"Запалиха" казана за ракията на Фестивала на сливата в Троян (снимки)

Гостите на фестивала ще могат да опитат вкусни ястия, приготвени със сливи, и прочутата троянска сливова ракия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само традициите в англо-краварската колония не успа да разруши СДС-Шакйата и да наложи англо-краварските ценности, и смрадливите им прокиши (питиета), макар че в пъкленият "План Ран -Ът" основната идея е унищожаването на ценностната система на българина и опростачването на нацията ,чрез налагане на подобни краварски традиции и ритуали,като "Хелоуин","Дядо Коледа" и разни други ,като викане на духове на умрели, некрофилия и пр.

Имат една ракия 25 годишна от сингъл барел.Струва 90 до 110 лева бутилката Правена е преди чехите да купят завода.Действително е хубава.

Казан, балкан, балканджия, тефтер будълъ и т.н. не са български думи. Когато в Троян са варили ракия, някога, тези думи не са съществували в "българският" език. Послеслов: съществителното "ръкиа" произлиза от тоста "От ръка пия". Затова в Турция казват на напитката "ръкъ". Речник: в Свещенния Български език не съществува буква Я. Тя е донесена на съветскитефтанкове през 1944г. Българската буква е унищожената от комунягите ЮС МАЛЪК. Която буква, според диалекта, при произнасяне преминава от А до Я, като звук.

Лозунгът е бил: Да не остане слива неодрусана.

е казала Мичето от Палестина, когато Йоан е екстрапорилал пред бог, че тя, тая работа, без друсане на сливата, няма да стане. Оттогава Йоан е Златоуст.

Малиййй, ако отида там - жив няма да се върна!

Малко в повече ми идват вече “възстановките” на “Традиция”.

А сливите от Троянско ли са или внос от Сърбия

От Румъния, а ракията е цуйка.

Всичко е менте. За комкане купувам словашка ТАТРАНСКИ СЛИВОВИЦ. Двойно пресечен еликсир 74%. Незаменим вкус на словашка сливовица замезена с полски черен хляб, украинска сала и люта червена чушка. Наздраве, дружина!