Минималната заплата да е поне 50% от средната, иска КНСБ

КНСБ няма да спре да иска през механизъм минималната работна заплата за страната да бъде поне 50% от средната работна заплата за страната.

Обратно в новината

Коментари - Минималната заплата да е поне 50% от средната, иска КНСБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затова студентите искаме заплати по 1000-2000 а ако не ни ги дадaт отиваме в чужбина

бягаите докато е време ... оставете мутрите и тиквата да останат с циганите самички и толкоз ...

Който работи за държава, която не гарантира собствеността, напротив - обсебва я, поддържа мафията и заробването ни. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

браво момче !!! да но мнозина мислят че бедите ни идват от руснаците ...

Дисбаланса София - Прованс се засилва и затова нищо добро не ни чака.

Тва не мое да бъде, тва е фейк нюз, опит за излагане на една процъфтяваща балканска икономика! Според другаря Тиквов и неговият ученолюбив и умен подгласник Цвъки апартамента България се развива възходящо, българите масово се връщат и искат тук да работят и живеят - един рай, лишен от мутри, корупция, правосъдни изцепки, без олигарси и монополисти... За това пък България е на първо място по отношение на доходи и данъци и такси! Заплати като за бананова държавица, а гоним европейските стандарти в другото!

В един ден на един сайт четем някакви коренно различни неща за Бустаня сякаш Парламентарните дървеняци , Министерски съвет и президенство и от руга страбна народа живеят в две различни държави. Забележете! Хората на Сикаджията когато отидат на пътешествие на запад или минат границата от татък какво говорят а тука всички останали за какво говорим. Просто тези парламентарни гниди живеят в друг свят различен от нашият на масовият жител на Бустаня. Просто човек се смее на простотията на тия уж държавници , после му става скучно и се чуства изморен емоционално а накрая му става тъжно когато живее бедно , работи и продължава да живее бедно а някой се тупа у гърдите и вика на Юнкер " А бе ние сме 5 крачки пред тези които са сега в Еврозоната , искаме и ние там ". Какъв цинизъм?! Какъв човек трябва да си когато гледаш колони от хора които си идват в Бустаня 1-2 в годината по празници за по 1 седмица и после да викаш ние сме страхотни пред запада?! Какъв човек трябва да си да виждаш не само възрастни но и наред със тях млади хора вечер да бъркат по казаните за да намерят я парцалче я нещо са ядене криейки се някой познат да не ги види..27-8 години гледаме едни и същи мутри да управляват тоя Бустан , напредък нулев. Колко голям циник трябва да си след като веднъж си хапал кокала на властта и нищо не си променил да се напъваш 1-2-3-4-5 и неизвестен брой пъти още да го хапеш тоя кокъл ? Пародия на държава , пародия на преход , пародия на демокрация , пародия на политици , парията е модерна ама само в Бустаня! Тъжно нали

Пак ли фалшиви новини бе, аман. ЦеЦи тази медия не беше ли наша бе? Много сме си добре - ей го на и вчера камара пенсионери 'фърлят та 'фърлят чували с евра през балкона (от ГЕРБ едва смогваме да ги приберем) - богат народ, голяма работа сме. Аре и стига ревахте .... Казах! ПП: Владко кога минахме Албания бе?

Ми тя "средната" за градове като Свищов си е 500лв. Води се "хубава" заплата. И много чудно що населението му намаля с няколкостотин човека всяка година (водим класацията при необластните градове).

Ха сега де?Работодателите наскоро се оплакваха, че заплатите много растяли, а КНСБ-то други данни извади!Ма кво ли се учудвам, като баш шефа на Конфедерацията на Работодателите преди 3 дни го осъдиха на последна инстанция за неизпълнение на приватизационния договор на Български Морски Флот. Мда - за Кирчо Гелосания иде реч. Нищо че медиите оглушително мълчат, включ. и дир.бг

От статистиката разбрах, че поне 75% от българите са по-бедни от мен. Това означава, че няма как да очаквам на избори да не се гласува за тъпанари.

