Защо ваксината срещу варицела все още не е задължителна в България?

Варицелата - една от най-честите инфекциозни заболявания сред децата в развитите страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е да има задължителна ваксина. Карах варицела на 30 с детето. Щях да пукна. Останаха ми доста белези, а лицето ми преди това беше абсолютно гладко. И на детето му останаха белези навсякъде и то за цял живот. Мазахме с контратубекс и други, нищо не помогна. Минаха 5 години от тогава, не се заличават от само себе си. Всеки различно я кара. При нас беше много тежко.

Зависи кога е било това. Освен антивиурсни друго не помага. Кремчетата само леееко облекчават. Ацикловир е измислен преди 40години и почва да се използва някъде преди 30години. У нас го има поне от 20години. Изобретателя на този препарат май даже е предложена за нобелова премия.

Това, че точно вие сте я карали тежко, означава ли че трябва да е задължителна?

tonk11

Детето ми я изкара с 2 пъпки на корема. Ако не знаехме, че в градината има болни нямаше и да разберем. Аз я карах 20 дни след нея. Като изключим десетките пъпки нямах никакви други проблеми. Без температура, сърбежи и болежки. Слава богу и белези не ми останаха. Не е приятно ама не беше кой знае какво. Най-гадното беше всъщност карантината.

Ейййй големи мастиииии са значи. Херпес зостер можеш да си имаш и от ваксината. Баси недъгавата реклама. Повече от половината случаи на херпес зостер в света по данни на СЗО са с ваксиналния щам, който е различен от дивия вирус.

А, някой линк може ли към тези приказкзи уж на СЗО?

Много просто - не е смъртоносна .

"Шарка парти" не сме го измислили ние. Идеята е да се съберат деца и да си се изпозаразят и съответно си изкарат инфекцията с минимум неудобства. При хора след пубертета може да е сериозен проблем.

Това че слабоумните по наще земи нямат свършване е очеваден факт.

И при малки деца може да е сериозен проблем. Родителите, които нарочно излагат децата си на зараза са меко казано глуповати.

ваксината е революционно мединицинско постижение. Браво на хората измислили тоя щит! Колко живота са спасени? Хубаво, че при социализъма имаше стриктна имунизационна дисциплина със свободията след 10 сме жалка катина все едно сме в третия свят. Робът трябва е здрав за да работи на капиталиста!

Ако не я караш като дете, определено трябва да се ваксинираш. Но който ходи на детска градина в град, надали е възможно да не я хване.

нямах антитела.Бил съм на детска градина в Русе. Ваксинирах се преди 2 години,Варицелата е голяяяма мъка. Не сте виждали такова нещо, ако се кара на стари години

Аз я карах на 36 години, пипнах я от децата ми. Беше отврат, но не чак нещо страшно. Основната гадост бяха пъпките, които ме докарваха до полуда, другото беше като грип - температура, отпадналост.

На по-голяма възраст, ако не си боледувал, се кара ужасно тежко. Ако пък си боледувал като дете, в пубертета рискуваш херпеси - вируса остава завинаги в някои нервни окончания и при стрес и нисък имунитет се активира. Аз лично съм я карал като дете, после 35 по-късно ми я лепнаха в 72, но минах леко. Тъй че ваксината не е лоша, от друга страна имаше научно изследване, което твърдеше, че имунитета след варицела помага при други вирусни атаки.

защото е точно толкова добра колкото и тая за ковид

луд си, нямат нищо общо двете ваксини

който го пропусне варицелата като дете я изкарва кофти на по късен етап. при мен беше на 19 години с 40 градуса температура няколко дена и ужасен обрив с белези след това. слагам на децата и не ме интересува. голяма гадост беше тогава. кой каквото иска да разправя.

И като свърши действието на ваксината възрастния си я кара като стой та гледай... опитвайки се да не откачи. Вместо да си я мине като дете...

Тънък опит за внушение, че НОВАТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ВАКСИНА, ПРИЛАГАНА ОТ ГОДИНА Е ТОЛКОВА БЕЗОПАСНА И ВАЖНА КАКТО ПРИЛАГАНАТА И ТЕСТВАНА ВЕЧЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ВАКСИНА ПРОТИВ ВАРИЦЕЛА!

