Лекарите излизат на национален протест срещу Здравната каса

Управителният съвет на БЛС взе решение за организиран национален протест на медиците пред сградата на НЗОК в София, както и пред сградите на РЗОК в останалите градове от страната на 28 февруари заради намалените болнични лимити. Министърът в оставка Десислава Атанасова предупреди, че стабилността на националната здравна система е застрашена.

Обратно в новината

Коментари - Лекарите излизат на национален протест срещу Здравната каса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

готова съм да протестирам заедно с всички лекари на 28-ми,защото съм им пациент поне от 2 години

Какво е това министерство пълно с куртизанти

Как ще има здравеопазване, след като 1,8 млрд лева от НЗОК са ОТИШЛИ ЗА ФИНАНСОВАТА СТАБИЛНОСТ НА ДЯНКОФФ!!! Да поддържа имиджа на БЮДЖЕТЕН ГЕНИЙ!!

Това не е от вчера. Сега ли намери да се възмутиш. От както се помня вноските за здравеопазване отиват в държавния бюджет. А държавния бюджет се разпределя между институциите. Ти може би не знаеш, че България като член на ЕС, внася пари и в Европа, а парите по фондове които те ни отпускат са по- малко от това, което внасяме. Дори онзи ден тук имаше публикуван материал, че се пред предлага, средствата, които внасяме в ЕС, да бъдат увеличени. Казвам ти го, за да не се чудиш някой ден след 20-ина години ако случайно го чуеш, както е станало с теб днес. Не се интересувате от нищо, дори къде отиват парите ви. Хем ви мързи, хем и за нищо не се сещате. Знаете само да искате и да ревете като пеленачета.

Друг е въпроса, че Дянков изцяло контролира това министерство. Там всички изпълняват неговата воля, начело със зам. министъра Десислава Димитрова, с която са приятели от САЩ и министър Десислава Атанасова, която не може и не иска сама да ръководи, а се прави на одитор и надзорник.

Тая неграмотната кой и каза, че става за министър. Или пък който и да е от предишните. Проблемът се решава много просто-премахване на солидарната здравно-осигурителна система и въвеждането на индивидуално здравно осигуряване, което дава право на съответния брой направления за година. Като свършат, си плащаш като поп. Същото важи и за спешната помощ-като не си осигурен, приемат те, но после дължиш пари, и също ще си плащаш. Не може аз, дето се осигурявам на 1200 лв, да имам същите права като един на мин. заплата. Или една бабичка, която ходи всеки ден за направление, без да е болна, а просто за разнообразие. Също така трябва да се помисли и за други алтернативи на здр. осигуряване.

Забрави да споменеш и един милион цигани, които и на минимална заплата не се осигуряват, но пред лекарските кабинети е пълно само с тях, да не говорим за родилните отделения. И ако случайно някой лекар не им играе по свирката, цялата рода го чака отвън за да го набие, че и телевизията идва да ги подкрепя.

Това наистина реших да си го спестя, та да не създавме напрежение от сутринта. Но е самата истина.

За бабичките не съм съгласен с тебе не забравяй, че и ти един ден ще си на тази възраст (а не и само това е причината за несъгласие). Иначе си прав този който плаща повече трябва да получи повече. Безсмислено е еди да плащат за други. По въпроса със циганите пак не съм съгласен между тях макар и малко има доста честни и съвестни граждани които страдат от все общото разбиране за циганин. Но за мнозинството балтията регистрира се в трудовата борса и ако до 6 месеца не започне някаква работа, никакви осигуровки по никакъв начин на лица над 18г.

А майка ти и баща ти на колко се осигуряват. За сведение една рутинна операция на язва по спешност, струва на болницата над 5 ооо /пет хиляди/ лева - и си до там с мижавите си вносчици върху 1 200 лева.

Така и така си плащаш на ръка на лекарите. Какво повече искаш. Не сме Сингапур. Държавата ни се води социална. А и вноските за здраве са смволични. Не мисли, че ти крепиш здравната система, държавата има дял. Ти не можеш да поддържаш болница с калпавото си плащане на ръка. Това означава да се закрият държавните болници. Ти също си един вид циганин, защото с твоите вносчици върху1 200 лева не можеш ежемесечно да поддържаш здравеопазната система на страната. А нали като отидеш на лекар го търсиш в болнично заведение, не на улицата. Говорим за специалисти на за общо практикуващи лекари.

