Бивш здравен министър: НЗОК е неконтролируем монопол

Здравната каса е държава в държавата, една неконтролируема институция, заяви бившият здравен министър д-р Стефан Константинов пред Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Бивш здравен министър: НЗОК е неконтролируем монопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами съдът , прокуратурата , и полицията какво, да не би да са контролирани от някого ? Вижте какви незаконосъобразни съдебни решения издава съдът.Дали ще видим осъден съдия за това че в името на народа издава незаконосъобразно съдебно решение? А на следваща инстанция се потвърждава незаконосъобразността ! Ето това е държава в държавата!

НЗОК - трябва да си остане монопол от гледна точка на задължителни вноски, но добре работещ и контролиран от лекари и граждани. здравето трябва да е винаги солидарно защото: 1. младите ползват по-малко от старите. - никои здравен застраховател няма да иска стари хора и пенсионери,нали? 2. Застрахователите работят на печалба поне 30%, НЗОК може да работи на 0% печалба 3. Които иска може доброволно да се осигурява за допълнително здравеопазване

Не съм чул до сега някой здравен фонд да поставя ограничения за възраст, но ако поставят това лесно може да се забрани със закон. Не знам дали имат 30% печалба, ама за по-малко пари получавам повече и по-качествени услуги. Ако искат да плащам за бедните, то нека направят здравен данък, а не осигуровки. Има разлика между данък и осигуровки! Една частна каса с 30% печалба е по-рентбилна от НЗОК с 50% кражби.

МЕДИИТЕ НЕ ОТРАЗЯВАТ ИСТИНАТА....НА ЛЕКАРИТЕ В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА СЕ НАЛИВАТ ОГРОМНИ СУМИ И ТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗСТИСКВАТ ОЩЕ ...НЕ ИМ ВЯРВАИТЕ ..!!

какво да ви кажа лъжат нни и ние си им вярваме , лекарствата щели да намалеят да ама не преди няколко месеца когато козохо че поефтиняват отивам в аптеката хоп левче отгоре ,отивам втория месез хоп левче пак отгоре ,отивам третия месец същото хоп левче пак отгоре е кажете ми на какво прилича това едно ,две ,три левчета отгоре ще каже чавек че нее кой знае колко но при 140лв пенсия никой нне ми дава всеки месец по левче отгоре .

ами ако спрат да ги рекламират по телевизиите може и да поевтинеят това да не са накви стоки дето си ги купувам за удоволствие какво им рекламират на лекарствата

Привърженичка съм на ГЕРБ,но мн.ме хвана яд, че Борисов разкара Д-р Стефан Константинов. Мн.як пич е. Той беше главния лекар на раджането на сина ми. Само д-р Константинов

Необходимо е махане на лимитите и в доболнична и в болничната помощ! Необходимо е НЗОК ясно да дефинира РЕАЛЕН основен пакет, който да поема Необходимо е равностойно въвеждане на здравноосигурителни фондове, които да демонополизират Касата Необходимо е поемане на дейности извън основния пакет от фондовете Необходимо е въвеждане на електронно здравеопазване и съкращения на излишните бюрократи там!

Май не си в час - частни здравноосигурителни фондове има от десетина години и никой не им пречи да поемат каквото искат. Но те са още по-неефективни и от НЗОК. НЗОК поне харчи всичко за лечение, а частниците преследват преди всичко печалба и затова остават по-малко пари за лечение.

Не си запознат!Фондовете не са равностойни на НЗОК.Когато станат втори стълб на здравеопазването то по закон част от вноските отиват там!А що се отнася до тях, аз имам пациенти от фондове-всичко става по-бързо и няма наложени лимити за прегледи и изследвания!Идват си с картата и това е! Така, че не прибързвай с обидите като не си запознат!

Най- накрая един от правителството да признае че Боко тиквата остави Делян Пеевски и Цветан Василев(с парите на Доган), да се гаврят с българския бизнес без основание и да промиват мозъците на българите от екрана на тв7!!!

Кой може да обясни следната ситуация-едни и същи лекарства от една и съща аптека чрез НЗОК струват 14,80 плюс 2,90 за джипито а на свободно ги взех само за 11,63лв от същата аптека

като през здравната повече хора папкат за това, инъче само аптекатя

Прав е Константинов че Здравната Каша е неконтролируем монопол и държава в държавата, което всички го знаем, но какво направи той за да разбие този монопол и да премахне тая Здравна Каша - нищо! Следвайки комунистическия девиз "на всеки според нуждите и от всеки според способностите" Здравната Каша е обречена. Циганите, например, ползват най-много здравни услуги и плащат най-малко за тях - това няма как да просъществува. Модела на Здравната Каша следва модела на една комунистическа държава, в която всички плащат големи данъци, които отиват в един централен кюп, който се управлява от шепа чиновници, които си правят каквото си искат без почти никакъв контрол. Някои от тези чиновници до такава степен са се вживяли в ролята си на царе, че дори се обиждат когато хората ги питат за бонусите които си самораздават. И за това пак казвам че комунистическото извращение Здравна Каша трябва да се премахне на момента!