как не те е срам да лъжеш?! в Западна Европа от много години е част от препоръчаните ваксини на децата.

Абе ти тъп(а) ли си? Дори не можеш да четеш ... я сега се върни и прочети коментара ми и се помъчи да разбереш, че явно мисленето не ти се отдава!

Защото скоро всички ваксини ще бъдат забранени и тези които ги рекламират ще са в затвора.

Явно нямаш деца :)

Ние се преместихме да живеем в Ню Йорк и от училището поискха сина ми да има ваксина срещу варицела, кояте е задължителна там. Както ваксина за менингит. Той е прекарал варицела, но мнението на педиатъра беше, че трябва да се постави и ваксина. Варицелата се изкарва лесно от децата, но е много тежка привъзрастните.

Изкарва се тежко винаги, ако нямаш подръка антивирусно (а преди 30години нямаше). И което е най-забавно вируса остава в човек завинаги. И на 50г възраст примерно си я получаваш пак варицелата и то тежко. Хубавата новина е, че точно за вируса на варицелата има антивирусно лекарство и е бая ефективно.

Отвратителен лъжец!

Не тежка при възрастните. Неприятна е и засяга нервната система. При някой хора може да доведе до слепота, ако засегне зрителен нерв.

Не знам какво разбираш под "не тежка при възрастните" Но боли МНОГО защото засяга нервите. Може да е на произволно място, но най-често на главата. Единственото което помага е Ацикловир и то ако разпознаеш веднага какъв е проблема и почнеш да го пиеш бързо. Казвам това от личен опит. При мен вариацелата се върна след 40 години. И ако първия път беше просто тежко, втория беше И много болезнено.

А има ли страшно ако синковеца не я беше изкарал сега, а след 20-30 години когато собствените му деца го заразят. И стане крив. Както казах - лейки. Кухи.

Ваксина има. Боди се, понеже хипотетично няма да си я изкарал и евентуално децата ти ще те заразят. Това обаче по никакъв начин не може да е убедителна причина да стане задължителна. Трябва да е избор, та разни хипохондрици да могат да се бодат. Никой не е против самата ваксина, а против нейната задължителност.

Синът ми я изкара преди 10 дни. Малко пъпки и това беше, няма нищо страшно, ако бебетата и малките деца я карат. Така като са големи не се заразяват и няма риск от тежко боледуване.

Ваксина срещу варицела е напълно необходима. В момента майките пускат децата да си играят със заразени, само и само да не я карат на стари години. Да не сме в средните векове? Не пожелавам на никой да я кара на възраст, отделна тема е че тогава е възможен и трагичен изход. Чета коментари и се удивлявам колко кухи лейки има. Едно е ваксина с/у респираторни заболяване - и аз самия не съм привърженик, но няма и една причина варицелата да не е в имунизационния календар.

Куха лейко. Има много причини, ма дотам ти стига акъла.

Ваксинирах се срещу варицела, когато синът ми тръгна на забавачка. От варицела не съм боледувала, но рубеолата като студентка беше достатъчен мотив да побързам да се ваксинирам. От рубеолата се възстановявах 6 месеца и исках да си спестя изживяването на по-стари години с варицела. Моя приятелка бра ужасни ядове с херпес зостер на 40+, а е боледувала в детството си. Като цяло аз съм ОК с това да ваксината да я има налична и който иска да ваксинира себе си и/или децата си, да го направи.

Абе я си ебете майката с тия ваксини вече бе,катили!!!!Писнахте ужасно много, а и на никой вече не му пука от шибаните ви измислени болести!!!!Който оживее-товя е!!! Еволюция се нарича.

Беги от тука бе

Мноо си прав.Тука не коментираме мангали.

