колко е опасна кафявата чума. Че са Нацисти е доказано, не пиша за обикновените хора, а за президента и неговите фашизирани банди, отвори си най после очите и започни да мислиш, ако можеш, мисленето е разрешено на всички, но на много е по натура отнето https://youtu.be/0Ao0MYDmsq8

за другаря путин и фашизираните му банди ли говориш????? ако не се сещаш къде е опозицията на путин аз ще ти кажа: -половината е в затвора,, другата половина на гробищата.........

Когато един смешник забавлява народа, това е комедия. Когато същият този смешник води народа – трагедия

Когато един клоун се намести в дворец, той не се превръща в цар! Дворецът се превръща в цирк!

Точно така, особено ако клоуна е дрогиран, Въпроса е кога не е https://youtu.be/pPOhh9MptXQ

Не само по военен, по никакъв път не можете да си го върнете. Ама щот и ти си тъп като галош, та се върза на американски и еврогейски лъжи.... НИКОЙ, който се е хванал с американците не е получил нищо добро!!! Ония използват докато имат изгода, и после зарязват. Синчето на бай дън скоро ще изгуби контрол над газа, и тогава.... всичко приключва.

Този човек дали няма психически отклонения? До онзи ден е казал, че преговори ще има само когато Украйна си върне изгубените територии (т.е. никога), а днес вече се готви да жертва територии и то когато пак по негови думи, печели яко войната и всеки момент ще обсади Москва?

Загубеняк! Резултата от войната е ясен! Русия ще си вземе това, което иска, но с цената на много жертви и от двете страни. За Украйна това ще е катастрофа! Разрушения за милиарди, човешки загуби и няколко милиона млади хора , които никога няма да се върнат в Украйна. Зеленски е милионер, ще се оттегли в някое от именията си в чужбина и готово! А всъщност е за военен съд и разстрел! Все едно България да обяви война на Турция и да гледаме как ни разрушават държавата. Боклук е този Зеленски! Политиката е сложно нещо, не е за нещастници като него!

По полека със заплахите.. такива като тебе са нищожни мишки, които не знаят, какво е достойнство... съвсем скоро можеш да си ходиш в любимата ти Русия.

Аз в Русия няма да ходя, но ти вместо да ми се правиш на еврогеец върви да живееш в Украйна! В родината на Зеленски! Красиво е! Първо за да я освободиш от поробителя и след това да я възстановиш с еврогейските пари! И бъди мъж, не купувай от Лукойл и останалите бензиностанции продаващи бензин от руски петрол! На практика 99%!

"Нищожни мишки, които не знаят какво е достойснтво..." Викаш нашата позиция в Европа е достойна и вие русофобите знаете какво е достойнство и национален, а не личен интерес?

Напиши си името и адреса бе, форумен герой, или те е страх?

Що, за да ми предложиш дебелия си задник ли?

Tva i decata go znaiat ot mnogo vreme, ama na toi kloun ne mu davat da se izkaje negovote mentori ot zapad

остава и кукловодите на Зеленчука да осъзнаят реалностите...

На Зеленски бих искал да кажа следното: Не е никакъв политик този, който преднамерено тласка страната си към война с противник, когото очевидно не може да победи.

Не изопачавайте думите на Зеленски.

Ти си се надявал на друго в сайта DIR.RU ….

Тоя най накрая взе да усеща накъде духа вятъра! Украйна се разкъсва на парчета, това е от ясно по- ясно, но защо тоя фашист се инати и не се предаде? Дори Кисинджър го каза, че за да има мир, Украйна трябва да отстъпи територии на Русия. Само соросоида продължава да налива масло в огъня.

Целят свят усеща накъде духа вятъра за пРосия, само ти си мислиш че ще е друго. Е няма да е …. изтичате в канала на човешката история с цялата ви "руска култура" ….

ЕС, НАТО и Украйна са виновни за обстоятелствата от 2014 насам. Имаха 8 години да разрешат проблемите. Сега както се казва "всеки да си сърба попарата".

За пРосия остава да изсърба помията - яй честито! Полага се Бояршник за преглъщане!

