Безлов: В затвора плащат колкото наем, за да живеят нормално

Това, което се случи, е огромен и изключително тежък инцидент. Бягство от най-охранявания затвор и то на толкова тежко осъдени е уникален инцидент.

Обратно в новината

Коментари - Безлов: В затвора плащат колкото наем, за да живеят нормално | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като демократичен човек, изповядващ "евро-атлантическите цености", да попитам аджаба, с какво точно се занимава този център за изследване на демокрацията и как мога да кандидатствам за работа там, ако има свободни работни места разбира се.Предполагам, че заплатата е минималната, но аз съм съгласен, тя и работата сигурно е толкова за бля...бля.

Хайде сега двамата от най умните министри да си обират крушите. Колкото до реформата в затворите , то тя е приключила отдавна, отчетена е, сега остава да доработим малко още някоя и друга точица от закони, правилници и т. н. и всичко е точно.......

"..надзирателите нямат мотивация" ?! Какво значи това? Като няма "мотивация" там, да си намери друга работа! Като не става за друго - да си наляга парцалите и да си гледа работата като хората! А за тоя инцидент трябва да има сериозни наказания.И за охраната, и за ръководството на затвора, и за министрите! Мооого добра реклама си направихме.Във времето , когато председателстваме ЕП, двама опасни престъпници да избягат през парадният вход на най-охраняваният затвор в страната.И то посред бял ден.И то без адекватни (съпротивителни, охранителни) действия от страна на охраната.

А защо трябва да живее нормално престъпник в затвора?? !

''В затвора имало правила'' , а в държавните институции защо няма правила и не се спазват законите , ....съществува само КОРУПЦИЯ ?

С много вероятна сигурност избягалите са се упътили към ЕСПЧ за да осъдят България с помощта на БХК.

Без участие на надзиратели бягството е невъзможно и децата го знаят!

Надзирателите също са затворници. Работят в затвор между престъпници и рано или късно прихващаш от тях.

Правилно! То и чистачките, работещи в БАН, рано или късно, защитават докторати...

Къв е тоя,от какъв център и какво коментира?Това което се случва в България са ежедневни кражби,корупция и престъпления от страна на всички партии и политици,които ни управляват.Затова в затвора е същото.Какво очаква,кой ще оправи това?Президент,премиер,прокурор?

Имах един познат ,който работеше като лекар в затвор. Пожела да напусне,не може да се впише в реда там /ставаш престъпник насила/. Не го освобождават. Докара си "инфаркт"човека и така се отърва. Това не е единствен случай,това е практика. Затвори в България няма,защото престъпниците, които трябва да са вътре ни "управляват" Бъдеще тук няма,става от зле по зле,а тези горе от една и съща партия стават от алчни по алчни. За България ,за народа никой не мисли.

Да поръсят Новичок по затворите и нещата ще се опрсвят, има затворници - има проблеми, няма затворници - няма проблеми. Тавариш Пусин ще ни подари малко в знак на благодарност, че не гонихме мужици.

Какъв е бюджета на Полиция, Съд,Прокуратура, Следствие, Затвори??? Каква полза има от тях и каква е възвращаемоста на бюджетните средства? Мисля че тази система работи на загуба, защото резултатите са очевидни! Населението на държавата е недоворно от работата на тези органи! Сметката е проста, откраднат е телевизор на стойност 1000 лв. , престъпника получава присъда от една година, разходите по залавянето му съдебния процес и престоя му в затвора са на стойност 5000 лв., питам се къде е финансовата ефективност??!

Ебаси и държавата...

Аман от тъп пиар покрай това бягство. Експерти, анализатори, журналисти, политици, все разбирачи от класа. До оня ден надзирателите стачкуваха и всички чуваха само заплати, заплати, заплати. Покрай ушите на всички премина вика им, че е въпрос на време пандизчии да избягат поради недостиг на надзиратели и калпаво управление на затворите. Сега вой, ма как могли да избягат. Ми още ще бягат. Занимават ни с глупости на търкалета, вместо да завалят оставки и уволнения от министри, до дребния надзирател. Иначе съдебната ни система е реформирана. Борисов? Той сега реформира Балканите...

