Само адвокати ще посредничат между фирмите и държавата

Проектозакон предвижда адвокатите да станат задължителен посредник в отношенията на фирмите с всички държавни органи, като НАП и НОИ. Бизнесът реагира остро.

Обратно в новината

Коментари - Само адвокати ще посредничат между фирмите и държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е безумие, което ще удари още повече дребния бизнес, който в борбата си за оцеляване пести всяка стотинка, сега ще трябва да хрантути и адвокати. Ами вместо държавната мафия да се чуди какви нови данъци, такси и други пари да взема само и само да унищожи дребния бизнес, просто със закон да го забрани и да остави само своите мафиотски фирми.

Не само в ЕС са неадекватни. Такива са и всички в България, които го поддържат. Как може юрист на поддържа комуникация с НОИ и др. институции. Какво разбира един юрист от счетоводство. Бизнесът, ако въобще го има се задъхва, а те се чудят как да го довършат. Толкова прости или нагли хора ли ни управляват ?

Ако този закон е приет в правната комисия на НС с пълно единодушие имаме голям проблем!!!! Това означава, че правната комисия - в която голяма част от членовете са юристи- е в конфликт на интереси. Не съм чул досега счетоводител или одитор да стане адвокат, както и обратното. Винаги съм се питал, защо има проблем в съдебната ни система, ми то е ясно, вижте ни законотворците и ще разберете. Вижте Менда Стоянова, вижте Данаил Кирилов, вижте на какво приличат така наречените народни избраници, те гласуват закони които ни свалят по десет кожи и сега и тази глупост със Закона за адвокатурата.

Не може да се налагат такива неправомерни мерки.Аз,като счетоводител в такъв случай трябва да се обръщам към адвокат за да дам отчетите или при ревизия пак да минавам през адвокат.Кому е нужно това посредничество,освен на самите адвокати за да имат хонорари за нещо ,за което нямат нито компетенцията нито силата да защитят,освен ако освен правни науки нямат и икономическо образование и то счетоводство и контрол?

БРАВО!!! БРАВО!!! ДОСЕГА БЯХМЕ МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА, ОТСЕГА НАТАТЪК СМЕ АДВОКАТСКО МУТРЕНСКА. АДВОКАТИТЕ СА ЕДНО СЪСЛОВИЕ КОЕТО НЕ ПЛАЩА НИКАКВИ ДАНЪЦИ. НЯКОГА АДВОКАТ ДА ВИ Е ИЗДАВАЛ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПЛАЩАНИЯ? ПОГЛЕДНЕТЕ ДВОРЦИТЕ ПО ГРАДОВЕ, КУРОРТИ И СЕЛА. ПОНЕ 3/4 СА СОБСВЕНОСТ НА АДВОКАТИ. КЪДЕ Е ДАНС, НАПС, ПРОКОРАТУРАТА ДА ПОПИТА ГОСПОДАТА ОТКЪДЕ ИМАТ ТОВА СЪСТОЯНИЕ? ОТГОВОР НЯМА ДА ИМА ДОКАТО ИМА МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА. АДВОКАТИТЕ И МУТРИТЕ СА ЕДНА НЕРАЗДЕЛИМА СИМБИОЗА. СПОЛАЙ ТИ БЪЛГАРИНО. ВРЕМЕ Е ДА СИ КУПИШ НЕОБРАТЕН БИЛЕТ ОТ МУТРЕНСКА БЪЛГАРИЯ.

Pesh0

Сега остава НОЙ и НАП и те да почнат да търсят само адвокатите и готовоооооооо . Какво ако ме извикат за проверка на документи примерно , трябва да изпратя адвокат вместо да отида аз ????????

разни търтеи ще им се осигуряват по силов начин клиенти и работа. ЩЕЛИ ДА НИ УЛЕСНВЯВАТ , нека ние имаме правото на ИЗБОР пък всеки да прецени кое му е по-лесно !!!!!!

