Герджиков: Цесиите са законни, разделянето на депозити - не

Извършените цесии и прихващания в КТБ не могат да бъдат отменени. Изключение правят разделянето на депозитите, така че да влязат до 100 хил. евро.

Обратно в новината

Коментари - Герджиков: Цесиите са законни, разделянето на депозити - не | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако прихващанията между кредити и депозити на други лица не бъдат обявени за недеѝствителни , това ще означава корупция и връзкарство на властниците и неравнопоставеност пред законите на гражданите на България. Нека всички ,които са надвишили размера на гаранцията по влогове, определен в чл. 4, ал. 1 от ЗГВБ да бъдат равнопоставени и да не се облагодетелстват само " силните на деня и техните приятели и близки " и да си чакат на опашката без да се пререждат. Целта на цесиите е едни ВИП персони да получат парите си в нарушение на закона , а другите обикновени и честни вложители да не получат нищо над гаранцията! Затова г-н Борисов е длъжен да спази декларираното , че врътките с такива прихващания ще бъдат обявени за недеѝствителни и отменени!

Врътките с прихващанията между кредити и депозити на други лица са незаконни ,защото БНБ разреши на 15.08.2014г длъжниците в КТБ да погасяват кредити от други свои сметки в банката, но не и цесиите.На основание чл. 16, т. 17 от Закона за БНБ, УС на БНБ предупреди, че прехвърляне на вземане по влог в банка, поставена под специален надзор, от титуляря на влога на друго лице, което има сметка в същата банка, може да бъде обявено за недействително поради заобикаляне размера на гаранцията по влогове, определен в чл. 4, ал. 1 от ЗГВБ или увреждане интересите на кредиторите. link

Герджиков е доказано неграмотен лаик.

като погледнем "житие и страдание" на герджиков, ще трябва да речем, че той по-скоро е от онез, които като цацаров обичат да попрескачат законите, когато това е в негов и интерес на негови "съратници", а когато в същите интереси влиза необходимостта да се спазват законите, то другаря герджиков и сие са принципни до смърт. сега остава и да ми обясните дали цялата тази каша и манипулациите с фалита на ктб беше направена по буквата на закона, който задължава данъкоплатеца да плаща за глупостта, безумието и алчността на трети и четвърти лица. и още, според закона с какви права в повече са надарени притежателите на цесии, които са правени под специален надзор, другарю професор. и накрая вижте какво ще ви кажа: един принципен съдия (дори от к.с.), първо гледа обществения интерес (на мнозинството), а после личните (на абсолютното малцинство). но знам, че вие няма да го разберете това, понеже сте от най-безпринципните.

Имаме си изключително интелегентен министър председател. Той е запознат детаилно с принципите на законодателството. За недо приемането на закон със задна дата е фасулска работа. Медна също е супер, тя ще го предложи този закон без никави проблеми. РБ веднага ще го подкрепи.

Никой няма да отменя цесиите нито да приема закони със задна дата. Просто ще променят закона за банковата несъстоятелност и условията за прихващане на вземания и задължения. След това ще обявят ктб в несъстоятелност и цесионерите по цесии след 20 юни няма да могат да прихващат. Вземането им не се губи, просто ще си изчакат реда по закона.

По долу един "сладур" с ник I ме обяви за "тъп и упорит".Първо много са малко хората в БГ които могат да да си позволят този лукс.Второ(вече видях какво се има предвид под "цесия" в случая с ктб) ДОПУСКАНЕТО ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЙСТВИЯ ПОД ИМЕТО "ЦЕСИЯ" В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ КОГАТО БАНКАТА Е ЗАТВОРЕНА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Пак ли съм "тъп и упорит".От юли банката фактически е прекратила търговските си операции. Действията извършвани под наименованието "цесия" след тази дата НЕ СА ЛИ ТЪРГОВСКИ ОПЕРАЦИИ.Аз мисля че са такива.Така че те са незаконни.