КАЛИНКАТА-МАЙКА й е казала :)

Лекари, учители, инженери, икономисти...всичко на протест. Да махнем старите експери, навързани като свински черва в министерствата, изпълнителните агенции, общините, областни администрации...та даже и университетите. Освен в парламента и правителството да се изчистват и останали държавни институции. За никой не е тайна, че там назначаванията на работа стават с връзки и миризливи тестове които само замазват очите че конкурсите за прозрачност. Слагат се предварително познати хора, роднини и се въвличат в далаверите им. Във всяка една държавна и общинска институция има далаверни схеми. Да се направи и там ревизия да се види кой какъв е и каква работа върши там реално, а не по трудова характеристика. Да се назначат, нови директори

Ми той Дянков опапа парите. Кво се чудите?

Духлева,какво се обаждаш?Вече си пътничка за село

Трябва да се премахне монопола на Националната здравна каса. Всеки да може да се осигурява където иска.

Аз не знам частна болница дето да иска да приеме инсулт. Виж инфарктите са друга бира. Значи частните не искат инсулти, а държавните имат лимит 0 бройки.

Драга ми Десанке, да виждаш че касата няма пари не е визия, а виждане. Визия е друго, ама това няма как да го знае един книжен плъх от русенската болница, който не вижда подалече от носа си.

А, искат, но определен вид болни. Млади, сравнително в добро общо състояние /коми не взимат/, видимо по-имущни. От вратата- плати това, онова, и още и още, докато понабъбне една хубава сметка с неща, които иначе влизат в клиничната пътека и се поемат в цената й. Болницата взима парите по пътеката, плюс в брой на касата. Другите болници са длъжни4 да приемат всички останали, които не ги искат в частните, било поради видима бедност на пациента, било поради тежко общо състояние, което ще иска много и скъпи изследвания, лекарства и процедури, и който няма да може бързо да бъде стабилизиран и изписан за минималния престой по пътеката. За некъпаните от лани и по-лани, докарани насрани и напикани, с рани от залежаване, вмирисани и системно непоглеждани от близките си изобщо не говорим. Те не са за там.

И да добавя- защо трябва да се плащат пътеки на частните болници? Да минат кеш, по фондове, но не и от НЗОК. И още- кой е определя нуждата от допълнителните легла в частните болници, та да бъде задължително парите да се разпределят така, че и те да работят по клинични пътеки? При плащане в брой плюс пътека в частните и финансиране само по пътека в останалите, познайте след колко време едните ще фалират и другите ще останат без алтернатива?! май това е целта?

Хората от НЗОК взели това решение са ярък пример за това как работят мониполистите пък били те и държавни. Не е лошо да ги посети някой прокурор преди самия той да се е разболял. От къде на къде ще се заделят пари за някой щото си е построил болница? Плаща се срещу предоставена услуга. Нароиха се болници перачници на пари само заради определени клинични пътеки,които са умишлено със завишена себестойност. Това го1,вори само едно мафията е превзела здраво този сектор

Невежество. Това е мотото на тази дискусия. Като се почне от повода - изказването на здравния министър, та се стигне до последния коментар. На едно място не видях изписано "Здравна реформа". Това трябваше да направи министъра - да проведе здравната реформа, която включва и НЗОК. Министъра трябваше да очертае пътя на здравно - осигурителната система. Не може да си взаимствал от тук, от там. Здравната ни система е взаимствана от различни модели, малко от Австрия, малко от други модели и системи, но всички те са несъвместими със здравните пътеки. Здравни пътеки има само в Австралия, но там те не са обвързани със заплащане, обвързани са само с качеството и резултата на здравната услуга. Лекарят не трябва да се занимава с финанси, а с медицина. Има други специалисти, които могат и трябва да оправят финансите. Но Деси, така и не разбра какво работи министърът на здравеопазването. А и да беше раздрала няма необходимите качества, знания, умения и квалификация, за да работи. Колкото и да се занимаваме с дребните нещо и да дърпа всеки кокала в своя посока, нищо няма да излезе от това.

