Швейцарска фирма откри завод в Монтана

Завод със 100 нови работни места откри с водосвет в Монтана швейцарската фирма "Палемонтех".

Обратно в новината

Коментари - Швейцарска фирма откри завод в Монтана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей Мухоморки. Швейцария нема общо с ЕС и НАТО. А Руснаците там си живеят живота

,,младите хора да остават и работят в града''......е да те искат да остават но с адекватно заплащане...не с 500 лв на месец......що не казаха колко мислят да плащат а ни баламосват с милионната си инвестиция тези които ще работят там не ги интересува колко милиона са вложили а дали ще изкарат месеца ако еаботят там

Нищо не пише за цената на труда на тези 100 българи. Сугурно тя не е швейцарска.

Какво да пише-сещай си минимална той не е дарител .

Малии...големи клошари сме. Затова ще ни имат не 2ра, 3-та ръка хора...ами не знам коя.

малий гоуема инвестиция на нея отишли половин дузина .колко са обрани откъм даване чужденците а кметовете като развържат кесията нямат спирка. Гости на откриването бяха посланикът на конфедерация Швейцария у нас Денис Кнобел, зам.-министърът на икономиката Любомир Ганчев, областният управител на Монтана Иван Сергисов, кметът на града Златко Живков, бизнесмени от България и Швейцария

Пак сме недоволни бе. Нема угодия. Проклет народ сме и това си е.

и вече ...фанфари. Пълна скръб сме бе!

А какви пари щяхме да направим от износа на кисели краставички - малее

и прост, за съжаление

Е добре де, толкова ли не можеше ние да открием такъв завод и изнасяме за Швейцария или някъде другаде. Чакаме да дойде някой и да направи едно цехче и се радваме като малоумни. С това за пореден път се доказва, че държавата ни е ЯЛОВА. Защото единствения начин да влязат пари в България...Е САМО НИЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ И ДА ИЗНАСЯМЕ ПРОДУКЦИЯ. НО ТОВА Е РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА...НО ЩОМ ТЯ ТОЛКОВА ГОДИНИ, НИТО ГО РАЗБРА НИТО ГО ОСЪЩЕСТВИ.....ЗНАЧИ НИ УПРАВЛЯВАТ -НАБЕДЕНИ ПОЛИТИЦИ,СКОПЕНИ, НЕКАДЪРНИ, КОРУМПИРАНИ... А ОЩЕ ПО-ТЪПИ СМЕ НИЕ , ЧЕ ГИ ТЪРПИМ...толкова години!!!

Щом не сте го открили, значи не сте могли. А ако имаш предвид държавата да прави бизнес, нещо си се объркал!

Пояснявам, ако съм бил не точен или не разбран правилно. Като казах за държавата, имах в предвид, че работата на държават е да създава условия за благоприятен бизнес и на нашите Български фирми..а не само за чуждите. Защото чуждите инвеститори ги водят клас"А". Ще рече, че държавата или общината им правят инфраструктурата към обекта(цех, завод, магазин). А пък ние си караме по дупките. + това ползват и много други благинки ..за които обикновения Български инвеститор може само да мечтае.

,,младите хора да остават и работят в града''......е да те искат да остават но с адекватно заплащане...не с 500 лв на месец......що не казаха колко мислят да плащат а ни баламосват с милионната си инвестиция тези които ще работят там не ги интересува колко милиона са вложили а дали ще изкарат месеца ако еаботят там

Явно инвеститорите чаката Винету да се разкара за да си режат сами лентите.

какво чакат вместо саниране можеше да има хиляди заводи

Заводи за какво? И къде ще продават произведеното?

-следващата инвестиция от големия

Това добре, ама Швейцарците сега не са ли еврогейци? Що им разрешаваме да строят заводи, в които ще се произвежда русофобска стока? Нали българите сме уж русофили, уж Руснаците са ни освободили, а сега строим русофобски еврогейски заводи! Някой пита ли добрият чичко Путин, дали няма да се обиди?

Да живее ЕС! Да живее Украйна!

Не разбрах, какво общо има Швейцария с ЕС?

Че си тъп е абсолютно сигурно. Швейцарците не са в ЕС и това не е никак случайно :D

Не вярвах да има по-тъпи от мене, тъпия русофилистак от БСП, но съм се лъгал! КЪДЕ ВИДЯХТЕ ДА СЪМ ПИСЪЛ, че Швейцария е в ЕС бе ЛАЛУГЕРИ? НО ШВЕЙЦАРИЯ Е В ЕВРОПА, т.е. според другарите от Партията, шевейцарците трябва да са еврогейци!

Ама всяка сряда ли ще се работи?

Аз чух,че ще е завод за Ролекс и Омега,а то за палета !! Пфуууу,пак ще гласувам за ГЕРБ...

