Заразени с Covid-19 съпрузи издъхнаха един след друг за 5 дни

С усложнения в болница е приета и съседка на починалото семейство

Обратно в новината

Коментари - Заразени с Covid-19 съпрузи издъхнаха един след друг за 5 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, я да питам, тия дето са наясно с нещата. След какви години вече няма значение дали живееш или не (35? 45? 55? 65?) и колко пенсионери познават без нито едно заболяване? А такива над 40 без нито едно заболяване?

Човечеството губи битката с вируса

Не я губи. Но е тъжно за тия хора, дето си заминават без нужда. Само защото едни други "хора" не могат да носят маски.

Нито казват години, нито дали са имали заболявания, главно е да се вдъхва СТРАХ у природонаселението и да слушка крадливата власт. Найс.

Какво значение имат годините бе селтак! Едно семейство си е отишло - какво искаш да ти кажат? Малоумен ли си, бавен ли си, какъв си?

да не ти викат Саше, ве. Щото си много проздт човек и ще ти е докрай, успокой се. И няма да ти обяснявам защо имат значение годините.

1200000 починали от ковид досега по света, искаш ли на всички годините, заболяванията, спестяванията и тн, а? И коя крадлива власт - тая в Чили, Перу, Боливия, Австралия, Русия, Япония, Чехия, Индонезия?

"Ардинско село"....??? В коя болница? На колко са години? Нещо май.....

Боклук

и колко годишни са починалите? Имат ли други заболявания?Ама то тук в БГ кой да ти каже те сега прехвърлят повечето болни в графата Корона нищо,че си си порязъл пръста.........................

Целият свят стигна до извода,че училищата са основния развъдник! Само нашите пръчове си чоплят носовете там горе и гледат отвисоко как мрат учители,родители,бабите и дядовците им,как децата невинни душици са пратени да се борят с непознат,нелечим вирус! И какво,като дечицата го изкарват безсимптомно? Най-новите изследвания са,че вируса и при безсимптомните остава поражения за цял живот!Какви,още не се знае! Говори се за поражения на цялата нервна система,на мозъка,които ще се прояват в по-късна възраст! Обричаме ли децата или не??? Кой ще даде отговор???? Тия,отдалечени от народа толупи горе???? Та на тях им пука само за гласоподаватели,крадене,комисионки,далавери!!! Убийци!

Семейството им ще наследи 2 по 1800 лв, нали, тулупчета?

Изрод!!!!

Да - това е трагедия! Но имам един въпрос - на колко години са съпрузите? Защо не се споменават тези неща в "новините"? Колко умират на годишна база от бронхопневмония и как са цифрите спрямо тази година? Е - ще ви кажа - коронавируса е около 5 пъти по-смъртоносен отколкото обикновения грип, когато става дума за хора с нарушена имунна система или придружаващи заболявания. За съжаление, честотата на острите имунни реакции е доста висока, дори и при млади пациенти. Но обикновено те оживяват! Вируса огромната си част взима жертви във възрастовата група 65+. Там хората трябва да се пазят, И ДА ГИ ПАЗИМ. Надолу има починали, но те са пренебрежимо малко. Единици са случаите, при които се стига до летален изход без предишна история на хронични заболявания или диабет. Също МНОГО важно значение има количеството приета зараза отначало. За това и риска за медиците е голям. А те са хората, които в момента са ни най-нужни. Началото на студения сезон показва, че ще се окажа прав - докато над половината не го минем този вирус, няма как да изчезне. От нас зависи как ще се справим. Ваксината ще я чакаме другата година към януари-март. Тогава ще е добре всички от рисковите групи да си я сложат. При това положение КОВИД ще остане беззъб. Но дали до тогава няма всички да сме имали досег с него - един Господ знае. Защото никой от нас не знае, дали не е бил заразен до сега. Това чудо в 2/3 от случаите протича асимптоматично - т.е. човечеца дори и не знае, че е болен. Така, че съвсем спокойно може заразените на дневна база да ги умножите по три, и като включим факта, че обикновено се тестват само такива, които имат някакви симптоми - най-вероятно тестовете хващат 1/10 от общо заразените, ако не и по-малко. С това темпо за половин година половината от населението на България ще се заразим(без да смятам, че е минала 3/4 година от началото на болестта и само Господ знае, колко хора сме го минали). Моята прогноза е, че след края на март другата година темата ковид ще утихне. Зависи от нас, да спасим възрастните си и болни близки. Това е война за тях и за техния живот.

С тези темпове в България до март месец ще сместигнали по естествен път до стаден имунитет,..... Пазете възрастните и хронично болните докато мине и тази вълна. Никой не е застрахожан от тежко протичане. Няма да е първата нито последнта епидемия в историята на човечеството, просто търпение и няколко предпазни мерки. Не забравяте в мерките е и добрата вентилация на затворени пространтва.

Ето нещо много много интересно! Софиянец разказва 5 случая с тестването за Covid-19 и обяви статистиката за фалшива https://www.flagman.bg/article/226900 Дайте имена и адреси за проверка долни лъжци пт РЗИ И НОЩ и МЗ! Всичко е лъжа продажници, продадохте и децата ни и всичко в тази държава за да си натъпчите дебелите гъзове с пари и сланина! ИЗРОДИ!!!!!