УПРАВИТЕЛ СЪМ НА МАЛКА ФИРМА. ВНАСЯМЕ КОРЕКТНО НА РЕАЛНИ ЗАПЛАТИ ОСИГУРОВКИ. НИЕ СМЕ ЧЕСТНИ И ПОЧТЕННИ КЪМ ДЪРЖАВАТА И ЗОК. КАКВО СТАВА ОБАЧЕ? РАЗБОЛЯХ СЕ ТЕЖКО. ПОСТЪПИХ В БОЛНИЦА . ЛЕКАРСТВАТА СИ ГИ ПЛАЩАХ САМ. ЛИЧНАТА ЛЕКАРКА ВИНАГИ НЯМА НАПРАВЛЕНИЯ ЗА СПЕЦИАЛИСТИ, РЕНТГЕН, ИЗСЛЕДВАНИЯ НА КРЪВ - ПЛАЩАМ САМ. БЯХ В БОЛНИЧНИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ. МИНАХ НА ТЕЛК, НО НЕ ПОЖЕЛАХ ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ - ИСКАМ ДА ОЗДРАВЕЯ И НЕ ИСКАМ ДА СЪМ "ИНВАЛИД". ПРОДЪЛЖИХА МИ БОЛНИЧНИТЕ, НА КОИТО ИМАМ ПРАВО С ТАЗИ ДИАГНОЗА. ПРИ ПОСЛЕДНИЯ ЛЕКАРЯ СЕ ИЗГАВРИ С МЕН. ПИТАМ АЗ - КАКВО ЩЕ МЕ СТИМУЛИРА В БЪДЕЩЕ ДА ОСИГУРЯВАМ СЕБЕ СИ И ПЕРСОНАЛА НА РЕАЛНИ ЗАПЛАТИ, ЗА ДА ПЪЛНЯ ГУШКИТЕ НА ЗОК?!?! МНОГО ПО-ЕВТИНО ЩЕ МИ ИЗЛЕЗЕ, АКО ГИ ОСИГУРЯВАМ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, И ДА СИ ПРАТЯ ДИВИДЕНТА. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ НАШЕТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СТРАДА ОТ ЛИПСА НА ХУМАННОСТ!!!

в болницата не бива да се ходи сам, ако си водиш хякой който изглежда заплашително вършат повече работа и може и да те излекуват това ми е от личен опит

Един човек занесъл овча кожа на шивача и си поръчал 5 кожуха и шапка. Шивачът му ги ушил. После ги носила котката на клиента, толкова големи били.

Това не е вярно! Щом Дянков без проблем открадна 3 милиарда, значе и контролируем монопол това НЗОК!

Този съвсем скоро ще си замине в забвението, както и цялата партия ГРОБ. Ще му запомня името, само заради ТОТАЛНАТА забрана за тютюнопушене, която остана. Е, не се погрижи за здравето ми, защото пуша повече пред компютъра, но ме лиши от социален живот - вече изобщо не се виждам с непушачи...........................

Ако бившите министри проговорят за МС,за работата им с диктатура Бойкобуда на целокупното българско гражданство ще им светна що за чудо е ГЕРБ на Борисов и Цветанов!Лъжа,пародия ,безмислена политика в името на тяхно Его,богатство,диктат и нищоправене!Краен резултат-бягство,разруха и всеобща обществена,политическа,икономическа и духовна криза.

НЗОК е един безумно корумпиран и крадлив модел,който от години се е изчерпал.От всякъде.Никой не му се доверява-нито пациентите,нито докторите.През последните години,Вдянкофф,го узурпира,абсолютно незаконно,вкарвайки парите от здравни вноски,във Фиска.Сега се виждат резултатите на премъдрата му политика в тази сфера.Джипитата в София,в края на февруари,нямат спуснати,все още т.нар."регулативни стандарти".Тоест,финансовата им рамка за направления и изследвания.Упорито се говори,че тези стандарти били яко резнати.Значи,ще плащаме.Сефте.Кошлуков формулира въпроса си към Добричката Счетоводителка,екс Министър на Здравепогубването така:Не е ли редно,20%,напр.,от здравните ми вноски,да отиват в солидарен фонд-за социално слаби,много болни и пр.Останалите-да се натрупват на ИНДИВИДУАЛНА,моя си сметка?Онази не можа да върже два аргумента на кръст.Защото само така,ще има граждански контрол върху парите.Ползваш-харчиш.Не потребяваш-спестяваш.И най-вече си знаеш,кога,при кого,колко си изхарчил.И тогава,ще видите как всичкщи ще си искат РЕАЛНОТО заплащане на вноските от работодателите.И колко скрити доходи ще лъснат на яве.Щото сметката е проста-осигурявай се на МИН.-ползваш на мин.Останалото-от джеба.Понастоящем в ЕС,средно годишно,здравните вноски са 7000 евро.,на глава.В САЩ-5000 щ.д.У нас-даже и на 1000лв.,са 960 лв.годишно!Е,как да ни се получи?Плюс краденето и скъпите лекарства,консумативи и пр.Страховит батак е тази система.Докато РАДИКАЛНО не се промени моделът НЗОК-МОНОПОЛ,прокопсия няма да има.

