Залезът на социалдемокрацията не вещае нищо добро

Последният удар срещу един от фундаментите на демокрацията дойде с изборите в Швеция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Социалдемокрацията вехне поради три причини....емигранти, все повече права за жените което автоматично унищожава семейството и гей модата. Ако социалдемократите се върнат на позициите си от преди 25 години в тези три области отново ще бъдат в основата на политическото и икономическо развитие на света.

Социал демократ и социалист са много разлилчни неща. Социалиста от бившите соц страми е некадърен малоумник опитващ се да живее от кражби и далавери, тук нямаме социал демократи откак Дертлиев се спомина.

Всичкото социалист е тарикат и крадец.

Губи защото е корумпирана и проядена. Нещо ново се задава или пак монархии, последното като че ли е по-вероятно.

Демек....излиза,че социалдемокрацията е също толкова утопия, колкото и комунистическата идея (в чист вид, не в реализация) щото човекът като е просто, злобно и егоистично същество няма как да не подтиска, краде и шмекерува.

Ти верно ли сравни комунизма и социалдемокрацията???? :))) И 5 душите са ти ударили плюс... Бахти хората сте! Тука ползвам думата хора в биологичния й смисъл, защото едва ли я покривате в някакъв друг.

Проблемът на социалдемокрациятае: че тя е нито социално нито демократична. Двоините стандарти, лъжи, лицимерие; подържане на фашизма и колониализмът; в икономиката-прилагане на частично комунистическа индустриална политика на субсидиране комбинирана с колониален модел на използване на ресурси. Нищо съществено базирано на примитивни инстикти обвити в празна реторика.

Да - и сега вие ще издухате супата много по-здраво отколкото през 1996-97, когато 1 долар достигна до 2940 лева, а заплатата на един лекар беше около 8 долара на месец ))))))))))))))))))))))))

Такова животно като социалдемокрация няма. Има "бюрократичен социализъм", където чиновници, прикривайки се зад лозунги за справедливост и т.н. си присвояват правото да изземват чуждите пари и ги раздават на "свои" хора.

то като погледнеш, в Европа вече почти няма социалисти на власт - освен в Португалия, Испания и Македония. И сега се пита: КОЙ Е ВИНОВЕН, че подкрепата за десните партии, при това "крайно-десни" и "националисти" расте в цяла Европа. Путин? Брях, ама той направо е всесилен властелин на света и манипулира цели континенти и САЩ. НЕ, винтовни са точно САЩ и Меркел, с помощта на Макрон, които потопиха ЕВропа в криза - мигрантите от Бл.Изток и Африка идват тук, защото в техните страни се водят войни, започнати от Америка и НАТО, които решиха да свалят неудобни "режими" и да унищожават цели страни, заради "диктаторите" там. Ирак, Либия Сирия, Йемен, Афганистан, Судан, Нигерия... Затова хората в ЕС са недоволни и са крайни. Минават в крайно-дясно. Ако продължава така, ще се повтори нацизмът отпреди 80 години.

Да, путин, плаща едни пари на едни такива като тебе, да дуднат през цялото време колко е зле и как спасението ни е в твърдата ръка на някой, който го харесва. Това, че много(сравнително) хора му се връзват е просто доказателство за провала да образователните системи навсякъде. Защото винаги можеше да не се даде за образование. Е, сега си плащаме. Иначе, вярата, че ей сега с вълшебна пръчица нещата ще се оправят... Майхваме един път и циганите изчезват, махваме втори път и чужденците изчезват, махваме трети път, за да върнем руснаците и да им се извиним, че не сме имали предвид тях, махваме 4ти път, всичкото соросид изчезва, махваме 5ти път и всички корумпирани изчезват, махваме 6ти път и всички дето не са "патриоти" изчезват, махваме 7ми път и дебелите и грозните изчезват също, махваме 8ми път и политиците, държавните служители и инвалидите и журналистите изчезват и след това настава един щастлив живот или ще трябва да разкараме и всички експерти? :))

