Залезът на Ангела Меркел

Кнацлерът ще може да довърши мандата си, освен ако социалдемократите не се оттеглят от правителството

Обратно в новината

Коментари - Залезът на Ангела Меркел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какъв залез изобщо може да става дума, когато се спомене свещено-озаряващото ни име на Фрау Меркел? Напротив, звездата на Меркел тепърва ще изгрява и просветлява сърчицата на милиардите човешки маси, бежанци, мигранти от Северния до Южия полюс, от Сирия, Афганистан, Иран, Ирак, та чак до далечна Чукотка! Светлата аура-ореол на тази героично-патетична жена вече остави светла диря във светоните исторически анали. Нямам думи, с които да изразя възхищението и преклонението си пред тази силна жена - стожер на демокрацията, глобализацията, но в същото време тотално великодушна и безкрайно справедлива към желанията на партньорите си, дори те да са в рязък контраст, в амбивалентно противоборство с нейните хуманистично-толерантни идеи за Масивна Глобализация (МГ), сливане на Нации, Култури и религии (СНКР) както за съвместно функциониране на многополово-джендърообразна политико-социална система (СФМДПСС). Тази жена показа на Европа и света, че пътят на народите и нациите не е към разделяне и расово-етнически междуособици, а по-скоро към единение и взаимно зачитане и признаване на различията и спецификите - носители на иновативната прогресия, изтласкваща и в бъдеще европейската поанта като водеща световна, доминиращо-амбивалентна тенденция! Ангела Меркел ни показа по един блестящ начин дълбоката НЕПРЕДСКАЗУЕМОСТ, БЕЗКОНЕЧНАТА многопластовост и ПОЛИМОРФНАТА многопосочност на "пълноводно-обилния" поток на европейските и световни процеси, извеждайки на преден фон идеята за така нужния ни в днешната реалност процес на дипломатично-обмислените преговори респ. разумни решения и на най-заплетените социално-икономически и политически казуси-ребуси, назовани метафорично с въведения от самата Меркел удачно описателен термин "дипломатически шедьоври". Призовавам моите братя и сестрици българчета да извисят наведения си надолу поглед към по-мащабни и централни тематики и тежнения, а не, потопени до гърди в тинята, да газят перманентно мътния батак на собствените си локални проблемчета, опорни точки и злободневно-параноични мисли и схващания. Само така ще се отървем от местното патриотарско скудоумие и националистическо-ксенофобични страсти. Това са Истината, Пътят и Надеждата. Сполука за България! Поклон!

С поканата до всички араби и негри да идват,тя показа,че незрял човек. С едно движение показа,че не е Лидер. Сега я замество отново слаб човек. Нещо средно межу мъж и жена. Тия сая най-страшни. Стари моми,лесбийки и жени с психика и визия на мъж. Да сбърканите са най-страшни за нормалността.

От тая по изкукала е само Хиларито !!!

Надявам се да е сарказъм, ама не вярвам. Чудя се ако те срещнат на улицата част от тези човешки маси от Сирия до Чукотка дали пак така ще говориш а?

Да си направи фондация за защита правата на имигрантите, да търси адвокати на изнасилвачите и убийците, да остане вярна докрай на каузата "Мути Меркел".

и бриджитката

А кога ще видим заглавие: Залезът на DIR.bg?

Путин е вечен, като Господ и Алах.

PEYTSCH

Никой не може да ни накара да гласуваме за меркелистите и зелените под зелено знаме на пророка Мохамед ! Само ако някой може да обеяае и да изпълни обещанието да отнеме помощите и да отпрати ислямската тълпа от Германия, само Той може да разчита на успех! И това засега е Алтернатива за Германия с нейните лидери Гауланд и проф. Мойтен !

Идеята на глобалистите е по-лесно да се управлява светът и хората. Разбъркай всичките иняма родина,няма отечство. Тогава каквото кажат Те транснационалните монополии,товма ще става. За това не искат национална държава,патриоти и родолюбци. Защото всичко това пречи. Така можеш да разкараш арабите от териториите където има нефт и да експлоатираш само залежите без социални,здрави и други задължения към някакви си хора. Хората ги прати в ЕС и ти само трупай печалби. Така стана с арабските пролети,а сега се готви европейска зима. Това е истината,другата е целофан за глупаци.

кажи го на тези дето разиграват обществото вече няколко месеца

Краят на продажничеството в стил Меркел ?!

Иди,че вярвай на политик :) Целият не0либерален елит е за Бунището на Историята. И пуделчето на Ротшилд скоро ще я последва от Франция ! И разните премиери и президенти със сериозни психически отклонения (според каталога на СЗО)

Не0либералните аналЛизатори надскачат себе си непрекъснато напоследък :) "Анегрет Крамп-Каренбауер е представител на либералното крило на християндемократите, но е по-консервативна от Меркел, тъй като е противник на гей браковете, привърженик на идеята за връщане на задължителната военна служба и застъпник на мярката да бъдат екстрадирани осъдени за престъпления бежанци."

