17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди Белград , ЦЕЛОГОДИШНО са строени доста машини за почистване !? Кога ще стигнем и сърбите , румънците не успяхме да стигнем !

Зимата ни изненаДА !

Заповед на Борисов : Всичкият почистен сняг да се товари на камиони и се кара към язовир Студена !!!!

тия вечно изненадани, тиквата уж с уста щеше да лови снежинки ... пълна трагедия некадърници, лапачи натегачи и калинки ... да благодарим на ГЕРБ че ни позволяват да се пробваме като шофьори в екстремни условия ...

Нали! Ако беше БСП на власт, дори снега щеше да бяга от държавата.

Сняг вали на много места сега. Някой да провери около Симитли. Щом филията с мас с уста е щяла да лови, там може да се окаже доста чисто, защото нали това, пък онова в района...

че да свършат с Деса някоя работа,а не само да плямпа...

Какво са 350 машини за Републиканската пътна мрежа? Крайно време е Пътното д аси мине към общините и за почистването да отговаря държавата. За да знаем на кой да се сърдим. Майтап бе! За да остават парите платени за снегопочистване в общините, а не да изтичат в частни джобове.

Сега машините копаят канал

Абе дира и коментар за снега през февруари ли взехте да тирете вече..

Оня обидениият главен инспекторс жипа няма ли да мине да инспектира почистването, или е сърдит на мисирките и келешите и стачкува.

Няма го каскета да се съревновават....

Мамини разбирачи с претенции! И защо бе пиленза на батко, като знаете "как се крадат парите и горивото" не се наемете вие да се качите на цистерната с рилото! Чиста далавера пък и да покажете кое как става. Спомням си един колега Накото, задача да мие оборудването с парцал и сапунка. Идва Зъбльо (началник смяната) и прави скандал че Накото не работел, а имал претенции. Спор Зъбльо вика донеси кофата и парцала и ела да ти покажа на място как става. Отива Накото носи му кофата и парцала и пак се връща в битовката. След половин час Ела бе, къде се скри, ела да видиш как се чисти! Накото -Ами като знаеш как се чисти направи го сам! Аз -колкото мога! Та такова е дереджето за вас с претенциите -отидете на 12 часова смяна и покажете как се чисти при обилен свеговалеж! Не стойте на компютъра!

Ти наистина си селяк, по-точно, някакъв селяндур, който пише камара глупости. Значи аз да отида на снегорина, пък господина от снегорина ще ми свърши офис работата в замяна, така ли? Това се е пробвал да го прави Мао в Китай, ама не се е получило никак добре. Така че този със снегорина да си чисти снега и да го прави добре. За това му се плаща.

И с какво си по -учен и по способен от оня със снегорина! А за да си във форума си личи какъв зор си даваш в офиса. Има една офис сграда в Бизост до Цариградското. там денят минаама от фиитнеса, в басейна, в барчето, бюфета. Всеки от вас гледа сутринта рано да е в офиса, за да начери място за колата си, вечер да дебне колежката за да я закара до някое кафе и ако му върже поосле в близост до в къщи. Да не искаш да кажеш че вършиш повече работа от оня на снегорина. Да скъпи, ааз съм селяндур -станах такъв когато деда ти дойде у Софето с цървулите и осиля на задника. А родата ми я изпратиха у вашето село да ви учим да четете и сричате. И добре че дойде демокрацията, щото щеше да сънуваш градските павета и паркове. И още нещо, ако Мао не беше го направил днес щеше да водиш сметките на робоша на деда ти. Нещо май не ти е точно с културната революция и политиката в Китай.. Пък и като ти чета умностите мога само да те съжалявам

Аз ви казах - индианците събират много дърва !

В Канада 280 машини са на улиците в град с население 40 000 .Без значение дали е паднал 5 или 50 см . сняг.

Там имате много нафта !

Та да кажеш де като казваш Канада как се чистят улиците, кои улици се чистят, къде са колите разположени (частните автомобилии) И да кажеш какво ритана на тенекиите пада за да падне леда и снега за да се стигне до ключалките и бравите. Още подробности да пиша ли, как се отопляват колите за да можш сабахлен да запалиш и тръгнеш аако е чист пътя. Я погледай от време навраме оня "СЕРВИЗ КРАЯ НА ПЪТЯ"

Тези на които им замръзват ключалките са същите , като тези в България , които карат зимата с летни или четирисезонни гуми. Другите си ги палим с дистанционното ( тези които нямат гараж) и след 15 мин. парното е ок и няма лед. Чистят се първо булевардите, после улиците около училища и т. н. по график. След ден два снегът се извозва , а не се оставя да се стопи. Машините излизат щом започне да вали , а не на сутринта . Нормалните хора си купуват коли съобразени с условията , но и тук има идиоти , които си мислят ,че с лятната кола можеш да си караш през зимата.

