Заплаха от изгонване тегне над монаси от прочут манастир в Киев

Основаната през 11-и век обител е дом на братство, принадлежащо към клон от Украинската православна църква, подчинен преди войната на Московската патриаршия

Обратно в новината

Коментари - Заплаха от изгонване тегне над монаси от прочут манастир в Киев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жив сатанизъм! Отците нямат нищо общо с войната, даже са се отрекли от връзки с Москва, за да си запазят светата обител.

Фашизъм в действие.

точно такса се прави... Има ли руснак в държавата ти не е възможн да си независим... сещай се, снахо българска!

има, и още как... въобще след тази война ще се диша много по-леко и у нас... трябва да почерпим украинците, че отървават и нас!

Много се забавиха украинците. Тази КГБейска пасмина отдавна трябваше да я разкарат. Самия руски патриарх Кирил е агент на КГБ. Майор Владимир Гундяев му е цивилното име. Всъщност колко може да е цивилно името на офицер от КГБ. Всъщност той и самия Путьо е офицер от КГБ, както и голяма част от путьовците около него. Да се махат тия руско съветски боклучарници, които са или агенти на КГБ или потенциални агенти. Но във всички случаи руски мекерета.

Ходил съм няколко пъти в Атон. Знам какво е монашеския живот. И той няма нищо общо със светския. Монасите търсят усамотение и молитва. Да гониш монаси от мястото където са се установили е грешно. Ние сме православни християни. Трябва да подкрепяме религията си. Тази война, която се спонсорира от католическия свят е реално и война срещу нашата религия.

Не, просто ликвидиране на руската агентура. След като шефа им в Москва е кадрови офицер на КГБ, ясна е работата. Цялата тази пасмина трябва да бъде разчистена. Лично а бих ги мобилизирани изпратил на фронта в Бахмут.

като си вземем камчия ще почерпим

Това няма нищо общо с Атон. Не знам дали в Атон има монаси които са агенти на КГБ, но тия тук със сигурност са руски агенти. Не е сигурно дали са агенти на КГБ или на ГРУ.

Така де - и ние не знаем със сигурност , дали баща ти е бил кретен ... Но със сигурност знаем , че ти си кретен .

Така де - дето е минал кравар .... е тихо и спокойно - трева не никне , но пък гайгера пищи .

Всяка новина, идваща от Украйна показва, че тази държава не би трябвало да я има. И колкото по-рано се свърши с нея, толкова по-добре за всички. И за украинците също.

трябва да ги изгонят, за да разберат че реалния свят не е това в което те живеят, и не са по-заслужили да не бъдат гонени от хиляди и милиони деца в украйна изгонени от дома си.

Племето на Зе показва благодарността си към православието, което ги спаси през втората световна война.

Започва се с православието, следва християнството.

в московията начело са не християни, а антихристи

Дир , по смело! Ватниците които коментират тук искат по ясно да се изразява възхвала на орките и безумната им държава !

Да мобилизираш някой и го пратиш да мре. А ти се криеш на диванчето до дебелия гъз на жената, мишко импотентна. Нали печелите. Тръгвай да участваш в разгрома. Шубе.

ще прогнозирам, че поповете ще бъдат изгонени с юмруци, приклади и други подобни. Като реалист предполагам, че това няма да го видите в нито една медия. При толкова победи украинците да стигнат до там да си го изкарват върху попвете, знаи нещо не е наред с медиите. Послъгват ли за победите на украинската армия или тия са някакви изпечени командоси и всеки момент ще нападнат Зеления?

не е достатъчно, взимай пушката и на фронта:))))))))))))

Защо БПЦ не защитава Монасите от Манастира край Киев ! Ето Папата ги защити и си каза мнението да не пипат Монасите от Манастира ! Евреите винаги са гонели Християнските Монаси и са се борили с Православниьте Църкви в Русия и в Съветския Съюз ! Лазар Каганович разруши църквата Христа Спасител в Москва с Причина че пречи на Парада на 7 ноември ! Еврея Зеленски е против Православието !

Шпиони с десантчици? Еббати как се клати!

следва мюсюлманството и останалите семити

Ще станем свидетели на още гадости от страна на украинската хунта. Нещата ще започнат да се оправят едва когато Русия разгроми про-американската хунта и освободи Украина.

