Здравното министерство окончателно се отказа от недовършения строеж за детската болница

От министерството са дали и указания на изпълнителния директор на ЗИКДБ ЕАД да започне процедура за прекратяване на договора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Така се прави! Предизборно: "Ни е ще.. и ще... и ще...!", а след изборите - геврек!

Всички комунистически строежи трябва да бъдат взривени!

Детска Болница след като ГЕРБ се Върне на Власт !

Те точно с това щяха да се занимават ама ей на, гадните комуняги им попречиха. Иначе досега щяха пет да построят.

С една дума - никога.

Големи специалисти станахте ... къде по света има отделна детска болница .. щели да я правят извън александровска ... в коя страна една ми дайте за пример. Че тая болница е почти завършена ... бетона е излят парите са платени. Щото е по лесно на ново .. всичко на ново ... АЕЦ Белене ... там поне румен Овчаров отнесе присъда за безстопанственост ... тука кой?

Ама сега зора е тия 100 милиона които могат да се вземат от касичката да идат за президентската кампания на зеления чорап ... да хвърля увеличения на пенсиите от файтона после Хемус, болница през крив макарон. Тия хора които работят в Главболгарстрой и тоя проект им е хляба нали в момента ги уволняват ... 1000 човека останаха без работа плюс под изпълнителите ... за да може тия да приберат още 100 милиона.

На много места има. И то не само отделни болници по всичко , ами и по болести. Е у Дортмунда града например, кога пътувам до летището с метрото и после автобус та да се товара с мангалите на самолет на уиз-мангал еруейз , предпоследната спирка на метрото на 47- ма линия е "Клинише фюр киндер психиатри", демек клиника за детски психиатрични болести.

Ти може всичко да си виждал, той щом не е виждал няма такъв дзвер.

Изтеричните маки където ги водят да протестират не разбират ли че там няма място за коли. Паркинг поне за 100 коли. Това може да се построи някъде в кварталите. А там да се, досртой болницата.

И куко ша праим сега, а? Я бех у БНА фазан сапьор-подривник. Да зеем па да я гръмнем таа сграда да ге, а!

Много коментиращи с право питат защо пак в София е тази Национална Детска Болница? Защото … такава ни е държавата, столичанина е висше същество, особено ако е столичанин от съседните шопски нане-Вутевски села, а всичко извън София е провинция с изостанали провинциалисти, освен Слънчака може би. Аз задавам следния въпрос - Защо трябва да е само една Мега Болница за деца в София? Не може ли държавата да планира 3 по-малки - една в София, една в Шумен и една в Стара Загора, така че регионално децата на България да имат по-бърз достъп до специализирана медицинска помощ. А и разходите на родителите/близките биха били по-малко. Сега се спретва далавера, далавера тип АЕЦ Белене. Ще се срутва този бетонен скелет заради мераците на алчни архитекти и лобисти, и срутването и изчистването на терена ще глътне няколко милиона, може десетки милиона да се окажат, след това ще има война архитектурна - кой ще лапне пицата да я из проектира тази болница за поне 2-3 милиона, после ще ще има война - кой да я построи за няколко стотин милиона, после ще има война - кой да я обзаведе и оборудва тази болница, после ще има война - кой да и стане шеф/директор и кой ще заработи в нея. Всички войни ще се водят с обжалване на процедурите в съда и … ще има някой ден прекрасен след 10-15-20 години мъки една единствена Национална Мега Детска Педиатрична Болница.

Schilo

Правилен въпрос

Защото селски глупак в столицата се набудаха куцо,кьопаво и сакато да живее и работи и стана невъзможно да се диша вече дори та ако си приберете селяните ще ви направим болнцата където кажете

Сега ако обясниш и защо се набутаха там. То ако не е за пари кой ще се забие на тоя трафик и тая мръсотия бе човек?

А и забравих да добавя … На онези архитекти, лекари и загрижени родители, които считат че конструкцията (железобетонната) на тази сграда била компрометирана и опасна!? Господа, тази сграда / конструкция е изградена когато цимента/бетона/стоманата бяха с много високо качество. Този скелет железобетонен оставен така на природата ще надживее повечето от новопостроените при демокрацията сгради. А ако не вярвате в това питайте Бакърджиев (RIP) взривяващия и срутващия Мавзолея който беше построен по-бързо отколкото разрушен.

Служебно правителство ... в тая болница са наляти милиони. Не може да я спрете без някой да отнесе ефективна присъда. Иначе вие трябва да го лежите това безобразие. Давайте мандата има НС вече и не се занимавайте с тези неща.

Schilo

Може да са няляти ама ако е истина че сградата е неподходяща изначало, то смело може да се каже, че са налети в нечий джоб

Браво. Такава бплница трябва да е в парк.Да и ма място за паркиранео

папото при Мунчо,нищоправеца! Ура,бе,другарееее!

Най-накрая. Току-виж направят болница, в която има тоалетна във всяка стая и легло за придружител.

Защо в София? Деца в Свиленград, Ивайловград, Крумовград нама ли? Как те ще стигнат до София. Равнодостъпна ли е здравната помощ? и не трябва ли да е? Не ли е по-добре да е в Стара Загора или Пловдив? или и една в Плевен Защо всичко в София Никой не му идва на ум да попита?!