нарко депутати стягайте се... пак сме на второ място....

Абе, какво ми говорите, бе смешници???!!! Албанците дойдоха да снимат филмите си у нас!!!

А преди се смеехе на македонците колко били зле. Щом и там са по-високи заплатие си правете сметка колко сме зле - сега да излезе някой политик и да каже как Македония и Сърбия имат по-висока производителност от България? Хаха - разбира се че у нас изкуствено се държат ниски заплати.

А по- лошото е че КНСБ иска повишение на мин. заплата за да може държавата да събира повече пари, защото в Северо- западна България ги осигуряват на минимална, а реално вземат по- малко пари (хората работят за по 280- 300лв)!!!!

Покрай колеги македонци, познавам доста от тях. В софия е направо пълно с македонци и никой няма намерение да се връща в македония. Там е като в северозападна българия. Огромна безработица и мизерия. Младите живеят от пенсиите на родителите си и по цял ден пият. Прилични заплати има единствено в скопие. Това е реалността.

Идеята е че това се взима на база официална МРЗ и средна заплата за страната, която е отчайващо ниска в сравнение с останалите страни в Европа. Разбира се че в София доходите са по-високи, но София не е България.

А по максимални заплати на кое место сме - след албанците ли или след занзибарците?

Интересно,как така в Македония и Сърбия,които не са в ЕС и на тях не им се дават милиарди евра да строят магистрали и санират сгради,не им се наливат милиарди по европроекти,но те пак строят и санират и накрая заплатите там са по големи от нашите,как става това?!?!!?? Как така във фалиралата Гърция се дават 5 пъти по високи заплати,всички които взимат под 800 евро там се считат за социално слаби и дори за Коледа ще им дадат бонус по 1 000 евро на калпак на всички,а в България ще се раздадат на най бедните по 50 лв за Бог да прости и това е?!?!?!Как така стават тези работи,въпреки,че сме в ЕС от 10 години,наливат се милиарди тук,имаме инвестиции за милиарди,изтеглиха се заеми за милиарди и накрая пак взимаме по малко пари от всеки друг?!?!?! Защо работещите български роби са с най ниското заплащане в цяла Европа,защо?Защо дори африканците ни се смеят?!?!?!!??????

Слочаеност - не мисла

в Македония заплатите са 3-4 пъти по-малки от българските. А Сърбия има МРЗ с 10-ина евро по-голяма от нашата. Не е голям героизъм при положение, че още по комунистическо имаха частна собственост и бяха със стандарт почти колкото в Западна европа и със заплати поне 10 ПЪТИ по-големи от нашите!

сръбете дето ша ги прайм луди на кое место са?

goose

Тези тюфлеци не могат да стоплят, че заплатата не се определя от техните желания. Накрая ще го докарат до там на никой от частния сектор да не му е изгодно да бачка в БГ и от там - тотален срив на всички останали доходи - и без това същият този сектор с около милион и двеста хиляди души изхранва цялата останала България ... ама синдикатите прибират членски внос от хрантутниците в администрацията, как да не гонят да им вдигат заплатките? От какъв зор да се замислят от къде ще дойдат тези пари?

Luna0102

Изнасяй производството в Германия, Франция и т.н. Там ще ти е изгодно.

Пълни глупости си написал! Истинския бизнес търси специалисти,а не нископлатени роби! А българския бизнес търси специалисти,но роби!!!! Къде ще отиде този бизнес,та то никъде другаде не му е по евтино от тук,никъде!!!!??? Къде ще отиде,та където и да отиде ще трябва да плаща 10 пъти по високи заплати,как така ще избяга бг бизнеса??!? Ти май не си си пил хапчетата?!?!???

