Започваме изследване какъв тип е COVID-19 у нас и как е мутирал

Според д-р Тодор Кантарджиев, вирусът в Китай, Европа и САЩ вече е различен

Обратно в новината

Коментари - Започваме изследване какъв тип е COVID-19 у нас и как е мутирал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А след два месеца всички познати типове на коронавирудите - А, В и С общо над 140 вида вируси да се окажат тип А в сащ и Китай, тип С в Европа, тип В не знам къде си....това означава че са пръскани едновременно навсякъде различните типове коронавируси, след което марионетните правителства с ноти са направлявани как да плащат хората

Да не забравите да поканите и Д-р Слави Трифонов да участва в тези изследвания! Че много ще се ядоса ако го пропуснете.

Мустака го каза - един е бил в Китай, друг вид дошъл по нашенско, а по Америчко бил съвсем трети....И можели да стигнат до десетки разновидности! Е на сека мутация ли ще спираме за по четири-пет месеца? Тогава наредете на компаниите да не ни пращат сметки барем!!!!! Национално отговорно.

Хииий,че вие докато се наканите вируса вече мутира три пъти ! Бързайте защото си отива и ще му хванете цървулите. А дали имаме хора и лаборатории за тази работа или ще ги пратим в Германия за анализ ?

За по-лесно усвояване на средствата ей ви от къде да препишете: 4 март 2020: "Около 150 изменения е претърпял новият вид коронавирус от началото на избухването на заболяването в Китай в края на миналата година, съобщават учени. В статия, публикувана в списание „National Science Review” се обяснява, че вирусът е разделен на два подвида - "L" и "S", които се отличават със своята агресивност. Учените са анализирали 103 обществено достъпни генома на COVID-19 и са открили 149 изменения на щама, по-голямата част от които са станали през последните месеци." 19.04.20 Професор Питър Форестър води проекта на "Кеймбридж" насочен към историческите процеси, довели до пандемията от COVID-19. Целта е да се идентифицра "нулевият" пациент, който е заразен и от него тръгва заразата. След анализ на данните, екипът в момента проследява пътя на вируса, включително и мутациите му, от тръгването му от Китай към Австралия, Европа и останалия свят. Екипът е създал мрежа, като използва над 1000 генома на вируса. Те включват дата на заразяване и типът на вируса. Има три основни типа A, B and C. A е най-близкия до този, който се намира в прилепите, и се смята, че е най-близкия до генома, който заразява хората. Той е открит при китайци и американци, като мутации има още в Австралия. Но тип А не е този, който е открит в Ухан, градът, от който се смята, че е тръгнала епидемията. Повечето пациенти там имат тип В. И според учените там просто е имало "основен момент" в появата на този тип. Дъщерният на В - тип С е идентифциран в ранните случаи в Европа, Република Корея, Сингапур и Хонконг, но не и в Китай. Според изчисленията на екипа на професор Форстър заразата е тръгнала някъде между 13 септември и 7 декември миналата година. "Това включва и постоянен период на мутация, заради това може и да не е точно. Но към момента е най-доброто, което можем да направим. Сега очакваме още данни на пациенти от болниците през 2019 г.", казва ученият пред "Нюзуик".

Голямо ''лечение'' са му направили значи повече от 2 месеца ма сега ще да го изследват белким проумеят че е като другия грип след като е ''мутирал'' след толкова ''иновации'' при лечението му...Има пари защо да не се позанимаят малко белким пък стигнат до нещо след като другите вече са го направили.

Ей боклуци, не се спряхте! Какъв може да е типа при нас бе?? Ние да не живеем на марс? Как така някакъв вирус ще се съобразява с политически граници?? Съвсем се оплетохте в лъжите си и понеже медийния резултат в някой държави не отговаря на същия в други държави и решихте да търсите под вола теле!!! Кого заблуждавате бе гадове мръсни?