Докторите са убийци умъртвват ги Истина Ви казвам рано или късно всеки ще го разбере Бог да ни е на помощ...

Ако са им дали ремдесвил естествено е че са ги убили. Не са млади, 82 годишни. Същото ако са им дали хинин. Или просто ако на мъжа със старческия диабет не са го приключили още докато е бил лек на инсулин. И все пак: защо са отишли в болница, когато състоянието вече им е било тежко?

Сумарната възраст на въпросните съпрузи, която вежливо пропускат да ни я кажат е 164 /Сто шестдесет и четири/ години ...... Я са чуда тия кво още са дирили по земята ....А ма прости Господ за приказките, но са от душа.

Моли се на Господ да ти прости, но едва ли...Бъркаш се в плановете Му, а това е мерзост Него.

сОРИ , АМА ТЕЗИ "СЪПРУЗИ" НЯМАТ егн !

65 619 българи умират от сърце през 2017 г. 18 734 българи умират от рак през 2017 г. 5945 българи умират от деменция през 2017 г. 3543 българи умират от хранителни проблеми през 2017 г. 3299 българи умират от респираторни заболявания през 2017 г. 2043 българи умират от чернодробни проблеми през 2017 г. 1584 българи умират от диабет през 2017 г. 995 българи се самоубиват през 2017г. 719 българи загиват на пътя през 2017г. 115 българи умират от туберколоза през 2017г. 109 българи изгарят през 2017 г. 106 българи умират от студ или прегряване през 2017 г. 80 българи умират от употреба на наркотици през 2017 г. 55 българи умират от СПИН през 2017 г. Данните са на Европейския център за превенция и контрол на болестите. Те са стресиращи, но няма да ги видите никъде в българските медии.

Смъртта на 1 е трагедия. Смъртта на милион е статистика. Мир на праха на загиналите съпрузи, Господ ги е прибрал заедно, да не изпитат мъката от загубата на партньора.

Статистиката вероятно ти е грешна, защото противоречи на данните за смъртност на НСИ. 2017 година са починали 108 хил. души, т.е. според тези данни през 2017 година нито един човек не е умрял от старост. Не знам до колко ще ми повярваш, но в България и до ден днешен, основната причина за смърт е естествената.

Ей на това му викат от 9 кладенци вода на изкараш, за да обясниш защо няма да носиш маска и да пазиш и себе си и околните. Другите са ти виновни, че искат нещо си да те забаламосат, но не на теб тия. Бай Ганя така лесно се не лъже.

Изчакай 1-2 месеца и после пак хехе-кай, тепърва почват да се увеличават заразените.

Добре си се потрудил. Ама тази статистика сложена и в епидемия от ебола в началото ще изглежда така. И проблема големия с ковида не е че всички ще измрем а че се претоварва системата на здравеопазване и е силно заразен. Иначе да смъртността е ниска но ако не се вземат мерки няма да има място в болницата дори за операция от ашандисит отделно че няма доктори вече

2017 г. не си спомням да е имало новини за хора, които са въртяли по 14-18 ч. из болниците и никой да не ги приема, а напоследък чувам по няколко пъти в седмицата за такива случаи. Не си спомням и за спиране на плановия прием. Не си спомням и такава статистика на пневмонии при лекари... Да продължавам ли? Вирусът си го има, дисциплината обаче я няма. Ако имаше дисциплина, нямаше да има толкова заразени и затворени бизнеси. Много са разхайтени хората. И то не само тук, ама навсякъде из Европа. Я погледнете една Япония, Южна Корея... хората явно знаят, как да се пазят и без локдаун, защото имат самосъзнание и самодисциплина.

Накарай мързеливия да работи, че да те учи на акъл. Накарай българина да спазва дисциплина, ограничения и да се съобразява с околните, че да те учи как COVID-19 е чисто и просто една лъжа. Той няма как да обясни защо цял свят следва тази лъжа, но това и не го интересува. Важното е да намери вратичка за да не спазва ужасно противните му дисциплина, ограничения и да се съобразява с околните. Във всяко зло има и добро, нали знаете? Та тази пандемия от COVID-19 пък може и да промени малко българина и да го лиши от този идиотски манталитет, който е причината за най големите ни недъзи като нация и общество. Всеки българин да си е сам Господ-Бог, никой и копче да не може да му каже, изобщо да не го е грижа как са околните и дали с нещо не им пречи. А дано....

Това е част от човешкия примитивен манталитет. Когато липсва култура и морал. Един от най-интересните факти, за които четох, че по теория на вероятностите, човекът, който е най-вероятно да ни убие .... е ..... самите ние. Няма по-голям враг за човека от самия себе си. Всеки вид престъпна немарливост към здравето и живота е самоубийство. РЕАЛНО. Но е изключително разпространено.

Също така най-голямата заплаха за сексуално насилие е от членове на семейството и близки роднини. Така стоят нещата, но не пречи да се борим срещу примитивизма.

