Донев: Минималната работна заплата е отживелица

Минималната работна заплата е отживелица – такова мнение изрази в предаването „Седмицата” на Дарик шефът на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) Огнян Донев.

Обратно в новината

Коментари - Донев: Минималната работна заплата е отживелица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с вашите простотии бе!Пътят на България е ДА ИЗЛЕЗЕ МОМЕНТАЛНО ОТ ЕС и да възобнови старите си пазари!

Стига с тия фрази-заклинания. Празна терминология и пълни глупости.

С минималната работна заплата е обвързани заплащането на всички държавни служители. Те са около 200 000. Това значи само едно нещо, че разхода, които държавата прави ще се увеличи значително и откъде държавата ще събере парите. :-) Отново ще ни изтупа всички и работници, и служители и работотадтели, като брашняна чувал. :-) :-) Всички които искате МНЗ да се увеличи помислете отново, защото тези пари ще ги вземат от вас. :-)

Разбира се, че не е отживелица. Първо, че всички мошеници, които плащат данъци въз основа минималната заплата, ще трчбва да се бръкнат повече. И второ, водещата капиталистическа държава - САЩ, с която все се сравняваме, имат минимална заплата от десетилетия.

Eee, ама тук не става въпрос за часника , а за ДЪРЖАВАТА. Къде е държавата с правилата и изаконите си да подпомогне на бизнеса? Донев казва НЕ на минималната заплата що не казва с какво и как да се замени? И само грачи безгласно? Българските работодатели на едрия бизнес не са добили бизнеса си по редовния начин, а с пладнешки грабеж на държавна собсвеност извършена от тяхната партия. Но се оказват и супер некадърни комсомолци, щото не знаят как да го управляват в нито да го развиват полза на обществото. Донев си няма и хал хабер как стои този въпрос развитите европейски демокрации и welfare state, нито е носител на грам от тяхното мислене.

а защо не си гласуват да получават само по една мин.заплата всеки мес.нашите депутати и министри.да се откаят от всичко и сам с 270 лб. да карат.те и без това си имат,а и вартят далавери и си докарват достатачно.сметнете само колко пари ще останат за дарявата.те и без това се возят и хранят безплатно,защо не си налоят малко ограниченя.ама не им стиска. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да беше България последната държава в света, определяща МРЗ, да се съгласим. Ако е прав госина, то и несъгласието с увеличението също е отживелица.

Точно така! Никой работотдател, в частния сектор, не се интересува от минималната работна заплата!

Твоето уточнение прави 720 паунда на месец! А кажи ни сега как преживяваш в Лондон с 200 паунда на седмица?! Наема ли си плащаш с тях или си спестил за собствено жилище?!!!

Голям счетоводител се извъди, няма що - ще обясня. Ако получаваш седмично под 250 паунда имаш право на помощи(стига да знаеш как да си ги поискаш). Аз получавам помощи по 52.01 лири на седмица защото съм в тази долна граница на доходите. Със суми от 250 до 300 паунда на седмица живея малко по-спокойно, плащам си ипотеката в България, наема и другите разходи тук и... ми остава надеждата за по-добри дни като науча достатъчно техния език и си легализирам дипломата. Стана ли ти ясно? Или искаш още обяснения?

Няма такова нещо като минимално работно време от 6 часа и 5 дни за седмицата. Минималното работно време е 2 часа, т.е. за по-малко време не си струва да идеш и да работиш, така са преценили хората. При всеки е различно - днес имах само 4 часа, а вчера - 12 часа. Кой както я нареди!

Aло,комунист Донев,мирно пред редовите трудови хора на България!Защо децата ти не учат в любимата Русия? Защо променяш названията на лекарствата и вдигаш цените-да трупаш баснословни печалби от неплащане на търговската марка и защото си монополист?!Бог е над теб,не забравяй,смири се и си спомни за годините,когато си се молел за парче хляб-поискай прошка,за да не се върнат пак!

а защо не оставим скапите депутати нс мин.заплата и никакви пари допалнително.сега им е доста висок дохода,а нищо не работят.хаиде гласуваите.мин.заплата и никакви привилегии.не ви стиска *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

те не са виновни , че ни щкрадът и лъжат, ние народа сме виновни , че седиме и ги чакаме да продължават да ни доят и стижат. Ако народа излезе на улицата за 24 часа ще се оправят нещата.