"В завода се произвеждат метални и мрежести палети, които се изнасят в Швейцария, съобщи БТА." ----------аха, значи продукцията ще се изнася за Швейцария просто на швейцарците им трябва евтина работна ръка - роби! Работници за жълти стотинки - Българските роби! И ние се радваме на това? Аз ще се радвам на завод в България на който продукцията остава в България и е в полза на държавата и обществото ни.

Ами направи бе смотльо. Някой да ти е забранил? Ама не си кадърен.

А за нискоквалифициран труд, добре механизиран- вие кво искате- хилядарка!?

роби! Колко ли заплата им дава на пролетариата? 250 евраки на месец колкото да преживяват.

Направо си е Предприятие, даже Комбинат ... за метални палета от стоманена тел:)))) Ебати смешниците - единствено, заради това, че са скъсани в Монтана са отишли там да "построят завод". Да видим дали в момента, в който надигнат глави работешите в този "завод" за по-високи за полати и няма да преместят производството на по-евтино място:))) Малоумници!

Неграмотните, дето са останали, компютри Правец ли искаш да правят? Ще коват щайги за 300лв, иначе глад.

Това дали не е една от фирмите на "червената олигархия", които източиха милиарди от държавата и сега се връщат като "спасители" с инвестиции от по 6 милиона ? Само питам дали не е възможно ?

Те правят МОЛове, да вземат направо наемите. Не са глупави да строят фабрики.

В неделя пак гласувайте за тези неграмотници и после си скубете косите че червените са си увеличили богатството с още няколко милиона.

Не знам какво е положението в Монтата с безработицата ,но завод за 100 човека е дребна работа.Хубавото е ,че собственик е швейцарска фирма- швейцарците са коректни в бизнеса,доколкото ги познавам,но спомените ми са от преди 25-30 г.!?А с американците напр.трябва да си винаги на нокти!

право казваш, един завод дето няма 150 чиляка администрация и секретарки да си клатят баджаците по цял ден не е завод.

Много плиткоумни коментари. Високите работни заплати са следствие от много и конкурентни фирми в даден район и сфера. Няма да вземат хиляди, но ще е старт. Който е много силен отива и се пробва в София да работи. Да видим, там защо ще ви искат.

Каквито и заплати да дават,ще са по добри,от фирмите на нашите комунисти и в този беден регион е нещо хубаво.

добра новина. Тука поне няма да има забавяне и неизплащане на заплати. Дано само местните мутри не почнат да ги тормозят.

А дано, ама...надали! Да не си мислите, че този "швейцарец" е...швейцарец! Там вече са се настанили хиляди икономич. емигранти от Италия, Испания и др. "развити европейски страни" и дебнат само моментът да ни...прее.ат! Аз познавам най-малко 20 души българи, които пътуват до Б-я с цел уж бизнес, а то чиста далавера - покупко-продажби (куфарна търговия)!

да работят. Моите лични наблюдения показват, че на онези там не им се работи. Разчитат на помощите за безработни и на еврата, които работещите им в ЕС деца пращат редовно. Логиката им е следната - за какво да се бъхтя за 5-600 лева по 8 часа на ден, като вземам помощи, а децата пращат по 300-400 евра на месец. Каквото и да им построят там, е обречено при разсъждаваща по този начин популация.

Голям инвеститор!!!!! тези пари ги има джобни наш богаташ що за подигравка сме станали боклуци идват да ни скубят беднотията.

Следващия завод ще е за швейцарски шоколад и едни римляни ще го увиват в станиол. Понеже швейцарските мармоти вземали 3000 евро минимум.

ШВЕЙЦАРЦИТЕ - ЕВРЕИТЕ ПО-ТОЧНО КУПИХА РЕПУБЛИКА И МАЛЧИКА ... ОЩЕ 1991 ГОДИНА ПОНЕЖЕ БЪЛГАРСКИЯ ШОКОЛАД БЕШЕ ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА ТОГАВА :)

за теб селянина монтански със сигурност е бил "един от най-добрите в света" лайняния марципан, който продаваха като български шоколад:))))

Грешиш! По това време, за което говориш, най-страхотният и вкусен шоколад беше...руският! Те имаха най-страхотното какао в Европа - "Золотой ярлык"! Още 1956 г. баща ми донесе от Москва 20 пакетчета с неповторим вкус и руски шоколад! Преди това имахме швейцарски, но вкусът му беше далеч не толкова добър!

абе лайнарче смотано. в русия има 100х повече еврей барабар с шефа ти отколкото в Швейцария. ба си малоумната лъжлива подлога. Тъпо ко*еле лъжливо.

Имаше български шоколад "Кума Лиса" дето не ставаше за нищо. В късният социализъм пуснаха аерошоколада LZ - той беше по-добре. Иначе по улиците чесноборсаджии вадеха по 3лв западни шоколади. Веднага се струпваше опашка и се разграбваха за минути преди да дойдат милиционерите.

В оня край преобладаващо са твърдолинейни и правоверни комунисти. Тоест са тъпи, мързеливи и чакат някой да даде. Следователно този завод до 2 години ще фалира поради липса на работна ръка.

