НЗОК е дала най-много пари за лечение на диабет

През 2011 г. за лекарства, медицински изделия и диетични храни за домашно лечение НЗОК е изразходвала 473 163 088 лева, като най-много средства са дадени за лечение на диабет - 20 процента от общите разходи, или 94 590 650 лева.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК е дала най-много пари за лечение на диабет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички които имат хронични заболявания трябва да имат достъп до специалисти без направления.Диабета е най -разпространен защото качеството на живот в българия е едно от най-ниските в света ,не в Европа.

Въпреки че имам право на намаление на лекарства никога не съм се възползвал! Това че трябва да мина през т.н. джипи обезмисля намалението!Крайно време е ако някой мисли за реформа в З.С-ма да ги премахне,просто те са най голямото зло в медицината!

Всички които имат хронични заболявания трябва да имат достъп до специалисти без направления.

Абе момчета,диабет не се лекува.Само се поддържа статуса на болния в приемливи граници.По добре пишете що се случва така,че все повече да се увеличават диабетиците.Сигурно от хубав живот а?....

Има ли статистика колко се е увеличил броят на заболялите през последните две години . Така най-лесно ще се разбере с колко се е повишило жизненото равнище при ГРОП както казваше един индивид с псевдоним на зеленчук