Закани в Букурещ за налагане на вето на всеки интерес на Австрия в ЕС

Лидерът на социалдемократите в Румъния Марчел Чолаку определи решението на Виена да блокира приемането на страната в Шенген като "дребнави сметки на политици"

Обратно в новината

Коментари - Закани в Букурещ за налагане на вето на всеки интерес на Австрия в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мамалигари жалки, ще ми пръднете на путката!

Скъпи българи, аз съм румънка, вашите съседи от север. Време е да бъдем единни. В този момент нашият президент се опитва да убеди холандците да вдигнат ветото и срещу България, защото идваме като пакет. Остава само една пречка: неоснователната опозиция на Австрия. Моля, моля, присъединете се към нас в бойкота на австрийския бизнес. Ако окажем достатъчно натиск върху тях, те ще се поддадат и досега усилията ни изглеждат успешни! #бойкотавстрия #boycottaustria PS: Извинявам се за лошите ми познания по български език.

Зареждане в ромпетрол,не в омв

Букурещ действа а не само закани отправя като нашите измекяри..

Скоро четох един виц, че когато се разпаднал Европейския съюз, единствено България и Румъния останали , понеже не отговаряли на критериите за излизане от него.

Сега стана ли ви ясно, защо Румъния е държава, а БълХария - територия! И докато се подигравахме с тях, през последните 10-на години те не само ни изпревариха, ами сега вече им дишаме и праха...

Педирази, БГ и Румъния са само изтривалка. Ние не сме външна граница на шенген, що не си пазят границата тия кавали ?!

Да, но догодина Румъния ще я приемат, а с нас само за пореден път ще си избършат педалските задници...

На фона на светкавичната и решителна реакция на съседите, за което заслужават само адмирации, нашите пукали мълчат, като агнета на заколение и гледат опулено, като сурикати на пост... А отгоре на всичко, някои видни "родолюбци" си позволиха дори да обвинят България, че заслужено са ни отсвирили! Ето това е и причината, никой да не се съобразява с нас и да не ни чува изобщо - просто защото сме НИКОИ и сме го доказали не веднъж. Безгръбначни подлоги, винаги наведени в услуга на господаря... Така е, Вари го, печи го, робът си остава роб! Срам и позор!

Трябва и да ги съдим да платят за загубите от чакането по границите.

Наште гъзолизци какво чакат ,специална покана ли?

Премерено и разумно... Но едно е да искаш, друго е да го говориш, трето е да го направиш

Браво.

Браво Румъния! Така трябва.

Румънците имат това дето нашите политици го нямат,Таша.и.

Браво за пореден път Румъния показва това което и България трябва да покаже !! Поздравления съседи !! Това трябва да направят и БГ ,,политицитеее,, . Аз лично не спирам на ОМВ и не ходя в Била вече, пък и Фантастико отдавна е по хубава верига вече пък и наша !! Тази година няма да ходиме на Коледен пазар в ъв Виена и Pandorf- Outlet!! Да попитам и кмета на Русе ?? Няма ли да мъцне нещо тия опаки които се вият в цетъра на града него не го ли притесняват ?? Той самия знае ли какво е Шенген и свободно движение и дали ще има опашкк в града ако тези ни бяха пуснали??

Силни думи....ми да ги видиме....

А нашите политици да сте чули да казват нещо по въпроса не няма да чуете освен да правят свирки безогледно на всички в Европа и затова истинските българи трябва да им наложим тотален бойкот на следващите избори те гледат единствено само техния финансов интерес

Личи си кой е бил свободен и кой гяур. Язък за българските войводи и опълченци. Паднаха в кърви, а наследниците на тия дето ги предаваха за няколко гроша са в парламента и в НПО тата на САЩ.

Пак ли САЩ за виновни?

е да, имат си политици, а не канадци

Само българските политици-лакеи, лижат подметките на западните си "приятели"

И как ще ги последваш с тия страхливци в парламента??? Продажни изроди!!! А вие стадо стойте още и чакайте толкова тъпи роби никъде няма

Най-важното за една страна е човешкия капитал. Румъния е 20 милиона, страна с толкова население има повече тежест и повече самочувствие да налага мнението си. България остана едва 5 милиона, и още намалява като население... Затова на никой не му пука за нас и още по-лошо политиците ни си правят каквото си поискат, защото знаят, че няма вече такава маса народ, която да ги изнесе завинаги от парламента.

Това се обяснява на хора можещи да мислят.Не се хаби, ще получиш само минуси.

. А Колко е голяма Австрия и колко е населението на Австрия? Дори няма да питам за Хърватия, Люксембург, Малта, Словения...

И в Румъния има капацитети като Янев.

Ареее мераклиии за чорбаджии, който обещае и изпълни, че ке води твърда и безкомпромисна политика към Нидерланция и Австрия по отношение на Шеншена , тоест Шангена, изборе ке печеле. Я и без да съв видела Ванга моем да и светнем правилиня нишан бре абдали с мекошави шишарки ...