На всички, които сядат на министерския стол им е ясно, че системата е порочна и не работи.Но тази система дава възможност за толкова много кражби и лично обогатяване, че на никой не му отърва да я смени..А през това време народът си умира, а лекарите останали в България деградират...

С една дума да сме зависими от банките. Те да се грижат за здравето ни. Това няма как да стане. И ти не си толкова глупав. В момента само се изживяваш като нещо си.

Цял свят се ръководи от здравни системи, а този разбрал - недоразбрал ще си прави собствена. Как бе джанъм ще си платиш скъпо струващо лечение до живот или лечение от порядъка на стотици хиляди. Това да не ти е ходене до личния лекар. А и днес имаш някой лев. утре - не. Не леж на тая страна. По-умни от теб са измислили здравно - осигурителните системи. Нещата са се променили от времето на първобитния строй, в който живееш. Вече има държави, те са сложно устроени и действат по този начин. По този начин се финансираш и ти. Ако искаш сам да се оправяш слагай препаската от листа и бягай в джунглата. Там дори сам ще си бъдеш лекар, вместо да търпиш някаква държава, която отгоре на всичко финансира и обучението на лекарите.

Сега остава и Лекарите да бъдат наречени "тълпа", сган", "наркомани" и т.н. ... :) Ясно е Братя че и Лекарите изкараха секирата , Очаквам Студентите да ги последват маово ..... ИДЕ ПРОЛЕТ БРАТЯ ! МАРТЕНИЦАТА Е НАШИЯ СИМВОЛ НА ПРОТЕСТА !

така аз се разболявам от исх.. болест но касата не плаща, аз умирвам мойте вноски за циган дето никога не е плащал .............. а мога ли докато още мога да мърдам да гръмна някой министър преди да умра защото съм плащал 40 години и сега не могат да ме лекуват и от удоволствие може и да се излекувам

Откога да имаш път пред твоята къща е чужда отговорност? По твоята логика това си е твоя, лична отговорност. Няма разлика между данъците и здравето, все са за общото благо, както и образованието. Болна и проста нация е безполезна. За пенсията съм съгласен, но другите неща противоречат на всякаква здрава логика. Но и при пенсията има извращения, ама това е друга тема. Трябва да изхождаш от казармения модел - сам си кръгла нула. Това е идеята на обществото, да си помага и да живее като едно цяло. Който се дели от колектива, колектива му го... задружно! Ако не си го разбрал още, никога няма да го разбереш.

Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им ДОСТЪПНА медицинска помощ, и на БЕЗПЛАТНО ползване на медицинско обслужване КЪДЕ Я ТАЗИ "ДОСТЪПНА" МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ??? КЪДЕ ГО ТОВА "БЕЗПЛАТНО" ПОЛЗВАНЕ НА МЕДИЦИНСКАТА ПОМОЩ ?? Плащаш - живееш, не можеш да платиш - умираш !!!!!!!! СТАВАЩОТО Е ПЪЛНО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И Е УМИШЛЕН ГЕНОЦИД ПРОВЕЖДАН ОТ ПРОДЪЛЖАВАЩИТЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ГЕРБЕРИ !!!!!

Не е само от ГЕРБ, а от всички предишни. Изключения няма.

НАЙ ПОСЛЕ ЗАТВОРИХА КРАНЧЕТО ПРЕЗ КОЕТО ЛЕКАРИТЕ ИЗТОЧВАХА ЗДРАВНАТА КАСА....

