Защо над 9 милиона души нямат право да гласуват в Германия

Всеки шести жител в Германия няма право да гласува на парламентарните избори тази неделя. А тези над 9 милиона души имат постоянен адрес и плащат данъците си в страната. Това трябва да се промени, апелира руснакът Михаил Бушуев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакво право на глас на чужденци!

Точно така, дайте право на глас на всички бабури, които Меркел довлече в Германия, те ще си гласуват за ислямска република и закон на шериата, а германците, които са останали там ще им бъдат роби и ще им чистят кенефите. То бива глупост на Дойче зеле, ама това вече е прекалено. Руснака да си гласува за Путин.

се изпразна в устата на Михаил Бушуев докато той шиба Виктор Стефанов в гъза

всеки с руски паспорт- куфар, гара, руска кочина. Какво ги търпим още..

как ще дадат право на Руски граждани да избират Германски канцлер ? Ами всичките онези Сирийски дюнержий? и те ли ще гласуват ? Е хубаво , ама то тогава сигурно данъците ще ги направят 95% от заплатата на Ханс . За мен право на глас трябва да имат само граждани и то които живеят в държавата . другото е шлака

Като в територята БГ

Аз живея на север . Имам право да гласувам за местни избори и кмет но нямам право за парламент . Мисля е спрведливо така и докато съм с български паспорт не се оплаквам .Против съм двойното гразданство на турчулята от Анадола дето осират българските избори .

Не мой ги стигнем 500 години

Аз не разбирам какво общо имат данъците с правото на глас. Ако имат общо, който плаща по- висок данък следва да има и по-голям глас, пък "демократичната система" се основава на правилото 1 човек=1 глас. Правото на глас е политически и законово формален атрибут на държавната структура. Правата и ограниченията в тая връзка са законово формулирани и не произтичат от други връзки. По същия начин е законово формулирано правилото неграждани на ЕС да се отказват от гражданството си за да станат с германско такова. Това няма друго основание, освен закон приет в държавата Германия. Впрочем, Русия пък изисква всеки приел чуждо гражданство да връща руското, а Германия също. Прави се изключение само за например видни учени, спортисти, може би бизнесмени, за всеки един конкретно.

"Приблизително всеки шести жител на тази страна плаща своите данъци в Германия и е част от това общество в много други отношения, но е лишен от едно основно демократично право - правото на глас." Плащат данъци, защото работят там, живеят там, ползват здравни, образователни и социални услуги там. Но само гражданството дава право на глас и така е редно. Защото то показва значителна степен на уседналост в дадената държава. Отделно, ако на чужденец му е отказано гражданство (но не и пребиваване), това със сигурност е с някаква причина. Щом не те искат за официален гражданин, нямаш право да се месиш в политиката като гласуваш. Стоиш си там, работиш, плащат ти за това и толкова.

Гражданството не е свързано с данъци и уседналост, а е фактическо и юридическо състояние потвърждавано с документ по образец приет от държавата. Каква уседналост имат в бг например турските " екскурзианти" от бай Тошовото Възраждане? Никакво, нали! Дори и български не знаят. Но пълнят урните на ДПС, нали!

Имат постоянно пребиваване и стоят лятото по няколко месеца тук. Регистрират се на адреса на роднини най-често. Документът за 3 години постоянно пребиваване е сред изискуемите при кандидатстване за възстановяване на българското им гражданство. Отделен е въпросът защо не ги принуждават реално да стоят тук 3 години. За макетата пък изобщо не се изисква пребиваване, тъй като кандидатстват за придобиване на българско гражданство на основание български произход. За мсяко основание изискванията са различни.

Нямаш право да гласуваш, защото Германия се напълни с боклук. И помен няма от прекрасната страна от преди 20 години.

Ми и леля Меркел доста допринесе за това като отвори обятия и рече "Елате повече".

100+

Хора, защо се заблуждавате? не виждате ли от кого е пусната въпросната статия? От DW. От там идват само поръчкови, 'политкоректни" и съобразени с налаганата неолиберална политика статии. И тази е такава: отново се налага някаква идея за всеобщо глобализирано гласуване. На времето комунистите правеха подобни номера, със писането на писма, уж от името на някакъв работник в кравефермата, който е събрал 5000 подписа и настояващ за всеобщ мир и ликвидиране на изедниците капиталисти. И сега се появява някакъв, който пише някакви статии за искане за зелена енергия, за приемане на бедните афанистански бежанци, за всеобщо гласуване, за експроприация на милионерите или там за каквото се сетите. Айде де, ние като сме от България да не пасем доматите с колците...

"Има много причини, поради които някои хора не могат или не искат да станат германски граждани - в крайна сметка това е и въпрос на личен избор. " Ами ... имаш избор - или избираш да върнеш руския паспорт, да станеш германски гражданин и като такъв да вземаш участие в решенията за страната, или си оставаш гастърбайтър и гледаш отстрани какво се случва. Не са ти виновни законите за собственото ти решение.

Ами добре правят, мисля е останало от най-известния техен политик , който е казал " Държавата трябва да прави рязка разлика между тези, които са цвета на нацията, фактор на нейното величие и онези, които само живеят на територията на държавата и си „изкарват“ там хляба."

Егати и наглия руснак! Ми върни си азиатския паспорт и си вземи германски!

Тук е същото, ако нямаш бг гражданство си аут от избори. Може да не знаеш бъкел български, да не си ориентиран за какво се гласува, да не живееш тук и да не внасяш и лев данъци, но щом си бг гражданин, гласуваш. Но така е по конституция и изборни закони.

В Нюрмберг има легиони циганки от монтанско и направо щавят на сухо дъртите германци. Една циганка обикновено издържа фамилия от 50 търтеи, които нищо не работят, по цял ден ядат и пият и карат на социал. Германците са залудели.

Руските императрици до една са германки. Най-известната от тях е София Августа Фредерик или Екатерина Велика, свързана с възхода и разцвета на руската империя. Последната руска императрица, разстреляна заедно с царя от комунягите също е германка. Руснаците са пияници за това Русия винаги е била управлявана от германки. Е, в един период Русия е управлявана от грузинец....

А сега я управлява евреин!

Не сега а от Владимир Илич насам :)

В Германия не са чак толкова "либерални" като нас.

Хе хе глей ти какво иска печенега от Западен Сибир. Какъв чин има в КГБ? Значи Путя иска да превърне Германия в своя провинция.

Еми щом си си избрал руския паспорт, значи повече те интересува Русия отколкото Германия, което е и правилното според мен решение. Ако трябва да избирам и аз бих избрал българския паспорт. А следователно е и правилно, че не можеш и не трябва да гласуваш в Германия.