Ако надзирател не си върши работата /задълженията/, трябва ли да получава заплата? Ако той не пази затворниците, снабдява ги с разни неща, трябва ли да получава заплата и трябва ли изобщо да заема мястото...и да има претенции за повишение на заплатата?!

нали от еу натискат да не се избиват престъпници. иначе ражодите по тях са 6 лева куршум. няма ли фонд в еу специялно са сектор затвори, да кандидатsва българия? като държавата няма пари, поне да се вземат от еу фондове.

Малокалибрените са стотинки и ще свършат същата работа, а са оловни и по-малко нараняват цевта така оръжието ще се ползва по-дълго време.

Днес КаКурКруш ще ви каже, че това е безобразие; и че трябва да се промени.

"сигурно месечният разходът е по-голям, отколкото да си наеме апартамент в София" Да бе вярвай си!Те нашите затвори са като почивни бази където я те пазят я не.И където си живееш живота за сметка на държавата докато ти плащат повече от колкото на надзирателя. Да не говорим че като затворник можеш да претендираш за всякакви удобства и ако не ги получиш може да осъдиш държавата за това?!Като толкова искате да подобрите затворите спрете да плащате на затворниците за работата която вършат и финансирайте надзирателите,така хем те ще са доволни хем държавата няма да плаща толкова.

Този мърльо ,вътрешният министър още ли е на работа? Оставката му трябваше да е вече на масата! И правосъдният министър-също! Аман от некадърници и безотговорност!!!

... правосъдният е дама... хубавица... а ти си импотентен, плешив & беден...,

Държавата се разлага във всички направления. Искам диктатура! И каква е тази чистачка в затвора? Няма кой да чисти ли?

kirchevo

Е сега двама надзирателЕ да заемат местото на двамата затворника.

Очаквах мизерии от страна на БКП по време на председателството, но вече май взеха да се престарават...

Що? БСП ли е организирала бягството?

То това прецедателство май не се нуждае от външна намеса, достатъчно се компроментира отвътре.

Няма нищо изненадващо в държавата на ментета. Каквато ни е държавата, такива са и затворите ни. Всичко ни е фалшиво и някак и някак изкуствено. Менте здравеопазване, менте-храна, някаква имитация на полиция, която циганите я бият, когато и където я сварят, фалшиви политици, които се правят на родолюбци и независими...

Много точен и правилен коментар. Цирка е пълен.

Какъв инцидент е това?!! Никакъв! Бягството няма как да стане без вътрешна помощ от поставени лица, на които някой добре им е платил за това. Инцидент щеше да е, ако стената на затвора се беше срутила случайно и затворниците бяха избягали.

Тоя хотели на затворниците ли иска да им строим?!? Който ще влиза в затвора трябва да знае,че там няма да му е лесен живота и трябва да има страх от затвора!!! А не да мислят,че ще ходят на хотел и на топло,отиват на студено и сурово!!! така трябва да е за да не искат да ходят там и да не вършат престъпления,защото много от престъпниците преди зимата вършат престъпления за да влязат на топло през зимата и после пак да излязат пролетта,което означава,че в затвора им е добре,а не трябва да е така!!! На надзиратели и изобщо на всички,които работят в затворите трябва да им се вдигнат тройно заплатите за да имат стимул да си вършат работата!!!! Ниското заплащане води до сегашните последствия!!!

Колко пъти ти написах минуси за глупостите, но не се появяват. Кой си ти?

... баце, сигурно пишеш от същия IP-адрес... затва, демагозино...

Питам, защо тези двама "хубавци" не са в единични килии, без достъп до работа, фитнес и хора-както се полага на убийци и рецидивисти, а се разхождат с пищови, ножове и излизат като на парад от затвора ? Питам ????

Защото има БХК, Сорос, истанбулска конвенция, ЕВРОПЕЙСКИ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, комисия по конкуренция, комисия по защита от дискриминадция, Министерство на физкултурата- кой може да си позволи да не им осигури СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ, КАТО НА ПОЧТЕНИТЕ ХОРА ОТВЪН? нАЛИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОРЕИЗБАРОЕНИ ЩЕ ИЗРЕВАТ ?