За напълно непросветените тук хора които се изказват….Вируса на херпес зостер след като сте карали варицела живее неактивен в нервните тъкани на гръбачния стълб и мозъка . Години по късно се активира като болезнена инфекция по тялото. Аз нямам такава ваксина но ако има шанс да си спестя тази изродщина бих искала. Карах варицела на 21 години и беше отврат. Мога да си представя и shingles да трябва да карам след години. Може да си слагате минусите, но това е неоспорим факт.

Казва се херпес зостер и страданието се отключва при срив на имунната система, цироза, онкология и т.н. Общо-взето, когато човек започне да бере душа и вече е пътник. В този момент се отключват и други гадости, впрочем.

Отключва се и при стрес, след боледуване, бременност и т.н. Изобщо не е толкова рядко срещано да се активизира. А тогава може да донесе доста неприятности на човек, защото зависи къде ще удари.

Но всички, познати, които отключиха херпес зостер, починаха скоро след това. Много мъчително състояние е, действително. И сигурно не всички умират. Но с огромна вероятност и ваксинираните се разболяват от него. Проблемът с ваксините е, че не всички болести са открити, а за тях често се използват кръвни продукти. Хепатит В и С, например,са открити относително късно и има много хора, които са се разболели от тези болести, защото по една или друга причина са им били приложени кръвни продукти от болен.

При мен се отключи след травма на гръбнака. Инжекциите след това събудиха вируса. Бях на 40 г.

Ако си се набола на иглата на пфайзър или модерна имаш големи шансове от реактивация на херпес. Честито на хипохондриците, които водят война със собствената си природа.

Нама смисъм да е задължителна - както се каза по-долу - който има късмета да го хване в ранна детска възраст, 98% ще го прекара леко и ще си има натурален доживотен (с много редки изключения) имунитет. Тази наксина трябва да е по избор на хората, които вече са минали 22-25 и са сигурни, че не са го изкарали. Аз я изкарах на 32 и няма да ви казвам на какво приличах. И белези ми останаха. И все пак задължително да ваксинираш малки деца е ненужно.

а ваксина за пръдня от боб и зеле кога?

Варицелата минала леко при повечето деца без последствия. Протича по-тежко при възрастни хора. Освен това, за нея има и лекарство за много редките случаи, които организма не може да се пробори (ацикловир)

То ващо е някаква наркомания по тези ваксини бе. На децата имунизационният календар край няма. Що за садистично удоволствие е да ги бодете за щяло и нещяло. Има я , който иска да я ползва. Задължителността вече навява подозрение за едни други интереси.

които са задължителни и то с право! Не лайте срещу всичко и всеки! Това че К19 и ваксините за него са долна измама не значи че другите също са такива!

Всички масови ваксини са измамни! Няма ваксина която да си струва за всички! Ваксини може да се слагат само в редки случаи ако има обосновани причини. За нормалните здрави деца ваксините само вредят!

Готов ли си да оставиш детето си без ваксина за детски паралич? Или хепатит? Егаси глупавият народ! Жив си защото има ваксини! Набийте си го в главите! Не е случайно, че има и задължителни такива! Пак казва, К19 е идиотия и всеки ще си понесе последствията за решенията(независимо какви са), но да обявяваш всички ваксини за ненужни си е особен вид дебелизъм!

Прочети съдържанието им първо и не ми обяснявай кое е задължително и кое не. Ако искаш си направи твойте деца на решето, мойте не закачай. Ако смяташ , че опита да вкарат ваксината за Варицела като задължителна е в реда на нещата, то аз не смятам така и веки грамотен и способен да се информира би видял защо.

Всъщност неграмотният тук си ти! Човек, който толкова му е полиран мозъка на тази тема единствено може само да отрича без да се опита дори да разбере за какво иде реч. твоите деца ги дръж без ваксина и за детски паралич и хепатит. Не случайно ако ги нямат не могат да припарят до градини и училища! Щом не ти харесват ваксините помоло Безос да те изстреля в дълбокия космос и си живей на спокойствие!

Който иска да си ваксинира децата, трябва да бъде осъден за тежка телесна повреда. А тези които искат да ваксинират чуждите, трябва да бъдат изтреляни в космоса.

