Коментари - "Зелена зона" на улица без асфалт: Как се взимат пари за паркиране, а настилка - няма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освободете екрана пут....ки недое....ни

Нали вие си избрахте тая кметица - сега какво ревете? Другия път внимавайте, както внимавахте (но все още недостатъчно!) на изборите за НС!!!

я ги дайте поименно тия дето са пожелали да са в зелена зона. За да твърдят, че има такива значи трябва да имат постъпила молба, която е поименна... та кажете колко и кои са, стига лъгахте, че хората сами са искали...

ДОБРЕ, ЧЕ НЕ ГИ ГЛОБЯВАТ, ЧЕ ПАРКИРАТ НА "ТРОТОАРА".

Както винаги от общината на секундата готови с опцията да ти взимат пари, но когато опре до това те да дават пари за ремонт или изграждане никакви ги няма! "От Столична община обясниха, че по желание на живущите е сложена в "зелена зона" А да хората така пожелали. Хората Пожелали общината да им взима пари за "зелена зона" за черен път без тротоар през който едвам преминават при дъждовно и зимно време. Само че хората пожелали и асфалт ама въпреки обещанията и прохидите от "желанието" да им се взимат пари за зоната така и не се вижда кога ще дойде асфалта!?

Работа, работа, работа. ДАнчееееее, да не си в отпуска, отпуска, отпуска като батко ти Бойкоооо

КЛАСИКА В ЖАНРА! ВЗЕМАШ ПАРИ ЗА НЕЩО, КОЕТО НЕ ПРЕДОСТАВЯШ! МИСЛЯ, ЧЕ ТОЧНАТА ДУМА Е ГРАБЕЖ.

Актуализирайте си справките, господа "журналисти". "каза Христо Апостолов - кмет на район "Красно село". Настоящият кмет на район "Красно село" е РОСИНА СТАНИСЛАВОВА, а Христо Апостолов отдавна не е кмет.

Израза "ПО ЖЕЛАНИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ" да се забрани или разбира :ОБЩИНАРИТЕ РЕШАВАМЕ И МНЕНИЕТО НА ПЛЕМЕТО Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.ГЛАСУВАХТЕ ЗА НАС,ЗАМОНАЗНАЧИХМЕ СЕ И ДА ГО ДУХАТЕ.

Малко при сте дали или те са взели малко. Не бързайте, сега Бат Слави ша ва опрай!

снимката е олицитворението на днешна България

На общинарите ако им стиска да вземат да пуснат по един местен референдум за живущите на съответната улица във всички сини и зелени зони в София дали я искат или не тази зона. Изведнъж да не се окаже, че шкафчетата няма да има откъде да се пълнят?

Не е трудно решение за гербераст дето е свикнал саде да взема....

Че то тази улица поне аз откакто се помня винаги е била разбита. Зоната тук я вкараха заради бачкаторите в МЗХ и СДВР, които си спираха колите точно там - над Лидл. Не съм сигурен, че живущите са искали това да е зона. Спомням си, че преди много години въведоха зоната пред МЗХ точно за няколко часа и тогава за първи и последен път "паяк" ми е вдигал колата, поне до момента.

Гъгнещата даскалица крадлива обещала асфалт, ама друг път. Софиянци си я заслужаваме с всичките дупки, мръсотия, строежи и смъртоносна инфраструктура!

Рубриката "БЕЗОБРАЗИЯ" на Столична Община и рекетьорите от Центъра за градска мобилност...

Този наглец, кметът, отдавна трябва да си е отишъл. Интересно чии г.з е лизал за да го държат.

Правилния!

" по желание на живущите е сложена в "зелена зона" Да, доообре. Верваме. Сигурно с протести са го постигнали.

Те ако желаят и за аквазона ще ги признаят с тези кратери с природна вода по улицата.

Целия ни град трябва да е зона за платено паркиране. Автомобилите с несофийска регистрация трябва да остават на буферните паркинги и да не влизат в града!

Заради такива като теб се случват гореописаните случки. Най-вероятно си някой нещастник, дето много му се иска да има кола, но по много причини, включително и здравословни, не може д си я позволи. Затова където може злобее. Сигурно някой като теб е искал от горната улица да стане "Зелена Зона".