Банката е прекратила операциите си, но цесиите се извършват от странични лица, не от банката. Даже една фирма да е фалирала (т.е. да е пркратила и деюре и дефакто всяка дейност) пак нейните длъжници и кредитори може да си прихващат. Това е така, защото фалитът не изтрива нито дълга, нито собствеността. Самата собственост може да е практически без стойност, но пак си остава собственост.

Ако правилно съм разбрал това е отношение между длъжник към банката и кредитор на банката(вложител).Това значи ли че вложителя ще продаде своя влог в банката на длъжника на банката-е сигурно за по-малко пари.Защо му е на длъжника на банката да си намали малко дълг,който и така може би няма да връща.И тогава мен какво ме интересува след като вложителя в банката ще вземе парите от длъжника на банката а не от мен след като няма да ги взема от фонда.Или не е така.Някой надява ли се че длъжниците ще връщат нещо.Това отнася ли се и за врътката " раздробяване на влога" между повече хора за да влезе в нормата 200хил и съответно "гарантиран влог"

"ПРИМЕРи ЗА ЦЕСИИ И ПРИХВАЩАНИЯ ИЗВЪРШЕНИ В ктб".Конкретно момче в ктб,по конкретния случай.Не ме интересува "въобще".Под това име какви далавери се въртят в ктб.Сега разбра ли?Или никой не знае или е някаква тайна а?Или никой не трябва да разбере.Казват ти някаква думичка и си я ползват за параван.Разцепването влоговете над 200хил на няколко роднини ама след юли месец и това ли се счита за цесия.

Искам свързаните лица с Цветан Василев, които са с кредити, пак да спечелят - нека да могат да откупуват на безценица депозити за милиони левове. Не разбирам Бойко Борисов сега защо така ги дразни...

Не ги дразни ББ, а хвърля прах в очите на данъкоплатците, които ще плащат масрафа на мошениците. Нали самият ББ нареждаше на държавните фирми да откриват сметки в КТБ. А сега изведнъж се оказа целият в бяло и народният Спасител. Тоя филм сме го гледали много пъти и се чудя как още му се връзва народът.

Недобросъвестни и с цел заобикаляне на закона са всички цесии след поставянето на КТБ под особен надзор!

На колене,не проснат по очи моля,КОЙТО МОЖЕ ДА ДАДЕ ПРИМЕРи ЗА ЦЕСИИ И ПРИХВАЩАНИЯ ИЗВЪРШЕНИ В ктб.Пък може някой да измисли нещо.Разбира се ако е СПРАВЕДЛИВО.Няма страшно другари.

Писал съм по темата на 14.11.2014 по случай на една цесия от една банка, от един успял бизнесмен.....

Толкова ли е трудно да направиш тази колосална жертва и да повториш.С няколко думи.НО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ Е НАПРАВЕНА В ктб.И то след месец юли.Не знам но по мое скромно мнение всякакви финансови операции дейности и квото искаш,ама след м. юли са немислими,противозаконни и каквото се сети човек.

Тъп и упорит! не разбираш ли че тук в този сайт, във този форум няма да получиш отговор! Хората те насочват, ама не могат да ти го вкарат! Търси в google

Тези цесии и прихващания са абсолютно незаконни и ако не паднат в съда не сме държава просто.

Има си принципно положение, че не може да се приемат законни със действие от отминала дата. Та каквото и да бъде просто няма начин НС да приеме СЕГА закон, който да третира различно вече извършени действия. Единственият начин да се спрат цесиите е не да се приема нов закон, а компетентен съд да направи тълкуване и ако се намери вратичка - ОК. Аз бях чул за нещо, в което може да има хлаб - цесиите да се признаят за законни, но извършилите тази операция да си изгубят правата на вложители, а да станат обикновени кредитори на КТБ на опашката заедно с всички. И да не се разрешава прихващане.