Абсолютно си прав в това!НЗОК е вредна за всички!Трябва да се разбие и този монопол, дето спира достъпа на пациенти до лекарите!

"Счетоводството е проста работа, но не е за прости хора" А пък като ти чета написаното лесно си направих извода.

Написал си пълни смешки - ако само 20% влизат в солидарната сметка системата ще фалира за дни защото тия пари няма да стигнат за милионите болни пенсионери.

Чета материала и доста неща които човек слуша, кое истина , кое не ,се запитва НАКЪДЕ ВЪРВИМ , ЩО ЗА БАЙ ГАНЮ СМЕ НИЕ КАТО НАЦИЯ Има една гола истина България е член на ЕС , т е капиталистически обществени отношения но май начина на мислене няма общо с реалността . Всеки гледа да краде , безнаказано . ЗА РЕФОРМИТЕ господа е просто В КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ СВЯТ ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ - държавно и частно Какво е при нас всичко в общият кюп и чакаме развитие . Няма как . 1. Държавата следва да определи кои болници в даден регион ще са държавни . 2. Задължиелното осигуряване е само за държавното мед, обслужване- нова техника , добри специалисти 3. Клиниката е частна и там пациента плаща- има застраховки които могат да се правят и да обезпечават лечението на даден човек 4. Медицинско лице ако е на държавна практика няма право на частна .Лекар ако иска нека да си има кабинет но без договор с касата , 5. Поликлиниката джипи . Там следва да има договор с касата за прегледите на осигурените . Пълен екип лекари , ренген , лаборатория и пр. Нека пациента да е свободен да избира и наи вече да има конкурентна среда.

Задължителното осигуряване, мой човек едва стига за дотиране на скъпите лекарства на бабите. Нова апаратура с мижавите осигуровки, дето половината население не си ги и плаща ще има след стотина години. А като не останат мераклии за държавни болници как ще става лечението в тях? Особено в по-малките градчета, където изборът на лекар се свежда до (1)?

погледнете модела на здравно и пенсионно осигуряване на Южна Африка. Оптимизиран е за държава в която едва 15% са редовни (данъко)платци....получаваш толкова за колкото си платил ;):)

Д-р Константинов въобще не се вписваше в състава на това правителство.Той е добър професионалист,не е с купена диплома от някой селски ВУЗ.Той е човек с добро домашно възпитание,българин,който не се вписваше в обкръжението на управляващите.

Здравната каса беше и си остава злокачествен тумор на здравеопазването в БГ. Тя подобна на добре познатите мутренски формирования от началото на прехода, които смучеха всички работещи предприятия както на входа, така и на изхода, докато ги разориха и ликвидираха. Замиаслете се; колко от хората, които познавате лично биха казали добра дума за НЗОК?!?!?!?!

Каква ти добра дума за Здравната каса?!Това е институция за бюрократична евтаназия!!!

ОЩЕ ЩЕ СИ КАЖАТ!!! Това е началото! Но той каза и нещо още по-важно - 1,8 млрд лв са взети от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и СА ПОЛЗВАНИ от геният счетоводител ДЯНКОФФ за ВРЪЗВАНЕ НА БЮДЖЕТА!!! Затова сега на кардиологиите се полагат по 38 инфаркта. За 39 и следващите са осигурени КАТАФАЛКИ!!!

Една част от причините той наистина беше ги споменал пр напускането си,явно е честен и принципен, жалко, че не получи подкрепа от Борисов. Надявам се на правителство от хора като бившия министър-да виждат, да казват и да настояват за истински реформи.

Това бе един от малкото мислещи министри, които сме имали.Но такива хора нямат шанс в България.

да не изпускаме ситуацията - напред заедно с лекарите срещу мафията в здравеопазването

Лекарите са част от мафията - петцифрени заплати и подкупи от фармацевтични фирми да изписват скъпите им лекарства вместо по-евтините генерични аналози.

Аман от такива дето искат да изкарат всички маскари!!! Какво искаш с тези провокации - пак противопоставяне на лекари и пациенти, вместо да се борим заедно!!!

Боклука чак сега проговори

Много истински неща разказа този човек. Време е май да се обърне мнимание и на мафията в здравеопазването ! Протестиращите : помислете и за това !