от Горан Брегович. https://youtu.be/iwvdzVEAZAU

Няма друга освен руска газ, има само руска газ, това че Кирчо я нарича американска си е негов проблем...

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/natural-gas-by-country я виж класация на страните по добив на газ........май не е само руска :))) да не би вие , русоробите , да сте на принципа "щом е газ,значи е руска" , а като гледам един Китай,на който толкова залагате,си покрива ок. 60% от нуждите със собствен добив

благодаря ти за сайта. интересна статистика: https://worldpopulationreview.com/countries/bulgaria-population

Нещастният наркоман, много трудно мисли и схваща.

Още малко и Зеленски ще разбере, че всички райони с руско говорящи в Украйна, ще се върнат към Русия. Ако беше спазвал Минските споразумени, нямаше да има война и Украйна щеше да е цяла и нямаше да има жертви. Ама не - американците казаха да смажем Донецк и Домбас. Сега самите украинци ще го утрепат тоя зелен боклук.

ДОНБАС. Съкратено от Донски басейн, поречието на река Дон.

На разговорен български Домбас. Съществува и по-лош вариант. Имах един познат викаха му Думбаса, беше работил навремето там.

Пукаме путки всякакви Най-много окраински.

Браво Зеленски продължавай да воюваш докато загубиш всичко.

Да , не можете да върнете разрушените паметници , а на новите няма да се върнат вашите фамилии !

"След като Ленин умря (1924), се оказа, че второто лице в партията, другарят Троцки, е предател. Каменев, Зиновиев, Бухарин и Сталин свалиха Троцки и го изгониха от СССР (1927). Но след няколко години се оказа, че Каменев, Зиновиев и Бухарин също са врагове и вредители. Тогава доблестният другар Хенрих Ягода ги арестува (1936). Малко по-късно Ягода е арестуван като вражески агент от Ежов (1937). Но след няколко години се оказа, че Ежов не е другар, а обикновен предател и вражески агент. И Берия го арестува (1938). След смъртта на Сталин (1953) всички разбраха, че и Берия е предател. Тогава Жуков арестува Берия (1953 г.). Но Хрушчов скоро научи, че Жуков е враг и конспиратор. И изпрати Жуков в Сибир. А малко по-късно се разкри, че Сталин също е враг, вредител и предател (1956). А с него и по-голямата част от Политбюро. Тогава Сталин е изваден от мавзолея, а Политбюро и присъединилия се към тях Шепилов са изгонени от честните партийци, начело с Хрушчов (1957). Минаха няколко години и се оказа, че и Хрушчов е волунтарист, измамник, авантюрист и враг. Тогава Брежнев изпрати Хрушчов в пенсия (1964). След смъртта на Брежнев се оказа, че и той е вредител и причинител за застоя (1964-82). След това се смениха двама, които никой дори не успя да запомни (1982-85). И тогава на власт дойде младият и енергичен Горбачов. И се оказа, че цялата партия била партия на вредители и врагове, но той сега ще оправи всичко. И така се разпадна СССР (1991). А Горбачов се оказа враг и предател.“ След това дойде Елцин и забрани КПСС. Но по-късно и Елцин се оказа предател. Затова пък той посочи честния чекист Путин за свой наследник. Путин повдигна да изправи падналата империя, но понеже започна война с целия цивилизован свят, няма да може да стане господар на света. И затова също след време ще се окаже враг и предател на Русия. И така до края на света…

Путкин ще си отиде като предател, ето защо е важно да се ликвидира пРосия-веднъж и завинаги! Човешката цивилизация трябва да се освободи от този тумор, наречен пРосия-веднъж и завинаги!

Мечтай си, нито Русия ще изчезне, нито Булгария ье се премести по-близо до САЩ, така че наъ-добре да си озаптите антируските хатери.

БРАВО! Така е! Афористично, но адски Вярно!!!

Ако не беше вървял по гайдата на САЩ, сега Украйна щеше да е цяла и народа ти жив.