Ти си просто прост :) Дори не успяваш да мислиш! Изобщо не ми пука за децата ти. Очевидно, че ги предочиташ мъртви :) Поне не ръси простотитят си по разни форуми. Всъщнос единственото, което те успокоява е, че си анонимен. вероятно извън мрежата си поредния бурсук, който знае много и все някой му пречи! Сполай се! И дано децата ти не наследят липсата ти на интелект!

Толкоз злоба и омраза има в тебе, сигурно си ваксиниран.

Иди пий един валериан и се успокой. Способностите ти за анализ се разпростряха много надалече, стига се пени.

"Жив си защото има ваксини! Набийте си го в главите! " Това е фанатизъм присъщ за всички терористи. И този фанатизъм трябва да се преследва и унищожава!

В соца ни учеха, че е свирепа болест, която поразява малките деца и го приемахме на доверие. Реалността е малко по-различна. В 95% от случаите полиомиелитът протича като летен грип с разстройство. Здравите индивиди го преболедуват безпроблемно. Но не и болните деца, с поразен имунитет, при тях поради наличие на имунна недостатъчност, вирусът успява да достигне и порази нервната система. А в едни следвоенни години, когато ДДТ-то се смята за панацея и щедро се ръси всичко с него, особено зад голямата вода, някакси болнавите деца хич не са били рядкост. Разбира се, няма как ДДТ-то да е било причината, трябвало е да се изтърколят още 30-тина години, да се родят повечко уроди, много повечко, за да се преосмисли употребата му. Затова пък един зъл вирус и повечко пропаганда са свършили чудесна работа.

По принцип подкрепям ваксините...срещу сериозни заболявания като детски паралич, коклюш, едра шарка. Дори против грип за хора 60+. Но не мога да схвана логиката защо трябва да се слага ваксина срещу варицела. Особено на деца, които масово карат заболяването без усложнения и добиват доживотен имунитет. Знам, че в САЩ даже е задължителна и това буди недоумение у мен.

Защото ако не се заразиш като дете, може да се заразиш по-късно, когато болестта вече е доста по-опасна. Дори в детска възраст, шанса за неблагоприятно развитие - усложнения и т.н. е в пъти по-голям от рисковете на ваксината. Пък и естествено преболедувалите винаги имат риск от развитие на Херпес зостер на стари години, защото вируса остава в тялото.

Не знаеш ли че 8%-10% от човешкото ДНК идва от ДНКто на вируси? Вирусите са част от нас и ние от тях! Знаеш ли какво направиха масовите ваксинации в Индия и по целия свят? Примерно рубелата е смешно заболяване за деца. Знам защото сам го изкарах и съседчетата идваха по тяхно желание да се заразят но не стана. Преди епидемиите идваха на 5-7 години и децата си го изкарваха без никакъв проблем. Но после дойдоха печалбарите в отровните инжекции и епидемиите станаха по-рядки - на 15 години. И изведнъж започна да има бременни момичета с рубела и тогава се появи проблем! Ваксините създадоха този проблем! И вместо да кажат, добре спираме, онези корумпирани печалбари тръгнаха да ги правят задължителни, за да може още повече деца да страдат от страничните ефекти. Затова ваксините трябва да бъдат забранени за всички освен за много рядки и обосновани случаи.

Може ли някой да ми припомни - преболедувалите Варицела придобиваха ли имунитет за цял живот или се бъркам?

Придобиваха.

Варицелата е прост херпес. Като хванеш херпес за първи път е варицела.

Простият херпес (дето ти стават рани на устата) се нарича прост херпес - херпес симплекс, и е ДРУГ вирус. Варицелата е не толкова прост херпес - херпес зостер. И като ти излезе херпес на устата за пръв път, не караш варицела. Обаче като хванеш варицела за втори път, тя обикновено се изявявяа като херпес зостер (който не е прост).

Придобиват имунитет към Варицела. Проблемът е, че вируса остава в тялото и при определени условия, преболедувалите варицела могат да развият Херпес зостер който е ужасно неприятен и болезнен. Отделно, варицела като цяло се прекарва без усложнения в детска възраст, но ако човек не се зарази, и остане без имунитет, след пубертета заразяването с варицела може да е с много лоши последици.