Юдеят Зеленски изпрати на заколение стотици хиляди православни украински момчета, та сега за няколко монаха ли ще се притесни? А относно това, което говорят киевчани - ами там в момента е тотална диктатура. Забранени партии, изгонени монаси, политици в затвора, фашистски баталиони като гръбнак на армията, военни сновящи по улиците и безмилостно отвличащи млади мъже за заколение, душегубки вечер по потайни доби, които "изчезват" недоволните и "руските агенти"... какво да кажат, интервщираните? Живеем много лошо? Ми нали още на следващия ден ще изчезнат безследно...

Никакви монаси не са тези - офицери от КГБ, като цялата РПЦ и дъщерната им фирма в Украйна.

На пряко подчинение на полковник Дедо Господ ... - )

Наистина ти е малка подробността .

_stankow

Това е изключително място, духовна основа на руското православие. Свещено място. Много по-ценно за руснаците от всички мини на Донбас и всички атомни централи (които пак те са строили). Та войната е и за него.

И бабите знаят, че комунистите напълниха църквите с ченгета именно за да я компроментират и да откъснат народа от духовността, че има ли друго обясниение духовния разпад на всички посткомунистически клоаки.Само поляците устискаха и си личи.

Много хубаво американско име имаш подлого

украинското контраразузнаване? Питам и отговор не искам. Защо изтрихте важната информация, която предоставям на украинските братя. Ето повторно обявявам адреса на едни други шпиони и конкуренти на г-н Зеленски /да му се свети името, кога ще го канонизират?/: "Наша адреса: 01135 Київ пл. Перемоги, 2" - Национален цирк на Украйна. Особено клоуните са ми много подозрителни. А тия дето се водят акробати като нищо може да са от десантните войски.

Поляците са католици, а католиците са отпаднали едната, света, съборна и апостолска Църква мнооого отдавна, от ХІ век още. Явно не си наясно изобщо.

Ad hominem (ад хоминем, от лат.: „към/срещу човека“ или „към/срещу личността“), още argumentum ad hominem (аргумент към човека) или лична нападка[1] се нарича аргумент в логиката, реториката и критичното мислене, който е насочен към личността на опонента, а не към неговия аргумент.[2] Обичайно се класифицира като неформална логическа грешка[3] и по-точно – като ирелевантност, която отклонява вниманието на опонента и аудиторията от темата на диспута, и ги насочва към личните качества на атакувания.

Скапан трол.

Значи поп Георги от наше село бил лейтенант негова света макя. Брей. Знаех си, че не читав чиляк. Поп па да не се напива. А от бедните бабички не сакя и пари га ходи на Задушница по гробищата. Как шъ сака като ни слухтари. Комуняга той гаден. Слухтарил ни е га си говорим за реколтата и дъжда. Сигурно и на Господ ни е докладвал.

2023-03-16 14:40:29 ВАСКО (нерегистриран) Защо БПЦ не защитава Монасите от Манастира край Киев ! Ето Папата ги защити и си каза мнението да не пипат Монасите от Манастира ! Евреите винаги са гонели Християнските Монаси и са се борили с Православниьте Църкви в Русия и в Съветския Съюз ! Лазар Каганович разруши църквата Христа Спасител в Москва с Причина че пречи на Парада на 7 ноември ! Еврея Зеленски е против Православието ! Точно така. "Евреите винаги са гонели Християнските Монаси и са се борили с Православните Църкви в Русия и в Съветския Съюз!" Абсолютно вярно. Евреите не са признали Христос за Син Божи и са го разпнали, има и притча за това в Свещеното Писание, господарят на лозето, Господ, изгонва слугите убийци от лозето си и го дава на други слуги, защото тези са убили Сина му Христос. Какво друго да очакваме от долнопробния шут Зеленски, който унищожи цяла държава.

2023-03-16 14:00:10 ОООО (нерегистриран) има, и още как... въобще след тази война ще се диша много по-леко и у нас... трябва да почерпим украинците, че отървават и нас! След края на войната няма да има такава държава покрайна. Всичко е решено отдавна, ама вие сте прости трольове, които заработвате тук за една манджа, отрепки и долни лузъри.

Това е операция на украинските евреи, на хазарите, които управляват това недоразумение Украйна. Те са сатанисти и съвсем логично преследват Православието и православните монаси. За тях християнските храмове нищо не означават. Слагат представители на своята група сатанисти в тези православни храмов.

И после не били фашисти.....поредното действие доказващо обратното....