Наемат 2500 безработни за 6 месеца по регионални програми

28 регионални програми за заетост ще осигури работа за период до 6 месеца на повече от 2500 души. За целта ще бъдат похарчени 7.2 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Наемат 2500 безработни за 6 месеца по регионални програми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия програми са пари. Плащат за присъствие, без да се свърши грам полена работа!

Тези програми за временна заетост само подбиват цената на труда и радват работодателите.

Трябва траино развотие на безработицата ане замазване на положението

И мен мъ наеха.Ши режа дърва у гората многу са радва

А за мен работа? Къде да се запиша за тия работни места?! Как и къде става процедурата? За мен - Дълготрайно безработен на 31 години без нито един ден трудов стаж, активно търсещ работа, откакто завърших магистратура (второ висше) преди 5 години.

PS: никога не съм имал доходи през живота си, и откакто завърших университета не съм здравно осигурен. Т.е. от 5 години вече, тъй като нямам доходи да си плащам здравните осигуровки, а родителите са ми бедни и не могат да ми ги плащат, благодарен съм, че ме хранят колкото и мизерно и бедно да живеем. Така че как ще ги плащам тия 5 години не знам....... и не виждам изход от ситуацията, освен някак си по чудо да се открие работа в чужбина за мен. Ясно е, че у нас за мен няма шанс.

Като не можеш да си намериш работа, вземи си направи сам и се бори. С реване по форумите едва ли ще стане.

Петре има много конкурси.Не става от първият път, но все пак става.

За тези от 30 до 49 години няма да им дават работа. Ще дават само на младите (до 29) и старците (от 50 нагоре). Криворазбрана антидискриминация. Работа има, но ти явно не искаш да работиш за няколкостотин лева, искаш поне 1000-2000 лева, затова не си намерил работа. Вместо да търсиш работа помисли как да продаваш услуги. Какво можеш да правиш? На какво са те научили във висшето училище? Можеш ли да пишеш грамотно и на какви езици? Знаеш ли, че можеш да си направиш сайт и да печелиш от рекламите (афилиейт маркетинг, AdSense и други)? Или да предлагаш писане на статии (в областта, в която си компетентен) в сайтове като UpWork, link и други? Вместо да безделничиш - направи си блог и пиши по теми, които те вълнуват. Напиши какви услуги предлагаш (примерно писане на статии по дадена тема, консултации). Да си направиш сайт е практически безплатно.