Здравната каса и Пенсионния фонд се източваха от МУТРЕНСКОТО правителство посредством КОНСОЛИДИРАНИЯ МУ БЮДЖЕТ в който освен бюджета на държавата влизаха и средствата постъпващи в НЗОК и НОИ !!!!! АНАЛОГИЧНА Е СИТУАЦИЯТА И С РЕЗЕРВИТЕ НА НОИ И НЗОК !!!! Същите са част от Фискалния резерв на правителството и се ползват не по предназначение !! ТЪЙ КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ ОФУКА ВСИЧКИ ОСТАВЕНИ МУ РЕЗЕРВИ, КОГАТО УВЕЛИЧАВАШЕ АКЦИОНЕРНОТО УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД, НЕ МУ ОСТАНА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА ПОСЕГНЕ НА РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА !!!!!!! Пари за МВФ има, но за здраве НЕ !!! ТОВА Е ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИ !!!! ДА ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ !!!

Че някои лекари са намерили начини да точат касата е вярно, но на фона на 2 500 000 000, които Дянков открадна...

"ДЕСКАТА" ГЛЕДА КАТО ДЕБИЛ,ЗАЩОТО Е ДЕБИЛ.НЕДОРАЗУМЕНИЕ ОТ БЕЗМОЗЪЧНО КЛЕТЪЧНО.

ти май си лекар.....

За него не знам, ама аз не съм и също смятам, че е дебил...

А ти си...?

Гласуваната от парламента втора точка след оставка на правителството бе : ЗА УВЕЛИЧАВАНЕТО НА КВОТАТА НА БЪЛГАРИЯ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛЕТЕН ФОНД !!!!! Подкрепи ли Станишев и неговата партия направеното от Дянков предложение да се вземат и последните останали във фискалния резерв средства на Здравната каса и НОИ за да се помогне на МВФ, който ще налее тези пари във АМЕРИКАНСКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА?! ---------- (копирах чуждо мнението от съседна новина, дано авторът не ми се обиди! Оставям го без мой коментар. То, какво повече може да се коментира?!)

И да ги подкрепите и да не ги подкрепите лекарите са си лекари и Вие искате или Не ще прибягвате до услугите им... и е крайно време да го разберете и да не търсите вина за това че имате нужда от тях...

"МЗ видя опасност за националната здравна система" Питам аз: какво означава този текст, изписан под снимка, на която Дьеската гльеда към г-н Премиерминистъра????

Това означава, че здравната каса ще понесе удара на дянков да прибере фонда й с цената на много жертви сред мирното население. Но поне мъртъвците ще могат да се насладят на последното си пътуване по прекрасен, макар и окървавен асфалт.

Това не е Деската, а ПТИЦЕЧОВКАТА

Искам да подкрепя лекарите, но не съм сигурна, дали те продължават да се чувстват комфортно като продавачи на услуги? Не, козметични! А услуги, към които населението прибягва по принуда, а не по желание!

БЛС да ми обясни, по какъв начин ще отърват населението от хипер диагностика? Т.е. да се поставят диагнози и лечения, за които НЗОК (или частната каса) отпуска повече средства! Но, които са излишни за пациента!

Когато само се говори за вече известни факти, а не се предлагат решения, на това му се казва празнодумство.

Единствената възможност за решение, която имам е прокурор. Това съм го направила. Но, това не води до реформа в здравеопазването! Знам, че това, което твърдя е табу за обществото. И че в един свободен форум, мнението ми може да бъде само нападано. Но, докато не получа отговор от БЛС на някои въпроси, няма да подкрепя съсловието! Който може да разбира, който иска да ги подкрепя! И не ме предизвиквай да обяснявам, защо написаното от мен не е "празнодумство"! Добре е да се щади психиката на посетителите във форума.

БЛС да ми обясни, по какъв начин частните ЗОК ще отърват населението от лимитиране на заболявания, диагностика и лечение? Или ще се получи двойно здравно осигуряване (в държавната и в частната каса) и пак ще чуваме: колкото си платил, толкова здравна услуга ще получиш!

Как си представяш някое правителство да задължи някоя частна ЗОК да плаща за болести и грижи, които са държавен прерогатив? Как в такива условия ще е възможно Супрмен СуперАнти Комунист като Симеон Дянков да направи фактическа национализация(!?!) на личните здравноосигурителни вноски на гражданите?

Отговаряте на въпроса с въпрос, който не съдържа отговор на моето питане.