Затова заразяването с детските болести трябва да е задължително за деца! Вълните трябва да минават на всеки 2-3 години!

Защо да заразяваме децата с болести, за които има ваксини?

Щото ако си се зачел в съдържанието на ваксините, вирусът на варицелата щи се види еко био продукт в сравнение с тях.

защо му задаваш отговори? Той човека, ако това не може да осъзнае.... дали ще разбере какво го питаш?

Глупости - вируса бил по-хубав, щото е естествен. То и кураре е био продукт. Съвсем ви изпиха мозъка тия "социални медии". Всеки неграмотник се прави на голям разбирач и прозира огромните конспирации целящи да унищожат безполезното му същестуване.

Жалко че нямаш огледало. И жалко че не разбираш че тези, които не ти се смеят, те съжаляват.

След преболедуване вирусът си остава в организма. Може да се събуди при специфични условия и да се прояви като Херпес Зостер, а този херпес си е гаден. Освен това си и заразен и ако някой ти докосне раната може да се зарази и да се разболее. Всъщност си е гадно заболяване и никан не протича леко сред децата. А ако възрастен се зарази с варицелата може доста, ама доста да се узори докато оздравее. Един въпрос не намери отговор тук и той е каква е успеваемостта на ваксината. Вярно е, че щом не е във ваксинационния календар едва ли се сещаме за това заболяване, но въпросът е от какво предпазва? От заразяване? Или допринася за лекото му изкарване. Съвет към Дир, когато повдигате подобни въороси давайте повече информация. Не само да се правите информирани кой какво иска. И без това репутацията ви е силно занижена заради манипулативните ви статии!

Ако знаехте само с ваксината за туберкулоза и шарка, какви чипове ви вкарват. Я по добре изобщо не се ваксинирайте. Майката природа ще се погрижи за вас. Пък и място за клади има бол.

Оctavius

Ужас... Верно ли има хора, които го мислят това? И за плоската Земя ли си съгласен, пич?... И за Атлантида?..

Повече уважавам хора, които си мислят че земята е плоска, от хора които си мислят че ще умрат ако не се ваксинират.

и стигнах до "Представителите на НПО-та ...." и до там.

Мда. не трябваше да намесват НПО в текста. В българия нпо е мръсна дума. Ваксините за морбили, рубеола и заушка ги има отдавна, и сега се добавя и варицела. Тия болести най-често се изкарват още от децата, тогава имунитета е доживотен, а трайните последици не са много чести. Проблемът идва когато тези зарази се хванат от възрастни. варицелата е най-леката - има смърност "само" около един процент при възрастни. И за това са включени в задължителния календар. Покрай чиповете на ковида кенефпросветените забравиха за аутизма, живака, алуминия и алцхаймера с който ни "заразяват" децата с ваксините за заушка-морбили-рубеола-варицела.

Изкарал съм и рубеола и заушка и варицела като дете. Това са абсолютно смешни "болести" и всяко дете трябва задължително да ги изкара! Най-съжалявам ще не изкарах морбилито, но за съжаление не ме намери.

"Смешни" болести са, ако точно твоето дете не изтегли късата клечка и не остане я с увредени бъбреци, я с увредено зрение. Вземи малко да прочетеш.

Точно моето дете трябва задължително да ги изкара! Това с късата клечка, бъбреците и зрението се случва от ваксините. Вземи малко да прочетеш.

Имунитета не е точно доживотен. Първо чети, после пиши! Дори да си го преболедувам можеш да развиеш Херпес Зостер! Ако пък не си го преболедувал като дете си еужасно да го пипнеш като възрастен! Ама верно ви изпиха мозъците с тея ваксина, а?

Горкото ти дете, не е случило изобщо на родители...

Ако неотровени с ваксини деца не са случили на родители, дай Боже всяко дете да не случи така на родители.

Гея не е разбрал че не е задължителна. ще се обади на СЗО и ще стане. А той ще трупа пачки върху трупове

само ваксини са ви в главата. ... тъжно.