Социалдемократическите партии в Европа си отиват ьсщото изиграха докрай и много старателно своята роля. А именно да не допуснат социализъм или комунизъм в своите страни. Комунизмът в Източна Европа рухна и западните капиталисти вече няма от какво да се страхуват. Вече не им трябва удобния красив параван наречен социалдемокрация. Главната й роля беше да отклонява работниците и дребните служители от комунистическите партии, които всъчщност бяха истинските леви партии. И предлагаха истински промени в живота на хората, а не козметични за залъгване на населението и за прах в очите. Промени-менте. Е, сега вече социалдемократическите партии не са нужни на техните господари от едрия бизнес и дойде краят им. Защото тези партии бяха командвани, бяха финансирани от и служеха на едрия бизнес. И на неговите финансови интереси. След разпада на комунистическия блок на Изток, дойде и краят на "социалния модел" на Запад. И тези партии вече не са нужни на никого. Навремето и партията на Хитлер беше създадена именно за това, да отклони германците от Германската комунистическа партия. Нацистката партия успя да ги измами като партия-менте, лъжлив аналог на Комунистическата партия, а сетне когато дойде на власт с терор и жестоки репресии спаси капитализма в Германия и немските монополи и корпорации.

Тя самата "социалдемокрация" се самоуби, след като се превърна в "либерална глобализация" и заряза т.н. "класова борба". Дето казва нашият вожд-великан "дрънкат еразни шменти капели" като на панахида, ама е късно....

Георги Кирков:"Социалдемокротите са катраник на буржоазията!"/смазочна смес за осите на каруците/.За разлика от комунистите те отричат революцията и са по същество социалреформисти т.е.капитализмът може да бъде реформиран в интерес на широките социални слоеве,според тях.Мигрантският процес изигра само ролята на детонатор на класовите противореция,които буботеха в дълбините на обществото.Напредналите общества вече са идейно изчерпани, а не се води диалог за изход от ситуацията,философската мисъл замря.Сега може да се роди не само човек с малки мустачки,но и човек с големи мустаци.И все пак вярвам,че стара Европа ще намери цивилизационен избор и без мустакати!Брей,колко съм бил умен!

Значи, ако социалдемократите не получат добър резултат на някои избори, това е удар срещу "фундаментите на демокрацията"?

Ако не се сложи образователен ценз в целия цивилизован свят, навсякъде ще дойдат на власт Тръмповци и Курцовци!

Съмнявам се, че гласуващите за Хилари негри и други малцинства, както и десетки милиони живеещи от държавни помощи са всичките с висше образование :). Всъщност доста образовани хора гласуват за Тръмп, защото по-добре е да управлява клоун, отколкото предател на националните интереси.

Малко статистика: 66% от негрите в САЩ завършват само формално основно образование, т.е. остават неграмотни и изкарват цял живот с речников запас от 200 думи, сред които най-изпозлваната е "f*ck". 94% от негрите нямат достатъчно знания да продължат да учат в колеж. За сравнение - 96% от жълтите имигранти продължават образованието си в колежи. По-нанатък - половината от мъжете негри в големите градове са арестувани поне веднъж за престъпления или са с вече издадени присъди.

Това с образователния ценз трябва да се предложи и на редакцията , а може и с психо тест , че се навъдиха едни мислители .....................

Защо наричат патриотите родолюбци фашисти?

Хората явно се страхуват от новото и когато не знаят какво да правят реагират с насилие, радикализъм и расизъм. А истината е че просто се страхуват от промените от това че няма да могат да се приспособят. Но светът върви напред и никои няма да го спре. Проблема с мигриращите и имигрантите в Европа се преекспонира многократно, с каква цел, нямам никаква представа. Светът тръгна твърде бързо напред а хората не са готови да учат. Технологиите заместват грубата работна сила и работническата класа в този сектор остава без работа и вместо да виждат в това възможност те виждат конкуренция. Огромен проблем са не новите технологии и мигриращите а именно социалната политика и науки които са доста назад спрямо технологиите и текущата ситуация.