Хем либералка, хем по-консервативна :) И о, чудо ! Престъпниците трябвало да бъдат екстрадирани. Тези са забравили за Правовата държава. След като няма равенство пред Закона - що за робовладелска демокрация е това? Ако си бежанец и извършиш престъпление , не само няма да те държат отговорен според НК, но дори сега няма и да те екстрадират от Германия. Кой би си го помислил в каква кочина влизаме ?

Прокълнатите като нея и Макрон ,наследство нямат ,едиственото което ще остави са стотици джамий

е пращала пари на Килари за президентските избори,и беше сигурна че ще спечели ,както и нейните пудели в България ,най неочаквано Тръмп спечели и всички либерасти в Европа се наср..а включително и пожарникаря

И сега, като залезне меркелката, какво ще прави нейната първа дружка, нашето Слънце?

Лично за мене политическото наследство на Меркел е по-скоро съпоставимо с това на Адолф Хитлер и Ерих Хонекер, отколкото с това на колоси като Конрад Аденауер и Хелмут Кол. След фашизма обаче Германия оживя и се превърна във велика и водеща държава - много силна икономически и с ненадминат технически гений. Източна Германия също бързо навакса изоставането и сега бих казал градове като Лайпциг и Дрезден са много по-уредени от кочините, в които са се превърнали градове като Дуисбург, Дортмунд, Гелзенкирхен, Есен, Бохум... Но след Меркел Германия най-вероятно няма да оцелее, поне не във вида, в която я познаваме. Смъртта ще бъде бавна и мъчителна - просто след 30-40 години етническият състав на страната ще бъде с преобладаващо население от Африка и Близкия изток. С всичките проблеми, които имат сега държави като ЮАР, арабските държави, Бразилия, Мексико и другите мултикултурни държави по света...

Тая напълни Европа с мюсюлмански маймуни, и заеба....

....що не се застреляш???

На Германия не ѝ трябва война, стигат ѝ 2 мандата на Меркел, за да я довършат икономически. Сега бабата да хваща всички негра и арабели, които довлече в Европа, и да си ги храни вкъщи.

По-скоро Макарончо.

ИСТИНСКИЯТ СРАМ ЗА ГЕРМАНИЯ И ПОГРОМАДЖИЯ НА ЕВРОПА !!!! МЯСТОТО И НЕ Е СРЕД ПОЧЕСТИТЕ !! ! МЯСТОТО НА МЕРКЕЛ Е В ЗАТВОРА !!!!!

Осра Германия и сега ще отиде да си напише мемоарите и да гушне десетина милиончета за "заслугите" си. И ще си живее в комплекс с охрана.

кой е писал тази глупост??? След третия абзац вече спрях да я чета. Била взела ПРАКТИЧНО и благородно решение ... за бежанците. А после се обяснява, че то било в интерес на демографията и работната сила. ДРЪН-ДРЪН. ... но довело до проблеми в Германия! КВА ГЕРМАНИЯ БЕ?! Това беше проблем за ЦЯЛА ЕВРОПА. Всички страни портестираха и псуваха Меркел. Партията й започна да губи регионалните избори в Германия - във всички провинции. За да не изритат Меркел нейните хора от ХДС, тя реши да се оттегли сама, за да избегне позора!

подозирам, че статията е написана, за да оневини Меркел, като представи нещата в по-мека светлина, отколкото те са! Демек, тя е велика, но все пак времето й минава. Нищо подобно. Тя е некадърна и направи куп глепости, с които навреди и на Германия, и на ЕС

Само преди 8-10 месеца "изглеждаше", че в ЕС има два стълба - Меркел и Макрон, на които се крепи Европа.. Сега и двамата са пътници, политически трупове. Също и Мей в Англия. ЕС е в тотална политическа криза. Левите, като СерГей от ПЕС, го усещат и си точат зъбите за властта, но те ще докарат още повече беди на Европа с тяхната луда либерастия и джендърство...

Сигурно драскачите тук никога не са излизали от България, не са виждали бежанец и едвам свързват двата края, но иначе са големи специалисти от световна политика! Руските тролове добре си вършат работата и яко промиват мозъците на и без това простите бедни български цървули!

за този бабунгер, който съсипа Европа и ЕС....СЪД

цървуле, защо си тук, защото никъде не те искат ли, или си имат миячи на чинии там и изкопчии?

Само тотален глупак би си помислил, че като насели цигани и диваци от цял свят в една подредена Германия, ще оправи демографската криза и ще достави супер работна ръка... Политиците като Меркел и Макрон са идиоти, но не и глупаци. Всичко е продиктуван план за съсипване на европейските ценности и за тотален контрол над европейския народ. Засега отпора е силен, дано Европа да не се предаде.