Чудно ми е господин Донев откъде за една нощ е забогатял с 60 милиона долара за да купи"Софарма"А сега собственикът на "Софарма" Огнян Донев (10-о място с 236 млн. лв.)не е гладен плаща си сметките за парно без проблем и учи сина си в чужбина.Да сега вече може да чете проповеди на гладните и да ги учи как да живеят без пари дори,защото не е гладен.На чуж гръб 100 тояги са малко,но и неговия ред ще дойде нищо, че го вади голем залъка!А народа кучета го яли да мре!

я виж..от "Флагмана" на БГ фармацията дето прави дефламол и аналгин се ихпърдяха...а дали смениха пак 59 59 (въпросче за посветени)????

Дано скоро вие се превърнете в отживелица,защото нито сте бизнесмени,нито менаджери,а нагли крадци.Да даде Бог така да се завъртят нещата,че децата и внуците ви да оцеляват с минимална заплата или това КЪРВАВО ИМАНЕ да няма на кого да го оставите,прстъпни"строители на нова БЪлгария!"

Е много е лесно след като откраднеш почти цялата родна фармацшия да говориш глупости.... Защото толкова ти е акъла другарю Донев - те тези от червения оркестър, които ти я всъщност подариха фармацията те гледат! И а сгафиш и нали знаеш какво се случи с Илия Павлов, с Емил Кюлев и разните т.н. бчизнесмени...

ИЗРАБОТЕТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА СЕГАШНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ И ЗАПИШЕТЕ ЗА КАКВО КОЛКО СЕ ПЛАЩА! ИЗРАБОТВАХ ПРОГРАМИ С АУТОКАД - AutoCAD ЗА 300 ЛЕВА! СМЕШНО Е!

хаххахахахах програми с аутокад хаххахахаха хахаахахахахах

ДА, ПРОГРАМИ ЗА ЩАНЦОВ АВТОМАТ, КОЙТО КАТО НАПРАВИШ ЧЕРТЕЖА ПО ОПРЕДЕЛЕНИ ПРАВИЛА, МАШИНАТА САМА СИ ЧЕТЕ И ОБРАБОТВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ЛАЗЕР!

АХХахахахаХХАххах Тони , кой стана за смях ? Май ти ...

Огнян Донев, да отиде да ги говори тези глупости в Америка ,Германия,Франция или Англия,всички те имат минимална работна заплата е сигурно България е с много по мощна икономика от горе изброените,доколкото виждам ние се стремим да достигнем техните стандарти на живот,вие работодателите техните печалби , пазари,тяхното законодателство...Донев вие какво искате да печелите като Европески работодатели и всъщото време да плащате заплати,данъци и социални осигуровки на АФРИКАНЦИ,намерете си тогава такива...за ваше съжаление ние сме в Европа Донев и когато флезем в Шенген за вас работодателите-феодали няма да останат крепостни селяни,тогава вече наистина трябва си наемете Африканци и горко ви,да не плачете и си скубите косите защо западни фирми са завзели бизнесът ви."Every service Has a Price and Every person has a price!'' Тогава ще оцените Българският работник реално

Уточнение: в Германия няма минимална заплата.

Аз пък помислих че си е тръгвала с Вас за у Вас и сутрин е ставала от леглото пак с Вас!

Не е въпрос само дали някой взима минимална заплата, а на колко се осигурява. Повишаването на минималната заплата ще накара тези дето осигуряват хората си на минимална заплата да им внасят повече осигуровки.

kgb777kgb

Не е само това , повишаването на минималната работна заплата е единственият начин да се размърда загиващата ни икономика !!! Минималната трябва да е поне 500 лв. и мин. пенсия да е 50% от мин. работна заплата !!!

Другарю Донев, то и то заплата няма нужда. Вие на правихте ли анкета с колко са намалели заплатите в Софарма? Вярно е че са над минималните, но е вярно и намалението им другарю Донев. Както и печалбите. Те също са много по-големи от минималните.

Ц, трябва по някакъв начин да се гарантира минимален праг на заплащане. Особено за вишисти. Не може една чистачка да получава колкото една секретарка. Да, това реално го видях в обявите в джобс.бг. За бога, виждала съм и обява за позиция, изискваща висше образование и 2 езика, а заплата беше 250-300лв...в София о.О

kgb777kgb

Минимална работна заплата трябва да има , но като гледам комплексите ти чак ми става жал !!! Ти като си се добрал някакси до някоя смешна диплома , да не се мислиш за повече човек от чистачката ?! Всичко зависи от това кой , къде , КОЛКО и КАК работи ! Още през 1998 г. със съдружника ми имахме секретарка , която взимаше 400 долара !!! Момичето се справяше като за две некадърни висшистки , владееше три езика и винаги сутрин беше в офиса преди нас и си тръгваше след нас , а такива с измислени дипломи и коефициент на интелигентност около 60 точки , ЛИЧНО съм изхвърлил от фирмата , още на пробните периоди поне 30-40 души !!!