Само гледай пак тия как ще ревът що държавата не направила нещо си.

Акъл от подопечните на герантофила Микрон, дето разрешава да се отиде до работа, до магазина и до в къщи, не щем. Акъл от роби на Микрон. Хайде на работа. По-добре е недисциплинирани но човеци а не роби.

от папая и пилешко бутче! И двете тежко и безсимптомно короно-заразени!

и "Тряс!" - короната ги била ударила... Защо няма аутопсия, а тайно погребение? Роднините да ексхумират!

В България няма много патоанатоми и те хич не обичат да правят аутопсии на болни от заразни болести. Рискът за тях е голям, а причината за смърт е някак очевидна.

Има един човек - Ноам Чомски . Писал е труд преди повече от 30 години . Там е написано как правителството може да управлява масите и да променя съдби . Това е написано много отдавна . Препоръчвам ви прочетете . Американец професор даже обявен за десидент в САЩ .

А в книгата пише ли как при нова инфекция, която е смъртноносна да се действа ?

Смъртоносна, колко да е смъртоносна? През 2017-а починалите от грип са 3299, дотук тези с ковид са 1161.

Че може правителството да лъже, може. Да лъжат едновременно всички правителства ми се вижда по-трудно, но да кажем ... Само че аз вече имам близки познати и колеги, които са позитивни. И те ли ме лъжат?

Сеха ще ти изтърси, че твоите познати са взели по 1800 лева да се правят на болни.Така приказваха и за клиничните пътеки, а сега не е ясно защо болниците вече отказват достъп на пациенти с Ковид и сами си изритват по още едни 1200 лева в джоба.Мангъра тези неща не ги обяснява и следователно феновете му нямат готов отговор.

Е аз пък нямам!

Дано така да продължава! Всъщност, ти изобщо имаш ли близки познати и колеги? Или само си седиш сам в панелката?

Болни ли са наистина, или са "безсимптомни"... демек фалшиво-положителен PCR-тест?

Има болни, има и такива без симптоми. Всички болни казват, че са загубили обоняние и вкус около четвъртия - петия ден.

Аз чета само класика. Маркс, Ленин и Тодор Живков и "Как се каляваше стоманата" и " Тимур и неговата команда".

Това не е истина защото доктор Мангалов каза, че няма страшно. Аз вярвам само на Мангалов и на БСП тулупите. Те са най- големите специалисти. Сега Слави и Годжи да направят една смешка за Мутафчийски, че да се посмеем тъпо.

дано малоумниците НЕ останат здрави!

баце вече е коронясал, сега чакаме и калинките...

баси гербераската трагедия....

Няма вирус, бееее ... Не ходете с ръкавици беееее ..... Маските са достатъчни! Беееее!

Даже и от маски няма нужда! Всичко е конспирация, няма вирус ... Питайте Мангъра, той е специалист! Мееее!

А ръкавиците за какво са ти? За да не ти влизат вирусите през кожата ли?!

Ръкавиците са, за да ти пречат да си бъркаш в носа. Отделно от това ти топлят ръцете.

Добитък беше и добитък ще си умреш..

Колко безсмъртни малоумници са се навъдили напоследък! Дано наистина останете здрави.

Еми тези от НОЩ, твърдяха, че без ковида нямало да умират. Значи досега сме били безсмъртни. Това по твърдения на Кънчев, Кантарджиев, Мутафчийски и подобни. Предната година умирели 108083.

108083 и всичките от грип, половината учители и доктори в предпенсионна възраст. Всичките 108083 - сухи съчки.

Абе що спряха да казват на колко години са?

В официалния сайт си казват. Средната възраст на починалите за последните 10 дни е малко над 70 г.

Най-лесно е да се напиеш и да се страхуваш. Не ти трябва ни акъл, ни образование. Само си седиш вкъщи и се учиш да ядеш мазилката от стените.

Съпрузи от ардинско село починаха с коронавирусна инфекция в рамките само на 5 дни, съобщи Починали са защото там няма и кой да ги лекува и най-вече са били със придружаващо заболяване.

Предните 5 дни не бяха с придружаващо.

Може придружаващото заболяване да е било коронавируса, ако въобще са били болни от него, а не само носители.

3евзек

Единият е починал от диабетна пневмония, а другият - от бъбречна пневмония. Ако за ги приели в болница заради нещо друго, значи короната е бил придружаващ вирус. Не разбрахте ли, че "придружаващ" е за блонични нужди? В живота такива няма.

Зевзек, къде я измисли бъбречната пневмония? Аз съм с придружаващо заболяване косопад, застрашава ли ме косопадна пневмония?

3евзек

Да

" Задава се епидемия с невиждана ярост " Тоя филм май го гледахме.

Е, ти не си го догледал още, но предстои.

По тия ардински села останаха ли живи хора?

3евзек

Там през 2-3 дни умира по един човек. С оглед това, че в селата живеят по 100-ина души, след полвоин година няма да е останал никой.