Защо да не си направим наш Шенген, или Калафат, ако щете Видин? Да премахнем КПП по границата с Румъния и ще облекчим трафика. Ако го направим и със Сърбия ще стане още по-хубаво. Мислещи в тая посока има ли или нямат куража да го решат. Ако не могат да си ходят и да дойдат тези които могат.

Искам само да видя, как ще махнеш границата със страна извън Европа ! Да махнем и границата с Турция! Виж с Румъния може!

Да махнем границата с Турция, все пак страна от НАТО, е, няма да се излагаме. И тази с Румъния, да могат по-лесно бежанците от Африка и Азия да достигнат земите на виновниците за страданията им!

Докато не изритат ОМВ от тям няма да станр номера

Румъния имам 22 мил., а ние 6 мил. сами се сетете за влиянието на пазара!

Нормален отговор на една страна с претенция за собствена външна политика. Голяма част от българските партии обявиха, че ветото за Шенген е правилно. Един политик каза, че му казали, че това било заради хартиената бюлетина. Предполагам, че това в България наричаме 'политическо говорене'. Преди бяхме руски подлоги, днес сме американски подлоги.

То бая подлоги има в ЕС, но нашето е противно, покорно и безхарактерно на раята на ЕС. Разбирам какво му е било на един Ботев като пише за сън мъртвешки на народа.

Ми реално погледнато румънците си го отнесоха заради нас, щото са в комплект с нас. Дефакто Австрия ги отсвири , за да не ни разделят, тоест косвено ние имаме полза от това. А ние какво правим по въпроса с Нидерландия - навеждаме се и подаваме вазелина ли. ? Тоест ще се напъваме да изпълняваме още и още от безумните им искания, които никога няма привършат. Реално погледнато винаги има за какво да ни отрежат и не щото сме супер по-корумпирани от всички останали, а щото сме беззъби и раболепни и знаят , че ще им мине номера.

Имаш ли идея колко е голям румънския пазар? Ние си мълчим, щото нашия пазар е толкова малък, че нищо не зависи от нас!

А албанският пазар колко е голям? А македонският пазар колко е голям? Не ставайте смешни. Пазарът ни бил малък, е колко да е малък?

А ти имаш ли представа колко е голям Хърватския или Словенския?!

Франция си държи на Румъния и натисна Холандия! Ще ги извадят и от австрийските клещи! А ние сме за трети път с Германия...

Франция винаги е лансирала Сърбия и Румъния и е натискала България. Ще е добре да затоплим малко отношенията си с тях, защото редовно си патим. Сътрудничество в ядрената енергетика, въоръжение и т.н. са неща, които може да помогнат.

Хърватия купи ескадрила Рафел пролетта втора ръка и вече си ги прибра и са по- модерни от нашите, които ще имаме някога. И ето осигуриха си подкрепа, че и медал от световното ще вземат!

Приятелю , удавник и за сламка се хваща. С кой да сме като никой не иска да има нещо общо с нас?! Германия също и дреме за България ние се лепим за нея , че уж сме традиционни съюзници...ама само нас ни боли гъза от това!

Вето трябва да има за всички решения - не само за австрийските интереси.

А ние си зареждаме в Шел и ОМВи сме доволни

А не трябва да зареждаме там! Малко усилие, но да покажем отношение поне!!! Румънците показват, че всичко си има цена, а нас ни връткат безплатно!!

Ние сме твърде малък пазар за да окажем някакъв натиск чрез бойкот на фирмите им!

Не случайно нашите хъшове са бягали и са се събирали именно в Румъния! С нея ебаване не бива! Това е мощна франкофонска държава, все едно удрят по Франция! Но и друго стана ясно - егати единството и равноправието /уж де/ на 26-те членки! Специално ние винаги сме си знаели и усещали, че ни считат за трета ръка хора и им трябваме само като пазванти и кочияши там в ъгъла на двора, по-далече от господарските покои, да не разваляме рахата им! Та браво на румънците, така се действа когато искат да те нагъзят и изработят!!!! А не като.....

Споко, не е само Австрия ! Всички са против, но не го казват, защото само един е достатъчен. Австрия като се съгласи, някой от другите ще си промени мнението. Има много варианти за ротация.

като нашите страхливи путьовци!

Не ма занимавайте, аз са пощя в момента.

Докато съседите надигат глава ние покорно чакаме поредната команда за изпълнение от западните господари, белким не им строшим хатъра и след 10 години ни пуснат аванта....

Браво на румънците! Нека ги последваме за Австрия и Нидерландия!

Защо и ние нямаме такива политици??? Нашите са видни евроатлантици и правят каквото кажат "партньорите", затова румънците още догодина ще са в Шенген, а нашите когато "партньорите" имат интерес от това...

Напротив имаме, всички от Възраждане го говорят това още преди да се гласува за Шенген, ама в България когато някой обсъжда националния интерес го нарочват за Путинист.