За какви частни здр.каси говорите? Въобще в час ли сте със ставащото в здравеопазването или просто си пишете

Тази система сега ти се вижда добра, но ако стане един ден, най-вероятно първи ще изпищиш на умряло. Като си тръгнал така, може съвсем да се отделиш, даже и отделно знаме да си сложиш на жилището, отделни данъци да си плащаш, ама само с твоите пари ще си правиш всичко, няма да гледаш в чуждата държава и нейната паница. Тогава ще видиш каква балха се явяваш пред системата. Всяваш излишно разделение между хората, а би трябвало енергията да ти е съсредоточена към парламента и компания.

Здравната каса е паразит който изсмуква парите от Здравеопазването.Трябва да се премахне и БЕЗУМНИЯ закон на ХАРЕСВАНИЯ от управляващите г-н Дянков до взима 80% от печалбата на Здравните заведения. И още едно БЕЗУМИЕ трябва да се премахне- Безработните да се осигуряват сами.Ако някой ми каже как безработен сам може да се осигури евала.Безработните да ги осигурява ДЪРЖАВАТА АКО ИМА ТАКАВА????????

Българин не може да оправи България посочете ми един честен и умен човек мъж или жена таланти имаме но честност и лоялност забравете.Кой ще плати на хората здравето това егеноцид добре ,че имаме още милостиви лекари ще платят и хоро ще играят .не гласуваите за никой от старите мекерета

От ГеРб

Не ни трябва здравна каса.Ограбват ни, а като ти е нужна помощ - първо гледат да вземат парите, набързо ти издекламират под носа си нещо и те отпращат.

Не ни трябва здравна каса.Ограбват ни, а като ти е нужна помощ - първо гледат да вземат парите, набързо ти издекламират под носа си нещо и те отпращат.

В деня в който парламента гласува оставката на правителството на Борисов, бе извършен ПРЕСТЪПЕН АКТ с който законодателния орган потвърди решението на Министерския съвет С РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА ДА СЕ ЗАПЛАТИ УВЕЛИЧАВАНЕ НА АКЦИОНЕРНОТО УЧАСТИЕ НА ДЪРЖАВАТА В ЕДНА ФАЛИРАЛА ОРГАНИЗАЦИЯ КАКВАТО Е МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД !!!!!!!!!! Парите ни за здраве бяха употребени по един престъпен начин от това МУТРЕНСКО ПРАВИТЕЛСТВО, което с любезното съдействие на Парламента обрече на СМЪРТ хиляди нямащи възможност да си платят за лечение болни българи !!!! Не е ли това ГЕНОЦИД наложен от правителството и подкрепилата го опозиция ??!!!! ДОКОГА ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ СЕ ПЪЛНИ С РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И ПЕНСИОННИЯ ФОНД ??? Докога ще има КОНСОЛИДИРАН БЮДЖЕТ в който освен бюджета на правителството ще влизат и бюджетите на НЗОК и НОИ ???? ПРИЗОВАВАМ ЛЕКАРИТЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ В НЕДЕЛЯ КЪМ ПРОТЕСНИЯ МИТИНГ ПРОТИВ ТАЗИ ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИ !!!!!! Присъединете се към всички които желаят СВОБОДАТА на България от разни МВФ , Световни банки , ЕС ...... ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ !!!!

Ако това е вярно улицата скоро ще се произнесе.

Виж вчерашното заседание на Народното събрание ТОЧКА ПЪРВА БЕ ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ТОЧКА ВТОРА БЕ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДЯЛОВОТО УЧАСТИЕ НА БЪЛГАРИЯ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН БОРД !!! До момента Фискалния резер на правителството се КРЕПЕШЕ само на РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И СРЕБЪРНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД. Сега с Парите ни за здраве се ПОДКРЕПЯ МВФ който срещу закупените от нас хартийки наречени Специални права на тираж, ще осигури финансовата стабилност на АМЕРИКАНСКАТА , А НЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА !!!! Провери пленарното заседание и виж ИСТИНА ЛИ Е ИЛИ НЕ изнесената от мен информация, че ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ продаде и последното което ни остана - ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НИ !!!

Къде е таблото за благодарности?