Живея в София по-рано от 80% от шофиращите коли със софийска регистрация, но от както разрешиха да не сменям регистрацията на колата, но да мога да я регистрирам в местен КАТ.... казано по друг начин, колата ми не е със софийска регистрация(защото за мен това е просто една табела на колата и нищо повече), но е регистрирана в КАТ София... нея къде трябва да я спирам?

Докато има телета ще има и касапи -само с молби НЕ става

Сервантес го е казал: “Свободата Санчо се намира на върха на бойното копие „!!!

Да наистина много се направи за последните 10год факт.Гледахме как се лови риба от дупка във мост и то на главен път.София не е България и това е факт.Положението не е цъфтяща японска градина и това знаем.Но защо е нужно и на кого помага да се правят сини,зелени зони във кварталните на големите градове като във цял свят това се прави само във центъра но не и във кварталите,Има пътища които не са ремонтирани от 1970год какво до кажат хората във тези населени места,Нали София не е България но така е и във Пловдив,Варна,и и и всички други.Ако се прави и във бъдеще така както през последните год.ще се възтановиме надеждата умира ПОСЛЕДНА.

Нужно е и помага на тези, които лапат събраните пари! И в случая няма значение партийния цвят - ЦГМ е една бездънна каца, която има приходи от паркиране ...само 2-3 милиона годишно, при положение, че има синя и зелена зона с почасово паркиране, а и издава за по 100 лв годишно (това е за 1-ва кола на домакинство, за втората е на цена 200 лв) стикерчета за паркиране на минимум 10-15 000 коли годишно!!!

всичко е за пари, за съжаление, от страна на общината

аистина се направи много за пълнене бюджета на партия ГРОБ.Скоро ще го изпразним а другарката картофена принцеса ще копа в родното си място.Само тъпанари са ни яхнали и си мълчим като овце.!? години пиша за стълбите на уличката от която се отива до майчин дом и моргата но няма далавера да се сложат 20 тротоарни плочи.Като няма далавера ще ловим риби в софийските блата.Скоро ще си платят всички за грабежа.Да си носят вазелин , че бледоликите избиратели ги чакат кои в софийския ,кои в сливенския пандизи.

Стандартна практика.... прави се синя/зелена зона и след година положат асфалт

Следя много внимателно действията и съветниците. В действията си са водени единствено от алчност. Зелената зона се използва са събиране на максимум пари от хората. Всяко място без значение от логиката се обръща е платено. Всяка възможна улица се прави еднопосочна с цел повече места за паркиране. Обикалям 600 метра за да изляза от къщи. Сметнете го като време като пари като вредни газове. Умножете по 365 дни и по 4000 коли в квартала. Приходите от зоните в момента са около милиард лв. годишно. Всеки който предлага разширяване на зоната никога няма да получи моя глас. Партията му също. Карлос контрира е начело в списъка. Както и всяка партия гласувала за разширение на зона. Затова герб губи в София.

Ама не баш - "Приходите от зоните в момента са около милиард лв. годишно". Де да бяха и да се използваха за нови улици и поддръжка на съществуващите, ама не би... Отвори отчета на ЦГМ и ще видиш, че приходите от зоните, наказателните паркинги и т.н. (без градския транспорт) са тамън 32 837 хил.лв за 2019г. А разходите за тази дейност не се указват като отделно перо в отчета и в доклада, вероятно, защото не са пропорционални на приходите...

Крайно време е да се направи референдум за платеното паркиране в България.

Пътя до село Мугла е даже непроходим.

Данъците за колите да е само за ремонт на улици.

Калинката на боко и селска учителка, взима пари за всичко.

Сега Учиндолския бек с Пинокио и Сестра Галева ще ви оправят улицата

Не бе, Фандъчката ще си я оправи, през 2150 година

Прост и беден селяндур си нали? Дошъл си и ти на Софията, да сереш и пърдиш.

Асфалт не се яде.

Но данък автомобил и стикер синя зона се ядът.

