Сбъркан закон и огромни опашки пред Агенцията по вписванията

Сбъркани законови промени доведоха тези дни до огромни опашки пред офисите на Агенцията по вписванията, пише в. "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Сбъркан закон и огромни опашки пред Агенцията по вписванията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, наистина ние българите винаги се сещаме няколко дни преди срока да подаваме каквото и да било, другото е че никакви електронни системи няма да ни спасят от незнаещите какво творят като закони, защото просто никой не работи за това за което е учил.Да си дойдем на думата, ялови закони от "избраниците" н народа в Парламента, незнайно кой какво е завършил и защо е там. За да има държава трябва да се знае какво се прави от долу та до върха. Хората ни направиха луди с тези няколко пъти промени в законите на година. Какви са тези срокове и за какво са. Да притесняват хората и да събират глоби за щяло и з не щяло. Направи така че човека да има право да края на текущата година да си подаде декларацията, отчетите и подобни и да няма притеснения напразно. Пък ако не го направи, тогава вече да си плаща тарикатлъка. А горките чиновници в Службата по вписанията не им завиждам. Луди станаха и те, откакто Цачева дойде бял ден не са видели. То не са съкращения, гонения и напрежение до Бога. Нищо в България не е в интерес на служителите, бизнеса изобщо хората. Изкуствено напрежение което води и до фатални здравословни проблеми. България е първа по смъртност в Европейския съюз и ТРЕТА В СВЕТА, преди Афганистан и подобни воюващи страни сме. Нека управляващите продължават по същия начин и ще си останат сами да се управляват. Хората мрат като мухи.

От 28 зо 31 март няма как всички да подадат заявления - но промяната в закона е далеч не от 28 март! ;-)

Гарантирано от ГЕРБ!!!!

Нищо ново под слънцето! В сбъркана държава - сбъркано правителство,сбъркан Парламент - сбъркани закони! ...евроатлантически ценности ... естествено - СБЪРКАНИ!

вий ко искате ве...аз съм струговала и нямам юридическо ...шъ чакате овце( справка видеото "цъфнал ГЕРБ") там съм нафиркан и ви говря в прав текст....ади всичко хубаво

45000 НПО-та !? Тези пари Америка да ги беше вложила в икономиката - по злато щяхме да ходим !

От вторник ще са поне 45001. Ще си регистрирам НПО. Но се колебая дали да е само една..., а не примерно 20 ? Имате пари и ги давате? Аз пък имам прекрасна НПО за всеки случай, която е готова да Ви измами и да вземе парите. За жените и децата? Имам 2 броя. За лудите? Имам. За кучетата-имам. За гората-имам. За ромите-имам. За неграмотните-имам. И така .....докато им свършат бланките в Агенцията по вписванията или Закона реши, че за страна с 6 млн. население, 60000 НПО са малко множко.

Този парламент още като се ситуира беше ясно, че няма юристи. Ама да сложиш за министър партийна секретарка с рабфак и връзки станала юристка щото по нормален път не може .... герб. Ко да кажа. Цуца им е най-подготвена все пак.

Като се знае кой пише законите, какво се чудите. Честито ..

Така ще ви свършат работа че цял живот ще им плащате !!! Не очаквайте нищо различно . Ако желаете положителна промяна поставете юридически некомпетентно лице което да защити интересите ви от материалните интереси на правосъдната система . Докато не заставим юристи икономисти и финансисти да ни плащат за наложен административен или юридически тормоз - ще бъде така .

Ко ревете , нали вие си ги избирате

Простотиите в тази държава нямат край.Да са ни живи и здрави 240 те депутати гении.Всичко до което са се добрали са го осрали

Абе, лелке, абе, Цецке, абе, аланкоолу, толкова ли е трудно да решиш веднъж завинаги въпроса с тия неактивни фирми, ма? Направи една ПРОСТА декларация от 2 реда, с която фирмата да декларира, че няма дейност. Дай възможност на хората да си я пуснат по пощата в данъчната служба и ги остави на мира!!!! Какви отчети, какви електронни подписи, какви регистри - ХОРАТА НЕ РАБОТЯТ, НЕ РАЗБРА ЛИ??? Данъчните трябва да имат грижата да отразят тази декларация във всичките ви служби, службички, комисии, органи, регистри, бюра, досиета, справки, статиститки и прочее щуротии, за които взимате тия огромни заплати от нашите данъци!!!

ДЯНКОВ ВЪВЕДЕ ЕДИННАТА СМЕТКА И НАПРАВИ МАЗАЛО В СИСТЕМАТА НА НАП, СЕГАШНИЯ ФИН.МИНИСТЪР НЕ СПИРА ДА ТВОРИ ПРОСТОТИИ- НЯМАМЕ КЪСМЕТ БЪЛГАРИТЕ ЗА СВЕСТЕН ФИН.МИНИСТЪР ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ!!!!!