То болницата е само една сграда, нали трябва да я напълниш с лекари преди да започнат да я посещават пациенти?!

Идеята на болницата е да се лекуват деца в средно и тежко състояние. И една добре проектирана болница ще е направена така, че да има евтин или направо платен хотел за родителите на деца извън София, които трябва да останат там за дълъг период от време. Само така че и детето и родителите ще могат да се концентрират върху оздравяването.

Защо в София ли? Защото младите жители на изброените от теб градове масово се изселиха в столицата, за да работят високопрестижни професии като "оператор в колцентър". Та, тук се и размножават. А иначе няма да е лошо да има детски болница и в Пловдив, че и във Варна и Плевен, покрай медицинските им университети. Само дето педиатрите са доста кът.

Не разбирам защо хората тук се оплакват. Ако в бъдеще ви се наложи да си оставите детето в болница няма ли да е по-добре тази болница да е нова и модерна вместо да е с основи които са по-стари от вас самите?

Ама ти мислиш, че сега ще построят модерна болница? То години ще се мисли кой наш човек да я строи.

Защо да не стане хотел,дори публичен дом? Лесно става с крадени пари,събаряй и майната му.

Най добре някъде около Велико Търново. Място колкото искаш, и лесен достъп от цялата страна. Защо трябва да бъде непременно в София.

По-добре в Свищов, така ще могат да се лекуват и деца от Румъния. Или в Петрич, за да е удобно на хората от Южна Македония, Северна Македония и Източна Албания, Косово и Сърбия.

не е лоша! :)

С джипката ще може само в паркинга да се влезе и затова. Друго си е по чукаците.

Височината на тавана е нисък,но ако се събори плоча ,височината стана двойна .. Но ,е кърпена работа. Бута се и се прави нова в покрайнините на София...

Митьо Тъпото е взел едни пари за да спре изграждането на болницата . Що министъра не е подписал заповедта за спирането , а за.министър ? Щото Кацата е хитър , делнали са парите от рушвета , а утре прокуратурата ще гони само Тъпото Мите.

Що не се нанесе партия ГРОБ в тая прекрасна сграда? Може и патеричките патреотчета да вземат и да се гушкат там! Пееф и Духан плащат!

Частниците са се наострили да развиват детски клиники и не им изнася да има държавна детска болница .Всичко друго е приказки за наивници.

Лесно е да разтуриш, трудно е да направиш . Принципно винаги е така . Детска болница държавна , въобще няма да има . Готви се строеж на частна болница на околовръсното , може би не по малка от Токуда . Там със сигурност ще има педиатрична клиника , както има и в Токуда .Така , че на някой не му изнася да има конкуренция от страна на държавата . Та този някой е платил на зам.министър Димитър Петров да издава заповеди за ликвидиране на държавната детска болница .

всичко е за да се отворят още часни сергии за здраве цяла сграда не можела да отговори на бла блаа като е недовършена...

Aбе те така разправяха и за Златен Век, ама много съдии и олигарси са си набутали парите там за 2-3 панорамни апартамента, ДНСК забранява, после съдът разрешава, после съдът окончателно разрешава, айде сбогом Гергино, да ти е-а панаира..

"Строежът е започнат през 1978 г. Според инженери, архитекти и лекари няма как в нея да се изпълнят нито съвременните изисквания, нито нуждите на педиатрите и пациентите." Кочината има много лица.

Щом за толкова години не се построи детска болница, а са се давали милиони и то предварително за правителствен комплекс, представете си на мутрите колко им е пукало за човешкия живот.

И разбира се, как детска болница в центъра на града? Някъде край Люлин (или примерно, Божурище) е къде-къде по-добре, ще може да се построи ОГРОМЕН паркинг, спокойно ще може да се търсят по 5 лева на час за паркиращ, така де! Няма толкова нагли хора, начело с тая продажна архитектка…

Лекарите протестират от една година, че този стреож е опасен и няма нищо общо със съвременните стандарти (вкл. и за височина на таваните) сега тролове обяснпват колко било лошо. Наистина се надявам да ви плащат за това, уважаеми тролове!

Издържал е при много земетресения, да видим новия строеж тогава с 5 стаи и два етажа колко деца ще са вечно чакащи

С цел едни архитекти и проектанти да вземат 2-3 милиона, отложиха строежа на тази болница. Обзалагам се, че няма да има болница и след 10 години. Тъжно е какви тъпи риби сме!

Добре направиха, това щеше да е поредното недоразумение. Там и сега няма къде да паркариш, с още една огромна болница щеше да е катастрофа. Помещенията трябва да са според съвременните стандарти, като размери, защото тогава не е имало толкова апаратура в залите. И не на последно място трябва да има зелена площ около болница от такъв тип а там няма.

Болницата ще е на същото място! Как мислите ще си появи паркинг около нея? Ще махнат булеварда ли? Подземен? Сещате ли се каква ще е цената?

Няма да има болница! А парите сега при кой ще отидат. Кой!?!

те са отишли ... в чекмеджето