Вие питате ,ние НЕ отговаряме! :-(((

тия надзиратели!Надзирават на жените на затворниците под полите!

I 10 000 да дадат на насзирателите, пак няма да работят. Просто 28 години демокрация докараха нещата до там, че никой не иска да работи тук, Виж - в чужбина ще сси скъсат задниците , за да вършат и най-мръсната работа. Наистина ли нещо сбъркаха този народ?

Тежките в Софийския затвор и два пъти в седмицата, когато не са във фитнеса - свиждане с пистолет на кръста.Ако може нека свиждането им да се провежда в сградата на Народното събрание, все пак по-централно място е!

ако този е прав, а то най вероятно е, то тази институция трябва да с9е закрие! направете затворите частни, та поне да има кого да глобявате в такива случаи , ще има кой да плаща масрафа по залавянето на бегълци, и няма да храним огромен брой чиновници и уж надзиратели, а всъщност снабдители на забранени предмети и вещества!

ти у ред ли си? Как я виждаш тази работа с частноте затвори? И кое в БГ, което стана частно, е по-добро? Само ще се вихри престъпност и корупция и в самите затввори. Или не остртана много за крадене , ТА СТИГНАХТЕ ДО ЗАТВОРИТЕ, ГАДОВЕ!

тъпи, кое не е по добро?? стоките? снабдяването? магазините? стадионите? облеклото? транспорта? дори клечките за зъби са по добри!

"Само ще се вихри престъпност и корупция и в самите затвори." Т.е. сега не се вихри корупция? Доста репортажи има за затвора, имат си телефони, интернет, аклохол, наркотици, празнуват си празниците, тук там оръжие. Идилия.

Нека който му е помагал да бъде осъден да лежи в затвора.Никаква отговорност,само пари се искат,и колкото и да увеличават заплатите,все е малко.Когато се постъпва на работа всички са съгласни на тази заплата,а после мрънкат.Да напуснат,като са им малко парите.

Алоу Прокурора, защо трябва да издържам и надзирателя и затворника????Вторият нека работи - в мините, санитар в болница/морга/, в завода за преработка на отпадъци или където решите, но да се самоиздържа!!!

Стройте нови затвори, а не магистрали и нови блокове без хора в тях.

Тази случка не е случайност, това си е абсолютен САБОТАЖ!!! И вместо да се умува е крайно време ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ДА се наложим за ЗАКОН ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ! Аз съм данъкоплатец и не желая от моите данъци ДА ХРАНТУТЯ БОКЛУЦИ/ПРЕСТЪПНИЦИ, те са ПЛЕВЕЛИТЕ на обществото и заслужават единствено СМЪРТ, за да не се разпростира тяхната зараза, те са ХОЛЕРНО болни уроди и за да спасим здравите ДА СЕ ГОРЯТ дори на КЛАДИ публично!

и управляващите,са психопати,за това сме на това дередже. Герб,до гроб.

Оставки, оставки искам да валят!!! Кой ще поеме отговорност за корумпираните, мрънкащи за заплати надзиратели??? КОЙ???

Държавата трябва да им въведе наем на затворниците, не бандитски да си плащат на някого.

Постъпваш в болница за лечение-плащаш Потребителска такса за дните престой на същата, без да си виновен, че си болен, значи не си престъпник. А да не говорим за това какви условия и храна предоставят на болните някои болници!? Постъпиш ли за лечение по клинична пътека в Специализирана болница за рехабилитация/ така наречените санаториуми/ също плащаш Потребителска такса за престоя, а ако искаш стая с по-добри условия, т.е. стая по избор, доплащаш определена сума към Потребителската такса. А в затворите са лица, които имат осъдителни присъди, значи са престъпници, но те са с претенции за по-добри условия и екстри без да плащат! А ние данъкоплатците, които сме тяхни жертви, сме длъжни платим тези тяхни претенции!