Всичко друго, освен работата беше забранено. Разходките по улиците,забавленията,пеенето,танцуването,събиранията,всичко беше забранено... Дж. Оруел, "1984"

Иди го кажи на близките на починалире дебил с дебила ти.И пред смъртта мямате смирение.Важното е егото да се вири и желанията да се задоволяват.

ТОЙ ТИ ГОВОРИ ЗА КНИГА, ИЗРОДЕ! ЗА АНТИУТОПИЯТА НА ДЖОРДЖ ОРУЕЛ, ПИСАНА В НАЧАЛОТО НА МИНАЛИЯ ВЕК! КОЯТО ТИ НЕ СИ ЧЕЛ, НИТО СИ ЧУВАЛ И ТИ Е ЛЕСНО, ЩОТО СИ ПРОСТ! САМО КОРЕМА ТИ Е ВАЖЕН! СКОРО И ТОЙ ЩЕ СЕ ОПРАЗНИ И ТОГАВА ВИЖ СИ ЧАТНАЛ!

Ти какво ще им кажеш? Че не са си носили правилно маските ли?

Аз знам кавал за коя книга ми говори и знам защо го казва.Подтекста е, че ето изпълняват се нащата от книгата на Оруел.Докато си играете на тънки игри има хора, които съвсем реално умират.И те не са по книгите, те са тук и сега.

Един господ знае дали са носили правилно маски, дали въобще са носили.Ти пък искаш да кажеш, че е защото са носили маски ли ? Хайде бе ? Значи с маски се хваща по-лесно вируса отколкото без маска така ли ? Вие тотално изтрещяхте покрай глупостите на лъжеца Мангъров.

Който е слаб трябва да мре! Защо ще ми ограничават правата, за да пазят слаба измет?! На мене не ми пука за никого!

До сухите съчки. Да не мислиш,че на нас ни пука за боклук като теб.Какъв си ти,че да казваш кой да живее и кой да умира.Тъпанар с тъпнар.

Абе, сволоч, мръсна Долна, разберете най-накрая, че слабите трябва да мрат! Смъртта на негодните трябва да ни носи радост! Дано утре има повече изгоряла сган и дано и вие напълните чувалите страхлива, мръсна ИЗМЕТ!

Няма вирус, бееее ... Всички хора някога умират от нещо. Питайте Мангъров, той е голям специалист! Беееее!

Слагай си маската и си мисли че си безсмъртен. Само че ако ти си прав може и да се лишим от блеенето ти в обозримо бъдеще.

Тихо бе маймун. За маските колко пъти да ти се обяснява защо се носят, ама ти се ебахти маймуна недоклатен

Маската се слага ако муцуната ти смята да кашля, киха или да крякаш да предпази другите от евентуалните ти пръски особено ако си заразен.Ако ги носят всички както трябва проблема много лесно ще се реши заедно с миенето на ръце и леката дистанция.

Колко патетично звучи, а ! Колко са възрастни, знае ли някой ? Според статистиката в България всеки ден умират около 300 души, лека им пръст и щарство им небесно !

Двама членове на едно семейство да починат от пневмония, не баш всеки ден.

следващия път пиши нещо,което да е вярно.

Изгубих баща и сестра птез 2016г., след усложнения от грип, преминал в пневмония! Двустранна, застойна и т.н. и т.н...... Тогава нямаше Ковид, нямаше пандемия! Имаше я обаче същата здравна система, имаше същите откази за прием в болница, имаше същите алчни и бездушни лекари, които не пожелаха да лекуват в болница сестра ми! ......... НА КОГО ДА ВЯРВАМ И ЗА КАКВО? НА МАНГЪРОВ ЛИ? НА ГОДЖИ ЛИ? ..... НА БОРИСОФФ ИЛИ РАДЕВ?

Кажи си името да проверим дали имаш такива починали родители и от какво са починали.

клоун кой си ти да проверяваш? я си кажи твоето име като си мноо смел .....споко не е нужно лесно е да разбере човек кой си но не си заслужава да те знае

И като ти кажа името си да не се сблъскаш с челния влак а ? Тази дето оспорвате и си пускате лъжите тук си казвайте имената да видим кой стои зад вас.

Кога сте потърсили медицинска помощ? Когато е преминало в сепсис вече ли, на смъртен одър? Защото, за разлика от Ковид, пневмониите се лекуват с антибиотик. Но се започва навреме, нужна е адекватност, каквато много от българите нямат.

Абе не вижда;ш ли, че е лъжа.Подб рана история да прилича като на тази, която е написана в статията.То се вижда за какво и как е написан поста.

че някой някъде да е лекувал самият вирус? Лекуват се последствията, обикновено пневмонии в различна форма. И не ми казвай, че се умира от всяка пневмония. Да, ако не вземеш мерки

на Уф-чо.

С 4 милиарда прекрасно можеше да се обезпечи здравната система за 10 години напред. Здравето на народа бе похарчено за 8 стари самолета. Тези трябва да бъдат съдени за престъпления срещу българския народ!