Чета поредния коментар на поредния велик експерт по право в една територия, в която след работата на такива експерти вече няма ни държава, ни право, и си мисля, дали някой си дава сметка, че ако (освен останалит институции), имахме и истински съд, прокуратура, служби,..., БНБ и главен прокурор ИЗОБЩО ПОДОБЕН СПОР, ЧЕ ТО И ГОРЕЩ И ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО МЕЖДУ ТОЛКОВА ЕКСПЕРТИ, ТЪРСЕЩИ ДА ОТКРИЯТ ТОПЛАТА ВОДА НЯМАШЕ ДА ИМА! Много е просто - ако прокуратурата и съдът докажат, че КТБ не е банка, а престъпна контрукция и финансова пирамида от години, то тогава за никакви норамлни и законни кредити не може да се говори (докато не приключи разследването и съда), следователно и за никакви законни цесии и прихващания на такива. И нека някой от всичкит тези специалисти и експерти, вкл. професорът да си направят труда и да проверят има ли подобни прецеденти и РЕШЕНИЯ НА СЪДА, И ТО В НАИСТИНА ЗАКОНОВИ ДЪРЖАВИ. А ако не успеят да намерят - ами да питат, ще им кажем...

Какви са тези глупости??? КТБ си има банков лиценз от БНБ, регистрирана е като банка и работи като банка от много години. Каквито нередности да са правени това са нарушения или престъпления, но не могат да направят от една банка "нещо", ама не банка.

"Синдиците обаче ще признаят сделки за около 200 млн. лв., съобщиха преди дни от БНБ." Къде са го съобщили това? Наистина ли?

НЕЗАКОННО Е ВСИЧКО,КОЕТО НЕ ХАРЕСВА НА МУТРИТЕ!

Бойко пак се изказа неподготвен.Пак избърза кото малко пуле прад майка си.Това е.Адмирации ца един бодигард.Мисля че проклятие е надвиснало над нас. Да мор,да беше чума, ато гербеп ни удари......Сори.Жалкото е че дипломатите всеки божи ден му прават оценка в докладите си

Компетентен е по всякакви въпроси - съобразно собствените си предпочитания и интереси.

ало герджиков ако бяхме правова даржава депозитети на хората трябваше да бадат изплатени още през месец иоли или авгост но явно не сме правова даржава или за едни неща да а за други не

вижте им самодоволните физиономии! Андрешковци със власт! Винаги могат да се договорят адвокати, прокурори и съдии в полза на по- силните и да се изкарат разни членове на закона, че съвсем друго казват, отколкото са казали. Затова витаги ще има неспрлаведливост, защото тези същите, които прилагат законите си ги сътвориха

Похвален е оптимизмът, че делото за обявяване на КТБ в несъстоятелност ще свърши до месец. Това може да заяви само някой, който хал хабер си няма от българската съдебна система. Първо трябва ВАС да потвърди решението на БНБ за отнемане на лиценза. Ще се насрочи дело, ще се назначат експертизи. После някоя от страните няма да е доволна от експертизата, ще се иска тройна, петорна и т.н. Ще има поне няколко заседания по делото пред месец-два. Като го обявят за решаване съставът трябва да се произнесе в 1 мес. срок, но това няма как да стане - поне 3 мес. за изготвяне на решението. После страните трябва да бъдат уведомени за решението. Срок за обжалване - следва 5-членен състав и всичко това отначало. След като влезе в сила акта на БНБ ще стартира делото в градския съд - нови експертизи, нови заседания, писане на решение, обжалвания. После следва Апелативен съд и накрая - касационна инстанция. Мога само, както казва г-н Премиерът, ДА ИМ ПОЖЕЛАЕМ ПРИЯТНА ИГРА!.....

И за тебе има добра вест. Ше ти дадат 40 лв за коледа.

Чуйте само какъв вой на прегладнели вълци и хиени се разнася! Това е воят на КРАДЦИТЕ. Според мен всички сделки извършени след затварянето на банката след юни трябва да се обявят за незаконни. След това нека си връткат задниците юристите с техните цесии. Тук Б. Борисов е прав

цесиите са станали след затварянето на банката, следователно всички цесии са незаконни. ЕДНО ВРЕМЕ ВСЕКИ, КОЙТО НЕ СТАВАШЕ ЗА НИЩО СТАВАШЕ ПРАВИСТ И СЕГА ТЕ НИ МАНИПУЛИРАТ И ПОДВЕЖДАТ!