По-добре млъкни,че стана за смях и на мастиите по улиците. В Румъния заплатите са по-високи от в БГ. Да ти дам ли примери колко фирми се изнесоха там от БГ, и колко избраха Румъния пред България, когато си търсеха къде да открият заводи/представителство в района? Явно си от робите..и акъла ти е на това ниво. Да се махаш оттука че да не взема една гьостерица.

Ми те и в чужбина имат синдикати! Те без пари ли работят! Сигурна, съм че взимат повече от нашите!

Няма от къде да дойдат парите, след като държавата е продала и долните си гащи - около 2 000 милионери притежват всички ресурси, печелят всички обществени поръчки и си разпределят Еврофондовоете. За бединя народ, / работещи бедни / остава главната тежест да плаща 20 % ДДС, защото трябва да се храни; да плаща скъпия ТОК и Вода. Къде по-лесно се събират парите от поскъпване на Ток и Вода, отколкото от налагане на прогресивен подоходен данък !

И после защо македонците не искат да са българи?

Luna0102

След почти 3 мандата на Герб, България цъфти и процъфтява. Не е нужно да се вдига минималната заплата и без това е прекалено висока. Толкова много пари хората и сега не знаят къде да ги харчат. Ох, нещо се обърках, то май не беше за минималната заплата, а за депутатската.

Минималната заплата да е поне 50% от средната, иска КНСБ Да де ама във видинско и много други райони на старната, средната заплата е 650 лева, и няма нищо общо с тези средни 1043 лева в момента. Накрая с тези темпове на увеличение на мин.заплата в 2/3 от страната средната заплата ще е равна на минималната такава. Средните величини са най-неточните и най-много размиващи истинското състояние на нещата в България, щото в тази средна величина е включен и доходът на висшият мениджъмънт на банките, където примерно Хампарцумян е със доход 250000 лева на месец.

То и по качество на пътищата сме на последно място пък Борисов все с тях се хвали.

АМА, НАЛИ СМЕ "МНОГО ДОБРЕ" ПО ДУМИТЕ НА БОЙКО, ЗАЩО НИ СРАВНЯВАТ С АЛБАНИЯ!!!!!!!!!!

Ох успокоих се,нали бяхме най-бедните,най-болните и т.н. а то имало и по зле от нас, Албанците!!!Продължавайте напред велики,,политици,, и след 1500 г. може и да се качим с още едно място, ако въобще има България.

е истинската оценка за многомандатното управление на бойко и компания!

Да беше само Бойко,а те голяма компания и все не наяли се,вече 30г.

Нима! А в световна величина сме само пред Сао Томе и Принсипи. И се намираме ощр във феодалния строй на 4 тия свят.

Имате да работите още много по "изсветляване на сивия сектор". Какво става в автосервизите, фризьорски и козметични салони, от тези обекти касови бонове досега не съм получила от никъде! Какъв е процента на фирми за заплатиот обща печалба или както там се заделя, не ми е ясно. Колко е дела за заплати на фирмите към служителите им от общата картинка? 90:10 за собственика?!!! Може би е по-добре, не мин.раб.заплата, а като съотношение от общата картина на фирмата, за да може работодателя да не взима всичко за себе си и с доходите си да издържа цялото си семейство..., че и трудещите се и те имат семейства...

не вземеш да станеш и ти един работодател- 90 към 10 ?

След Албания сме. Кой ви лъже, че сме пред. Подкрепете Център Надупателя

На център нападателя само в България му свирят измислени дузпи и бие докато вкара,а на вън го бият като маче от дирек:)))

ше ви я вдигнат бе, нали Фандъчка ще забранява колите ви.

Държавата затова е държава - да дава пари на хората. Всички други нейни предназначения са измислица на соросоидите, за да мъчат народа ни.

точно да дава,а да създаде условия хората да си заработват.

Тя и сега минималната е половината от средната.

измрат кой ще работи ангария на богатите.

А по максимално заплащане на депутатите?