Тука бъркаш. По начина, по който е конструирана, нашата здравна система не може да се обезпечи и с бюджета на Пентагона. Колкото им дадеш, всичките ще ги откраднат и ще искат още.

Аз на лекар не съм ходил от 20 годишен..сега съм на 42. Не знам защо ава нещо съм против да даваме толкава милиарди.

Системата в България е солидарна. Това значи, че здравите плащаме, за да се лекуват болните. Днес си здрав, утре не си - плаща който може. Част от процедурите се дофинансират от болните, за да се предотвратят злоупотреби. Преди потребителските такси, коридорите на поликлиниките бяха пълни с баби, които ходеха на раздумка с докторите. Сега не са. До колко това е справедливо не мога да кажа. Факт е, че прогони младите доктори. Факт е, че американската система, която е магнит за доктори, оставя стотина милиона американци без никакъв достъп до здравеопазване.

ТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТ ВСЕ ОЩЕ НЯМА СТАТИСТИКА, НО ПОНЕ 80 ПРОЦЕНТА ОТ ЗАРАЗИЛИТЕ СЕ НЕ СА НОСЕЛИ МАСКИ

НАПРОТИВ, ТОЧНО ОБРАТНАТА СТАТИСТИКА ИЗЛЕЗЕ!

ти не носи маски сложи си фолио на главата малоумник

ВЗЕМИ И ПРОЧЕТИ ВСИЧКИ ПОЗИТИВИ И НЕГАТИВИ ОТ МАСКАТА И ТОГАВА ПИШИ, НЕ ДРЪНКАЙ ГЛУПОСТИ. И ОЩЕ НЕЩО ВЛЕЗ В САЙТА ДИАГНОЗА НА Г. ИФАНДИЕВ И ПРОЧЕТИ, ИЛИ СВАЛИ ВТОРОТО ВИДЕО СЪС ЗАГЛАВИЕ - Организаторите на ковидгеноцида ги очаква наказателен съд - Д-р Рейнер Фулмич от 17.10.2020г И ТОГАВА ГОВОРИ

ти тъп ли си ? защо ли питам..

Тоя ковид бахти масовата шизофрения отключи.

защото в психодиспансерите искат тест за ковид, а в дира не искат бележка от психодиспансера.

Описах как при челен сблъсък са починали водачите от коронавируса и ме изтриха.

Пък в новината никъде не пише, че тези двамата съпрузи са се блъскали челно. Много ги манипулират тези новини!

Представи си как поне 50% от умрелите са били същите дървеняци и гадове като вас.

Значи общото между тях не е само, че са съпрузи, а че са в една и съща болница - "лекувани" по един и същи начин. Много мрачна прогноза и за съседката.

Току що видях новина, в интервю за БНР колега на доктор Мангъров от инфекциозна болница в София споделя, че и тяхната болница е на предела на възможностите си. Той казваше същото като доцент Мангъров, че носенето на маски е повече театрално представление отколкото нещо полезно, и че една от главните причини за нарастването на бройката заразени е изкуствено създадената паника. В условията на тази паника се действа хаотично, а не методично и положението разбира се излиза извън контрол - логично е.

Забравих да спомена, името на лекаря е Трифон Вълков.

От паника казваш? Така се панираш, че правиш двойна бронхопневмония... ей така, от въздуха. Тоя вярва ли си?

Как точно се паникьосват поставените под пълна анестезия в интензивните отделения?

"Ардинско село" - това е цялото инфо. Липсват ми много основни неща: за първото, дали има лекар, фелдшер или медицинска сестра в селото - ще ми се изсмеете с основание - прескачам го, защото знам, че няма. После ми липсва инфо и за други неща - кога са били приети в болница - когато състоянието им е станало достатъчно тежко или не съвсем. Така че - когато поднасяте подобни новини, бъдете изчерпателни относно обстоятелствата. Важно - хем разбираме как работи "здравната система, която 6 месеца подготвяха за справяне с предизвикателството К19", хем се избягва излишна паника! Но пък денонощно и ежечасно почти ни информирате за ВИП болниците в държавата - там сме информирани подробно и най-вече сме спокойни, че от първия тест до излекуването им екипи лекари денонощно ще бдят над здравето им - нещо, на което "обикновения" българин вече знае, че не може да разчита!

Бах колко безработни ресторантьори, дискотекаджии, нереализирани политици, невидели власт политици и обикновени безделници са напълзели тука

ЧАКАЙ СЕГА! ОБЪРКА МЕ, ТИ ОТ КОИ СИ?!

Човек в обедна почивка, чудещ се какво прави сред толкова простаци, които нямат нито съвест нито морал

СЪЩО КАТО НАС, МЕЖДУ ВПРОЧЕМ! ЗАЩО СИ ВИРИШ НОСА? ДА НЕ СИ ЕВРЕИН?

Не му се впрягай на този тролчик. Той пише с главни букви, но не казва нищо. Направо е готов за политик, дано някой да го оцени.

Е ТИ МЕ ОЦЕНИ ОЧЕВИДНО! МЕРСИ, РАДВАМ СЕ,ЧЕ ВИ ДРАЗНЯ!