ТОВА Е ПУТИНСКА ОПОРКА! СЪС ИЛИ БЕЗ ЗАПАДА - УКРАЙНА ПАК ЩЕШЕ ДА Е ПОГЪЛНАТА ОТ РУСИЯ! ТОВА Е НАМЕРЕНИЕТО НА РУСИЯ ОТ ПРЕДИ МАЙДАНА ОЩЕ. Путин ОПИТА ДА НАПРАВИ ОТ УКРАЙНА - БЕЛОРУС 2, НО НЕ МУ СЕ ПОЛУЧИ! ПРОСТО РУСИЯ ГЛЕДА НА УКРАЙНА КАТО НА СВОЯ ПРОВИНЦИЯ! ТОЧКА.

пръдлю зеле НСКИ се осъзнал най накрай! Евала Дебилино, вземи да направиш и нещо по същество!!

Едва ли зависи от него. Той е актьор, друг пише сценария.

Има ли още олигофрени, които да не осъзнават загубата претърпяна от пРосия?! Има ли още идиоти, елементарно да разсъждават, че оттук насетне пРосия може да постигне каквато и да е победа?!?! Има ли още дебили, които да вярват в каквото и да е бъдеще за пРосия?!

Би трябвало да си разбрал, че руските примати винаги научават истините за живота по възможно най-трудният начин.

God Bless EU !!! God Bless America !!!

Украинското оръжие мачка. Мобилизирани са над 1 милион украинци. Те малко се разбягват на фронта, но смелите остават.

срещу артилерия, ВВС, танкове, добре оборудвана пехота, украинците излизат с гол гъз. И това се доказва от много видеа, където украински войници казват как ги пращат направо да умират, а ако не щеш доброволно да умреш, те застрелват в тила, както в Буча ;)

"смелите остават " Да , завинаги !

Утре славните украински войски атакуват и връщат 500 километра дълбочина на фронта. Към момента се реорганизират за да могат да примамят окупатора и после да го унищожат. Зеленски всяка вечер здраво надъхва гражданите с изказвания. Само така ще стане победата. Ето Украйна победи на Евровизия и това е голям успех. Няма да се спрат до тук.

Наистина ме разсмя. Не знам защо са ти наслагали минуси.

И ще ти прати с бело гълъбче бело. Ще станеш вицекрал на Мумбо Юмбо.

Някой от Киев каза, че ще се биете до последна капка кръв. Ако обичате обратно в окопа.

Всеки път, когато САЩ ви придърпат каишката и губите територии и хора, ами спрете се бе... отхапете я тази каишка, иначе няма Украйна.

Срещу Русия могат да се опълчат мъже, индивиди на каишки не вършат работа. Украйна я чака съдбата на всяка курва - прелъстена и изоставена. Защото кукловодите не се интересуват от Украйна, а от това да има хейтъри, които да им водят войните, че и да им плащат за това.

И как посраните орки ще победят украинците, мухльо недорасъл?

Като цяло, историята на Русия – това е история на постоянни войни. Руският философ Иван Илин бе писал: "Соловьов преброява от 1240 до 1462 г. (222 години) 200 войни и нашествия. От XIV-и до XX век (за 525 години) Сухотин изчислява, че е воювано 329 години. Русия е прекарала във война две трети от живота си". Подобна мисъл изказва и генерал Алексей Куропаткин. През 1900 г. той пише в меморандума си до Николай II: "През последните 200 години Русия е била в състояние на война 128 години и е имала 72 години мир. От 128 години война, 5 години са за отбранителни войни и 123 – за завоевателни"

Няма нищо случайно

Краварите нямат толкова дългогодишна история за да водят в класацията! Ако сметнеш от кога съществува краварника ще разбереш че няма нито година без да водят война!

А сега сметни САЩ колко войни имат в жалката си 200 годишна историйка

Някой знае ли какво стана с едни боксъорчета от УСРАЙНА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОЙЦИ НА ТИХО И СПОКОЙНО МЯСТО ЧЕ НЕ ЩО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ НЕ ИДВАТ НА ТРЕНИРОВКА........

Руски посерко, скрий се.