Кога най-сетне ще стане ясно, че цесиите не могат да бъдат отменени. Могат да бъдат отменени само прихващанията, защото те изискват съгласието и на отсрещната страна в случай банката. Ако се чудите също така защо толкова се забавиха нещата около КТБ, това е едно от обяснениета - квесторите набързо са осчетоводили прихващанията въпреки, че те дефакто уронвата масата на несъстоятелността - с две думи прецакват държавата за сметка на големите депозанти и големите кредитори. Точка

Извинявам се но пак ще попитам какво точно се има предви под цесия в конкретния случай.Дайте конкретен пример.Така на мен поне ми звучи " загадъчно тайнствено".Не познавам терминологията но ако ми се обясни, доста точно мога да ОПРЕДЕЛЯ дали "цесиите не могат да бъдат отменени".И дали те трябва да бъдат отменяни.Освен ако не искаме да запазим "тайнственоста и загадъчноста" в случая.Ще кажа че прочетох какво е цесия но какво конкретно се прави под това наименование в момента не знам.За това и питам

Крадец!

Ще обясните ли, драги, как точно се "прецаква" държавата в тези случаи?

Много просто как - разбивам си депозита на части по 100 000 Е чрез свързани лица и по този начин всеки депозит става защитен на 100%.

И Боко кво?

Кога ще бъдат следващите предсрочни парламентарни избори?

Ти за кои крадци ще гласуваш, за левите, десните, централните или либералните?

Въпросът е дали цесиите са законни по време на банков надзор.

ЕСТЕСТВЕНО СА НЕЗАКОННИ.

Това е стрес тест.

Няма никакво законово основание да се отменят вече сключените цесии. Всеки един закон, приет да ги отмени със стара дата би трябвало да падне в Конституционния съд, а ако не падне всички заинтересовани лица съвсем спокойно ще могат да си потърсят правата в европейските институции. Всичкото това говорене е с цел някой от балъците, т.е. обикновените хора да не се възползват от тази далавера и например да си купят 100 000 Е за 70 000 Е. Идеята е все пак да се ограничи щетата върху бюджета, източването да бъде направено само от определени хора.

Крадец!

Т.е. проф.Герджиков казва, че ГЕРБ само се канят и празнодумстват пред хората, а нищо такова няма да свършат? И накрая пак ще слушаме поредни оправдания? Та нали така беше предишния мандат - ако и този така ще свърши ...

какво значи "разделяне на влогове, за да са до до гарантирания размер.." Мислех, че размера е ОБЩ за всички влогове на едно лице, иначе няма смисъл макс. размер. Ако става въпрос за ПРЕХВЪРЛЯНЕ на други лица, тогава думата е неточна.

Spirit

По принцип професорът е напълно прав. Придаването на обратно действие на една материална правна норма противоречи не само на Конституцията, но и на общите принципи на правото. Това обаче няма да бъде сефте за БГ законодателството- и преди е имало такива случаи. А и такава норма макар и противоконтитуционна ще действа докато не бъде отменена от Конституциония съд. А до сезиране на КС според мен изобщо няма да се стигне, защото никой няма да посмее да стори това. Само обаче не си мислите, че тази мярка има някакъв "благороден" характер. Целта е да се запази масата на несъстоятелността на КТБ, но не за депозантите и да не се ощетят данъкоплатците , а да се запази лъвският пай за Пеевски. Тоест това е само епизод от войната между Пеевски и Цветан Василев. И за пореден път показва, че Цв. Василев, макар и да е с много пари му е малка пи.ката. А в политически план това представлява жест от ГЕРБ към ДПС с оглед осигураване на политическа подкрепа. А вие балабурници си драскайте тука.. Въпреки, че не го одобрявах като политик мога да кажа, че Герджиков е един от най-добрите български юристи за всички времена, така че вярвайте ми това, което казва е напълно вярно..

Ти като си десен с дясната ли ръка крадеш? Всичко което се е случило в КТБ след 20 юни е незаконно! Няма нужда от закон с обратна дата!