не е имало комунизъм...

А че бюджетът на тоя град е колкото на цяла България, не споменаваш. Пък тоя мити бюджет се пълни с такси....

Зимата ни изненада! Ужас!

Видно е че старата песен се пее на нов глас Чудя се как беше по врема на триглавата ламя, по времето на Цаля, На Жан Валжан (Виденов) от постовете съдя че пътищата бяха като огледало! ВЯРНО Е И ТОГАВА КАРАХ КОЛАТА СИ СЪС ШПАЙКОВИ ГУМИ (заради огледалото де) И се мисля за тези хора в снегорините, в ограниченаата видимост, полепващият сняг на джамовете. Какво би станало, ако те кажат НЕПРОХОДИМО, НЕПОЧИСТЕНО, НЕВИДИМОСТ! И излязат да чистят когато провезата премине. Тогава и трудът им ще получи визуалиизация. И защо си мислите че със греблата има някаква ефективност. Защо да не са с перките дето хвърлят снега на 12 -15 метра в страни, тогава да имете претеции. Спира снеговалежа -излизат почистващите

Ся къв е този сняг, като сложих летните? Оставка!!!!

ИЗНЕНАДА ЗА КАБИНЕТА !!!ОРЕШАРСКИ И ВИДЕНОВ ВИНОВНИ ЗА "обилния"снеговалеж

Над 350 машини са обработвали републиканските пътища през нощта - това е просто кражба на пари ! В Москва участват над 11 000 машини !!! За един град !!! А тук 350 - за една държава !!!

То пък едни ръждиви таралясници - некви газки на 50 години, горят 100 на 100, пълна порнография !

Ама там се справят, а тук сме вечно изненадани гербери !!!

С колко от тез 27 млн. лв - засега де, се наемаха самосвали и снего се караше до Студена.. Дали нямаше по-бръже да са напълни язовиро?

Я елате в Сев. Испания. Две седици чистят и още не изчистено, но според някои репортери....Лека-полека и в българия ще се изрине снега. Ама ей така д а си драскаме по интернета...,защото нямало свобода, според испанските репортери. А един пък тръгнал в планинска местност репортаж да прави с летни гуми на возилото си, че се и сърди на полицията, че го не пуска нагоре. Нито, вериги, нито една зимна дреха си носел. Надявал се на хотелчето.....да му наемат зимно оборудване....

То май в тази част на Испания винаги има ли сняг натрупва от Биская като го подкара вятъра че до Барселона и Картахена. 81 година за три дена натрупа 70 сантиметра покривка в Севиля. Приказка,дървета с бяла шапка, зелени листа и узрели портокали

Да полицаите накарали някой си да си сложи вериги зимата, при току-що навалял сняг на планиниски път, ауу шок и ужас

Пишете директно на оня със сваленото доверие още от както майка му го е родила.Харесва ми ,че всичко си върви по план.Всяка година едно и също.Тоя ни е виновен НАЙ ВЕЧЕ КОМУНИСТИТЕ.Много изгодно оправдание.Хора живота минава.Живеем в най бедната старана от ЕС.Не Ви ли е обидно ,че този лош гръцки сценарии вече не върви.Плаче ми се като споделям това с Вас.Не живеем в нормална държава.

А, бе Караман в същност снеговалежа спрял ли е или напротив! Виждал ли си снегорина върви напред а на 400 метра зад него вече напупар нови 10 санти. Нещо май от тролене дори не можете да си представите какво е снеговалиж и вятър

Каквото и да пишеш който не разбира какво е да чистиш със снегорин няма да те разбере. 25 км. отсечка две машини бяхме по шест пътя в едната посока и обратно и когато трябваше на, сутрината да минат раб. автобуси все едно никой, никога не е чистил. Срещу природата не може да се излезе. Не казвам че и между чистещите няма и мърлячи, затова на път с подготвен автомобил и очаквай всичко.

Едно е да сложиш заглавие "Затворени проходи и НЕИЗЧИСТЕНИ пътища при обилния снеговалеж", а друго "Затворени пътища и ТРУДНО ПРОХОДИМИ пътища при обилния снеговалеж". Иначе... имат претенции, че нямало свобода на словото, независимата журналистика била химера, правят рубрики "Уеб-рипорт" с акцент и какво ли още не. Но... тенденциозни заглавия, преднамерени умеят да слагат. Свобода на словото? В какво отношение влизат "обилен снеговалеж" и непочистени пътища"? В причинно-следствено или взаимоизключващо се, г-да и дами списвачи и редактори?