"здравната система не е обезпечена за борба с коронавируса". "Не са разработени механизми за ефективно управление на кризата. Системата джипи-специалист-писиар-болница тотално не работи. Великите, прехвалени мерки на властта не проработиха. Това е истината. Нещата са изпуснати вече и се работи пет за четири. Предстоят тежките решения-кой ще влиза в болница и кой няма да влиза. Кой ще бъде обгрижван и кой няма да бъде. Интензивните легла също се поизчерпаха, което означава, че и за кислорода ще започнем да се борим. Ще си минем през всички кръгове на ада, като в другите държави"

Здравната система на България и кажи речи всички държави, които не са разположени върху остров, не е обезпечена срещу това. Нова Зеландия, Исландия, Кипър и Фарьорските острови се справят отлично.

Ей, тия "добродушни" хорица ,дето се вторачили във възрастта на починалите и броят 70+ ли е или 70–, точно тези ще се стискат здраво и ще треперят за последната си минута над 70... то се знае, че у нас има хора лоши, ама чак толкова лоши да са, това е направо гинес рекорд.

Лоша е сервитьорката, дето трябва да си стои вкъщи и да си скубе косата как да нахрани и облече детето си. И другият останал без работа е лош, щото не плаща пенсията на оня 70+.

"оня на 70+" ти е плащал с труда си детските надбавки, когато си ходил прав под масата, миризлив нещастен егоистино. сервитьорката ти да се преквалифицира- не е болка за умирачка- нито е първата, нито ще е последната. пуу некадърни кръчмари.

Бъди сигурен, че повече ще си скубе косата, ако нейн близък умре. Кажи честно, ти не предпочиташ ли дори 1 година глад пред това да ти умре близък? И ако пак не ти трепва нищо, нека задам въпроса по-конкретно - ами ако умре човекът, който е основен източник на доходи в семейството? И НЕ, не е хипотетичен въпрос, защото в много семейства това вече се случва. И не се знае кога изобщо ще спре

Страхувайте се, че така е най-лесно. И всички да си стоят вкъщи и да се научат да ядат мазилката от стените. А оня над 70+ наистина някога е плащал и моите детски надбавки, защото е работил.

Това вече го слушахме. Тамън всички спряхме да се страхуваме, не ни пукаше от нищо - и играта загрубя главоломно

Точно така, много загрубя. В черни чували събират трупове по улиците.

За теб не знам, ние всички сме болни. И не минава още и още...

Чета коментарите и ме побиват тръпки. Как може една човешка трагедия да не предизвика поне мъничко съчувствие?! Гледам само хули и примери за други трагедии. Това, че има много болка по тая земя, не прави тази семейна трагедия по-малка. Къде отиде човещината ни? Що за зверове станахме? Ами да, болест има и убива. Съболезнования на близките и семейството на тези хора. А останалите - упомнете се и се засрамете. Вместо да се хулим един друг, по-добре помислете как да се предпазим та да има помощ за всеки, когато има нужда нея. Простете ми, драги сънародници, но не мога и не желая да приема, че сме се превърнали в жестока и безсърдечна маса. Дълбоко тая вярата, че не сме сган, а народ с голямо сърце. Дръжте се достойно, приятели!

Опомнете е правилно

Благодаря!

И ЗАЩО ДА СЕ СОПОЛИВЯ ЗА ВСЯКА СПУСНАТА МИ ОТГОРЕ НОВИНА, БЕЗ ДА Е ПРОВЕРЕНА?! ДИРА ДА НЕ Е МЕДИЯТА НА СВ.ПЕТЪР?! ИЛИ ПЪК ОСТАНАЛИТЕ ПЕЕВСКО-ДОГАНОВСКИ И КЕЛНЕРОВСКИ МЕДИИ, НА КОИТО ВСЕКИ ЗНАЕ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА?! ТОВА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЛЪЖА, КАКТО ВСИЧКО ДРУГО ДО СЕГА!

Скрий се някъде, нервак. И стига с тия главни букви, не си по убедителен с тях. Като не ти харесва медията, чий го крепиш тук?

Наскоро мой познат почина от рак. Пак наскоро съседът, само на 35 години, почина внезапно, казват - сърдечен удар. Съседка на родителите ми е с напреднал рак на червата, без стомах, с много разсейки... хората умират, повече от други заболявания, отколкото от Ковид, за съжаление сега без адекватна медицинска помощ, често забавена, без надеждата линейка да дойде навреме, защото те търчат да разнасят по болниците заразени с Ковид!!!! Жал ми е за хората, жал ми е и за съседката на родителите ми, на която са й отказали хоспитализация въпреки състоянието й - и честно, за нея много повече ми е жал.... Жал ми е и за онези няколко хиляди, предимно млади хора, които починаха от свински грип, тогава нямаше карантина, нямаше истерия, не се всяваше страх... надявам се здравият разум да надделее и някой да започне да съди политиците за подобни безумни решения, за липсата на адекватни мерки, за неспазване на мерките, защото има написани такива мерки за свинския грип - сега се правят свободни съчинения, защото има много политически и финансови интереси и много по-малко медицина.