Момче ако ако ти кажа че герб и дпс ИМАТ ЕДИН НАЧАЛНИК, долните две трети на изложението ти показва че баламурника си ти.НЯМА такова жУвотно ПОЛИТИЧЕСКА ПОДКРЕПА В БГ.КАКВОТО КАЖАТ НАЧАЛНИЦИТЕ ТОВА СТАВА.А пеевски и оня с овчарските мустаци изобщо не са измежду тях.Драмите с пеевски са доста тъпи и са измислени ЗА ПРЕД ТЪПИ хора.Това едно.Другото което е по интересно е:Както разбирам вложители с повече от 200хил са почнали да си цепят депозитите и да ги раздават на други лица с цел да получат от фонда повече от 200хил.Това е НЕПРИЕМЛИВО.То е направено сигурно след като проблема с банката излезе наяве(за пред публиката).И за това такова делене на депозитите е немислимо.Но като казват за цесии които са неотменими,се имат някакви други финансови операции.Какви са те .Ако някой знае да ги "сподели".И тогава да се види дали са допустими те или не.

Е същата продажна и далавераджийска личност (поинтересувай се от битието му по време на престоя му във властта!), като останалите. Колкото до компетентността му и тя е от същата валенция като личността. Когато няма елементарен морал и ценностна система, останалото си губи значението.

Цесията е инструмент за прехвърляне на вземания, но и права (депозити) от времето преди Христа. Противоречат на закона за гарантиране на влоговете единствено ако един цедиран депозит е раздробен за да бъде приет като гарантиран -100 000 евро. Така тези цесии няма да бъдат изплатени от фонда за гарантиране на влоговете. Иначе цесиите са си наред и носителите им могат да участват в производството по несъстоятелността на АД-то, в каквото се превръща банка с отнет лиценз за банкова дейност. Съответно да участват в разпределянето на имуществото на АД-то.

Специалната умисъл,за заобикаляне на закона като цел на цесията следва да бъде ДОКАЗВАНА в съда от тези които считат че има такава,т.е. от синдика,призван да състави списък на кредиторите и то до 04.12.2014г. за да изключи държателите на вземания от списъка на гарантираните депозити. Изключването от списъка обаче подлежи на обжалване в съда. Практически това може да спре целия процес на обезщетяване на гарантираните депозити! Не ми се мисли!

Ами че тъкмо това е целта. И тя беше ясна за посветените! А самодоволната усмивка на Герджика от снимката не трябва да остава съмнения за морала на компетентността на такива като него, макар че някои (заблудени) тук го превъзнасят.

И какво ще стане сега? Държавата ще се разплати за месец-два с хората дето имат до 200 хиляди. Те са повечето и напрежението ще спадне. Ще останат по едрите риби с цесиите. Като им гласуват такъв закон за отмяна, те ще тръгнат да се съдят. Обаче работата ще се проточи заради прекрасната ни съдебна система златна мина за адвокатите. Ще минат години и я камилата, я камиларя..... Което е добре, щото поне засега няма да се бърка дълбоко в бюджета и да се плаща на тарикатите. Пък после ще видим.

Наивник!

Защо?Защо като гледам тази физиономия започвам да изпитвам необуздано сексуално желание. Пояснявам ,аз съм 101% хетеросексуален.И в такъв случай най-вероятната причина е доста силната прилика, а защо не и сходство между този екземпляр и най-сладкото нещо на света.Вярвам се досещате какво имама предвид.Дали това сходство с най-сладкото на света може да бъде премахната?Да,може.Няма да конкретизирам как,но може.А каква ще е ползата?Е ми ще се лишим от такива прозрения като: "...Ако не искаме да сме правова държава, тогава могат да направят всичко".И тогава много лица ще станат значително по-предпазливи при даване на оценки,мнения,становища.Дори и при изключително добро заплащане.Нали така другари.