Диванните тулупи си представят, че като вземеш тъкан от починал след аутопсия, от тази тъкан след време можеш да извлечеш вируса К 19 и да сравняваш генотипа му с други проби. Сигурно си представят, че извличането на К 19 става с центрофуга или флотация или някаква друга подобна дивотия! както казахме много пъти- няма по- опасно нещо от недоучилия идиот, който разбира от всичко!

Да, прав/а си, че няма нищо по-опасно от недоучилия идиот. Хубаво е, че визираш себе си в този случай.

Сега ще ни убеждават и подготвят, че при нас е много различен и по-слаб тип и че очакваме по-силния да дойде докато не ни вкарат в миша дупка. Страхливците ще се вържат и няма да видиш жива душа навън наесен...

Геномът на новия К 19 отдавна е патентован и известен, големите лаборатории по света отдавна го имат и работят за ваксина. По този въпрос трябва да поясним специално за диванните тулупи: 1.Това, че вирусът мутира, не означава , че става нов вирус- същият си е , с променени свойства, може да стане както повече, така и по- малко вирулентен. 2. Нокой не прави ваксина от целия вирус, а само от определени, постоянни негови антигенни маркери. Така че, ваксината е общовалидна, така да се каже, за всички серологични подтипове. 3. По- важният въпрос е дали ваксината ще осигури траен, напрегнат имунитет- това все още е неизвестно, макар че дотук доказателствата са за непостоянен имунитет. Това последното праща Мангъров в обора да дои кравите!

Експерт си - световнопризнат. Може уроци на Мангъров да преподаваш. Гений направо! Нищо, че в главата ти има само един голям обор...

"Започваме изследване какъв тип е COVID-19 у нас и как е мутирал" Това не трябваше ли да се направи в самото начало на т.нар. "епидемия"???

Да питам: Първите пациенти от март, които починаха - например една двойка мъж и жена на 65 и 72 години - дали им пазят пробите с вируса? Или ще правят ексхумация? Щото аутопсия надали са правили и надали са запазили проби от тъканите им. На каква база ще правят сравнително проучване? Или ще сравняват сегашния вирус у нас с китайския вирус от януари? А кой и откъде е сигурен, че у нас е влязъл китайския щам? Това изследване трябваше да започне още през март, като се събират проби и се следи мутацията в реално време.... Сега вече е малко късно! Резултатите ще са фалшиви/НЕПЪЛНИ!

сравнението на вируса от тази седмица с вируса от миналата седмица няма да даде голяма информация.

Поредният диванен тулуп- вирусолог от миндера в кухнята!

МУТАЦИИТЕ СА РАЗЛИЧНИ , ВЪПРЕКИ, ЧЕ ГЕНЕЗИСЪТ Е ЕДИН - ЛИХВАТА ! ТУК ЛИХВАТА БЕШЕ "ДЕМОКРАТИЧНО" ПОДАДЕНА, ИЗОТЗАД - ПРЕЗ РЕКЛАМИ ПО ТВ, ДОКАТО В КИТАЙ ЛИХВАТА /ВИРУСЪТ ДЕ/ СЕ ПОДАВА РЕЙТИНГОВО, СПОРЕД ТОВА ДАЛИ СИ С ДОБЪР ИЛИ ЛОШ "РЕЙТИНГ, И ДАЛИ СИ СЛУШАЛ ИЛИ НЕ "ПАРТИЯТА"

Я се. Нали САЩ но обещаха ваксина. Ама те си правят за техния щам ...

Селските диванни тулупи пак ще почнат да серат!!!!!!

Орта вечи забрайха Калинката Боби Боклука Суджука Фъшкиста ся са сетил! Стабиуное!

Е как какъв... при нас си е балкански... един такъв беден, недъгав, изтормозен, но се опитва да подръжава на западните типове

сетиха се накрая! Това трябваше да е започнало преди два месеца и да следят пробите на различните заразени по градове, което значи че са се заразили от различни източници.

Седели и мислели Седели и мислели И се усетили че само седят ........