ае посмали манго.1998година ч00 долара заплата хахахаха сега сигурно ч000 даваш. ялак си *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И как без да ме познаваш разбра, че имам комплекси? И как разбра каква ми е дипломата и как съм я изкарала? Колкото до чистачката - не съм казала, че съм повече от нея, но по всяка вероятност съм учила с поне 5г повече от нея и съм инвестирала време, нерви и пари, за да се изуча. Според теб защо хората се записват да учат в университети??? Освен, за да придобият нови знания, и за да работят по-високо квалифицирана работа и съответно да получават заплащане като за вишисти. До колкото знам в някои западни държави има минимален праг за заплащане. А по твоята логика дай всички да сме неуки. Колкото до това кой колко знае - това се определя в хода на работата. Но някой псевдо шеф да ми казва още в началото, че ще ме оценява на 300лв. Мерси на такива "бизнесмени", които формират печалбите си като взимат от парите на служителите си.

В Англия минималната часова ставка е 5.80. С тези пари може да се нахраниш един ден ако си сготвиш сам/а. Или да хапнеш в заведение от рода на Макдоналдс. Сами си направете сметка за какво иде реч. За един час работа си плащаш храната за деня!

Може и да е отживелица, но е единственият начин да се накарат КОМУНИСТИТЕ КАПИТАЛИСТИ да заплатят поне част от труда на работниците! Много ми е интересни как е станал индустриалец ?

какви са тия глупости отживелица а в дурявните предприятия какви са заплатите в болниците в дет.градини и училищата в софия може да няма такива заплати ,но в провинцията даже и минималната не получаваме за 200лв.ти скусват от бачкане срамота я слезте на земята докога *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мръсен червен крадец.

Интересно, всички плямпат ту за минимална, ту за бруто някакво, а хората живеят с реалното "нето" без опаковката "тара"!!! Това, което влиза в джобовете и с което отиват да пазаруват в кварталния мини-маркет, а не с голи фишове, пълни с удръжки. Ето го скритото престъпление и нехайство към народа - статистически ядем свинско със зеле при положение, че те горе маат свинското, а за нас - зелето. Приятна философия са си изработили, пък и добри защитни механизми. Но докога ли?

До края на света, разбира се. Бъркотията, създадена от победилият в "Студената война" ЗАГНИВАЩ КАПИТАЛИЗЪМ преди 22 години, ухаеше на парфюм, а сега ухае на ГРОБ. ПЪТЯТ ЗА СЕБЕОСЪЗНАВАНЕ Е ЯСЕН: -покаяние -себеопрощаване -себеопознаване -преобразяване -възкресение -възнесение в 4 D светът - "Горната земя", от приказката за "Тримата братя и златната ябълка". /Времето за възнесение на желаещите, настъпва./

нали великия социален министър обяви,че вдигането на мин.раб.заплата е подкрепена от КИРБ??Ей лумпени!Само един въпрос:защо всички искат да работят в страни,където няма такова понятие:"нормативно определена мин.раб.заплата"?

КОГА ЩЕ ПЛАЩАТЕ П О Ч А С О В О, изкам като остана два часа след работа да мои се пласнта *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Работна заплата за този змиьок е отживелица. Нима ангарията също да не е отживелица? КОГА ЩЕ ПЛАЩАТЕ П О Ч А С О В О, уважаеми работодатели? Всички от "каймака" се правите на много умни, но "Сириуският фотонен поток" до края на следващата година ЩЕ ВИ ПОГЪЛНЕ, заедно с цървулите. /Потърсете в GOOGLE опровержение на моята теза!/

Трябва да отпадне минималната работна заплата,както и минималните осигурителни прагове и колективните трудови договори.Всичко това трябва да се премахне и да остане в историята.

Това пък влечуго откъде изпълзя и защо му се дава трибуна за да говори глупости. Личи си отдалеч, че си няма и идея от икономика.

Ненаситен кърлеж кръвопиец!Но ние сме си виновни че ги допуснахме в България.

Донев вземи се гръмни плехар нещастен! Отживелица е за вас депутатченцата, ама за народа не е. Безобразно нагли мърши сте вие, цифки скапани, всичките пари за лекарства да ги давате!

Този смешник да се скрие и не говори много, щото като си отвори устана обслужва само едръта мафия. В България няма едър бизнес, има само едри крадци.