Правното образование се профанизира много отдавна още по времето на социализЪма. Оттогава на пазара излязоха много неграмотни и нагли търтеи от Симеоново, които учиха за биячи и станаха адвокати, нотариуси, съдии изпълнители, юрисконсулти в държавни институции и т.н. . От тази сган юридическите професии няма да се отърват НИКОГА. В по-ново време диагнозата стана още по-тежка след като в малка България се нароиха около 10-12 юридически факултета, където кандидат-студентите влизат с оценка различна от 2.00 и бълват неграмотници във всяко едно отношение /за сведение в цяла Германия има 12 юридически факултета/. Наскоро чух за една петокурсничка от подобен пуц, която в пети курс не е могла да отговори на въпроса има ли разлика между Министерски съвет и правителство. Писали и 3 и я пратили да "правораздава" някъде в Кърджалийско. Познавам и адвокатка колежка, която не е могла да разбере, че печели делото и че съдебното решение е в полза на нейния клиент /явно съдията се е изразил свръхсложно за нейните възможности/ и тръгнала да го "обжалва". Та такива ми ти работи.

Предлагам само една допълнителна точка в закона "За тази работа да не получават възнаграждения по високи от стандартната градска куриерска услуга." Наказанията да останат в същия размер, както за фирмите, ако се докаже получаването, дори и опосресдтвено на по висок хонорар. И наистина всички трябва да следят за спазването на закона и да долагат.

Търсим посредник адвокат за шведска тройка. Само да стои без гащи между Киро и Спиро и да осъществи топла и безпроблемна връзка.

Само вашта пасмина ли разбира от закони и от къде на къде ще ни се набутвате задължитлон да стоите между нас и държавните органи и институции?! Няма ли Конституционен съд та да отреже тези алчни адвокати заради нагрлостта им и ограничавене, единствено и само в техен финансов интерес, правата на всички граждани?! Така значи, след като безработните адвокати станаха повече от хлебарките, точно като последните започнаха да пълзят на всякъде и да цапат по и през всичко до което се докопат?! Я си вижте тарифите по закона за адвокатурата и дайте отговор защо укривате данъци от и без това необлагаемите ви доходи?!

А бе, нещастник, първо икономистите са хилядократно повече от юристите. Има цели ТРИ "УНИВЕРСИТЕТА", които бълват от десетина факултета икономисти, отделно от това във всяко висше училище има някакъм икономически факултет, да не забравяме така нареченото висше училище за застраховане и финанси. Половината от завършващите на випуск са икономисти и стават квалифицирани продавачи и шофьори. Да не говорим за инженерите и даскалите и лекарите.

ВЪН ЮРИСТИТЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! От тях нормален закон не може да се напише. Боклуци и лобисти!

Тва е трагедия как може да приемат подобен закон тея да не са слънчасали.

Кви работодатели-свинчовци мързи ги декларация да пуснат? Един работодател в белия свят трябва да приготви 40 000 евро за работно место годишно , ако иска да почне бизнес. Отделно огромни данъци . Тук се минава с 3 000 на работник , ако въобще плати и 10 процента данък, ако се излъже да плаща. Западнякът излиза на печалба , щото работи с акъл и икономиката върви. Местния малоумник все мрънка , друго освен да ощети някои не знае и го мързи да си пусне декларацията и иска секретарката да му върши работата на адвоката. Пътувайте за африка там може местния шаман да ви върши всичко, от декларации нужда няма.

Виждам, че много ги разбираш тия работи. Правил си бизнес и в чужбина и в България. Или си звършил право с тройка и сега плачеш, че няма кой да те храни. Виждал ли си ти 40000 Евро накуп и имаш ли представа как се изкарват. По твоята логика само Пеевски има право да прави бизнес, другите да бъдат роби. Тъпо нещастно адвокатско племе. И за куриери не ставате, ще ми загубите документите по пътя.

Ама изобщо не е верно това, дето си написал, ама хиЧ! НещаСник!

" ще имат право да носят и получават документи от НАП, НОИ, НСИ, Булстат, БНБ, Инспекцията по труда, общините и останалите административни служби, както и да внасят финансови отчети или други документи в търговския, имотния и други регистри." С какво точно адвокатите са незаменими в тези дейности? Някой, който е специалист, изготвя финансовия отчет и адвокат, който нищо не разбира от финансови отчети, го внася.