Да, гадна работа. Но, помисли - болниците са отвъд възможностите си НЕ заради това, че някой раздува несъществуващ вирус, а защото хората действително берат душа. Хоспитализират се само тежки случаи. И ако се омаловажат мерките и предпазливостта, ще умират където сварят в много по-големи мащаби.

Не демагогствай. Закаканизал си ги като партиен секретар. Наложи ми се да викам Бърза помощ в неделя. Дойдоха за 15 минути . Кола от Костинброд пратиха, в Надежда. Леля ми, оказа се , е направила инсулт. Взеха я моментално, по пътя уточниха къде да я карат. Никой не се мота и минута. Тези, които не са ходили години на контролен преглед и разбират за рака месец преди да умрат, какво да ги правят? Младите, които правят инфаркти на 25 - 30 годишна възраст, от по сто кила нагоре обикновено, пак докторите ли са им виновни? Отвратително ниска е здравната култура на повечето българи, а изкривеното им очакване, че каквото и да им стане докторите са ДЛЪЖНИ да се справят е връх на тъпотата. Не, не са. Когато сам си се убивал години - и Господ не може да помогне.

Стохи, като не знаеш, не се изказвай. Съседът ми беше с нормално телосложение, тренираше 2 пъти седмично, не беше нито дебел, нито кльощав, не беше мускулест, но добре сложен. И да, късметлия си, че живееш в София, само че София НЕ Е България и извън София тази красива, розова картинка, дето я рисуват, НЕ Е истина - ние тук нямаме толкова много болници, нито толкова много специалисти. Примерно вуйчо ми в с хепатит и на всеки 3 месеца ходи в София, иначе няма да му дадат протокол за лекарствата и трябва да си ги купува сам, майка ми за източване на киста ходи само в София, на племенника ми да му направят зъбките - пак в София, защото няма друга клиника, която да работи с деца под 3 години... Лесно е да живееш в София, ела в някой малък град да видиш за какво става въпрос - не само ще ти откажат, но ще те и изгонят от болницата!

има сърдечно-съдови заболявания, които водят до този резултат и без наднормено тегло. Сърдечен порок или аритмия могат да предизвикат тромб, а сигурно и други. Това е лесно да се предотврати с противосъсирващи препарати, ако заболяването е известно. За това е добре да се правят контролни прегледи и изследвания отвреме навреме, веднъж на няколго години.

Тук пишат само тъпи маймуни.

ИМА ЕДИН КОКО, ТОЙ Е НАЙ-ТЪП, КАЗВАМ ТИ ПОД СЕКРЕТ!

Няма вирус, бееее ... Всички ние, клавиатурните специалисти го знаем! Не ни ограничавайте свободата, бееее!

Хехехехехехехе, ето го бееее! Насраното тролче.

Само преди няколко дни дир-а избир рибата със статия озаглавена: "Жена болна от рак, почина от Covid-19".

Тези двамата със сигурност са щели да умрат през 5 дни и без ковида. Нещастни хорица пишат тук за жълти стотинки ...

Човек да не е като кенеф, че като е зает от една болест, другите да не влизат?

Аха...А от отровните храни, от палмовото масло, от аспатрама, от мононатриевия глутамат, от оцветителите и химиите в храната, от нитратите и нитритите в зелеуците и плодовете , които предизвикват рак, инфаркти, инсулти умират стократно повече хора. Защо никой и дума не обелва за това? От тютюнопушене умират стократно повече хора, защо не забраните цигарите, а? Вашта майха мръсна! Ще ви кажа защо. Защото фабриките за месо, салами, консерви, мандрите, цеховете за отровни бисквити, вафли и чипсове и майонези, както и аптеките и болницоте са на едни и същи мутри!

всичко, което си изброил е любима храна на ковидовцете, пропуснал си единстевно ваксините, а появи ли се тази срещу ковид не ми се мисли в какъв екстаз ще са....

Изброеното от теб не изключва короната.

НЕ ИЗКЛЮЧВА КОРОНАТА, НО ИЗКЛЮЧВА ВСЯКАКВА ГРИЖА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ЗА ТЕБЕ! ЯСНО ЛИ Е?!

Не можах да схвана мисълта ти. Сигурно защото липсва. Но пък пишеш с големи букви, та всички да те видят колко си дзле :))

ОБЪРШИ СИ СОПОЛА И НЕ ПРИКАЗВАЙ МНОГО, ЧЕ ЩЕ ТИ ТЕКНЕ ДО БРАДАТА! НЯМА ДА СХВАНЕШ, НЯМАШ ПОТЕНЦИАЛ!

Дира ме трие, пък Гостенина изглежда като да си говори сам :) Мечешка услуга прави Дира на Гостетина. То оня къде е прост, ама те го изкарват и луд :))))

Насо, не виждаш ли стила на госта - "Когато приказваш с мен, ще мълчиш. Ясно ли е?" Изнервен зелен чорап, който си струва да бъде бъ.зикан до откат, докато изпадне в истерия. Но не в тази новина.