Не ни трябва здравна каса.Ограбват ни, а като ти е нужна помощ - първо гледат да вземат парите, набързо ти издекламират под носа си нещо и те отпращат.

А не е ли опасност за националната сигурност липсата на лекари Микробиолози в РЗИ-тата??? Кой работи при евентуална поява на антракс, бруцелоза и т.н и т.н ?!!!! Липсата на лекари паразитолози?!! Кой работи паразитозите? Как се осъществява контрол? Работят по няколко лаборанти за по 400лв максимум, но те не са лекари............

дуловската двуцевкааааааа тежката артилерия на Тиквата кво чакаш маааа нъл си "правитска" ут РусИ мари ))))

И какво ще стане ако касите са няколко?!? Тогава лекарите още повече ще се съсредоточат да попълват документи според изискванията на различните каси, за да могат да си вземат парите. И още по-малко време ще отделят на пациентите.

Всичко се върти около парите, а човека остава на заден план. И докато се усетиш, вече си се превърнал в нечовек.

В заплащането за положен труд по линия на здравната каса има огромни диспропорции. Лимита при усвояване на максимума средства в едни специалности позволява заплати от 10-15 000лв. , а при други специалности 600-700. Пълна е демотивацията на последните да работят . Пълна е мотивацията им да си стегнат багажа за държави където не са чували за такъв род диспропорции. Скоро май българите ще се лекуват за две три модерни болести. Не повече.

БЛС Е ТИПИЧЕН ПРИМЕР ЗА КАЗИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ /НЕЩО КАТО КОМСОМОЛ/, НЯМАШ ПРАВО ДА ПРАКТИКУВАШ МЕДИЦИНА , АКО НЕ СИ "ЧЛЕН", ПЛАЩАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕСЕЧНА ВНОСКА, А КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ НАД 400 000 ЛЕВА, КОИТО СЕ ПРИБИРАТ ОТ НАС ВСЯКА ГОДИНА И КАКВО Е НАПРАВИЛА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА РЕДОВИЯТ ЛЕКАР Е ЕДНА МАЛКА ТАЙНА.АЗ ПОНЕ ОКОЛО МЕН СЪМ ПИТАМ МНОГО КОЛЕГИ И ТЕ НЕ СА НАЯСНО С КАКВО ТАЗИ КУХА СТРУКТУРА ДОПРИНАСЯ ЗА ПО-ДОБРО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БГ.

Супер! А как ще става заплащането на безлимитните услуги, на какъв принцип? Ако не е тайна, каква е цената на един ЯМР от български тип? Горе-долу.

Ако не се лъжа, около 160 лв.

Ставаше въпрос за цената на самия уред.

тази министърка е жалка, като ощипана мома е!!! Чак сега разбира, че има проблем и тя няма нищо общо с него. Надзорния съвет на касата се оглавява от нейн зам. министър и там има и още един зам.министър.

Да бе, те другите министри понеже са по-различни. Добре, че бяха протестите, та вожда им да разбере, че в страната имало криза и трябвало да се вдигнат доходите и да се осигури работа...

Знаете ли го този виц: - Защо в България е отменено смъртното наказание? - Защото е въведена здравната каса...

Всичко звучи прекрасно. А сега напиши и исканията, който си отправил към председателя на БЛС. Напиши ги точка по точка, така би било най-прозрачно. Всички искаме прозрачност. Иначе няма да си по-различен от тези на кръглата маса, които но кроят нов размер шапка.

Говорите така, все едно лекарите не са емигрирали вече, а само се канят да го направят. Добрите отдавна ги няма. Тук остават тези, които никъде не ги искат!

То същото важи и за икономистите.

Остават и онези, които получават тук повече, отколкото на запад, но в сивата икономика. Т.е. на държавна работа, плюс частни прегледи, плюс пари на ръка. В 99% от случаите всичко това става в държавни болници и с държавна апаратура... което никой на Запад няма да им позволи ;)

Някой може ли да ми обясни защо трябва всеки месец да ни се удържа процент от заплатата за здравно осигуряване, а циганите, държавните служители, полицаите и не знам още кои, да ги осигурява държавата? А откъде взима пари държавата, за да ги осигурява тях? Не е ли пак от нашите данъци?