Адвокатите са незаменими, не толкова да прецени, дали са верни финансовите отчети, а с това, че отношенията с административните органи се опосредстват чрез адвокат във всяка нормална държава. Както и адвокатът няма право да заверява финансови отчети по ЗСч, защото той не счетоводител, макар че е учил счетоводно право. Така е!

но в своята алчност, наглост и безочие! Толкова некадърници "завършиха" право по разните му "университети", та станахте повече от социално слабите и сега си осигурявате работа като носачи на писма и други измислици! Ако не бяхте безочливите адвокати и престъпниците нямаше да са на свобода и да продължават да безчинстват с години!!! Но какво да се прави - гарван гарвану око не вади и адвокат за пестъпник се грижи, но за пострадал, но без пари, не се грижи!

Аман от посредници, ти затова ли си учил право. С посредниците винаги се вдига цената. Едно време на входа и на изхода на всяко предприятие слагаха посредник "мутренска фирма". Явно при Боко и Чоко това е политиката. Така ще се закрият всички български фирми, защото по другите държави няма такива безумни закони водещи до монопол. Не можах да разбера ти с какво си по-добър от един икономист подаващ декларациите и отчетите на фирмите, нито си имаш идея какво се декларира, нито можеш да защитиш интереса на фирмата пред НАП. Бре големи специалисти се извъдихте, то куриерите по-добре от Вас ще се справят. То бива алчност като си некадърен, ама и наглостта Ви няма граници.

Посещение в адвокатска кантора за проучване дали ще поемат носенето и връчването на писмо - 50 лева, приемане на писмото и връчването му на адресата - още 50 лева, връчване на документ че писмвото е доставено - още 50 лева - сиреч 150 лева за едно писмо без да имаш гаранция че всичко е по закон и няма да имаш никакви проблеми със съдържанието, сроковете и приложните, за писмото, закони!?

"Счетоводно право" няма. Освен това в нормалните държави бизнеса е този, който избира кой да го представлява - самия собственик, негов служител или трето лице.

Ако не можеш да си платиш на адвокати и работници , не се занимаваш бизнес . Не е нужно другите да ти бачкат без пари . като не ставаш фалираш . Тук е пълно с неефективни фирми на некадърници и измамници , които съществуват само от аванта и измами .Социално слаб бизнесмен- това е някакъв български принос в икономиката и резултатите са налице-неефективна икиномика, ниски заплати , ниско потрбление и миграция.

Счетоводителите и нотариусите крадат работата на адвокатите. Не съм чул обаче адвокат да води счетоводсто или да заверява сделки. А работодателите искат да плащат за секртарка , която да им и води и счетовоство, да разбира от чертежи, да им оправя компютрите, да пише договори, да прави справки по съдебни дела, по възможност с два езика , да забавлява клентите , да олабва шефа , когато е напрегнат и да е на линия по всяко време. Не виждам защо законът трябва да толерира подобни навици, такъв. Неефективен бизнес ни докарва дъното на което сме. Като не можеш да плащаш за труд не е задължително , държавата да ти подържат неефективния бизнес с безплатен труд. Вредно е за икономиката.

Само така! Не може всеки да изземва от работата на адвоката, а после да реве, че адвокатското съсловие си защитава интересите, от което интерес имат и гражданите, защото в много от случаите ще избегнат съда, където таксите са още по-големи. А тези, коитто си мислят, че са много адвокатите, ще ги посъветвам да се опитат да завършат право и тогава да говорят. Защото съм сигурен, че повечето не могат да ги приемат в Юридическия факултет, камо ли да го докарат до държавни изпити!

Не разбрах каква връзка има адвокат с подаването на декларации и отчети. Счетоводителите могат да го правят защото те ги изготвят и разбират, а не адвокатите. Ама като си такъв голям специалист направи ти отчетите и деклрациите на фирмите никой не те спира, ама си некадърен да го направиш. А за носенето и счетоводител и секретар и куриер може да го прави няма нищо сложно. Въпреки че хонорарите на адвокатите са по-високи от тези на счетоводителите и икономистите, тяхната алчност и ламтене за монопол е безгранично и невиждано. Малко се засрамете за куриерски услуги, които счетоводителите извъряшват безплатно Вие искате адвокатски хонорар.