Някой вярва ли ви, че живущите искат платено паркиране?! Най-вероятно някой им е обещал асфалт и за това са кандисали. Зоните за платено паркиране са жив рекет. Те не разкриват паркоместа, а редуцират наличните. Бодват се едни знаци и започва жъненето. Да събираш пари от скапани улици, в които се трошат коли е върха на наглостта

Гантирам Ви, че живущите искат платено паркиране независимо от състоянието на конкретната улица, въпреки че едва ли някой ги е питал. Щом всичко наоколо е зелена зона, ако при тях не е, си нямате представа какво ще стане - всички дупки ще се запълнят от паркирали на аванта. Проблемът в случая е, че трябва да оправят улицата.

Гарантилам, че не искат! И ти гарантирам, че нямаше никакво "обществено обсъждане"! И ти гарантирам, че дори ЗАКОНОВОТО изискване да има оповестяване на "общественото обсъждане" не беше спазено - на сайта на район Възраждане НЯМАШЕ такава обява! И друго ще ти кажа - "общинарите" от Възраждане и "инкасаторите" от ЦГМ се престараха и дори прилежащите паркинги пред някои блокове направиха "зелена зона", макар, че алеите, които минават пред входовете и върху които са обособени тези мини-паркинги, не са улици и са включени в сервитута на блоковете! Имаше даже и репортажи по ТВ по сигнали на потърпевшите граждани, но от общината "си го преместиха в другия крачол" - те "имат експертиза" (много е модерен този израз при герберастите) и са специалисти в тази област, дори и съдебни решения не изпълняват! Справка - решението за миенето на улиците в София ВЪОБЩЕ не се изпълнява...

Със обособяването на зелени и сини зони, струпването на колите просто се премества по границите на тези зони, отново зони, отново струпвания и желание за нови зони, и така до без край! От това печели общината, а хората печелят главоболия и разходи, без да се решават проблемите с пркирането, а къде се харчат тези пари от зоните никой не знае! Парите от зоните не се използват за оправяне на дупките , нито за строеж на многоетажни, подземни паркинги!

Писах от позицията на живеещ в зелена зона, който си мечтае за денонощна синя зона. При нас в карето има поне 5 училища, детски градини и т.н. Вече 100 лв годишно за зелена зона са мечта. Дори за абонамент за платен паркинг (150 лв месечно) е трудно да се уредиш.

ако не е зелена зона, не само няма да можете да паркирате. няма да можете и да дишате. ако това е единственото място за безплатно паркиране, всички, които сега са на булеварда, ще са там. а паркингите пред блоковете, ако са частна собственост, да ги оградят и да сложат бариери. друго решение няма за съжаление.

всички пред болницата чакат с включен двигател, за да работи климатикът.

Плюете по ГЕРБ,Фандъкова. Просто ДЪБъ идиоти сте. Не виждате ли какво уродливо творение е това бе. Вие сте явно много прости хора. Плю по Доган по ДПС, сега се прегърна с тях в парламента. Вие слепи ли сте , прости ли сте. ББ ви го каза вчера за Росенец. Сега вече е съюзник с ДПС. Погледнете какво ви прави лидера и кметовете.

я ходи се ваксинирай бе

А ти прегърни 2 кг. Тротил и се гръмни.България няма нужда от такива идиоти като теб.

Далаверата в асфалтобазата е инертните материали за асфалт да отиват за лични строежи от което страда качеството на асфалта и затова двама бараби с пикап с пълен съд с битум постоянно да запълват процепите по улиците на града.За някои асфалта е злато.

Жалко за всички живущи в райони, чийто кметове не са от ГЕРБ /това важи с пълна сила и за директори на училища, детски градини и т.н./. Защото пари има само за нашите хора. Същото е положението и с район Младост , където спечели независим кмет и Фънда му отпусна 300 к за всички инфраструктурни обекти за цяла година. Срам и позор за това кладливо и уродливо управление!

А фънда харчи на ден по 4 303 000 лева от нашите пари/на данъкоплатците/.......Гарантирано от ГРОБ!

Никаква Зона Б5. Улицата е на 150 от Руски паметник . Там само каруци с мангали могат да минават. Пред някои от сградите собствениците за своя сметка асфалтираха. И защо тогава плащат данъци

Красно село е с кмет от ДъБъ. Помислете какво ще стане с държавата. На Христо тъпото само смяна на гл. Прокурор му е в кухата кратуна. Нито Фандъкова , нито Борисов са и виновни на кметицата. ДБ са менте партия и когато го разберете ще изглеждат малко по умни.