Не всички промени са за добро. Ако ви натресат семейство цигани да живеят във вашия апартамент и да ги издържате, дали няма да се страхувате от промените, няма да реагирате с протести и расизъм, ами ще се приспособите?

Нарича се общество, думата която търсиш. Има държава и структури които да се грижат за тези проблеми, не съм аз този които да мисли как да стане има хора на които им се плаща за да намират решения а не сулю и пулю да коментират. Лично аз мога да дам идеи но те няма да са адекватни нямам достъп до правилната информация и нямам образованието и опита за да го направя. Отгоре отгоре , има закони когато се спазват би трябвало нещата да са наред и хората да не се делят по свят и произход а по това дали спазват законите и изпълняват задълженията си към обществото.

Пешо, значи си против демокрацията (власт на народа чрез гласуване)? Според теб, ако хората не одобряват предателската, продажна либерална политика, то проблемът е в тях - сулю и пулю са необразовани и неадекватни. Стадото не разбира, че разрушаването на страните им е за тяхно собствено добро, защото политиците си знаят най-добре?

Правилно пишете , да така е ! НО има едно ГОЛЯМО НО , а къде е ролята на обществото - на народа - нали ТОЙ Е СУВЕРЕНА , а не Цецо, Нели,Бойко, болен, Валери и краси - те ли са ? И приближения антураж - те ли са - калинки и лапачи - ТЕ ЛИ СА ? Ролята на ОБЩЕСТВОТО Е ДА КАЖЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАКВО СЕ ИСКА ОТ ТЯХ и след това да ГИ КОНТРОЛИРА във времето . И ако не се справят да ГИ СМЕНИ ! ХОРАТА ВЕЧЕ реагират и с право , а Вие меко си служите със софизми ! Все пак не всички сме тролове :)

До Любопитния Да против демокрацията съм . Тя дава възможност на най долните от човешкия род да се ползват най много от ресурсите. А за другото , ще ти задам един въпрос, ти до колко си специалист във всяка една област за да си позволиш да дадеш мнение ? Един ядрен инженер може да е гении в областта си но е "сулю и пулю " в почти всяка друга област. Съвременното общество се стреми да използва силните си страни а не да затъва заради слабите си. Да против демокрацията съм не смятам че циганин който не може да чете има право да гласува, не смятам също така че на юрист трябва да се даде право на глас в референдум за ядрена енергетика. За решение на проблеми за които нямам достатъчно познания разчитаме на институции и специалисти или поне така би трябвало да бъде ( не смятам че е така в момента) За съжаление лично аз не виждам решение за текущите социално икономически проблеми но също така и не смятам че расизмът и насилието са решение(което разбира се не значи че съм прав но това е моето мнение)

Много си елементарен Пешо! Виж си последното изречение. Може ли науката да е назад а технологиите напред. Винаги е обратно-технологиите следват науката.

:) Поне ме разсмя и понеже съм в добро настроение, прочети все пак какво съм писал :)

Промените, за които говориш са се случили още с Индустриалната революция, а бунтът срещу машините е отдавна минало. Тезата, че хората са прости, необразовани и се плашат от непознатото технологично и прекрасно либерално бъдеще е едно добре познато клише. В момента се извършват насилствени промени на съвсем друго ниво - извършва се социален инженеринг, експериментира се с промяна на фундаментален социален и човешки конструкт, подмяна на базови етични и морални цености, подмяна дори на биологично заложени базиси. И ако до скоро това се извършваше единствено през пропагандата на НПО и медии и бяха замесени основно радикални идеологически групировки, в последните години за тази цел е задействан официалният партиен апарат на големи партии, а промените се извършват чрез промени в законодателствата. Зад общи и кухи нищо не означаващи фрази се налага идеологическа диктатура. И добре се плаща за това. Реакцията на нормалността е очакван имунен отговор.

накратко казано ; Социалдемокрацията се ИЗРОДИ в либерасти застанали по върховете на партиите и водещи Европа към самоунищожение !

