Заради риск от рак: ЕС забранява масовия оцветител Е171 за храни, но не и за лекарства

Той съдържа наночастици от титаниев диоксид и се използва за избеляване и изсветляване в сладкиши, дъвки, бели сосове, глазури

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен го забраняват, защото титаният е ограничено количество в целия свят и искат да го спестят и ползват в други продукти, а не защото окисът на титана е чак толкола вреден. Титаният е един от най съвместимия с човешкото тяло и нереактивен елемент. Спомнете си титаниевите протези.

_stankow

На двуокиса може да се каже диоксид. Но на титановото съединение не може да се каже титаниево. Глупаво е и издава ниска култура.

Спряха вноса на ривотрила бе?

_stankow

А ваксините против обикновения грип, защо ги няма ? И миналата година нямаше. А действаха прекрасно. Четиривалентни. Който искаше се ваксинираше, който не искаше - негова си работа. Ама цената беше 14 лв. Друго си е да изпраскаш здравната каса с 24 евра за две дози против отдавна отминал щам ... Да, за ковид-19 говоря. Въртят се едни пари, пък здравето - вълци го яли !

ДрЪтия пес: Що за глупави констатации, които сте направил? Фармацевтичните компании вече са произвели тонове лекарства жизненоважни (животоспасяващи и животоподдържащи) за много хора, съдържащи тази съставка. -------- Да разбираме, че по Вашето уважаемо разбиране, продукт с канцерогенна съставка е жизненоважен и животоспасяващ? Машалла. И науката ли тъй смята? Аферим. И медицината ли? Евалла.

Ако знаете какво е в колбасите,косата ще ви настръхне-От години не ям салами и пилета

А кой ще ни върне парите??

Изтровиха народа от алчност.

Лекарствата не да това което. Бяха. Със тях Фашистите,Сатанистите които владеят Фармацевтичната индустрия убива и трови умишлено световното население.

Време е и нано ваксините в коша

А кога ще забранят за използване в производството на напитки, храни и подправки подсладителя Аспартам (Е 951) и овкусителя Мононатриев глутамат (Е 621), които също са изключително вредни за човешкото здраве? Най-вероятно никога, защото заради печалбата капиталът е склонен на всякакви престъпления.

Бозата на Бомакс е с аспартам, много лекарства и подсладидели за сиропи за деца също?! Не разбирам логиката да оставят употребата му в лекарствата, които би трябвало да лекуват, а вместо това ще разболяват? Болни и увредени мозъци на лобисти.

В лекарствата количествата са пренебрежимо по-малки от тези в храните.

Правилно ги забраняват, във ваксините има достатъчно Наночастици

Поредния експерт по всичко

Ех глупост безмерна.... ЕВРОПЕЙСКА. Неразтворим, нетоксичен, ползва се навсякъде от 100 години..... Абе кажете си каква помия и чие производство ще пробутвате на негово място....

Чистият титаниев диоксид може би, но не и търговският продукт. Кой знае какви онечиствания има.

Да не би да е по-опасен от парковете. Там децата си играят, а майките обменят клюки. И отдавна не са затваряни...

От Wikipedia: Световното производство през 2014 надхвърля 9 милиона тона. Едва седем години по-късно продуктът се забранява, защото се установява, че е канцерогенен. Но за новите ваксини, създадени преди по-малко от година, се знае, че са абсолютно безвредни, нъл тъй...

Ваксините срещу ковид са напъкно безвредни и даже оцветителите, ако са в лекарства също стават безвредни, ако фармата благослови Е621 и Е951 те също стават полезни.

Който не се учи от историята, повтаря грешките. Азбест, ДДТ, рентгеновите лъчи, радиоактивността...

Хахаха... Да видим: 1. Е171 предизвиквало РАК, и за това го забраняваме за използване 2. Лекарствата обаче са изключение, и фарма мафията може да си го ползва..... Е това вече ако не е подигравка - не знам какво е.

Що за глупави констатации, които сте направил? Фармацевтичните компании вече са произвели тонове лекарства жизненоважни (животоспасяващи и животоподдържащи) за много хора, съдържащи тази съставка. Ако изтеглят наличните количества сума народ ще пострада. Осмисляйте нещата преди да ги анализирате.

То трябва мозък за да се осмисли нещо .... при горния индивид видно липсва

Спокойно може да се забрани производството на нови лекарства. Това са капсули, които не са прозрачни. И извинявай, ама ще го спасиш днес с антибиотик, за да ти бъде клиент след 5 години с диагноза рак? Постоянен абонирал клиент.

аз съм изкуствено създадено нещо, което имитира естествено лекарство и скоро и вие ще сте само имитация на хора

Всички пластмасови капсули за лекарства го имат.

Хей, кой те кара да ползваш лекарства? Недей, твой си избор...

Титан диоксид наречен рутил е едно от най-използваните вещества като бял пигмент. Има го във всеки сапун латекс и козметика. Понеже е минерал е неразтворим и по тази причина безвреден. Аре учете я тая химия бре. И не е като наночастици ако е микробизиран ама кой ли ти прави разлика?

Кой минерал в какво е неразтворим.

Магнезия разтворим минерал ли е или минерал разтворим няма?

значи за ваксините срещу ковида тоя оцветител важи а,ех вашта мама продажна и европейски пионки на ционистките печалби

Точно във ваксините го няма. Но го има във всички лекарства, които са на капсули.

за вас ваксинираните нищо няма във ваксините,и след няколко месеца ще греете като тенекиени к'фтета

Милиярди получиха ваксини, какво греене те гонят? Аман от идиоти...

Би ли обяснил защо се слага оцветител на ваксината? Тя трябва да е прозрачна суспензия.

Деба недоклатеният ти дебил. Какви ваксини бе момче??