И всичко това което казваш е разрешено от ЕС който ,,уж,,много държи на данъкопладците.ВРЕДНИ ДОКАЗАНИ ХРАНИ ,А ГИ ВНАСЯТ И ПЕЧЕЛЯТ ОТ НАШЕТО ЗДРАВЕ ,А И СЕГА И КОРОНАТА СЕГА ЩЕ НИ ДОИЗЧИСТАТ

Мононатриевия глутамат няма доказателства да е вреден. В Япония го ядат в изобилие, а са най-дълголетните, средната им продължителност на живота вече е почти 90 години

То и за лайнта няма доказателства, че са вредни. Яж лайна тогава, бе, дебил?

Ами като са вредни, спри да сереш. Ще хванеш рак на ануса.

Митът, че мононатриевият глутамат (MSG) е вреден, е една от все още разпространените погрешни концепции за храните. Изглежда, че колкото и експерти да потвърждават безвредността на тази добавка, все още много солени храни и инстантни спагети носят с гордост етикети, че не съдържат MSG. Ето и кратко обобщение на фактите около мононатриевият глутамат. Много храни, богати на белтъци съдържат глутаминова киселина, химично вещество, използвано от живите организми в метаболизма на протеините. Когато тази киселина или някоя от солите й се разтвори във вода се получават отрицателно заредени йони, наречени глутамати, които са отговорни за петия вкус - умами. Класически примери на храни, естествено богати на глутамати са консервираните домати, соевият сос и зрялото сирене.

Ако говорим за двойка на възраст 85-90 или 95години, мисля напълно нормално. Може и обокновен вирус да е. То всъщност Коронавирус НЯМА. НОВ СВЕТОВЕН РЕД!!!

Ако бяха на тази възраст, щяха с това да започнат. Но не са писали възрастна двойка, а мъж и жена, значи не са грохнали старци.

Всички ги ползват тия снимки без страх от глоби за авторски права, а такива болници в България няма

с тоя коронавирус - без война между хугеноти и католици нема да се мине!

Аз пък познавам хора, които го изкараха като обикновен грип. Познавам и такива с положителен тест без никакви симптоми. Може ли една новина за това?

Не знам зад какво прокси си, но такива новини има всеки ден.

Каква сърцераздирателна драма! Ей мама ви да еба манипулативна! Баба ми като си отиде на 72 от усложнения от грип някой рева ли бе да еба тъпа ковид олигофрени....

така се захранват емоционално ковидовцете. Без такива новини започват да се чувстват незначителни, а сега така са се филмирали, направо се побъркват от емоции ХАХАХА

Що ти купон ли направи тогава? Айде, като се смеете или псувате на новините за починали хора си правете сметка че утре това може да са ваши роднини. Дори и да са възрастни хора. Аз имам трима починали роднини вече от ковид. Втора братовчедка с мъжа си и една леля. Вярно семейството бяха над 70, лелята 78 (тя е от другия род), но и тримата можеха да си поживеят още.

ТИ КАКВО НАПРАВИ ЗА ДА ГИ СПАСИШ?! АЗ ЛИ СЪМ ТИ ВИНОВЕН?! ЗАЩО НЕ СЕ ЖРИЖИШ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДНИНИ, А ЧАТИШ САМО В ИНТЕРНЕТ? БЕЗОТГОВОРНО ГОВЕДО!

@ гост За моите роднини по пряка линия аз се грижа. Починалите си имат деца, които също се грижеха за тях. Какво точно предлагате да направя за да ги спася? Медицинско образование нямам. Може да вървя по улицата и да налагам мангъроиди като вас по глават с бастуна. Току виж сте поумнели, ама едва ли.

В случая новината е показателна колко по-смъртоносен е този вирус от грип. Защото шанса да умрат двама от грип в едно семейство клони към нула. А от Ковид има поне 4 случая на двама умрели в семейство (за България). Също и тримата от семейството на оня доктор. За да не гадаеш, нека ти кажа - Ковид-19 е 130 ПЪТИ по-смъртоносен от грип. За едно си прав, скоро ще спрат да пишат такива новини, защото ще е ежедневие

в случая е показателна, как се манипулират хората и се насажда паника, за да се спазват "политическите" мерки и да не се роптае и мисли излишно. Аман от паникьори. 130 пъти е нещо друго, ама добрия тон не ми позволява, да ти кажа кое. Ако беше 130 пъти, човечеството, вече да е изчезнало, още март месец. Хубав ден! Дишай свободно и бъди здрав!

Досега от Ковид са се разболяли само 1% спрямо тези, които са боледували от свински грип, който за 2 години е обхванал 1 милиард от човечеството и са умрели 1 милион. А досега от ковид са умрели НАД 1 милион, НО при 100 пъти по-малко заразени. Ако нямаше мерки, точно това щеше да се случи, за 2 години щяха да измрат 130 милиона души. Което, пак не е сигурно, че и със сежгашните мерки ще бъде избегнато, може би забавено до известна степен.

Вие не сте си я пазили и сега нямаше да я пазите, пък някой друг е трябвало да ви реве!