Спецзакон Дружно, братя да се бръкнем, пенсийките да измъкнем, на Елена и Иван, Веждьо наш и на Стоян, и депозити на Мина, с реформаторска дружина! Кредитните досиета се въргалят по паркета, а пък важните длъжници, с квестори или синдици, ще заформят панаир, пред очите ни сеир. Нека Цацаров и Искров, да си спорят до насита. Кой е крив, а кой е прав. За народа все корав! Pasi,17.07.2014

Ех, "Pasi", "Pasi", "Pasi" - повече мълчи. Мълчи! Че мълчанието е злато знае всяка жаба в блато

За съжаление царският лакей Гердж. е прав. Не може законът да се изменя със задна дата. Но да попитаме, хилещият се до него и красавецът Омбудсман, защо отмениха закона с който се търсеше отговорност от банкерите при раздаване на необезпечени кредити. Преди това банкерите бяха станали по-ниски от тревата. А има и още един проблем от национално значение. Приемането на такава позиция за отмяна на цесиите вкарва в тежък конфликт всенародните любимци Боко и Веждичката. А това трудно ще преживеем!

а бе всички знаеме ча ТИКВАТА е прост.ама кой му дава такива акъли за да се излага пред света.

Е как кой! Възпитаникът на свищовската икономическа мисъл или някой друг тъп, като мен!

Не е прост, хитър е. Кат ТЖивков. Да не мислиш, че не знае ситуацията и не му е ясно, че няма да направи нищо по въпроса, дори ако приемем, че иска? Ама сега ще може да каже: ей, матрял, глей как се грижа за теб, ама другите ми връзват ръцете! Избирайте ме непрекъснато и ще цъфнете!

Да, обаче бай Тошо може да беше тъп, но мислеше за хората и беше международен играч. Докато Боко Тъпото излиза само с номера, които е научил на селските вечеринки.

В Б-я всички далавери са законни. АМи така са направени законите. Да облагодетелстват далавераджиите. Ако нещо е пропусното то се оправя в съда срещу заплащане.

За сведение на герберите и лично Кръволокът Борисов: 1. Законно е да отмъкнеш 4.5 милиарда от хората, при това нееднократно. Нормална практика за правова държава е. 2. Незаконно е да прецакаш престъпниците, дето го правят. Не е нормална практика за правова държава. Професор Герджиков - Абе вие защо не ПИИИИИБ?!!!!

Вярно си много куха! Ами тия 4,5 милиарда да не са ги отмъкнали за един ден. Тази далавера се върти от 5-6 години и беше в разцвета си точно по време на първото тиквено правителство на Боко Тъпото.

Не виждам връзка между това, което съм написала и твърдението ви. Убедена съм, че ако напиша мнение кои гримове и женски аксесоари са качествени, вие пак същото ще ми напишете - до тук без пропуск ми пишете едно и също.

Хм, всъщност 'прецакани' са хората, които са имали влог по-голям от 100000евро в тази банка. Те именно ще получат по-малко пари, 'но все пак нещо' в резултат на цесиите. За престъпниците, които са взели кредит и не са го погасили няма разлика, те дори са на плюс, защото ако им позволят да направят прихващане, те ще са погасили кредитите си плащайки много по-малко на притежателя на влога

Да, хората с над 200К са прецакани. Но истинското прецакване идва за онези, които са се надявали с цесии да стопят кредитите си. Според мен това е основата на измамата КТБ. А вие знаете - влог се губи, но не и кредит. Кредит винаги се връща.

накратко, законно е данъкоплатците да платим още милиардче-две, за тези които пререждат ФГВБ и лишават фонда от каквито и да е осребряеми активи? герджиков, колко ти платиха, милинко, или и ти имаш парици там? кажи ве, ще те разберем.

Не съм юрист, но ми се струва, че във всяка нормална държава, когато има "особен надзор" или фалит или ликвидация първияткредитор е държавата и после вс. останали. Т.е. трансакциите/цесиите, които са правени в положение на особен надзор може и да са законни, но те се нареждат на второ място след като държавата си вземе нейното заради задължителното разплащането с гарантираните влогове. Освена ако няма дупка в закона, която да казва, че докато не е отнет лиценза на банката, макар и под "особен надзор" държавата все още не е на първо место. Тогава номерът е ясен, БНБ бави всичко докато "вторичните далавери" приключат успешно и само балъците потънат. Мила родна картинка (нищо не е такова каквото изглежда).