Добре бе друзя , кога ще прочетем - руско предприятие бе открито едикъде си, с нови 100 работни места ?

В РУСИЯ СИ ИМАТ РОБИ ОТ РАЗНИТЕ РЕСПУБЛИКИ В КОИТО УПРАВЛЯВАТ ФЕОДАЛИ КАТО МУТРА ПАША :)))

ВСИЧКИТЕ предприятия и заводи които имаше в България през комунизма БЯХА ПОСТРОЕНИ ОТ РУСИЯ но вашите соросоиди управляващи ги фалираха и разпродадоха - 1997 г. !

+1 а сега когато България се продаде на ЕС и САЩ купиха България, колко предприятия и заводи построиха САЩ в България? Щото те ни купиха сега. Май няма и едно. Това швейцарско в Монтана, две китайски и май това е всичко. Броят се на едната ръка. А през комунизма във всеки град имаше по 5,6 завода от Раша и българите и да напуснат работа от един завод , отиват веднага в друг завод и винаги имаха работа и добър стандарт на живот. Във всички градове. Ех хубави времена когато бяхме под закрилата на Големия брат.

Ednto ot tjah beshe Kremikovci s tehnologii ot 40-te.

ПРОСЪЛЗИХ СЕ , КАТО ПРОЧЕТОХ ЧЕ СМЕ ОТВОРИЛИ ЗАВОД ЗА ЧАСТИ ЗА ШВЕЙЦАРСКИ ЧАСОВНИЦИ В БЪЛГАРИЯ :)))

Браво за начинанието! Ще помогне мъничко на най-бедния район в БГ. Сега да видим какви ще са заплатите и дали догодина приходите на фирмата няма да са равни на разходите...

да си чул до сега за фалирала швейцарска фирма?

ДА. SwissAir ФАЛИРА. БАШ по времето, по което фалира и BALKAN. Сега се казва само Swiss (бившето поделение Cross). Покрай фалита на Swissiar фалира и белгийската SABENA, която държеше тогава към 50% от капитала на SwissAir Holding.

jingiby

Монтана, щата Индиана е населен основно с римски колонисти и индианци от ромски произход, като всички те са от Индия...

ти кунска д*ба

Дано заплатите да не са им 200-300лв.Да идват фирми,но да плащат прилични заплати.Най вероятно ще се възползват от немотията на хората.

Не могат да са 200-300, защото минималната заплата е доста над това. От друга страна не са дошли тук, за да дават швейцарски заплати, но добре е че са тук, за да имат хората работа - по-добре на минимална заплата, отколкото на никаква - да не забравяме, че обикновено наемат работници без квалификация - няма от какво да се оплакват хората - да са седнали на задника си да учат. Проблемите в такива предприятия идват от факта, че всеки работник има възможност да се издигне в йерархията, т.е. като станат някакви началници, започват да се налагат над хората, защото нямат умения на мениджъри, нито знаят как да мотивират хората. Иначе, за разлика от българските фирми, стартовата заплата не остава за целия трудов стаж във формата, а се увеличава. Както и да е - хубаво е фирми да идват в България, това значи, че икономиката се развива, което винаги е хубаво нещо.

"...хубаво е фирми да идват в България, това значи, че икономиката се развива..." (цитат) Хубаво е...ама за кого? Чия икономика се развива - нашата или швейцарската? Какво ще кажеш за фирмите "Дънди прешъс" и др., които експлоатират нашите природни богатства и ги изнасят - мед, оловно-цинкови руди, уран, злато, платина, иридий, манган, ванадий и т.н. Цялата печалба от преработката и износа е за...тях! А за нас...праз - някакви 1-3%, ако ни ги дадат! Не чужд инвеститор, а чужд ГРАБИТЕЛ!

Заплатите швейцарски ли са или китайски??

Конгоански. В Китай ще им излиза по-скъпо.

То Китайските заплати са по-големи от средната заплата в България.

На вниманието на комунистическите тикви Инвестиционните договори са подписани 2016 г Не са дело на Курнелия Нинова

браво, все така за напред.

Нови производствени мощности = повече работни места = по-ниска безработица и защо не по-големи работни заплати в бъдеще.

Е то българска няма да го направи.... Остана да се надяваме чуждестнарните фирми да строят заводи у нас.

Тагове: Швейцарски, мрежести палети, водосвет... Завод?

Честито на монтанци, догодина те да открият завод в Швейцария.

Монтанци нямат и 1/20 от доходите на швейцарците. Как да стане тогава? Разликата в стандартите на живот е поне 20 пъти. Едните оцеляват и се чудят дали ще имат пари за хляб и ток, а другите си живеят нормален живот.

Е що слагаш каруцата пред коня? Нямало пари затова не можело да се строят заводи. Не се строят заводи затова няма пари. Според теб кой ще печели повече от този завод, монтанците или швейцарците?