Социал-демокрацията не устоя на естественото влечение към радикализиране и се поддаде на крайни либерални добре финансирани идеологически движения. В последните 30 години поради добрите икономически резултати и повишаващото се качество на живот, консервативното ядро на Запад не успя да реагира навреме и ляво-либералната идология набра скорост, усети силата си и успя да премине от доброволната си, симпатична, веселяшко хипарска фаза в откровено диктаторска, цензурираща и забраняваща свобода на словото и мисленето. Заради всичко това социал-демокрацията ще претърпи крах. И така трябва да бъде, за да бъде излекувана от розово-либералната болест.

е то така ама не си мисли че след нея ще е просто връщане в пре-либераския период със свобода и лична отговорност

Залезът на неолибералния фашизъм е в интерес на европейските народи и цивилизована и културна Европа. Т-нар- содиалдемокрация е чист геноцид над белия европеец, над християнството и неговите ценности, над морала, ценностната система и традициите в християнска Европа. За подобно сатанинско творение могат да плачат само създателите, поддръжниците и предателите му. Залезът на социалдемокрацията вещае нещо добро и хубаво за клания, изнасилван, избиван, обиждан и наплюван европеец, който накараха да се чувства неканен гост в собствената си държава. Залезът на проклетата ви социал-сатанинска демоНОкрация вещае краят на Злото ! Това дяволско изчадие трябва да се погребе, преди палачите на Европа да я погребат. Европа на европейците ! Аман от неолиберални брътвежи, спонсорирани от доказани мизантропи и чудовища. Залезът на содиалдемокрацията ви, ще ви лиши от пищните гей паради, липса на морал, извращения и перверзии, разврат и упадък. Съжалявам ви, че толкова ви боли за мръсотията, а не за Европа и европееца !!!

Чудесно изказване!

Чудесно изказване!

Социалдемокрацията е МНОГО ПРЕДИ Ленин , Сталин и останалите БОЛШЕВИШКИ тъпанари ! Не се изцепвай с неграмотни приказки ! А това че тя след 80 те години на 20 век , СЕ ИЗРОДИ в европедерастия е съвсем отделен въпрос ! В Австрия и Швеция имаше социалдемократическо управление и страните и хората в тях процъфтяваха , после дойдоха 80 те , света се преобърна на върха на ЕС се издигнаха нова вълна - евролиберасти , после дойдоха и джендърите и и и на котарака му се такова мамата ! Докараха НАРОДИТЕ НА ЕВРОПА до там , че да започнат да се оглеждат за някой нов с мустаци - да изчисти обора !

Уф, няма време за мерене на исторически интерпретации, а боравене с неоспорими факти. Много важно кой кога дошъл, според теб. Важното е да си ходи, докато не е станало безнадеждно късно. Иначе все ще се намери някой нашенски "умник", който да ти каже, че не е точно така. Много важно как е според него. За нас е важно всичко това да свърши, за да я има Европа и европейските народи.

Пишеш "За нас е важно всичко това да свърши, за да я има Европа и европейските народи." - да , така е , но ! Има една стара мъдрост - НЕПОЗНАВАНЕТО НА ИСТОРИЯТА ВОДИ ДО ПОВТАРЯНЕТО НА ЕДНИ И СЪЩИ ГРЕШКИ ! Хайде нека първо да ЗНАЕМ от къде идваме и през какво РЕАЛНО СМЕ ПРЕМИНАЛИ , за да можем все пак да решим на къде сме се запътили и до какво искаме да стигнем ! Не знаем ли началото - определено ще се стигне до грешен край ! Това е логика , а не политика :) Приятен ден !

Щом от Вашингтон пост пишат, че не вещае нищо добро, значи е повече от чудесно.

Залеза на социалдемокрацията е проблем на теза които я практикуват!

Една соцдемокрация..

Много мъдри мъдрувания. Само не разбрах, колко дявола се събират на върха на една игла.