Започна делото на ЕК срещу "АстраЗенека"

Производителят е изнасял готовите ваксини предимно за Великобритания и Япония

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"От "АстраЗенека" определят този иск като неоснователен и отбелязват, че от началото на производството са доставили по света 400 милиона дози ваксина" А колко са разписани по договор за ЕС и колко са раздадени!? Това колко са раздали навсякъде по света не от никакво значение по темата, даже звучи като някаква тъпа реклама! Но иначе тази година трябваше да доставят близо 90 млн. бройки за ЕС, но предадоха само 20 защото ги нямали толкова, нищо че бяха приготвили 100-200 млн. дози да пътуват от Италия към Австралия. Но властите каза без тия номера!!!

200 хил. бяха бройките в Италия

Я дали им дреме? Доставили са 400 милиона ваксини. По 1 евро да е печалбата - 400 милиона евро. А аз се съмнявам че е само по 1 евро. Отделно ЕС наля сума милиони за разработка.

Когато утре се окаже, че са с отнети лицензи за продажба на територията на ЕС и не могат и едно хапче да продадат там. Това решение, разбира се, няма да има нищо общо с делото срещу АЗ.

NNiikkii

Астра Зенека е одобрена за използване в Япония на 19 май 2021. Нещо не се връзва...

В ЕС Астрата е одобрена за ползване на 29 Декември,2020, нищо че ваксинациите започват още преди Коледа, но най-интересното е че според сайта на Европейската агенция по лекарствата АЗ подава заявка за разрешение, заедно с изискуемите документи, на 11 Януари, 2021... няма грешка одобрена е още преди да си поиска;)

Не е честно! Толкова висяхме и спамихме, а сега ???

Сега ще лапате бахура!

Ама как така ще започне? Е то са минали само няколко месеца. каква е този съд, тази прокуратура, които така "претупват" нещата? Да дойдат у нас да видят как се готви дело с години и после се води с десетилетия защото е много сложно и трудно да си прокуро и да събираш доказателства чреаз следствието или да си магистрат и да отсъждаш правилно. Не са учили достатъчно явно в ЕС. Не са като нашите светила на правораздаването.