Хе, Герджиков ли ще каже? Да си пише там детските приказки и да си гледа внуците! А Доктор Борисов е велик икономист и щеше да получи Нобелова награда за икономика, ако не бе задрямал на церемонията и организаторите го пропуснаха.

Г-н Герджиков явно ни се подиграва и призовава да изразим въмущението си пред луксозната му кантора на ул. Парчевич. Той бече 2 мандата депутат и явно е горд, че е сътворил така законите, че тези, които сега упражняват цесии са предоволни клиенти, от които получава комисионни, за да живее пребогато. Пенсионери и просяци, бедни и ощетени социално слаби, инвалиди, студенти и майки - съберете се пред кантората му и нека клиентите му гледат тези лица, а той вечер заспива блажено.

бОКО НЕ МОЖЕ ДА ОТМЕНИ ЦЕСИИТЕ И ПРИХВАЩАНИЯТА, ПРОЧЕТЕТЕ СИ ЗАКОНА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ, ТАМ ЯСНО СЕ КАЗВА, ЧЕ БАНКАТА КАТО ЦЕДИРАН ДЛЪЖНИК МОЖЕ И САМО ЕДИНСТВЕНО ДА БЪДЕ УВЕДОМЕНА ЗА ЦЕСИЯТА, А ПОСЛЕ И ЗА ПРИХВАНАТОТО ВЗЕМАНЕ, БЕЗ ДА ВЪЗРАЗИ, ЧЕТЕНЕТО МУ Е МАЙКАТА, НЕ ПЛЮВВВАНЕТО ПО ФОРУМИТЕ. ЗАКОН С ОБРАТНА СИЛА В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ САМО ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ

То и само с четене не става, а трябва и разбиране на прочетеното. Къде в текста по-горе се казва, че г-н професор Герджиков не е прав. Или когато коремната кухина не е най-голямата в тялото ни държим да го покажем.

Отварям dir-а сюрприз, след сюрприз, чял цирк. Обявят някоя новина днес и ако не до вечерта, на другия ден се появи нова, която казва, че това което е оповестено не може да стане. СМЯХ, СМЯХ Братя и Сестри, СМЯХ И ГОРЧИВИ СЪЛЗИ.

Проф.Герджиков злорадства ли или се надсмива как за пореден път избрани са ни изиграли ?!?! При условие, че беше два мандата, при условие, че същите кражби станаха 90-те и той не стори нищо, за да блокира тези откровени узаконени ощетявания на данъкоплатците, означава само, че е поредния разсипник на страната и народа си!

Време е за "ВСЕНАРОДНА ПРАВДА"! Герджиков е от "НАГАЖДАЧИТЕ" и не му остава нищо друго освен да лобира за богатите. Точно той е гласувал и е изготвял такива закони, които да са удобни за далавераджиите. БЪЛГАРИ ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТЪРСИМ ОТ ТОВА СИ МЪЛЧАНИЕ И ДА ЧАКАМЕ НЯКОЙ ВМЕСТО НАС ДА СВЪРШИ НАШАТА РАБОТА!

Във всички нормални държави цесията е нормална икономическа операция. Обаче "доктор" Борисов е "велик икономист" и той може да промени световните стандарти за транзакции, операции и банкиране. Абе той всеки ден се грижи Земята да се върти, че едни цесии ще му се опрат!

Я ми кажи в коя държава с цесия може да се заобиколи закона? Поне една нормална държава ако може!

Може може, всичко може желание трябва само, а отностно лобирането на герджиков може и разстрел на площада!!!

При положение, че държавата влиза с пари , сасява и се разплаща в частна банка, няма как да се въртят тънки далавери по ''закони'' извън контекста на случая. Банката е под запор, тоест от момента в които е затворена, никой не може да пипа ''вътре'' и да вади активи.