* "Затворени проходи и НЕИЗЧИСТЕНИ пътища при обилния снеговалеж", а друго "Затворени проходи и ТРУДНО ПРОХОДИМИ пътища при обилния снеговалеж"

На последното изречение отговор: Вероятно снежинките при обилен снеговалеж да ги ловят във въздуха. Иначе няма такова "непочистени пътища" нито в Европейски страни, нито в Скандинавски страни, нито в Япония, Щатите и братска Русия. там пътищата се почистват на секундата, няма закъсали, няма верижни катастрофи, няма излязли от пътя. В същност в Руските степи не е проблем зимата да караш в полето, не в пътя. Та само тук у нас има проблем и то най -вече с летните и износените гуми - за което виновни са снегопочистващите служби не собственици и водачи на МПС. Гледах снощи един клип с трактор тип ЮМЗ излязъл от пътя, тракториста обвинява снега и замръза; Вдач на 4 х4, закача теглич и ромага на трактора да излезе от канавката -ами в това му беше грешката след като излезе от канавката трактораа блъсна джипа -оказва се че няма спирачки. Иначе снегът и непочистеното. Често стане ли такова времето ми е страшно да изляза на пътя -много станаха претенциозните карачи. Да се чуди човек на онези в Швеция в Аляска

да отива да рине

Навсякъде са сложени фирми на идиоти, крадци и герберски калинки. Разказахте ни играта плиткоумници!

С първото твърдение се съгласявам. С второ - категорично не. Играта си я разкатаваме сами. Щом търпим плиткоумен полуидиот да си играе на премиер, така ще е.

Нали нашето божество се разбра с божествения сняг да не пада! А само да усвоим едни пари за снегопочистване! Усвоявят си хората бе

Виновни са Божков, Президента Радев, Далай Лама, Борис Джонсън и т.н.

нинова със техноимпекса

Няма ли кой да лови снежинките във въздуха!?

Няма кой да чисти адекватно пътищата!

Чисти се, но това не е вълшебна пръчка "Абра кадабра, изчисти цяла България... Снегът падна преди часове, искаме на секундата да се почисти... Просто неразбирам, какво толкова е станало?

всички са в готовност,и снега ги заварил в кенефа сигурно

не разбира като тебе , ела в Германия да видиш как се чисти и дали има сняг по пътищата като вали.

Що не си дал ЦЕННИ разпореждания бе Ами те не знаят какво да правят без твоите мъдри напътствия....

АПИ добре дава инструкции как да карат хората и какво да правят, а защо не кажат те какво не са свършили и не свършват!!! В Смолянска област от сутринта трупа сняг, а фирмите не почиствата нищо! Чакат да спре снеговалежа, да стегне студа и тогава да видим какво ще почистят! Както винаги пълен провал от всякъде !!!

Айде сега, глезотии! Кво да чистят, то още малко и пролетта идва!

Стига бе. От кога има сняг зимно време?!

Като чета тук коментарите направо не мога да си представя както са правили хората с лади и москвичи и гуми видинки 3 качество преди 30 години? А тогава всъщност имаше сняг щото това сега е бош-лав сняг. Как така 15-20 см сняг се оказва проблем за " новите 20 годишни" бараки дето се движат по нашите пътища? Или са проблем за "супер добрите всесезонки" на далавера? Или са проблем всъщност за българина който свикна да е недоволен от всичко и всички, да мрънка за всичко, да се чуди винаги кой от къде ще го прецака с 5 лева? И най важното - държавата винаги е длъжна?

"И най важното - държавата винаги е длъжна? " Длъжна е да - защото и плащаме за това. Не виждам проблем след като плащаш за услуга да очакваш да получиш тази услуга. Когато държавата/общината налага данъци те не модлежат на пазарлък - колкото са ни поискали, толкова сме платили. Така че сега да си свършат работата!

*Подлежат

АПИ,докога ще застрашавате живота на хората,защото не желаете да работите, а само да се дерете за парите ни?!ДОКОГА!Оставка на ръководните помияри от АПИ,воглаве с оня,пелтечещия!

Ура! Има сняг!

Кавичките се поставят задължително около "обилния". Винаги уважавайте родната реч и правописа.

При тоя изненадващ сняг така се получава. Но когато завали през юли, веднага го почистват снега.

Май държавата е абдикирала от всички свои задължения и ангажименти и в момента свързаните с властта фирми крадат като за последно (затова никой не чисти снега). Струва ми се, че скоро ще има оставка на правителството, особено след като американците обявят Шиши за персона нон грата, а той е гръбнака на Борисов и Гешев.