Кмета е на ДБ, ама парите за ремоти се гласуват от Данчето и сие, а кметовете на ДБ, странно защо получават най-малко пари ...

За 10г.държавата вече не е държава.Това е равносметката от "управлението на ГЕРБ.Кметовете са от тази партия и те освен да крадат друго не знаят.Като се почне от фъндъкова и се стигне до жабов .

даскалски фъндъчи номерца за събиране данъци от раята

Цялата държава беше строшена!Забравихте ли петте фалита на държавата?ЕЙ тия в парламента, пак искат там да ни върнат!

Улицата е толкова разбита, че скобарката не си дава труда да минава по нея. Така че споко - няма да ви сложат скоба, но не минавайте по улицата освен ако не сте оборудвани за офроуд.

Нали знаете кой е кмет на района. ДЪБЪ поми..ярка. Поми..ярите Христо и сие се отрекоха от нея. Сега правят ефффтино шоу на педе...раси в парламента. Абе гнус от ДъБъ.

Нали знаете кой е кмет на района. ДЪБЪ поми..ярка. Поми..ярите Христо и сие се отрекоха от нея. Сега правятефффтино шоу на педе...раси в парламента.

Нали знаете кой е кмет на района. ДЪБЪ поми..ярка. Поми..ярите Христо и сие се отрекоха от нея. Сега правятефффтино шоу на педе...раси в парламента.

Хайде стига с тия глупости за "желанието на живущите" улицата им да е в обхвата на някаква си зона! Уж всичко щяло да е по-подредено и да имало повече места за паркиране! Пълни глупостии! Само събират пари, които, вместо да отиват по предназначение, се крадат, а общината все се оплаква, че няма средства. Колко автомобили има в София? И за половината от тях да се плащат данъци, парите са си много. Като добавим и тези от зони, още повече! Стига нагляли, мили общинари, а вземете да свършите нещо най-накрая, освен да ни гърбите с нови данъци, такси и т.н.Ако не можете да управлявате с наличните пари, значи не ставате за тази работа!

Липсата на правила и контрол по тяхното изпълнение т.е. държава е основната причина.

Важно е да се крадат едни милиони

От години си троша колата по т.н. улица. До нея се похарчиха пари за парк. И никой не се сети да я ремонтира. ТОГАВА МАХНЕТЕ ЗЕЛЕНАТА Й ЗОНА.

Да беее, тея чекмеджета не се пълнят току-така. Раята да му мисли, на мен не ми дреме както всички вие виждате

Зелената зона е една от най-сладките касички на администрацията. Докато това нещо съществува в този си вид паркинги няма да се построят.

не си правете ташак с избирателите,че след 3 месеца пак ще иам избори, а вече загубихте тези, представете си без държавната машина дали ще вземете пак 25%...

улицата да се кръсти с табела : ул"Фандъкова' или ул. "Б.Борисов"!

Може и събирателно - "крадливи герберасти"

v Mladost 1 me gloiha che sum prarkiral pred bloka...

И най-вероятно си бил за глобяване. Но темата тук е друга

"От Столична община обясниха, че по желание на живущите е сложена в зелена зона" Както знаем добре - герберастите лъжат масово и безпардонно. Затова нека се изясни: - КЪДЕ е ПИСМЕНО декларираното желание на живущите? - На кои именно живущи, ако такова писмено декларирано желание изобщо е налично? - При какви условия са се съгласили, ако изобщо е имало съгласни - имало ли е натиск, имало ли е прибързване и липса на информация т.е. недобра информираност на ражданите? - Какви ангажименти е поела общината към гражданите - писмено, чрез документи, и устно, чрез обещания? Виновни ИМА и за това безобразно бзхаберие. Живущите на тази улица, заедно с техния кмет, трябва да се преборят за решаване на проблемите и глобяване (най-малкото) на виновните ЛИЦА.

Ако имахме полиция, да хване тия от общината, да им направи кръстосан разпит и ако някой лъже, да го премахват за винаги от достъп до държавните пари, тогава нямаше да сме на това положение. Трябва да има механизъм да бъдат отсявани и да останат само честните във властта.