Русия създаде Украйна, Русия съсипа Украйна. Това си е вътрешен въпрос на руснаците.

Така си мислят само зависимите хора ! Другите знаят историята ,че КИЕВСКА РУС Е СЪЗДАДЕНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ,5 ВЕКА ПРЕДИ НА СЕ ОСНОВЕ РУСИЯ! ТОВА ГО ЗНАЯТ ГРАМОТНИТЕ , НЕЗАВИСИМИ ХОРА!

Можете! Как да не можете! До последно.

09.11.2019 Майкъл Помпео: "Украйна е американски проект." Е, САЩ-исаните удариха НА КАМЪК. А РУСИЯ в съюз с КИТАЙ е СМЪРТ за САЩ. :) Путин ще освободи Европа от американско робство. Жалко за МАШАТА Украйна...

И ти ли искаш руски мир? Има една поговорка- там където е стъпил руски ботуш, трева не никне....

Щото де е стъпил краварски налъм е цветя и рози

технически те си вземат това което са Ви дали и Ви разрешиха да си го запазите при определени условия...технически СССР в лицето на Русия е създадел на Украйна...а може да си върнете само с война...аз не знам друг начин.

Практически 10% от украинците за 2-седмици се преселиха в Европа. Следва рекорд за Гинес в раздел преселение. Засега само животните са мигрирали с милион глави. Следва освобождение и паметник на Освободителите без които украинците никога нямаше да видят или преселят в Европа.

Наркотичните делириуми на тази персона, макар и медицинско интересни, не са от практическо значение за нас. За нас от практическо значение е: 1. Защо заради този, вместо по-евтин руски газ внасяме по-скъп също руски газ , който наричаме не-руски? 2. Кой печели от това?

1. "евтина руска газ" НЯМА!!! 2. ПЕЧЕЛИ педераста Путкин, който финансира войната в Украйна с нашите ЕВРОПЕЙСКИ пари!!!!

РускА газ. :( Ало, нормалния, научи РОДОВЕТЕ в БЪЛГАРСКИЯ език! И се ТОПЛИ и развивай икономика с ТВОИТЕ пари!

в съвременния ни език с думата газ в мъжки род може да се използват само съчетания като природен газ, а газта в женски род ще употребяваме в домакинството Айде да не се правиш на интересен, а вземи се ограмоти малко!!!

Няма евтино. Има по-евтино и по-скъпо. Та, въпросът дебиле е: Защо се купува по-скъп руски газ вместо по-евтин руски газ и кой печели от това? По тръбите тече така или иначе руски газ, схващаш ли го това? Като смениш табелката на нещо то не става друго, същото си е.

Съществителното име газ е от мъжки род и се членува газът/газа, когато се употребява със значение: а) вещество във въздухообразно състояние; б) горящо газообразно или парообразно вещество, употребявано за осветление, отопление, в качеството на двигателна сила и др.; в) название на въздухообразни химически бойни вещества. природен газ, боен газ, сълзотворен газ, отровен газ, гърмящ газ, райски газ, инертен газ Съществителното име газ е от женски род и се членува газта, когато се употребява със значение ’течност за горене, която се получава при преработката на нефта’. Лампата примигна и угасна – газта свърши. Много рядко се употребява съществителното име газ, което има значение ’тънка прозрачна тъкан’. То е от мъжки род и се членува газът/газа. Прозрачни или полупрозрачни, пердетата могат да бъдат от различни материи: воал, органза, газ, мрежа. Източници Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 206.

Кое е правилно - Битова газ или битов газ?! За един приятел НЕрусофилистик питам ….

Газ за бита .... сигурно... хаха

Параграф 22 Продаваме парашутите срещу акции. Ако свалят бомбардировача, няма парашути,ама има акции...

Всички коментират Путин и Зеленски, но никой нищо не казва за обикновените руски и украински войници, които си рискуват живота за интересите на безумно богатите олигарси.Алчните политици са виновни за тази позорна война и същите тези политици трябва да понесат наказателна отговорност за хилядите погубени човешки съдби и животи.

Руснаците са добитък, украинците са герои. Има огромна разлика.