А адвокатите имат ли познания по финанси? Защото ще трябва да изземат част от функциите на счетоводителите, а ако са некомпетентни, ще трябва някой да плаща глоби ... Може би спешно трябва да се сертфицират адвокати за работа с финансови институции?

Ако правилно разбрахме, че се търси стабилна работа за нароилите се хиляди почти безработни адвокатчета от Свободните Университети, то най-добре е това движение с посредничеството с институциите да се започне със съдействие на една наистина по-слабо грамотна и необразована прослойка- нашите мургави събратя. Нека адвокатите да им станат посредници при общуването с НОИ, социалните служби, изплащането на майчински, пособия и прочее. Тъкмо ще отрепетират и ще натрупат стаж. Ако опитът им там е успешен, то може да се разсъждава нататък.

Почти всичката мизерия , която в която тънем , може да се обясни със спестени пари за адвокати. Почти всяко семейство е имало земица , която сега попада в жилищен квартал, важен път, курорт, вилна зона, индустриална зона и т.н. С парите можеше да изкара доволно цяло поколение, ама кой да я върне пуста земя, като не се дава пара на адвокат. Затова сега поколението опъва гръб по лафки, закусвални, бензиностанции , цехчета и пицарии и охрана без пари на загрижените "работодатели" Като спести и от консултации по договори , заеми и вреди и е готово с дългове и за следващото покпление и опъва по кухните и градинките на запад.

само мачкане на раята !!!

Това ако стане факт, дупе да е яко на тези, които имат фирми. Това е друг начин за крадене на фирми. Не стига, че имотните измами зачестяват и никой не ще да се бори с тях, а сега още един начин ще открият. Честито! В това НС има хора, които не мислят за последиците от това, което приемат. Май мислят само с коремите и червата си.

По-големи паразити няма, да не говорим, че само те оплитат пък решение няма. Представа нямат къде са НАП и НОИ и какво се прави там, пък ще те представляват, ама въпроса е кой ще работи? То представляването и куриера се оказва, че го може.

Браво!!!!!!!!! Сега очакваме да приемат закон лекарите да преглеждат само в присъствие на адвокат!

Батка, ако знаеш, че в САЩ всяка клиника си има адвокат, защото лекарските грешки са в земята и много съдят лекарите. А тук ако осъдиш лекар е направо цяло чудо, защото лекарите-експерти откровено лъжат, а прокурорът и съдията се правят на неразбиращи, а делото е ясно като бял ден.

Не знам как е в Америка, ама в България на всеки счетоводител да сложиш адвокат, това си е пълен цинизъм.

Момчета и момичета, позаинтересувайте се какво положението в Европа и ще се уверите, че законодателите-вносители са прави. Навсякъде законните права и интереси пред административните органи се извършват от адвокати! А тук всеки се прави на адвокат и подава всякакви молби и жалби къде ли не! Никой разбира се не лишава самият гражданин или фирма лично да си подадат документите. Счетоводителят има право само да води счетоводство. Нотариусът има право само да удостоверява само сделки, но не и да ги изготвя. А тук какво се получава - дори разни агенции за недв. имоти се представят за адвокати и хоп при нотариуса. А ми да всеки да вземе да се прави на лекар или инженер тогава. Всеки отхапал от хляба на адвокатите и когато трябва да се нормализират нещата става проблем. Всяка жаба да си знае гьола и кой за каквото учил.

Айде Гуньо адвокатина, стига рева. Ще ми глобявате вие фирмичката защото не съм си наел адвокат... Ами ако не си попълня документите правилно аз без друго си нося отговорността, какво повече искате от мене? Да внимавате ей, че да не почнем да отстрелваме боклуци като вас на улицата.

Ако под Европа разбирате Македония или Турция, може и да е така, там всичко е ужасно объркано и неясно за мен. В цивилизована Европа обаче няма изискване адвокат да представлява предприятие за НИЩО! Освен в наказателното производство, всеки сам си преценява дали за даден спор има смисъл (печалба и цена на адвоакската услуга) да наема адвокат. Дори в съда по повечето първоинстанционни дела не е задължително страните да се представляват от адвокат ... А чиновниците са в услуга на гражданите = помагат и показват как гражданинът сам и най-лесно да извърши опр. действие за да получи най-общо, каквото иска от администрацията ...