ВАЖНО! Всяко предприятие с нестопанска цел, което е осъществявало дейност през отчетната 2017 г., но приходите и разходите за дейността са под 500 лева и не могат да попълнят годишен отчет за дейността, или НЕ е осъществявало никаква дейност и НЕ е отчело никакви приходи или разходи по смисъла на Закона за счетоводство (ЗСч) през 2017 година попълва и подава Декларация за предприятия с приходи и разходи под 500 лева и за предприятия без дейност през 2017 година в срок до 02 април 2018 г. Всяко предприятие с нестопанска цел, което не е осъществявало дейност по смисъла на ЗСч и няма задължение за подаване на ГОД, трябва да подаде в НСИ Декларация, с която да декларира икономическа неактивност за 2017 г., в срок до 30 април 2018 година.

Did давайте достоверна информация - упълномощени лица не могат да подават!!! Само собственици и Адвокати!!! Упълномощени Не!

Поредната издънка на майката на нацията :D

Хайде стига бе! Вие не успяхте ли на опашката да се наприказвате, та започнахте и тук като се прибрахте!

Много е тъпо да живеем така ниско грамотна самодостатъчна администрация непрекъснато да ни прави на ненормални. До кога ще издържим и най-накрая да пожелаем да се решът тези проблеми.

Агенцията по вписвания да извлича годишните отчети от статистика,така както НАП и да не се налага да се обявяват отчетите ....но нали трябва да ги поддържаме ...

Публикуваните ГФО за 2016 г още се обработват ...това е Агенцията по вписване ...

Така се развива малкият и среден бизнес в България напук на Европа го затрупваме с небивалици само и само да не може да работи и да се обяснява непрекъснато че няма сестра. Апропо какво да очакваш от Цецка цачева.

Като ги гледам избраниците на народа как и колко работят в парламента и как приемат законите, така ще е!

В сбърканата държава всичко е така бюрокрация, ходене по служби, регистрации, попълване и подаване на какво ли не (задължително на място), глупав електронен подпис, платен разбира се (от къде го извадиха, в западна европа такава простотия няма да видите) такси за каквото се сетите и рушвети разбира се.

Не мога да разбера защо "ривете"? От десет години моята фирма не функционира и всяка година плащам на счетоводител за нулевия счетоводен баланс и съответната такса за агенцията по вписвания. КЪДЕ БЯХТЕ ДО СЕГА, ТА НАПРАВИХТЕ ОПАШКИТЕ?

Защо не приемат тази бумащина с нотариално заверено пълномощно и връщат хората????за да отидел ЛИЧНО собственика?????? За първи път чувам че нотариално заверено пълномощно не се признава от тази агенция дето явно виждайки как губи по 40 лева от тези фирми е решила други номера да им прави..

Защото приеха само АДВОКАТИ да могат да заместват собственика. Счетоводители не може

И аз чаках с часове. Проблемът е, че с години никой от тези работодатели и собственици на фирми не са благоволявали да се пререгистрират. Аз пропуснах само веднъж и платих солена глоба.

За какво да се пререгистрирам????Няма дейност????

За статистиката и заради проблем, че някой може да си прехвърли задълженията на твоята фирмичка.

d4

баси! че то има ли читав закон, който да не е сбъркан??

45 000 нпо???? закривай веднага и завинаги!!!!

Да правиш бизнес в България или трябва да си луд или герой или направо луд герой. Най - вероятно партиент член на държавни поръчки. Айде лек ден.

Напълно безпочвена статия. Промяна в ЗСч, касаеща дружествата без дейност е полезна. Друг е въпросът с популистките промени на М. Манолова в ТЗ, които три ведомства и хиляди търговци в продължение на два месеца не знаеха как да приложат.

И въпреки всичко 150 000 заявления са подадени. Останалите 40 000 просто са типичните нашенци, чакащи последния момент. И мрънкащи, като вдовица за...

ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО!!! Журналята само търсят под вола теле, за да има отрицателни новини. До миналата година фирмите без дейност подаваха: - Декларация към НАП; - Гозишен финансов отчет, заверен от счетоводител, на който трябва да се плати; - Внасяха такса по банков път в размере на около 30 лв. за Агенцията по вписванията; - Подаваха декларация към НСИ; - ПРедставяха копие от протокол от общо събрание; - За да обявят всчико това в Аегнцията пак трябваше да се редят на опашка, или да имат електронен подпис. Такива журналя трябва тотално да бъдат лишени от възможността да публикуват. ЧЕРНОГЛЕДЦИ!!!

А изтрезней и се върни да пишеш простотии. Неграмотните като теб трябва да правят само едно - мирно и това е!