от последните 5-10 хил. години, този сезон се характеризира с обичайното наличие на СНЯГ ! Вълшебни снегорини не съществуват ! Съществуват зимни гуми и вериги за сняг ! спрете да мрънкьотите, и започнете да работите ! хем мързеливи, хем сръдливи ... ето с това се характеризира населението обитаващо пределите на републиката !

Излиза, че и тази година снегът пак Ги изненада....А уж щяха да Ги ловят снежинките във въздуха още...

Уууууу, оставка.

Първи сняг на 5-ти февруари.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Досега пътното са си получаваши заплати без. да им се налагс да свършат работа за 5 стотинки. Колко шибани Гербаджийски Калинки са си лъскали маникюра, наслабдаеайки се на топлата зима? А най-голямата Кашинка е заета да хвали Макрон, , че ни е спасил от китайски грип....Лудост на степен безкрайност и едни мазни доволни гербаджийски шкембета, избирани от родата ициганите.........Държава от ЕС?

Точно като държава от ЕС сме. Важно е да има равно представителство на мъже и жени в ръководството.

Какво не не вярно в коментара, бе, тлъсти Гербаджийски подлоги, та сте сложили минуси?

Ти си егати малоумника! Ако бачкаш за 600 лв да знаеш, че са ти страшно много! Направо трябва да си бачкаш за без пари. Сега сериозно - ако твоя работодател те кара да работиш за без пари - това НЕ Е нормално и НЕ трябва да се случва! Когато ангажираш някой, че трябва да работи, ама не знаеш кога, му плащаш! Защото после ревеш, че пътищата били непочистини! Ти би ли си стоял вкъщи, ако работиш шофьор на снегорин, да не ти плащат, защото няма сняг, ама като падне трябва веднага да се явиш? Няма такъв филм. Днес в София всичко си беше супер. Улицита бяха идеално почистени, машините изчакваха на околовръсното до кино Арена на Младост 4. Доколкото знам, снегопочистването всяка година е твърда цена, без значение от снеговалежа. Ако е малко, фирмата е на плюс, ако е много, фирмата е на минус. Това е положението.

Какво значи "идеално почистени"??? В София до момента е паднал ПОЛОВИН САНТИметър сняг, може би няма и толкова.

От кой град пишеш, ненормалник? В София няма сняг

Пътното / каквото всъщност отдавна няма/ не са получавали нищо защото им си заплаща за извършена работа.

Апи или Мапи никога не са подготвени, а примиера каза да гонят снежинките във въздуха. Не изпълняват заръката, значи не работят както требе.Да не говорим за Смолянско. Единствен път и никога не е изчистен за последните няколко години. Явно паричките за друго са отишли или слабо и не компетентно ръководство?

Жалка история.. ..

Апи или Мапи никога не са подготвени, а примиера каза да гонят снежинките във въздуха. Не изпълняват заръката, значи не работят както требе.Да не говорим за Смолянско. Единствен път и никога не е изчистен за последните няколко години. Явно паричките за друго са отишли или слабо и не компетентно ръководство?

Не знам защо никой не е потърсил сметка на климата дето ни изненадва непрекъснато от Декември до Март всяка година при това.

и ко? Бойко наликаза, че ще лови снежинките във въздуха? Снемам доверието си към него !!!!!!

Абе съсипаха я таа държава.

Това не беше ли преди няколко години? Тази зима не е казвал такова нещо.

Оххх, ми откакто Лилету Му стана банкерка, няма кой да ги лови снежинките във въздуха и ей на - задръстено, непочистено... Елай си дома ма, Лиле, че Баце не смогва - язовирите ли да пълни, боклуците ли да връща, мисирките ли да хока...:)

Тя да дойде жената, ама оня от прокуратурата да не прибере при Нено. Иначе що да не дойде.

Абе баце как е възможно в държавата на гербаджийските калинки при лек снеговалеж да затваряте пътища. Ти май ще се окажеш най-голямата калинка в женски род обаче! Казвам лек снеговалеж защото може да видите по австрия, швейцария, германия, италия, какви снеговалежи има и това че вали сняг през февруари не е основна новина по всичките им медии. Ама там нямат крадливи гробаджийски схеми започващи от местното пътно и стигащи до бащицата. Даже в Сърбия пътищата се чистят в пъти по-добре. Защото както го очаквайте днеска снега, ако не бяхте крадци, пътя започва да се обработва със смески още от предишния ден, и после няма заледявания, коловози, закъсали. Ама тиквите няма как да го знаяъ това. Истинския ГЕНЕРАЛ вчера ви го каза - НЕ СТАВАТЕ !

Бойко сега храни мисирките, като свърши ша доди с джипката!

Преди месец и половина,заради влошаване на времето Гърция спря камионите на границата за три дни. Така и и тука,след прогнозите за лошо време. Да се спре движението. А не и на кенеф и за кеф все с кола.