Само адвокати ще посредничат между фирмите и държавата Интересно и НАП ли ще го представляват адвокати, след като имат отделно назначени юристи.

Само адвокати ще посредничат между фирмите и държавата То не знам дали ще останат фирми вече в България, след приемането на този закон, та единствено адвокатите ще посредничат помежду си.

щом сте се навеили ще ви еват !!!

Още един монопол! Хайде да им разкажем играта на тези, които успяват да направят нещо на бизнес полето в България. Долу ГЕРБ и техната клика

1. С какви средства ще се утежни бюджета на дребния бизнес ако трябва да плаща и на адвокат? - те едва отделят пари за счетоводство; 2. Счетоводителите са оторизирани от собственика/управителя да подават информация: - или с електронен подпис- чрез изрично деклариране на това обстоятелство пред НАП; - или собствениците на фирми са подписали нотариално заверено пълномощно в което казват, че счетоводителят ще ги представлява пред държавните институции; - и разбира се управителите могат сами да подават информация или да правят справки..... Новите идеи какво казват: - нямаме доверие на държавните служители, които приемат документите?; - нямаме доверие на собствениците, които подават сами документите си? - нямаме доверие на нотариусите, които заверяват пълномощни ?; - а как да имаме доверие на адвокатите? От какво ни предпазват тези нови постановки в закона: нима счетоводителите са корумпирани, а адвокатите - не? нима собствениците на фирми ще действат против интереса си? А какви функции остават за разследващите и проверяващи органи ?

Е на това му се казва "подпомагане "на дребния бизнес.

Какви са тези безумия!!!. Какво разбират адвокатите от осигуровки, данъчни декларации и т. н. Само търсят начин да взимат пари! Не им ли стигат хонорарите, които взимат само да те "погледнат", а камо ли да те консултират? Какво да правят МСП, които нямат толкова големи доходи за хонорари??? Засрамете се депутати!!!

Само адвокати ще посредничат между фирмите и държавата Това да си задник в България било "голяма" работа, и то насран.

Това е нарушаване на човешки права и дискриминация по образование и професия. Излиза, че никой не може сам да представлява себе си пред НАП, НОЙ и т.н. дори ако неговият подпис стои под документите или пък са адресирани до него, в качеството му на собственик. Искането е допълнителен удар върху дребния бизнес. Сега, по закон, ако имаш фирма и я замразиш за една година (щото няма работа напр. и си на загуба) си длъжен да наемеш счетоводител да направи ГФО-то (нулево). Но поне можеше сам да го занесеш в Търговския регистър. Сега ще трябва да плащаш на адвокат за това на два пъти (за носенето на ГФО-то и за пълномощното, че те представлява). Излиза, че те задължават да им бъдеш работодател, защото няма работа и не функционираш...

Не е така, законът ограничава това да те представлява пред адм. орган некомпетентно лице, а ти ако си мислиш, че много знаеш, може и сам да отидеш. никой не те ограничава

А кой е компетентен? Адвоката ли?!!!!!Тогава трябва да отговаря за истинността на информацията, която подава, а не счетоводителя и собственика на фирмата.

Да се гласува закон при ходене по голяма нужда само адвокат да има право да Ви подава тоалетната хартия, все пак затова е учил да бъде посредник.

Според тази логика трябва във всяка фирма в която има поне един компютър, собственика на фирмата да бъде задължен да назначи програмист, защото само той е достатъчно квалифициран да работи с въпросния компютър.

Какво е това логика? Ние в пожарникарското училище не сме учили такъв предмет!

Толкова много глупендери учиха право и сега няма какво да работят. Сега само те ще бъдат скъпо платени куриери.

Това вече прехвърля всички граници на търпението! Не ни трябва парламентарна република от немислещи и не милеещи за народа си депутати!Не се ли срамувате от себе си!

Боже каква държава, как може Конституцията да няма никакъв смисъл сред и за този наш народ!!!