Всичко е така, но отчетите се подаваха от съставителя, на който така или иначе си му платил

Що им пишеш за неща за които половината от коментаторите нищо не вдяват?? В допълнение ще посоча, че няма глоба до 31.03.2017 ако не успееш с нулевата декларация. След този срок просто внасяш такса от 40 лева и подаваш отчет и баланс нулев вместо декларация до 30.06.2017г. /както досега/. Чак след този срок са тези глоби, които не са в написания размер ама нейсе.

Счети ама ако си подало в нси декларация без дейност няма отърване, а ако не си подал ще трябва да подадеш в данъчното декларация...Така че бумащината ''намалява'' с всяка година докато администрацията нараства...

Направо сте си мърморко по душа защото такива глупости сте си измърморили дето и сам не си разбирате... Хайде моля ви обслужвайте клиентите в агенцията вместо да защитавате недъзите си

Нормално, с мамата на народа ..., а сори, ДРУГИТЕ са виновни.

Абе дирници малоумни Кви са тия 45000 хиляди НПО та Бива бива малоумнищини ама вече съвсем изтрещяхте

Те и преди се редяха да си подадат отчетите, сега - за да подадат декларация - не е вярно, че преди не са се редяли! После не е вярно, че онлайн се иска такса, на сайта на агенцията ясно пише, че такса не се дължи и документите могат да бъдат подписани с подписа без такава такса. Друг е въпросът, че всички чакат последния ден да си подадат декларациите, така че промените не са виновни и да, облекчават бизнеса. Друг е въпросът дали неработещи предприятия трябва да подават такива данни изобщо - според ме при спиране на дейност трябва да се подаде декларация и след това, пак при започване на дейност.

Агенцията да вземе спешни мерки за удължаване на срока до 30 април

И една много съществена промяна са пропуснали да отбележат в новината, че управителите на фирмите, които нямат дейност могат да подадат декларацията лично или да упълномощят адвокат. Ей тук е разколничето на сбъркаността. Вика му се лобизъм. Сега вече фирмите няма да плащат такса 20лв за ТР, а ще плащат по 40-50 на адвокат да им подаде нещата. Мдаааа.

Що ти е адвокат да ти подаде една декларация???? Ти кво, тъп ли си, че не можеш да си я попълниш?

СамърОф69

Тъп може да е само някой, който мисли че всички са като него "умни". А тия, които са в чужбина - трайно. Досега поне можеше всеки да ги представлява в такива случаи - сега - само адвокат. Едно е вярно обаче, тъп е тоя дето измисля безумни закони, но явно тъп е и оня, дето търпи първия тъпанар, а не му изшие една тояга по тъпата тиква.

Аз си подадох нещата лично - отнема 10 минути да го направиш и 10 минути да си подготвиш документите, но това е само при условие, че четеш и мислиш самостоятелно, та не ти се налага да наемеш някой, който да мисли вместо теб.

Явно единствената активност на тези НЕактивни дружества ще бъде малко блъсканица по опашките пред Агенция по вписванията... Самодеклариране до безкрай... Подаваш ОКД-5 в НАП, че спираш дейност - да не ти търсят осигуровки, подаваш в НСИ декларация, че не си извършвал дейност, подаваш в НАП Годишна данъчна декларация по образец (пак, че нямаш дейност) и за капак - ходиш да се отчетеш и в Агенцията по вписванията, че само те останаха неосведомени в цялата държава кой е икономически активен и кой не е...

Декларация в НАП не се подава.

Правилно, благодаря за корекцията... унесох се нещо и ги подкарах по инерция...

Просто ГЕРБ! Дебилизъм безкрай

Тя държавата сбъркана, Вие пък сега за един закон.

Всичко на гербавите им е сбъркано! Ще ни докарат поредната национална катастрофа, по всички фронтове. Боже, с какво ги заслужихме..

Шило

Че то, от 2009г. насам, читав закон има ли?

Това Няма да попречи неуспешната кандидат президеншата да со вземе огромната заплата и ПРЕМИЯТА от десетки хиляди левове !

Почва дори да е забавно , макар и трудно поносимо , когато една селекция от некадърници именуваща се ГЕРБ полага Сезифови усилия да се занимава с това за което очевидно е некадърна , в случая държавното управление. Посредственици във властта , скъпо струващо на обществото ни развлечение.

Kakво остава за обикновения гражданин. За него няма субсидии , няма евросредства, няма европрограми. Класата на привилегированите и правоимащи се завърна с пълна сила. За обикновения гражданин само проверки, глоби, държавен и институционален рекет. Изхода е или сива икономика или Терминал 2.

Каквито ни "законотворците", такива ни и законите. Се в "полза" на хората.

Управляват ни некадърници! Алчни, некадърни, корумпирани престъпници !!!

Не е ли прекрасно всичко това ?