Ти сам знаеш отговорите на въпросите, както и причините. Ама не ти хресват и търсиш под вола теле. Какво да ти кажа повече?

Те и пенсийте са им от нашите. Защо се пенсионират на 52г. и по-рано. Секретарка в МВР и оп пенсионерка на 40г. А другите да бачкат до 100.Да им се отнемат привилегийте на голяма част!

Това е точно така.Но има и друго,което дразни редовните и пълни данъкоплатци--защо някои да плащат по 18лв. здравни осигуровки и да получават същия пакет услуги като тези,които плащат по 90-100лв.,че и повече?

Аз ще ти кажа защо. Защото системата е солидарна. Това означава, че парите на тези, които плащат по 90-100лв са твърде малко и не са достатъчни за здравното им обслужване. Затова взимат ит от парите на отрудилите се хорица, това най-огромния процент, тези с по 18лв, та да може да излекуват и богопомазаните. Надявам се да съм бил ясен.

НА ТОВА МУ ВИКАТ СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА /НЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА/. ИМА ЕДНИ ТАКИВА НА СКАНДИНАВСКИЯ ПОЛУОСТРОВ, АМА НИЕ НЕ СМЕ ДОРАСЛИ, ЩОТО МНОГО СЕ КРАДЕ, ВСЕКИ СЕ ПРАВИМЕ НА ТАРИКАТИ И СМЕ МНОГО БЕДНИ.

Защото системата е солидарна и така трябва да бъде.В противен случай хората с ниско платени професии трябва да имат едва ли не само право на първичен преглед и в този случай по-удачно би било да се осигуряват за погребални услуги.И в този ред на мисли децата се осигуряват от държавата и по коя схема трябва да се лекуват те-на малко или много платилите.И трябва ли да се осъждат хора на смърт(не че сега това не се прави) само защото нямат късмета да са богати?При по-високи осигуровки единствено и само повече екстри може да се търсят.

Ако охранилите се нагли работодатели плащат европейска заплата и осигуряват на пълна работна заплата...може и да има кинти. Ама с тия договорчета на по 4ч за 150лв....

Или трябва вноските за всички да са равни или изобщо да няма никакви вноски. Щом така или иначе всички ползват здравна помощ, откъде накъде едни ще плащат, а други не??

Моля, моля. Не бъркайте равни вноски с липса на такива. Няма как нито данъците да са равни, нито вноските, това не е комунизъм, забравихте ли? Защото при комунизма и заплатите са равни. Искахте демокрация, ето ви я, сега не ревете. Но в България се опитват да направят хем да е комунизъм, хем да е демокрация.

Ок,но искам също така и равно заплащане на труда.Чистач,мияч,лекар,адвокат,айти специалист и т.н. всички да получават по-равно.

Той и Дянков си щипваше от парите на Здравната каса.

Здравната каса е поредният монопол. Някой гушка паричките ни по силата на закон. Също както Топлофикация. За да има качествено здравеопазване е нужна не една, а няколко здравни каси, които да се конкурират.

Всички знаем и разбираме какво е нужно, ама нищо не правим по въпросите, само си търкаме клавиатурите. Нужна е либерализация на енергийния пазар, на телекомуникационния и най-вече при мобилните услуги. Със сигурност има и още дейности, които се нуждаят от либерализация. Но това трябва да се направи така, че да се появи ЧЕЗ на мястото на НЗОК, защото тогава работата ще стане страшна!

Наистина ние вече би трябвало да обявим Гаргамелчо за общонационално издирване.

От цялото правителство на ББ, което аз не харесвах тази жена ми беше симпатична.

По принцип исканията на лекарите са справедливи,но защо чак сега и защо пак само се говори за пари.НЗОК и преди не финансираше изцяло медицинските дейности,за които лекарите си искаха двойно-веднъж от касата и втори път от пациента.Но тогава всичко беше о.к. и нямаше протести.Ще ви подкрепим,когато и вие престанете с двойния аршин.За съжаление от батака в здравната система страдат предимно съвестните и кадърни доктори.За останалите това е просто добър бизнес.