Аз съм мазно адвокатче, лапам си парички в ущърб на всички, работя като куриер и не съм прост като Боко милиционер, за отговорност не ме търси, а за парите забрави, паричките ми от закона текат, нали съм тарикат.

"....Адвокатите придобиват и право да удостоверяват подписите на частни документи и договори, които не подлежат на вписване, на пълномощни, както и да потвърждават верността на преписи и извлечения от книжа и документи. .." Това би означавало КРАЯТ НА ДЪРЖАВАТА! Недоучили недоносчета, с дипломи от Югозападния университет, Варненския или Бъргаския свободен университет, .. ще удостоверяват верността на преписи и документи! Същите ще внасят финансови отчети или други документи в търговския, имотния и други регистри. .... И каков разбира един възпитаник на Юридическия факултет на Бургаския свободен университет от ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ? Може ли той да отговори смислено на който и да е въпрос от страна на данъчната администрция, или ще е само "транспортно средство"? Ако приемат този законопроект, ще предизвикат по-голям земетръс ор "Брекзит-а"

Недоносчета са съдии и прокурори с големи заплати и рушвети

"Има адвокат - има проблем, няма адвокат - няма проблем"

Тогава и законово би трябвало при всички проверки на същите тези органи-НАП, НОИ, с тях трябва да се среща води преговори и да носи финансова и имущественна отговорност същия този адвокат. Нали той е квалифицирано и свързващо звено между т.н. бизнес и държ. институции.

Ъ? И това защо? Аз не разбирам каква е причината? Например кому е нужно адвокат да носи данъчни декларации. И какво означава държавни институции, Пощите мисля също са държавни институции, значи и писмата на фирмите трябва да се носят от адвокати до пощата. Нещо ми се струва недомислено, отново.

ЩОМ ОТ БСК РЕВАТ, ЗНАЧИ ВСИЧКО Е ПРАВИЛНО !!! ТОВА СА ЕДНИ МАСОНИ И СЛУГИ НА ЮДА !!!

Пълно безумие, гръцка работа. Не може да задължават фирмите да плащат и данък "адвокат". Като имаме впредвид и огромната неграмотност в буквалния смисъл на тази гилдия, просто не ми се мисли колко проблеми ни чакат. Имало 13 000 адвоката! И какво от това, да не би аз да съм ги бутал да учат право. Да бяха станали програмисти, инженери, архитекти. Тези професии се търсят, високо платени са и имат възвращаемост. Каква полза за обществото има от един адвокат - той нищо не произвежда, а само консумира произведеното от други. И понеже произвеждащите не искат доброволно да изхранват търтеите, търтеите правят изхранването си задължително и гарантирано.

епименооооо епименоооооо

Мн. точно. И да не забравяме, че болшинството от това мазно икорумпирано съсловие дори и да искат нямат потенциал да бъдат инженери или лекари! И пак заради тях на мен, и на всички нас ни е отнето конституционото задължение да спазваме законите - защото никой не е в състояние да запомни примерно 10 закона по 400 стр. всеки и да ги спазва в ежедневието! P.s. Горното съвсем не означава че трябва да оставяме както до сега другото мазно съсловие - нотариусите да папат десетки хиляди месечно на наш гръб!

"И какво от това, да не би аз да съм ги бутал да учат право" ми да беше учил уе

Не вярвам Народното събрание да позволи да се приеме подобен абсурд. Имам 37 години юридически стаж, но не съм адвокат. За това време няма институция или съд, които да не съм посещавала или да съм се явявала по дела. И сега видите ли няма да мога да го правя по неизвестни причини, защото няма ясни мотиви на подобно глупаво и несъстоятелно решение. Срещала съм много кадърни колеги адвокати, но съм се сблъсквала и с изключителна некомпетентност, арогантно поведение и самочувствие без покритие, особено в по-младото поколение. Не мисля, че това е начина да се осигурява работа на едно съсловие, което и без това получава високо заплащане, в много случаи несъответстващо на свършената работа. Дано се окаже, че освен правната комисия в парламента има и други далеч по-мислещи хора.

Напред хайдукати ! Всички баби ще ни снасят за проверка на пенсийките им.